Προσεχώς

Προσεχώς


Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012

Indiana Jones: The Complete Adventures Limited Collector's Edition Box Set (5 Discs) (Blu-ray)

Flight of the Butterflies 3D (2012) Trailer

The Oranges (2012) Red Band Trailer

Wreck-It Ralph (2012) Trailer

Citadel (2012) Trailer

The 300 Sequel is Now Titled 300: Rise of an Empire

Warner Bros. Pictures' upcoming 300 sequel is now called 300: Rise of an Empire. It was formerly known as 300: The Battle of Artemisia.

Currently in production, the Noam Murro films stars Sullivan Stapleton, Eva Green, Lena Headey, Hans Matheson, Rodrigo Santoro, Igal Naor, Callan Mulvey, Jack O'Connell and Andrew Tiernan and is planned for release on August 2, 2013.

The movie, a follow-up to Zack Snyder's 2006 original (in turn based on Frank Miller's 1998 comic book miniseries), is expected to tell, in part, the story of Greek General Themistocles, who lead Athens against Persian invaders in a battle that played out simultaneously with the Battle of Thermopylae (depicted in the first film).

Roller Town (2012) Poster


Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος του περιοδικού ΣΙΝΕΜΑ


 Το περιοδικό ΣΙΝΕΜΑ καλωσορίζει την νέα κινηματογραφική σεζόν με ένα συλλεκτικό τεύχος γεμάτο μοναδικά αφιερώματα, αποκλειστικές συνεντεύξεις, τις ταινίες της χρονιάς και όλα όσα θέλετε να μάθετε για το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας ΝΥΧΤΕΣ ΠΡΕΜΙΕΡΑΣ COSMOTE λίγο πριν αυτό ανοίξει την αυλαία του. Το εξώφυλλο κοσμεί η γοητευτική Μαριόν Κοτιγιάρ, πρωταγωνίστρια της καινούριας ταινίας του Ζακ Οντιάρ «Σώμα με Σώμα», της οποίας η προβολή θα σημάνει και την έναρξη του φετινού Φεστιβάλ. Μέσα στις σελίδες του περιοδικού αναζητήστε την αναδρομή στην καριέρα του Οντιάρ, του πιο συναρπαστικού, σύγχρονου Γάλλου σκηνοθέτη, που στο νέο του φιλμ ανακαλύπτει για μία ακόμα φορά την ελπίδα ανάμεσα σε ανθρώπινα χαλάσματα, δημιουργώντας ένα αριστοτεχνικό, σύγχρονο μελόδραμα που άφησε με δάκρυα στα μάτια το κοινό του φετινού Φεστιβάλ Καννών.

* Αποκατάσταση Τώρα! - Προκάλεσαν γιουχαΐσματα, θάφτηκαν από τους κριτικούς, μάζεψαν Χρυσά Βατόμουρα, καταβαραθρώθηκαν στα ταμεία, κατέστρεψαν καριέρες. Κάποιες από αυτές δεν άξιζαν αυτή τη μοίρα. Σε συνέχεια του αφιερώματός μας, στο προηγούμενο τεύχος, για τις πιο υπερτιμημένες ταινίες όλων των εποχών, ζητήσαμε τη βοήθεια γνωστών Ελλήνων κριτικών, προκειμένου να δώσουμε επιτέλους σε αυτά τα φιλμικά παιδιά ενός κατώτερου θεού τη θέση που τους αξίζει.

* Μίκαελ Χάνεκε - Για δεύτερη φορά νικητής του Χρυσού Φοίνικα μέσα σε τρία χρόνια, ο Μίκαελ Χάνεκε μιλά για την ταινία που δεν χρειάστηκε να προσπαθήσει πολύ προκειμένου να συνεπάρει κοινό και κριτικούς στο φετινό Φεστιβάλ Καννών. Διαβάστε την συνέντευξή του και δείτε σε πανελλήνια πρώτη προβολή την «Αγάπη», στις 18ες ΝΥΧΤΕΣ ΠΡΕΜΙΕΡΑΣ COSMOTE.

* Ντέιβιντ Κρόνενμπεργκ - Μια γυαλιστερή μαύρη λιμουζίνα που διασχίζει δρόμους που φλέγονται. Ενας νεαρός πολυεκατομμυριούχος στη μέρα που θα του αλλάξει για πάντα την ζωή. Μια πόλη και ένας ολόκληρος κόσμος σε χάος. Ενας σκηνοθέτης που επέλεξε στα 69 του χρόνια να εξερευνήσει το σύμπαν των λέξεων, παραδίδοντας με το «Cosmopolis» μια ακόμη αντισυμβατική ταινία. Μια από τις πιο πολυαναμενόμενες πρεμιέρες του Φεστιβάλ. Μια συνέντευξη με τον σκηνοθέτη Ντέιβιντ Κρόνενμπεργκ για την τελευταία του ταινία, αλλά και για την μακρόχρονη καριέρα του στη μεγάλη οθόνη.

