Προσεχώς

Προσεχώς


Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2010

Μετατρέψτε τον προβολέα σας σε 3D με το Οptoma 3D-XL


http://www.optoma.eu/projectordetailshe.aspx?ShowMenu=HE&PTypedb=Home%20Entertainment&PC=3D-XL

Eδώ και μερικές ημέρες η Optoma παρουσίασε ένα «μαύρο» κουτί, το 3D-XL, που μπορεί να δεχθεί πηγές από 3D Blu-ray player έως 3D PS3 και μέχρι 3D τηλεοπτικούς δέκτες ώστε να οδηγήσει προβολείς DLP. Με άλλα λόγια μπορεί να μετατρέψει έναν DLP προβολέα ώστε να δέχεται σήματα 3D και όλα αυτά με μόνο 400 ευρώ.

Έτσι αποφεύγεται την αγορά νέου 3D προβολικού. Το Optoma 3D-XL θα έρχεται με 3D γυαλιά.

Κυκλοφορεί με τη νέα χρονιά (2011) και είναι συμβατός με προβολείς όπως ο Optoma HD67 και άλλοι. Η συσκευή διαθέτει δύο εισόδους HDMI v1.4 για να συνδέσουμε την 3D πηγή μας και μια HDMI v1.3 έξοδο για να ενώσουμε τον μη-3D προβολέα μας που θα πρέπει να είναι τουλάχιστον 720p.

Uncle Boonmee Who Can Recall His Past Lives (2010)

Devil's Playground (2010) Trailer

Η Eurovision του 2011 στο Ντίσελντορφ

Στη πόλη Ντίσελντορφ της Γερμανίας θα φιλοξενηθεί σύμφωνα με δημοσιεύματα η Eurovision 2011.

Σύμφωνα με ανακοίνωση , ο ευρωπαϊκός διαγωνισμός του τραγουδιού θα γίνει στο στάδιο «Fortuna» χωρητικότητας 54.400 θεατών.

Ωστόσο το τελευταίο διάστημα η πόλη όπου θα διεξαχθεί ο διαγωνισμός έτεινε να εξελιχθεί σε θρίλερ , καθώς πολλές πόλεις δεν ήθελαν να αναλάβουν την διοργάνωση λόγω του μεγάλου κόστους , αλλά και εξαιτίας του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου , ο τελικός του οποίου έχει ορισθεί για τις 21 Μαΐου.

Εκτός από το Ντίσελντορφ, ως δεύτερη επιλογή ήταν το Βερολίνο και συγκεκριμένα στο παλιό αεροδρόμιο «Tempelholf», ωστόσο το κόστος ανακαίνισης θα υπερέβαινε τα 10 εκατομμύρια ευρώ.

Πολλές χώρες έχουν ήδη ορίσει ημερομηνίες για την επιλογή του τραγουδιού που θα τους εκπροσωπήσει, με τον εκπρόσωπο της χώρας μας να ανακοινώνεται από Δεκέμβριο.

Οι δύο ημιτελικοί θα γίνουν στις 10 και 12 Μαΐου, με τον μεγάλο τελικό στις 14 Μαΐου.

www.i-live.gr

Κυκλοφορίες Bluray - 25/10/2010


National treasure 1 & 2
Narnia 1 & 2
Toy Story 3
Monsters
Deja-vu
The Back up plan

Inhale (2010)

Tron Night - 28/10/2010

Lena Dunham's Quirky 'Tiny Furniture' Trailer

BenQ Joybee GP1: Προβολή από την παλάμη σας σε 80 ίντσες


Υπάρχουν στιγμές που ακόμα και η τηλεόραση των 40 ή 46 ιντσών φαίνεται μικρή όπως, για παράδειγμα, στην περίπτωση ενός αγώνα της αγαπημένης μας ομάδας. Ακόμα περισσότερο όταν μαζεύεται όλη η παρέα για μια ταινία. Αλλά και στην περίπτωση μιας παρουσίασης σε ένα κοινό μεγαλύτερο των 15 ατόμων, η μεγαλύτερη οθόνη είναι πάντα επιθυμητή. Τι θα λέγατε αν θα μπορούσατε να έχετε διαρκώς μαζί σας μια οθόνη των 80 ιντσών; Με τον μικροσκοπικό Joybee GP1 της BenQ μπορείτε!

