Προσεχώς

Προσεχώς


Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2009

Brooklyn's Finest (2010)




imdb

From Paris with Love (2010)




imdb

Paradox, η νέα μίνι σειρά του BBC1

Αν μπορούσατε να δείτε το μέλλον θα φροντίζατε να το αλλάξετε; Αυτό είναι το δίλημμα που θα αντιμετωπίσουν οι ήρωες της καινούριας αστυνομικής σειράς μυστηρίου του BBC1.

Ένας επιστήμονας και μια ντέντεκτιβ ερευνούν εγκλήματα που θα διαπραχθούν στο μέλλον! Αναρωτιέστε πως θα γίνει αυτό; Ο αστροφυσικός Dr Christian King συγκεντρώνει μέσω ενός δορυφόρου μια σειρά από εικόνες οι οποίες δείχνουν ένα έγκλημα που θα πραγματοποιηθεί στο προσεχές μέλλον. Ο επιστήμονας αναλαμβάνει να πείσει τις αρχές ότι κρατάει στα χέρια του πραγματικά στοιχεία που θα τους βοηθήσουν να αποτρέψουν το τραγικό περιστατικό. Χωρίς να γνωρίζουν την προέλευση των αινιγματικών εικόνων, ο King μαζί με την ντέντεκτιβ Rebecca Flint θα ξεκινήσουν ένα παιχνίδι με τον χρόνο έχοντας μόνο 18 ώρες για να προλάβουν τα γεγονότα.
Πρωταγωνιστές της σειράς είναι ο Emun Elliot και η Tamzin Outhwaite.

pulp.gr

Sci-Fi Science: Physics of the Impossible

Το Sci-Fi Science: Physics of the Impossible είναι μια ολοκαίνουρια τηλεοπτική σειρά όπου εξερευνάται ο κόσμος του «απίθανου». Η μήπως πιθανού;

Παρουσιαστής είναι ο διεθνώς αναγνωρισμένος φυσικός και συγγραφέας Dr. Michio Kaku. Η εκπομπή αποτελεί μια εκλαϊκευτική παρουσίαση επιστημονικών θεμάτων θέτοντας την ιδέα ότι η επιστημονική φαντασία μπορεί να μην απέχει πολύ από την πραγματική επιστήμη. Παραδείγματα των ζητημάτων που θα εξετάζονται, είναι τα invisibility cloaks -υλικά που θα καθιστούν ανθρώπους και αντικείμενα αόρατα, η τηλεμεταφορά, τα ταξίδια στον χρόνο αλλά και πολλά ακόμα.
Η σειρά ξεκίνησε να προβάλλεται από την 1η Δεκεμβρίου στο Science Channel. Το επεισόδιο που ξεκίνησε τον κύκλο των εκπομπών είχε τίτλο How to Explore the Universe, θα ακολουθήσει το How to Travel to a Parallel Universe και έπεται συνέχεια. Λέτε να καταφέρει ο Michio Kaku να μας πείσει ή θα συνεχίσουμε να πιστεύουμε ότι όλα αυτά συμβαίνουν μόνο στον κόσμο της λογοτεχνίας και του Lost;

pulp.gr

Ultramarines: Warhammer 40.000 η ταινία

Η πρώτη ταινία animation για το μεγαλύτερο RPG όλων των εποχών θα γίνει πραγματικότητα υπό την επιμέλεια της Codex Pictures.

