Προσεχώς

Προσεχώς


Δευτέρα 15 Ιουλίου 2013

300: Rise of an Empire (2014) Poster


Godzilla (2014) Poster


I, Frankenstein (2014) Posters


Πρώτο Θέμα - Κυριακή 21/07/2013


Pet Shop Boys: η διακριτική γοητεία της πρωτοποριακής απλότητας

Ένα από τα πιο σημαντικά duo όλων των εποχών, οι μοναδικοί, εκλεκτικοί και αυθεντικοί Pet Shop Boys, έρχονται για μια συναυλία στην Αθήνα στα πλαίσια του Ejekt Festival, σις 16 Ιουλίου 2013.

Η απλότητα τους ήταν αυτό που τους έκανε να ξεχωρίζουν. Oι Pet Shop Boys ήταν εντελώς διαφορετικοί από οτι είχαμε συνηθίσει να βλέπουμε στα τέλη της δεκαετίας του '80: η υστερία των Wham! ή ελαφρότητα των Aha και η ωμή σεξουαλικότητα της Madonna "δεν έπιανε μια" μπροστά στην επιτιδευμένη απάθεια των Pet Shop Boys. Με συγκεκριμένες περσόνες, στήσιμο, στυλ αλλά και graphics σε όλες τους τις δουλειές, πρωτοπορούσαν σε κάθε τους νέο δίσκο.

Ήταν το 1981 όταν ο Neil Tennant και ο Chris Lowe γνωρίστηκαν σε ένα κατάστημα με ηλεκτρικά είδη στο Τσέλσι του Λονδίνου. Η συνάντηση ήταν καθοριστική, καθώς το ενδιαφέρον τους για μουσική τους έκανε να αρχίσουν άμεσα να ηχογραφούν κομμάτια στο διαμέρισμα του Tenant στο Chelsea και έπειτα σε ένα μικρό στούντιο ηχογράφησης στο Camden του Λονδίνου. Εκείνα τα πρώτα χρόνια γράφτηκαν και τα χαρακτηριστικά τους κομμάτια, που παίζονται ακόμα παντού και τους έχουν καθιερώσει στη μουσική Ιστορία. "It's a Sin", "West End Girls", "Rent" και "Jealousy".

Στην αρχή ονομάστηκαν West End γιατί ήταν η αγαπημένη τους γειτονιά στο Λονδίνο, αλλά τελικά το άλλαξαν στο Pet Shop Boys, εμπνευσμένοι από φίλους τους που δούλευαν σε κατάστημα με κατοικίδια (pet shop).
Η μεγάλη τους ευκαιρία ήρθε όταν ο Neil Tenant πήρε συνέντευξη από τον παραγωγό των Police, όπου και εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία, δίνοντας του μια κασσέτα για να ακούσει την μουσική τους. Φυσικά ο Bobby O' τους έκανε αμέσως πρόταση συνεργασίας.

Και μετά τα υπόλοιπα είναι ιστορία... Ήδη από το 1986, οι ατζέντηδες μαλώνουν για το ποιός θα τους αποκτήσει. Κλείνουν συμφωνία με την Parlophone και βγάζουν τα σινγκλάκια  "Opportunities (Let's Make Lots of Money)" και τα "In the Night". Το 1986 ξεκίνησε η ανηφόρα με το "Love Comes Quickly", και το πρώτο τους άλμπουμ, Please. Στις 15 Ιουνίου του 1987, βγάλαν το "It's a Sin" δημιουργώντας σκάνδαλο με το βίντεο κλιπ τους που ήταν σαν κλιπ ταινίας.

Η μουσική τους άνοδος συνεχίστηκε με το κομμάτι "What Have I Done to Deserve This?" στις 10 Αυγούστου του ίδιου χρόνου, το οποίο έγινε σε συνεργασία με την Dusty Springfield στα φωνητικά και φυσικά σκαρφάλωσε στα τσάρτς -αλλά και ξαναζωντάνεψε την καριέρα της Springfield.



Το 1988 ήταν η χρονιά του Heart. Ένα ακόμα βίντεο κλιπ που προκάλεσε υστερία. Ένας δράκουλας κρυμμένος σε ένα κάστρο (που τον παίζει ο βρετανός ηθοποιός Ian McKellen) μπαίνει ανάμεσα σε ένα νιόπαντρο ζευγάρι, κλέβοντας την νύφη από τον γαμπρό. Και ακολούθησε το Being Boring, το Go West κτλ.


Οι Pet Shop Boys, έχουν πουλήσει 50 εκατομμύρια δίσκους σε όλο τον κόσμο και αναφέρονται ως το πιο επιτυχημένο δίδυμο στην ιστορία της βρετανικής μουσικής. Έχουν βραβευτεί τρεις φορές με Brit Award και έξι υποψηφιότητες για Grammy και μετά το 1985, 22 τραγούδια τους ήταν στα βρετανικά τσαρτς και 42 στα 30 καλύτερα τραγούδια.



protothema

Δευτέρα 15/07/2013 - Ταινίες στην Ελληνική TV

22:00 Rocknrolla Star Περιπέτεια
02:15 Μηχανόβιες εναντίον ανδροειδών Star Ξένη ταινία

Roger Waters The Wall: Επαναφορά του show στο ΟΑΚΑ!

Η αντίδραση και η δυσαρέσκεια που προκάλεσε, σε μέρος του κοινού, η αλλαγή ημερομηνίας διεξαγωγής της συναυλίας του Roger Waters The Wall, είχε σαν αποτέλεσμα τη διευθέτηση των θεμάτων παραγωγής και την επαναφορά του show στο OAKA  την Τετάρτη 31 Ιουλίου.

Τη Τετάρτη 31 Ιουλίου στο γήπεδο ΟΑΚΑ, όπως αρχικά είχε ανακοινωθεί, θα πραγματοποιηθεί τελικά η μεγάλη συναυλία του Roger Waters συνιδρυτή των θρυλικών Pink Floyd.

Σύμφωνα με ανακοίνωση των διοργανωτών, η αντίδραση και η δυσαρέσκεια που προκάλεσε, σε μέρος του κοινού, η αλλαγή ημερομηνίας διεξαγωγής της συναυλίας του Roger Waters The Wall, είχε σαν αποτέλεσμα τη διευθέτηση των θεμάτων παραγωγής και την επαναφορά του show στο OAKA, την Τετάρτη 31 Ιουλίου.

Σημειώνεται ότι, τρεις μέρες πριν είχε ανακοινωθεί ότι η συναυλία θα μεταφερόταν στο Terra Vibe Park στη Μαλακάσα, για την Πέμπτη 1 Αυγούστου.

Τα εισιτήρια ισχύουν και η προπώληση συνεχίζεται:
Σημεία Προπώλησης

Αθήνα: Tickethouse, Πανεπιστηµίου 42 (εντός της στοάς), Τηλ.: 210 3608 366
Θεσσαλονίκη: Μusicland, Μητροπόλεως 102, Τηλ.: 2310 264 880
Online Sales ή αγορές µε πιστωτική κάρτα, 24 ώρες/ωρο: www.ticketpro.gr | www.tickethouse.gr