Γιατί το αγαπήσαμε;

Πολύ απλά γιατί ακολουθήσαμε την πάγια πολιτική μας όσον αφορά στις δοκιμές του Technozein και ζήσαμε μαζί του.

Το πήραμε μαζί μας, το πήγαμε σε φίλους, το στήσαμε σπίτι, προβάλλαμε με αυτό σε διαφορετικούς τοίχους, το χρησιμοποιήσαμε μέρα-νύχτα και ναι, το GP1 ανταποκρίθηκε με το παραπάνω στις αρχικές προσδοκίες μας όταν το βγάζαμε από το κουτί.

Φυσικά, το πιο σημαντικό σε αυτό τον προβολέα είναι το μέγεθός του. Με πλάτος μόλις 136 χιλιοστά, ο GP1 μπορεί να μεταφερθεί στην παλάμη σας, μέσα στην ειδική θήκη που τον συνοδεύει.

Μάλιστα, αυτό το μικρό μέγεθος, καθώς και το μικρό βάρος των 640 γραμμαρίων, του επιτρέπει να τοποθετηθεί ακόμα και σε τρίποδο μέσω της ειδικής υποδοχής.

Όλα αυτά σημαίνουν πως μπορείτε να τον μεταφέρετε εύκολα από δωμάτιο σε δωμάτιο και από το σπίτι σας σε σπίτι φίλου ενώ, μπορείτε να τον έχετε συνεχώς, μαζί με τον φορητό υπολογιστή σας, για να κάνετε τις παρουσιάσεις σας.

Κατά τη διάρκεια ημερήσιων προβολών, το όριο ώστε να έχει η εικόνα μια αποδεκτή ποιότητα είναι οι 40-45 ίντσες ενώ, το βράδυ, μπορείτε να φτάσετε τις 80 ίντσες που είναι και το μέγιστο της συσκευής.

Η διάμετρος των 80 ιντσών επιτυγχάνεται με την τοποθέτηση του προβολέα σε κάτι λιγότερο από 4 μέτρα ενώ η απόσταση του θεατή σε αυτή τη διαγώνιο θα πρέπει να είναι λίγο παραπάνω από τα 3 μέτρα.

Παρά την περιορισμένη ανάλυση των 856x600 pixels, ο προβολέας της BenQ τεχνολογίας DLP τα καταφέρνει πολύ καλά.

Σε αυτό συμβάλλει και η τεχνολογία 3LED της BenQ που προσφέρει ζωντάνια στο χρώμα. Αφήνοντας τις τεχνικές λεπτομέρειες και μεταφέροντας την εμπειρία από τη χρήση, η θέαση των ταινιών είναι ευχάριστη και οι ανάγκες ενός μη απαιτητικού θεατή που αναζητά περισσότερες ίντσες σε ένα οικιακό περιβάλλον μάλλον καλύπτονται.

Προφανώς, αν αναζητάτε καλύτερη εικόνα κατά τη διάρκεια της ημέρας ή υψηλότερη ανάλυση, ο GP1 δε μπορεί να ανταποκριθεί και θα πρέπει να στραφείτε σε άλλα μεγαλύτερα και ακριβότερα μοντέλα. Ο GP1 έχει κατασκευαστεί με κύριο γνώμονα το μικρό μέγεθος και με βάση αυτό, η απόδοσή του είναι πολύ καλή.

Δεν απευθύνεται σε όσους βλέπουν πολλές ταινίες και αναζητούν έναν σταθερής τοποθέτησης προβολέα αλλά αυτούς που θέλουν να έχουν μαζί τους ...80 ίντσες.

Μη νομίσετε ότι επειδή ο GP1 είναι μικρός, δεν έχει δυνατότητες ρύθμισης. Ακριβώς το αντίθετο. Στο μενού του θα βρείτε επιλογές για όλα, ακόμα και για το χρώμα του τοίχου. Όμως, μάλλον θα τις χρειαστείτε σε λίγες περιπτώσεις αφού με την αυτόματη ρύθμιση keystone οι διαστάσεις των πλευρών της εικόνας «διορθώνονται» άμεσα. Όπου χρειαστεί πάντως, οι ρυθμίσεις μπορούν να γίνουν από τα πλήκτρα αφής στο πάνω μέρος της συσκευής.