Το σενάριο του Ultramarines είναι έτοιμο εδώ και καιρό. Ο σεναριογράφος δεν είναι άλλος από τον γνωστό συγγραφέα των βιβλίων Warhammer Fantasy και Warhammer 40.000, Dan Abnett. Ο Abnett έχει γράψει πάνω από 25 βιβλία για τη βιβλιοθήκη της Games Workshop (επίσημη εταιρία του παιχνιδιού) με τις συνολικές πωλήσεις να ξεπερνούν το 1 εκατομμύριο αντίγραφα!
Αυτό που έμενε λοιπόν για να δρομολογηθεί η ταινία ήταν η επιλογή του κατάλληλου σκηνοθέτη. Η εταιρία παραγωγής ανακοίνωσε πρόσφατα ότι βρήκε τον σωστό άνθρωπο. Το όνομα αυτού: Martyn Pick. Στο αρκετά ενδιαφέρον βιογραφικό του περιλαμβάνεται και η διαφημιστική ταινία London 2012 που προβλήθηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνο.
Για την υλοποίηση του 70λεπτου animation θα χρησιμοποιηθούν CGI και state-of-the-art τεχνικές. Η ταινία δυστυχώς θα κυκλοφορήσει απευθείας σε DVD οπότε δεν θα έχουμε τη χαρά να την απολαύσουμε σε μια κινηματογραφική αίθουσα με τις κατάλληλες προδιαγραφές. Τώρα όμως που έγινε το πρώτο βήμα, δεν αποκλείεται κάποια στιγμή να δούμε και μια ταινία Warhammer με πραγματικούς ηθοποιούς.

pulp.gr

Επιβεβαιώθηκε το σίκουελ του Roger Rabbit

Ο Robert Zemeckis μας προετοίμαζε με δηλώσεις για το σίκουελ της ταινίας Who framed Roger Rabbit εδώ και 6 μήνες. Στο Comic Con Festival τον Ιούλιο είχε πει πως αν πραγματοποιηθεί η ταινία, «Οι δισδιάστατοι ήρωες θα παραμείνουν ως είχαν. Χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν θα υπάρχουν και άλλα 3D στοιχεία.»
Πριν λίγο καιρό ο Zemeckis αποκάλυψε στο MTV ότι έχει ξεκινήσει ήδη η συγγραφή του σεναρίου για το σίκουελ του Roger Rabbit και μάλιστα ότι το έργο έχουν αναλάβει οι σεναριογράφοι της αρχικής ταινίας, Peter Seaman και Jeffrey Price.
Το πρώτο σενάριο των Seaman και Price ήταν μια προσαρμογή του βιβλίου Who Censored Roger Rabbit? , που είχε γράψει ο Gary K. Wolf το 1981. Δέκα χρόνια μετά, ο Wolff έγραψε το Who P-P-P-Plugged Roger Rabbit? . Από τότε έχουν συζητηθεί διάφορες ιδέες για τη συνέχεια της ταινίας αλλά ο Zemeckis δήλωσε ότι δεν έχει εμπλακεί σε καμία από αυτές.
Οι αξιώσεις του κοινού θα είναι σίγουρα πολύ υψηλές. Επομένως το Roger Rabbit 2 θα πρέπει να είναι πολύ προσεγμένο και καλοφτιαγμένο ώστε να αποδοθεί η χαρακτηριστική ατμόσφαιρα της πρώτης ταινίας.

pulp.gr

Η Σφηνα - Κυριακη 06/12/2009

Ισοτιμία - Σαββατο 05/12/2009

Ημερησία - Σάββατο 05/12/2009

Vertige (2009)

Μια ομάδα αναρριχητών που κάνουν διακοπές αποφασίζουν να ανέβουν σε ένα βουνό, μέσα από ένα μονοπάτι που ήταν κλειστό για επιδιορθώσεις. Η αναρρίχηση θα αποδειχθεί πιο επικίνδυνη απ`όσο υπολόγιζαν, ιδίως όταν ανακαλύψουν ότι έχουν και παρέα, η περιπέτειά τους θα εξελιχθεί σε εφιάλτη....

Max Steel The Movie !



H Paramount απέκτησε τα δικαιώματα για την μεταφορά στο σινεμά της σειράς παιχνιδιών απο την ΜΑTTEL και θέλει για τον πρωταγωνιστικό ρόλο τον Taylor Lautner (Twilight).

The best films of the '00s


Η λίστα του A.V. CLUB με τα καλύτερα films της δεκαετίας των '00s.

