Προσεχώς

Προσεχώς


Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

Police Story (2013) Trailer


Οι ταινίες της εβδομάδας από Πέμπτη 31/10/2013

Η ζωή της Αντέλ (Κεφάλαια 1 & 2) / La vie d’ Adele

Του Αμπντελατίφ Κεσίς. Με τις Αντέλ Εξαρχόπουλος, Λεά Σεϊντού
Δραματική / 2013 /
Γαλλία - Βέλγιο - Ισπανία

Οι σκηνές σεξ μεταξύ της Αντέλ Εξαρχόπουλος και της Λεά Σεϊντού δεν είναι ο λόγος που πρέπει κανείς να δει τη «Ζωή της Αντέλ» (χωρίς αυτό να σημαίνει ότι αυτές είναι περιττές). Ο Αμπντελατίφ Κεσίς δημιουργεί μια τρίωρη ταινία για τον έρωτα δύο κοριτσιών, όπου το κάθε λεπτό έχει υπόσταση, νόημα και αισθητική συνέπεια. Η ταινία του είναι και λεσβιακή, και συγκινητική, και πληθωρική, και απόλυτα αληθινή - μια ιστορία αγάπης βγαλμένη από την αέναη τριβή των ανθρώπων στους αιώνες. Και, ΟΚ, δεν υπάρχει άλλωστε λόγος να το κρύψω, καυτή όσο λίγες.




Kon-tiki

Των Γιοακίμ Ρένινγκ, Εσπεν Σάντμπεργκ. Με τους Πολ Σβέρε Χάγκεν, Αντερς Μπάσμο Κρίστιανσεν
Δραματική περιπέτεια/ 2012 / Βρετανία - Νορβηγία - Δανία - Γερμανία - Σουηδία

Υποψήφιο για Οσκαρ καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας, το «Kon-tiki» αφηγείται την πραγματική ιστορία του ατρόμητου Θορ Χάιερνταλ που διέσχισε το 1947 τον Ειρηνικό πάνω σε μια σχεδία. Απίστευτη ιστορία που χάνει σημαντικά την αιχμή της γιατί μοιάζει σαν να προορίζεται για μεταπολεμικό κοινό - παρά τις γυαλισμένες εικόνες του. Τα απαρχαιωμένα στερεότυπα βουλιάζουν το «Kon-tiki».







Τα βέλη του έρωτα / Liberal Arts

Τoυ Τζος Ράντνορ.
Με τους Τζος Ράντνορ, Ελίζαμπεθ Ολσεν, Αλισον Τζάνεϊ
Κομεντί / 2012/ ΗΠΑ

Χαριτωμένη κομεντί του Τζος Ράντνορ, με τον ίδιο, τον γνωστό μας Τεντ από το «How I met your Mother», στον ρόλο ενός 30άρη που επιστρέφει στο πανεπιστήμιό του και αναπτύσσει πλατωνική σχέση με μια φοιτήτρια. Μικρή, αλλά ζεστή ιστορία.




Σχέδιο απόδρασης / Escape Plan: Τεστοστερόνη από τα 80s με υπογραφή Μίκαελ Χάφστρομ. Ο Σταλόνε και ο Σβαρτσενέγκερ ενώνουν δυνάμεις για μια θεαματική απόδραση από φυλακή υψίστης ασφαλείας.

Οι μάγοι της μπάλας / Les seigneurs: Γαλλική κωμωδία του Ολιβιέ Νταάν για έναν ξεπεσμένο ποδοσφαιρικό θρύλο που αναλαμβάνει την τοπική ομάδα ενός νησιού της Βρετάνης. Με τους Ζοζέ Γκαρσία, Ζαν -Πιερ Μαριέλ κ.ά.

Machete: Η επιστροφή / Machete Kills: Ο Ρόμπερτ Ρέντφορντ, ο Ντάνι Τρέιτζο και η «καλτίλα» του «Machete» ξαναχτυπούν στην ταινία του Ρόμπερτ Ροντρίγκεζ.

Παγιδευμένη ψυχή: Κεφάλαιο 2 / Insidious Chapter 2: Του Τζέιμς Γουάν. Σίκουελ για την ταινία τρόμου με φαντάσματα και πρωταγωνιστές τον Πάτρικ Γουίλσον και τη Ρόουζ Μπερν.


protothema