Πάνω στο προβολέα της BenQ μπορεί να τοποθετηθεί πλήθος συσκευών καθώς μπορεί να δεχτεί αναλογικό σήμα RGB για σύνδεση με υπολογιστή και component ή composite για σύνδεση με κάποιο player ή παιχνιδομηχανή.

Αντίστοιχα, οι αναλύσεις που μπορεί να δεχτεί φτάνουν τα 1280x1024 στην πρώτη περίπτωση και το 1080i στη δεύτερη. Επίσης, μέσω προαιρετικής βάσης, ο GP1 μπορεί να συνδεθεί με iPod ή iPhone και να προβάλλει αρχεία που βρίσκονται σε αυτά.

Για το τέλος των «θετικών» αφήσαμε τη θύρα USB που ναι μεν υπάρχει αλλά αποτελεί ταυτόχρονα και τον αδύναμο κρίκο. Ας δούμε γιατί&

Ο «αδύναμος κρίκος»

Με μεγάλη χαρά είδαμε πως ο GP1 θέτει θύρα USB και περιμέναμε να αναπαράγουμε άμεσα αρχεία βίντεο. Δυστυχώς, δεν ήταν τόσο απλό.

Η έλλειψη πολλών codecs, ακόμα και βασικών, μας οδήγησε στη μετατροπή των αρχείων σε format φιλικό προς τον προβολέα, κάτι που προτείνεται και από την ίδια την εταιρεία.

Αυτό σημαίνει πως για να δείτε ταινίες ή τηλεοπτικά επεισόδια απΆ ευθείας από ένα αποθηκευτικό μέσο, πρέπει να τα μετατρέψετε, μια διαδικασία που απαιτεί επιπλέον χρόνο.

Αν προσθέσετε επίσης, το γεγονός πως δεν υποστηρίζονται ελληνικοί υπότιτλοι από εξωτερικό αρχείο, τότε μάλλον θα προτιμήσετε να συνδέσετε τον GP1 με ένα notebook ή ένα DVD/ media player και να δείτε τα πάντα χωρίς κανένα πρόβλημα.

Γεγονός είναι ότι θα θέλαμε επίσης, λίγο περισσότερη ανάλυση στην εποχή του HD αλλά& ντρεπόμαστε να το ζητήσουμε καθώς ο GP1 παραμένει ένας οικονομικός προβολέας.

Με μια ματιά

  • Τεχνολογία προβολής: DLP, 3LED
  • Μέγεθος εικόνας: από 15 έως 80 ίντσες
  • Ανάλυση: 856x600
  • Υποστηριζόμενη ανάλυση από υπολογιστή (έως): 1280x1024
  • Υποστηριζόμενο σήμα από player (έως): 1080i
  • Φακός: F=2, f=17,7mm
  • Φωτεινότητα: 100 lumens
  • Λόγος zoom: σταθερός
  • Λόγος βεληνεκούς: 1,92 (80 ίντσες από περίπου 3,80 μέτρα)
  • Ρύθμιση εστίασης: χειροκίνητη
  • Ηχεία: 2W
  • Θύρες: A/V (D-Sub, composite, component), USB, έξοδος ήχου
  • Υποστηριζόμενα αρχεία εικόνας/ ήχου/ βίντεο: JPEG / MP3, WMA/ AVI, MPG, DAT, VOB
  • Θόρυβος: 28dB
  • Βάρος: 0,6 κιλά

Διάθεση - Τιμή

CPI, www.cpi.gr
Τιμή: €490

http://technozein.pathfinder.gr/benq-joybee-gp1

Bambi and Lion King Diamond Blu-ray Confirmed for 2011



A Look at Pinhead in Hellraiser: Revelations

CAESAR: RISE OF THE APES (2011)

Τετάρτη 13/10/2010 - Ταινίες στην Ελληνική TV

21:00 Ο ρωμαίος πρέπει να πεθάνει Star Ξένη ταινία
21:25 Αμάξι Πολυτελείας Σινε+ Δράμα
22:00 Hollywoodland ΝΕΤ Ξένη ταινία
00:00 Μαζί πότε Σινε+ Δράμα
02:15 Χωρίς όρια Star Δράμα
04:30 Δεσποινίς Φίφι Σινε+ Δράμα