Press Me !!!

Το καλύτερο site για να αγοράσει κανείς comic art !

click me !!

DVD και CD του σαββατοκύριακου 5/6 - 12 -2009

Βήμα (Κυριακή) - Δύο ταινίες με τον Τσάρλι Τσάπλιν

Έθνος (Κυριακή) - Ρίζες των Ελλήνων (Νότιο Αιγαίο)

Έθνος (Κυριακή) - Panic Room

Πρώτο Θέμα (Κυριακή) - CD με τραγούδια του Γιώργου Νταλάρα

Πρώτο Θέμα (Κυριακή) - The Prestige

Πρώτο Θέμα (Κυριακή) - Astérix et Obélix contre César

Real News (Κυριακή) - CD με τραγούδια του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα

Real News (Κυριακή) - Μπομπ Σφουγγαράκης

Veto (Κυριακή) - Χορεύοντας με τους λύκους

Veto (Κυριακή) - Shanghai Knights

Τα Νέα (Σάββατο) - Ήρωες της Επανάστασης (Ρήγας Βελεστινλής)

Καθημερινή (Κυριακή) - Planet Earth (απίθανο ντοκιμαντέρ του BBC) 3o μέρος

Nero 9 Δωρεάν !!

Πλέον το γνωστό πρόγραμμα είναι παντελώς δωρεάν, χωρίς καμία δοκιμαστική περίοδο ή κάτι άλλο παρόμοιο και προσφέρει στους χρήστες τη δυνατότητα να γράφουν και να αντιγράφουν δεδομένα από CD και DVD, κάτι σίγουρα ευχάριστο και καλοδεχούμενο από πολλούς χρήστες που ήθελαν να δουν τη δοκιμαστική έκδοση να λειτουργεί απεριόριστα.

free download

Εισαγωγή δεδομένων με ένα… σφίξιμο

Eρευνητές ανέπτυξαν μια 3-Dσυσκευή για την εισαγωγή δεδομένων, η οποία χρησιμοποιεί αισθητήρες που καταγράφουν την πίεση αλλά και τις κινήσεις του χεριού.

Μια ομάδα ερευνητών της εταιρείας Cambridge Consultants, ανέπτυξαν μια συμπιέσιμη συσκευή, η χρήση της οποίας θυμίζει αυτή ενός mouse και παρέχει στους χρήστες δυνατότητες τρισδιάστατου χειρισμού.

Η πρωτοποριακή συσκευή φέρει την ονομασία Suma –σύντομο για το Satsuma, ένα είδος μανταρινιού. Η ερευνητική ομάδα αναπτύσσει ποικίλες εκδοχές του Suma, οι οποίες αναμένεται να παρουσιαστούν στην έκθεση Consumer Electronics Show στο Las Vegas, στα μέσα του Ιανουαρίου. Η εταιρεία δεν έχει αποκαλύψει ακόμα πολλές λεπτομέρειες σχετικά με τη διαδικασία κατασκευής και την τεχνολογία που χρησιμοποιήθηκε, αλλά ορισμένες πληροφορίες έχουν ήδη διαρρεύσει.

Μέσα στο εύκαμπτο υλικό, στο εσωτερικό του Suma, έχουν τοποθετηθεί μικροσκοπικοί μηχανισμοί κίνησης, οι οποίοι περιβάλλουν ένα κεντρικό αισθητήρα. Καθώς ασκείται πίεση στο Suma, οι μηχανισμοί ανιχνεύουν την ένταση αλλά και τη μεταβολή των κινήσεων. Έπειτα, τα σήματα αυτά επεξεργάζονται μέσω ειδικού λογισμικού, ενσωματωμένο στο Suma και αποστέλλονται στο software που εγκαθίσταται στον υπολογιστή.

