Προσεχώς

Προσεχώς


Παρασκευή 20 Ιουλίου 2012

Σχέδιο «Avatar» - Ρώσος επιχειρηματίας υπόσχεται αθανασία μέσω της μεταμόσχευσης εγκεφάλου σε ρομποτικό σώμα

Το μυστικό της αθανασίας ισχυρίζεται ότι βρήκε ρώσος επιχειρηματίας. Οχι, δεν πρόκειται για κάποιο μαγικό φίλτρο, ή κάποιο μυστικιστικό τελετουργικό, αλλά για ένα φουτουριστικό σχέδιο που επινόησε με την κωδική ονομασία «2045 - Avatar».


«Ταξίδι» στην αθανασία σε 10 χρόνια

Έναντι αδράς αμοιβής, ο Ντμίτρι Ιτσκοφ υπόσχεται στους επίδοξους «αθάνατους» να επιβλέψει προσωπικά το πέρασμέα τους στην αιωνιότητα. Και αν όλα αυτά μοιάζουν να έχουν ξεπηδήσει από σενάριο επιστημονικής φαντασίας, η αλήθεια είναι ότι ο ηλικίας 31 ετών Ρώσος έχει ήδη προσλάβει 30 επιστήμονες προκειμένου να επιτύχουν τον επιχειρηματικό του στόχο: τη μεταμόσχευση ανθρώπινου εγκεφάλου σε ρομποτικό σώμα μέσα στην επόμενη δεκαετία.

«Εχετε τη δυνατότητα να χρηματοδοτήσετε την παράταση της ζωής σας ως την αθανασία. Βρισκόμαστε πολύ κοντά στην ανάπτυξη τέτοιων τεχνολογιών: κάτι τέτοιο δεν αποτελεί μια φαντασίωση επιστημονικής φαντασίας. Είναι στο χέρι σας να εξασφαλίσετε ότι αυτό θα συμβεί ενόσω ζείτε» έγραψε ο Ιτσκοφ σε επιστολή που απέστειλε σε δισεκατομμυριούχους που περιλαμβάνονται στη λίστα του περιοδικού «Forbes».

Ο υπεραισιόδοξος άνδρας καλεί τους απανταχού κροίσους να στηρίζουν τις επιστημονικές του «ανησυχίες» οι οποίες, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, βασίζονται στην «κυβερνητική αθανασία» μέσω ενός «τεχνητού σώματος».



Από το όραμα στην πράξη

Τα γραφεία του «Avatar» αναμένεται να ανοίξουν στο Σαν Φρανσίσκο, μέσα στο καλοκαίρι, ενώ παράλληλα θα ξεκινήσει μια εκστρατεία μέσω των κοινωνικών μέσων για την δικτύωση ανάμεσα σε επιστήμονες από διάφορα σημεία του πλανήτη.

«Η ομάδα του 2045 εργάζεται πυρετωδώς για τη δημιουργία ενός διεθνούς κέντρου έρευνας όπου θα απασχολούνται κορυφαίοι επιστήμονες για την ανάπτυξη ανθρωπόμορφων ρομπότ, μοντέλων «ζωντανών» συστημάτων, εγκεφάλου και συνείδησης. Στόχος αυτών, θα είναι μελλοντικά η μεταφορά της συνείδησης του ενδιαφερόμενου σε ένα τεχνητό σώμα, επιτυγχάνοντας έτσι την κυβερνητική του αθανασία» εξηγεί ο Ιτσκοφ μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα του.

«Κάτι τέτοιο θα έχει τη δυναμική της απελευθέρωσης του ανθρώπου από τα προβλήματα υγείας, τα γεράματα και φυσικά τον θάνατο» υπογραμμίζει.

ΗΠΑ: Τουλάχιστον 14 νεκροί από πυροβολισμούς σε σινεμά στην πρεμιέρα του Μπάτμαν

Ενοπλος πυροβόλησε και σκότωσε τουλάχιστον 14 άτομα και τραυμάτισε άλλα 50 σε κινηματογράφο του Κολοράντο, στην πόλη Ορόρα στα προάστια του Ντένβερ, στην πρεμιέρα της ταινίας «Ο Σκοτεινός Ιππότης: Η Επιστροφή». 

Σύμφωνα με το Associated Press, ο αριθμός των νεκρών μπορεί να αυξηθεί. Η αστυνομία συνέλαβε ένα άτομο, η ταυτότητα του οποίου παραμένει άγνωστη.

Οι πυροβολισμοί άρχισαν αφού η ταινία - που είναι και το τέλος της δημοφιλούς κινηματογραφικής τριλογίας του Σκοτεινού Ιππότη - είχε ήδη ξεκινήσει 15 λεπτά νωρίτερα, είπαν αυτόπτες μάρτυρες σε τοπικό ραδιοσταθμό.

