Προσεχώς

Προσεχώς


Τετάρτη 10 Απριλίου 2013

Φεστιβάλ των Κοινών στην Κρήτη

Τον δρόμο να «δημιουργήσουμε τον κόσμο που θέλουμε, μέσα στον κόσμο που θέλουμε να ξεπεράσουμε», δείχνει το Φεστιβάλ των Κοινών, εμπνευσμένο από τις έννοιες του ανοιχτού κώδικα, του peer-to-peer και των κοινωνικών τους προεκτάσεων. Θα πραγματοποιηθεί στο Ηράκλειο της Κρήτης, από 13 έως 21 Απριλίου.

Όπως αναφέρουν οι διοργανωτές του, το φεστιβάλ αποτελεί μια πρωτοβουλία για την προώθηση της ελεύθερης γνώσης και της ομότιμης συνεργασίας για τη δημιουργία και τη διαχείριση των κοινών. «Μια φιλοσοφία που έχει διαδοθεί πολύ μέσα από τις κοινότητες του ελεύθερου λογισμικού και επεκτείνεται σε πολλές πτυχές της καθημερινότητάς μας, όπως στις τέχνες, στην διακυβέρνηση, στις κατασκευές μηχανημάτων, εργαλείων και άλλων αγαθών».

«Υπάρχει ένας κόσμος που η γνώση είναι ελεύθερη, οι τέχνες είναι ελεύθερες, οι απόψεις εκφράζονται και συζητιούνται ελεύθερα, οι αποφάσεις παίρνονται συλλογικά, ένας κόσμος που το κοινό καλό είναι πιο σημαντικό από το ατομικό, που υπάρχει σεβασμός στους φυσικούς πόρους και στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια, ένας κόσμος όπου το χρήμα δεν είναι το μόνο μέσο για να καλυφθούν οι ανάγκες.

Ένας κόσμος στον οποίο μπορείς να διασκευάσεις ελεύθερα ένα τραγούδι, να συνδιαμορφώσεις ένα κινηματογραφικό σενάριο, να βελτιώσεις τα σχέδια ενός τρακτέρ, να γράψεις ένα λήμμα σε μια εγκυκλοπαίδεια, να συμμετέχεις σε μια διαδικασία λήψης πολιτικών αποφάσεων, να παρακολουθήσεις ελεύθερα πανεπιστημιακά μαθήματα, να χτίσεις μαζί με τους φίλους σου ένα σπίτι, να καλύψεις τις ανάγκες σου ανταλλάσσοντας προϊόντα και υπηρεσίες. Ακούγεται ουτοπικό, όμως είναι πραγματικότητα», τονίζουν, μεταξύ άλλων. 

Τα κόσμο αυτό πρόκειται να παρουσιάσουν στο φεστιβάλ, μέσα από εκθέσεις, ομιλίες, προβολές και εργαστήρια.

Το πρόγραμμα, καθώς και περισσότερες πληροφορίες, είναι διαθέσιμα εδώ

enet

ΣΙΝΕΜΑ - Τεύχος ΑΝΟΙΞΗ 2013


Με αφορμή τη φετινή επιστροφή του Κινέζου σκηνοθέτη πίσω από την κάμερα, χάρη στο «The Grandmaster» και μετά από απουσία τεσσάρων ετών , το περιοδικό ΣΙΝΕΜΑ γιορτάζει το γεγονός, προσφέροντας με αυτό το τεύχος δύο από τις καλύτερες ταινίες του Γουόνγκ Καρ Γουάι σε DVD - «Οι Άγριες Μέρες Μας» και «Έκπτωτοι Άγγελοι» - και αφήνοντας τον ίδιο να μας ταξιδέψει με τα δικά του λόγια σε μια από τις πιο συναρπαστικές και άξιες θαυμασμού φιλμογραφίες του μοντέρνου σινεμά: τη δική του.

Fast & Furious 6 (2013) International TV Spot


My Engine's Fragile Sound (O Fragil Som do Meu Motor) (2013) Trailer


The Croods (2013) Trailer


ΜΑΤΖΟΥΡΑΝΑ (2013) Trailer


Elysium (2013) Trailer


Τετάρτη 10/04/2013 - Ταινίες στην Ελληνική TV

20:00 Αστροναύτες για δέσιμο ΕΤ3 Ελληνική ταινία
21:00 Η αρχόντισσα και ο αλήτης Alpha Αισθηματική κομεντί
22:00 Χάος Star Ξένη ταινία
23:40 Milk Mega Ξένη ταινία
02:15 Ο γιος της βίας Star Ξένη ταινία