Για παράδειγμα, η διαφορά μεταξύ του Suma και του Wii της Nintendo, είναι ότι τα χειριστήρια που βασίζονται στην κίνηση επιτρέπουν στους χρήστες να "μετακινήσουν" ένα αντικείμενο αλλά όχι και να επηρεάσουν τη μορφή του –κάτι που είναι δυνατό με το Suma.

Εκπρόσωπος της Cambridge Consultants σε δηλώσεις του υπογράμμισε ότι το Suma είναι στην ουσία, "μια ολόκληρη εικόνα στην παλάμη του χεριού σας". Συνέχισε λέγοντας ότι αυτή η νέα καινοτομία θα είναι κατάλληλη κυρίως για gaming και 3D εφαρμογές, ενώ οι ερευνητές ευελπιστούν ότι η τεχνολογία θα χρησιμοποιηθεί και στον ιατρικό τομέα, ιδιαίτερα για άτομα με ειδικές ανάγκες.

"Πρόσω ολοταχώς" ο ΟΤΕ για VDSL το 2010

Το ADSL έφερε το γρήγορο Internet στην Ελλάδα, το VDSL από τον ΟΤΕ θα το κάνει... τούρμπο και μάλιστα στο εγγύς μέλλον. Στόχος του οργανισμού είναι να παρέχει εμπορικά τις πρώτες υπηρεσίες VDSL εντός του 2010 εάν η υλοποίηση των έργων κυλήσει με βάση τα χρονοδιαγράμματα που έχει θέσει η διοίκηση.
Ο οργανισμός ήδη προχωρά στο σχεδιασμό του VDSL και βρίσκεται σε επαφή με δήμους της χώρας, αρχικά στα δύο μεγάλα αστικά κέντρα Αθήνας και Θεσσαλονίκης, ώστε να βρεθούν οι κατάλληλοι χώροι ανάπτυξης του δικτύου. Στελέχη της εταιρείας σημείωναν ότι η υλοποίηση τέτοιων επενδύσεων αρχικά στις περιοχές με μεγάλη πληθυσμιακή κάλυψη μεγιστοποιούν την εμπορική επιτυχία και κατ΄ επέκταση τη βιωσιμότητά του.

Πλεονέκτημα για την ταχύτερη ανάπτυξη του νέου δικτύου οπτικών ινών του ΟΤΕ, όπως έχει ήδη επισημάνει ο πρόεδρος του Οργανισμού, κ. Παναγής Βουρλούμης, αποτελεί η σύμπραξη με την Deutsche Telekom, καθώς ο γερμανικός όμιλος διαθέτει αυξημένη εμπειρία σε επενδύσεις αυτού του τύπου.

Tο VDSL αποτελεί την επόμενη γενιά των τεχνολογιών της μορφής xDSL, η οποία χαρακτηρίζεται από το γεγονός ότι οι υψηλές ταχύτητες πρόσβασης προσφέρονται στους συνδρομητές χρησιμοποιώντας την υπάρχουσα τηλεπικοινωνιακή υποδομή. H ονομαστική ταχύτητα για τη λήψη δεδομένων φθάνει τα 50 Mbit ανά δευτερόλεπτο όταν το ADSL προσφέρει μέγιστη στα 24 Μbps. Ως γνωστόν, η πραγματική ταχύτητα σύνδεσης εξαρτάται από την απόσταση που χωρίζει το κέντρο του παρόχου από το χώρο του συνδρομητή αλλά και την ποιότητα των υποδομών που έχουν αμφότεροι.

Πλεονέκτημα για την ταχύτερη ανάπτυξη του νέου δικτύου οπτικών ινών του ΟΤΕ, όπως έχει ήδη επισημάνει ο πρόεδρος του Οργανισμού, κ. Παναγής Βουρλούμης, αποτελεί η σύμπραξη με την Deutsche Telekom, καθώς ο γερμανικός όμιλος διαθέτει αυξημένη εμπειρία σε επενδύσεις αυτού του τύπου.