* Γουίτ Στίλμαν - Μεγάλος προσκεκλημένος του φετινού Φεστιβάλ, ένας από τους σταθερά αγαπητούς δημιουργούς του μοντέρνου αμερικανικού σινεμά για τους συντάκτες του περιοδικού, ο Γουίτ Στίλμαν διακόπτει μια σκηνοθετική αποχή 13 ετών και επιστρέφει με καινούργια ταινία («Damsels in Distress»). Το φεστιβάλ γιορτάζει την επάνοδό του με ένα πλήρες αφιέρωμα στο έργο του, το οποίο ο σκηνοθέτης θα βρίσκεται στην Αθήνα για να παρουσιάσει.

* 50 Χρόνια Τζέιμς Μποντ - Λίγο πριν την έξοδο του «Skyfall» στις αίθουσες και με την ευκαιρία του εορτασμού πενήντα χρόνων από την πρώτη κινηματογραφική εμφάνιση του Τζέιμς Μποντ στην οθόνη, το περιοδικό ΣΙΝΕΜΑ ανέλαβε μια επικίνδυνη αποστολή: να ξαναδεί όλες τις ταινίες της μακρόβιας κατασκοπικής σειράς (23 τον αριθμό), να τις κρίνει και να γράψει αναλυτικά γι' αυτές. Μετά από μπόλικα βότκα μαρτίνι η αποστολή εξετελέσθη με επιτυχία και τα αποτελέσματα ακολουθούν.

* Στον Δρόμο - Ο Τζακ Κέρουακ εξέδιδε το 1957 τη βίβλο της μπιτ γενιάς, το βιβλίο «Στον Δρόμο», και γινόταν ο ήρωας μιας εποχής - που όμως δεν ευτύχησε ποτέ να δει το έργο του στο σινεμά, όπως διακαώς επιθυμούσε. Μισό αιώνα μετά, ο Βάλτερ Σάλες αναλαμβάνει να αποκαταστήσει την ιστορική αδικία, διασκευάζοντας για τη μεγάλη οθόνη το κλασικό, πλέον, μυθιστόρημα. Διαβάστε τα πάντα για τον συγγραφέα, το βιβλίο και την ταινία σε αυτό το χορταστικό αφιέρωμα.

Τέλος, το νέο τεύχος συνοδεύεται από «Το Μυστικό του Βράχου των Κρεμασμένων « («Picnic at Hanging Rock», 1975) και «Το Τελευταίο Κύμα» («The Last Wave, 1977), δύο από τις πιο θαρραλέες και ιδιοφυείς δημιουργίες του Πίτερ Γουίαρ που συνέβαλαν στον ορισμό της ταυτότητας του Αυστραλιανού Νέου Κύματος


Οι ταινίες της εβδομάδας από Πέμπτη 13/09/2012

Γείτονες σε περιπολία / The Watch

Του Ακίβα Σέιφερ.
Με τους Μπεν Στίλερ, Βινς Βον, Τζόνα Χιλ, Ρίτσαρντ Αουγιάντε
Κωμωδία/ 2012/ ΗΠΑ



Δεν μπορώ να αντισταθώ στον Μπεν Στίλερ, ακόμα και στις πιο χλιαρές του απόπειρες όπως οι  «Γείτονες σε περιπολία». Το πρόσωπό του, με τα γεμάτα χαζοχαρούμενη απορία μάτια ανάμεσα στα πεταχτά του αφτιά, είναι αφοπλιστικό προτού καν μιλήσει και η αγάπη του για τα απροσάρμοστα «φρούτα» που υποδύεται γλυκιά. Εδώ, μετά τον φόνο ενός υπαλλήλου στο κατάστημα του οποίου είναι διευθυντής, αποφασίζει να ιδρύσει μια ομάδα παρακολούθησης της γειτονιάς για να εντοπίσει τον δολοφόνο. Μόνο που αντί για serial killer, ανακαλύπτει συνωμοσία εξωγήινων που θέλουν να αφανίσουν τη Γη. Το αναίμακτο και γλυκανάλατο χιούμορ ζεσταίνεται σταδιακά και σε κερδίζει, ίσως γιατί δεν μπορείς παρά να συμπαθήσεις τους τέσσερις δυσλειτουργικούς αλλά χαριτωμένους άντρες που πασχίζουν να βγάλουν άκρη μέσα σε αυτό το παράλογο κουβάρι. Πόσο μάλλον όταν οι υπόλοιποι τρεις είναι ο Βινς Βον, ο Τζόνα Χιλ και ο -kinder έκπληξη- Ρίτσαρντ Αουγιάντε.