Αλλος αυτόπτης μάρτυρας είπε ότι ο δράστης φορούσε μάσκα.

tanea.gr

Chris Hemsworth Takes The Lead In Spielberg’s ‘Robopocalypse’

Stephen Spielberg’s upcoming film Robopocalypse, scripted by Drew Goddard (The Cabin In The Woods), hits theaters April 25, 2014

A Lesson of the Evil (2012) Teaser Trailer

Sleeper’s Wake (2012) Trailer

Detropia (2012) Poster


Wes Ball's Short Film Ruin Planned for Feature by 20th century fox

Bingo (2012) Teaser Trailer

APARTMENT (2012) Trailer

Frost (2012) Trailer

The Dark Knight Rises (2012) Poster


Lord of the Rings: Extended Edition Individual releases


Looper (2012) Viral Site

Last Days on Mars (2013) Movie Pic


Πυρκαγιά στην Τσινετσιτά που απειλείται με αφανισμό

Πυρκαγιά, η οποία ξέσπασε κατά την διάρκεια της νύχτας, κατέστρεψε ολοσχερώς το «στούντιο πέντε» των ιστορικών κινηματογραφικών εγκαταστάσεων της Τσινετσιτά, στην ιταλική πρωτεύουσα. Η φωτιά ξέσπασε την ώρα που έχει ξεκινήσει εκστρατεία για τη διάσωση του διάσημου κινηματογραφικού στούντιο.
Η Τσινετσιτά για το μεγαλύτερο κινηματογραφικό στούντιο της Ρώμης.

Εκεί είχε γυρίσει τα περισσότερα κινηματογραφικά του έργα ο παγκοσμίου φήμης σκηνοθέτης Φεντερίκο Φελλίνι, ενώ, πιο πρόσφατα, είχαν χρησιμοποιηθεί για τηλεοπτικές σειρές της ιταλικής τηλεόρασης Rai και εκπομπές του μπερλουσκονικού ομίλου Mediaset.
Συναγερμός σήμανε γύρω στη 01:30 τη νύχτα της Τετάρτης, όταν διαπιστώθηκε η πυρκαγιά στα στούντιο. Στη διάρκεια της επιχείρησης κατάσβεσης τραυματίστηκε ελαφρά ένας πυροσβέστης.
Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, δεν αποκλείεται η φωτιά να είναι αποτέλεσμα εμπρησμού.

Έκκληση για τη διάσωση της Τσινετσιτά

Παράλληλα, οι 220 εργαζόμενοι της Τσινετσιτά, συνεχίζουν την απεργιακή τους κινητοποίηση, κατά του σχεδίου συρρίκνωσης των κινηματογραφικών στούντιο.
Σύμφωνα με τα συνδικάτα των εργαζομένων, που έχουν στήσει σκηνές μπροστά στην κεντρική είσοδο των εγκαταστάσεων, το σχέδιο αυτό προβλέπει την απόλυση μέρους του προσωπικού, την δημιουργία πολυτελούς ξενοδοχείου μέσα στον χώρο του στούντιο και την ανάθεση πολλών εργασιών (όπως της δημιουργίας σκηνογραφιών) σε εξωτερικές εταιρίες.

Γνωστά ονόματα του σινεμά και της τέχνης έχουν απευθύνει έκκληση στον Ιταλό πρόεδρο, Τζόρτζιο Ναπολιτάνο, και στον πρωθυπουργό Μάριο Μόντι, ζητώντας τους να παρέμβουν άμεσα προκειμένου να σταματήσει το σχέδιο διάλυσης της Τσινετσιτά.

Έπειτα από κάλεσμα του Ετόρε Σκόλα, ομάδα Γάλλων επαγγελματιών του σινεμά μιλά για «ανεπίτρεπτη επίθεση κατά του πολιτισμού», στέλνοντας επιστολές στον Γάλλο Πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ, τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Χοσέ Μανουέλ Μπαρόσο και τη γενική διευθύντρια της UNESCO, Ιρίνα Μπόκοβα.

Τη διάσωση της Τσινετσιτά ζητούν, μεταξύ άλλων, οι: Μισέλ Χαζαναβίσιους, Φράνκο Νέρο, Τζουσέπε Τορνατόρε, Μπερνάρντο Μπερτολούτσι, Κώστας Γαβράς, Κεν Λόουτς, Μπερτράντ Ταβερνιέ, Ζιλ Ζακόμπ, Τιερί Φρεμό και Βανέσα Ρεντγκρέιβ.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Total Recall (2012) New Clip

Last Stand (2013) Poster


The Master (2012) Trailer


Copper (2012) TV Series Promo Poster


Fun Size (2012) Poster


The Dinosaur Project (2012) New Poster


Παρασκευή 20/07/2012 - Ταινίες στην Ελληνική TV

22:00 O κολλητσίδας ΕΤ1 Κωμωδία
22:00 Ημέρα καταστροφής: Τυφώνας 6ου βαθμού Star Ξένη ταινία
01:30 Η φίρμα Star Θρίλερ