Μάλιστα, τον περασμένο Μάρτιο η D.T. ανακοίνωσε ότι θα "ανοίξει" το VDSL της στον ανταγωνισμό, προσφέροντας μια τιμή χονδρικής για τηλεφωνικές υπηρεσίες και Internet, πάνω από το VDSL δίκτυό της. Παράλληλα, η D.T. συνεχίζει τις επενδύσεις της σε υποδομές δικτύου, καλώντας μάλιστα τους ανταγωνιστές της να συνεργαστούν, επιμερίζοντας το σχετικό κόστος.

Σε διεθνές επίπεδο, εκτός από τη Γερμανία, τέτοια δίκτυα έχουν αναπτυχθεί σε δεκάδες πόλεις σε ακόμη 29 χώρες, ενώ το κόστος μιας σύνδεσης VDSL κυμαίνεται στα επίπεδα των 50-60 ευρώ το μήνα.

Η Mozilla υπόσχεται μεγάλες ταχύτητες στον Firefox 3.7

Εν αναμονή του επερχόμενου Firefox 3.6 και λίγες μόνο ημέρες μετά τη δέσμευση της Microsoft για υψηλές επιδόσεις στον Internet Explorer 9, οι άνθρωποι της Mozilla προχώρησαν σε ανακοινώσεις σχετικά με τον Firefox 3.7 που θα κυκλοφορήσει σε λίγους μήνες. Ο νέος Firefox θα διαθέτει υποστήριξη Direct2D, κάτι που αναμένεται να βελτιώσει σημαντικά τις επιδόσεις του σε υπολογιστές που τρέχουν σε περιβάλλον Windows.

Η υποστήριξη Direct2D σημαίνει πρακτικά ότι το rendering των περιεχομένων μιας σελίδας γίνεται με τη βοήθεια της κάρτας γραφικών. Οι έως τώρα μετρήσεις στην alpha έκδοση του Firefox 3.7 αφήνουν πολλές υποσχέσεις. Σε δημοφιλή sites με απαιτητικό περιεχόμενο, όπως το Facebook και το Twitter, οι χρόνοι που απαιτούνται για την εμφάνιση της σελίδας πέφτουν περίπου στο μισό. Βέβαια, σε σελίδες που αποτελούνται κυρίως από κείμενο [π.χ. Wikipedia] τα οφέλη είναι περιοσμένα.

Επιπλέον, το Direct2D αναμένεται να ομαλοποιήσει στο μέγιστο βαθμό το scrolling, κάτι που αναμένεται να εκτιμήσουν δεόντως όλοι οι χρήστες του browser. Όλα αυτά θα ισχύουν για τις τελευταίες εκδόσεις των Windows [Vista, 7] και σε περίπτωση που υπάρχει κάρτα γραφικών συμβατή με την τεχνολογία DirectX 10.

Η έκδοση 3.7 του Firefox αναμένεται να διατεθεί στο κοινό το Μάιο ή τουν Ιούνιο του 2010.

Ταινίες Blu-Ray και DVD σε έναν δίσκο από την Universal Studios

Η Universal Studios Home Entertainment παρουσίασε ένα καινοτόμο δίσκο διπλού format. Η εταιρεία θα προσφέρει κάποιες από τις ταινίες της, σε διπλούς δίσκους, που περιέχουν ταινίες σε DVD, αλλά και σε Blu Ray.

Στόχος της εταιρείας με αυτούς του δίσκους, είναι όσοι σκέφτονται στο μέλλον να αγοράσουν Blu Ray player αλλά ακόμα δε μπορούν. Σύμφωνα με τον Craig Kornblau, πρόεδρο της Universal Studios Home Entertainment,μπορούν να αγοράσουν τώρα τις ταινίες, τις βλέπουν σε DVD player και οποιαδήποτε στιγμή θέλουν μπορούν με έναν πολύ εύκολο τρόπο να τις μετατρέψουν σε Blu Ray.