Οι εργένισσες / Bachelorette

Της Λέσλι Χέντλαντ. Με τους Κίρστεν Ντανστ, Αϊλα Φίσερ, Λίζι Κάπλαν, Ρέμπελ Γουίλσον, Ανταμ Σκοτ
Κωμωδία/ 2011/ ΗΠΑ



Σε καμία περίπτωση μην μπερδευτείτε και θεωρήσετε ότι θα δείτε κάτι ισάξιο των «Φιλενάδων». Η κωμωδία της Λέσλι Χέντλαντ, που ακολουθεί τρεις πικρόχολες φίλες την παραμονή του γάμου της τέταρτης της παρέας, στάζει βιτριόλι και αντιπάθεια, χωρίς όμως ποτέ να το μετουσιώνει σε καυστικό -ή έστω αστείο- χιούμορ. Υστερία, αμηχανία, κακά vibes, έλλειψη συγχρονισμού. Μόνες αχτίδες φωτός ο -εξαιρετικός ακόμα και σε τέτοιες συνθήκες- Ανταμ Σκοτ και η Ρέμπελ Γουίλσον.


Polisse

Της Μαϊγουέν. Με τους Καρίν Βιάρ, Τζόι Σταρ, Μαρινά Φουά
Δραματική/ 2011/ Γαλλία



Για μια ταινία που έχει βασιστεί σε πραγματικές μαρτυρίες του παριζιάνικου Τμήματος Ανηλίκων, το «Polisse» δεν φαντάζει καθόλου αληθοφανές, καθώς ακολουθεί μια ομάδα αστυνομικών σε διάφορες υποθέσεις. Στημένο, ψεύτικο, γαλλικό.


Σμύρνη: Η καταστροφή μιας κοσμοπολίτικης πόλης 1900-1922

Της Μαρίας Ηλιού
Ντοκιμαντέρ/ 2012/ Ελλάδα



Αναδρομή στα γεγονότα που οδήγησαν στη Μικρασιατική Καταστροφή, με τη συνοδεία πραγματικά πλούσιου οπτικοακουστικού υλικού, που μαζί με τις αφηγήσεις μεταφέρει την ενέργεια, την ένταση και την πολύπλοκη ιστορία της Σμύρνης.



Η νύχτα του Σαν Λορέντζο / La notte di San Lorenzo - Επανέκδοση

Των αδελφών Ταβιάνι
Με τους Ομέρο Αντονούτι, Μαργκαρίτα Λοζάνο
Δραματική/ 1982/ Ιταλία



Αν και είναι το είδος του σινεμά που ενίοτε με κουράζει, ομολογώ, δεν μπορώ να αγνοήσω την καλοδουλεμένη ισορροπία μεταξύ του σκληρού ρεαλισμού και της ανθρωπιάς στην ταινία των αδελφών Ταβιάνι για τα βιώματα των κατοίκων ενός ιταλικού χωριού κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο (Μεγάλο Βραβείο της Επιτροπής στις Κάννες, 1982).


Paranorman, μια μεταφυσική ιστορία / Paranorman

Των Κρις Μπάτλερ, Σαμ Φελ
Με τις φωνές των Κόντι Σμιτ-ΜακΦι, Ανα Κέντρικ, Κέισι Αφλεκ
Κινούμενα σχέδια/ 2012/ ΗΠΑ
Ενα μικρό αγόρι καλείται να αντιμετωπίσει μεταφυσικά πλάσματα, όπως ζόμπι και φαντάσματα, για να σώσει την πόλη του από μια κατάρα.




Step up 4 Revolution

Του Σκοτ Σπιρ
Με τους Κλεοπάτρα Κόουλμαν,
Μίσα Γκάμπριελ Χάμιλτον
Δραματική/ 2012/ ΗΠΑ
Τέταρτη ταινία της μουσικοχορευτικής αλυσίδας.




protothema







Πέμπτη 13/09/2012 - Ταινίες στην Ελληνική TV

22:00 Invictus Star Ξένη ταινία
22:00 Σταυροδρόμια της ζωής ΕΤ1 Ξένη ταινία
00:30 Το σμαραγδένιο δάσος ΝΕΤ Δράμα
01:30 Σίνα: H βασίλισσα της ζούγκλας Mega Ξένη ταινία
02:45 Το κρυφό σπαθί του Σαμουράι Star Δράμα