Αυτός ο πρωτότυπος δίσκος λοιπόν, θα αρχίσει να διατίθεται στους καταναλωτές της Αμερικής, από τις 19 Ιανουαρίου. Η πρώτη ταινία που θα ενσωματωθεί σε αυτούς τους δίσκος είναι το The Bourne Trilogy.

Αυτό που δε γνωρίζουμε ακόμα είναι η τιμή των συγκεκριμένων δίσκων, αλλά αν υποθέσουμε ότι στη μία πλευρά θα βρίσκεται μία επιφάνεια Blu Ray 50GB και στην άλλη μία επιφάνεια DVD, τότε μάλλον η τιμή θα ξεπεράσει αυτή των συμβατικών Blu Ray δίσκων. Αυτό βέβαια είναι αρκετά αρνητικό, γιατί όταν σκέφτεσαι να δώσεις κάποια λεφτά για ένα Blu Ray player, όταν έρθει η στιγμή για να αγοράσει κάποια ταινία, τότε το σκέφτεσαι ακόμα περισσότερο.

To 1o Kανάλι αποκλειστικά για τον Καιρό στην Ελλάδα !

Το WTV είναι το πρώτο κανάλι στην Ελλάδα που εκπέμπει 24 ώρες το 24ωρο, ζωντανά περιεχόμενο αποκλειστικά αφιερωμένο στις καιρικές συνθήκες. Έγκυρα και έγκαιρα παρέχει στον τηλεθεατή προγνώσεις και πληροφορίες για τον καιρό σε πραγματικό χρόνο για την Ελλάδα, την Κύπρο και πολλές μεγάλες πόλεις παγκοσμίως.




Το WTV εντάσσεται στα πρώτα ελληνικά κανάλια υψηλής ευκρίνειας (Full HD) που θα φέρουν στην Ελλάδα την επόμενη γενιά ψηφιακής τηλεόρασης. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν την ιστοσελίδα του WTV στη διεύθυνση www.weathertv.gr.

‘They Evolved!!’ New Poster Explains GALACTICA Opening!!

44 INCH CHEST trailer looks sooooo goooooood!!!

Telepathy (2010)

A pair of identical twins are separated by Russian scientists to determine if they can communicate with each other while one is kept on earth and the other is launched into space.


Warner Bros. Pictures 2010 Preview

January 15, 2010
The Book of Eli (Action Adventure) (View Pics)

January 29, 2010
Edge of Darkness (Suspense Thriller) (View Pics)

February 12, 2010
Valentine's Day (Romantic Comedy) (View Pics)

February 26, 2010
Untitled Cop Movie (Crime Comedy) (View Pics)

March 19, 2010 (IMAX)
Hubble 3D (Documentary Adventure) (View Pics)

March 26, 2010
Clash of the Titans (Action Fantasy) (View Pics)

April 9, 2010
The Losers (Action Thriller) (View Pics)

April 30, 2010
A Nightmare on Elm Street (Horror) (View Pics)

May 28, 2010
Sex and the City 2 (Romantic Comedy) (View Pics)

June 18, 2010
Jonah Hex (Action Thriller) (View Pics)

July 16, 2010
Inception (Sci-Fi Action)

July 30, 2010
Cats & Dogs: Revenge of the Kitty Galore (Comedy)

August, 2010
The Lottery Ticket (Comedy) (View Pics)

September 10, 2010
The Town (Crime Drama) (View Pics)

Fall 2010
Flipped (Coming-of-Age Romantic Comedy) (View Pics)
Prisoners (Suspense Thriller)

September 24, 2010
Guardians of Ga'Hoole (Fantasy Adventure)

October 8, 2010
Going the Distance (Romantic Comedy) (View Pics)

November 5, 2010
Due Date (Comedy)

November 19, 2010
Harry Potter and the Deathly Hallows (Fantasy Adventure) (View Pics)

Holiday 2010
Hereafter (Drama)

December 17, 2010
Yogi Bear (Live-Action/CG Animated Adventure in 3D)

December 22, 2010
Life as We Know It (Romantic Comedy) (View Pics)

Avatar 2 new scenes from the movie !

Press Here !!!

Antoine Fuqua's Brooklyn's Finest Gets a Trailer

Official Poster for Ryan Reynolds' Thriller Buried (2010)

Kick Ass (2010) Red Mist character poster

44 Inch Chest (2010)



imdb

Exam (2010)




imdb

Alvin and the Chipmunks: The Squeakquel (2009)




imdb

To Save a Life (2010)



imdb

Παρασκευή 4/12/2009 - Ταινίες στην Ελληνική ΤV

21:00 Ο Κώδικας των Ναβάχο Star Ξένη ταινία
22:00 Πατρίδα Σινε+ Δράμα
22:00 Η ιστορία των παιχνιδιών (ο θαυμαστός κόσμος του Disney) ΝΕΤ Κινούμενα Σχέδια
22:30 Οιδίποδας Κανάλι της Βουλής Κοινωνική
23:00 Το νησί των κουρσάρων Alpha Ξένη ταινία
23:45 11:14 Star Ξένη ταινία
00:00 Συνήθεις εραστές (κινηματογραφική Λέσχη) ΕΤ1 Ξένη ταινία
01:30 Η λίμνη των φαντασμάτων Star Τρόμου
02:00 Ο δολοφόνος Σινε+ Δράμα
02:15 Μαρτυρική ζωή Alter Θρίλερ
03:20 Τα δυο πρόσωπα του Κιμ Σινε+ Δράμα
03:45 Η εξιλέωση Star Ξένη ταινία

Zift (2008)

Το Zift αποτελεί ένα μίγμα κινηματογραφικών ειδών από το νέο-νουάρ στο sots-art. Η ιστορία εκτυλίσσεται μέσα σε μία νύχτα . Ο κεντρικός χαρακτήρας, ο Μόθ, απελευθερώνεται από τη φυλακή μετά από χρόνια άδικου εγκλεισμού για φόνο. Είχε καταδικαστεί λίγο πριν το βουλγάρικο κομμουνιστικό πραξικόπημα του 1944 και τώρα βρίσκεται σε ένα νέα και ανοίκειο κόσμο, την Σόφια του ολοκληρωτισμού της δεκαετίας του 60. Ένα πανδαιμόνιο συμβαίνει με το που βγαίνει από την πύλη της φυλακής. Την πρώτη του νύχτα ελευθερίας ο Μοθ την περνάει κλεισμένος σε ένα κελί, προσπαθώντας να αποφύγει τη μοίρα, καθώς έρχεται ολοένα και πιο κοντά στον επικείμενο θάνατο του. Η φρενήρης καταδίωξη χαρτογραφεί τον χάρτη της διαβολικής ολοκληρωτικής πόλης - παρακμασμένες γειτονιές και αποκρουστικοί δρόμοι, τα δημόσια λουτρά, τα κανάλια, το νοσοκομείο, ο καθεδρικός, τα πομπώδες έργα της κομμουνιστικής αρχιτεκτονικής γύρω από το Μαυσωλείο, καταγώγια πνιγμένα στον καπνό, κακόφημα μπαρ και τέλος το νεκροταφείο. Στην προσπάθεια του να βρει την αλήθεια, ο Μοθ συναντιέται παρελαύνουν μπροστά πλήθος εκκεντρικών χαρακτήρων - πράκτορες, νοσοκόμες, μπαρόβιοι, απόκληροι, νεκροθάφτες και άλλα είδη της ζούγκλας της ασφάλτου. Η ιστορία τελειώνει μέσα σε ένα νεκροταφείο όπου όλα τα μυστικά αποκαλύπτονται.

Eλληνική Πρεμιέρα 3/12/2009

PLAGUE - UK Short Film


PLAGUE - OFFICIAL SCREENER from Matt Simpson on Vimeo.