Προσεχώς

Προσεχώς

Σάββατο, 13 Αυγούστου 2011

Ιστορία της κλασσικής μουσικής - Τόμος 17Ο K Computer είναι ο ταχύτερος υπολογιστής στον κόσμο

Στο 26ο Διεθνές Συνέδριο Υπερυπολογιστών που γίνεται στο Αμβούργο παρουσιάστηκε ο Κ Computer, ο ισχυρότερος και ταχύτερος υπολογιστής αυτή την στιγμή στον κόσμο. Πρόκειται για ένα υπολογιστικό σύστημα που αποτελείται από 800 υπομονάδες και μπορεί να επεξεργάζεται δεδομένα με ταχύτητα 8.162 petaflops, δηλαδή οκτώ χιλιάδες εκατόν εξήντα-δύο τρισεκατομμύρια υπολογισμούς/δευτερόλεπτο!

Με πιο απλά λόγια η ταχύτητα του K Computer αντιστοιχεί σε εκείνη περίπου δύο εκατομμυρίων συμβατικών οικιακών υπολογιστών (PC) ή σε 70 χιλιάδες παιχνιδομηχανές νέας γενιάς που είναι ιδιαίτερα ισχυρά συστήματα (π.χ X-Box).

Η προέλευση και οι στόχοι του Κ Computer

O νέος πρωταθλητής των υπερυπολογιστών ανήκει στον ιαπωνικό κολοσσό της Fujitsu και δίνει πίσω την πρωτοκαθεδρία σε αυτόν τον τομέα στην Ιαπωνία μετά από πέντε έτη όπου κυριαρχούσαν αμερικανικοί και κινεζικοί υπερυπολογιστές. Κινητήριος δύναμη του K Computer είναι 68.544 κεντρικές μονάδες επεξεργασίας (CPU).

Το Κ προέρχεται από την ιαπωνική λέξη «Kei» που παραπέμπει στα δέκα τετράκις εκατομμύρια, τον αριθμό των υπολογισμών ανά δευτερόλεπτο που εκτιμούν ότι θα μπορεί να κάνει ο υπολογιστής σε επόμενη φάση. Τα δέκα petaflops είναι το επόμενο μεγάλο στοίχημα της βιομηχανίας των υπερυπολογιστών και οι κατασκευαστές κάνουν αγώνα δρόμου για το ποιός θα καταφέρει πρώτος να παρουσιάσει ένα τέτοιο σύστημα.

tovima


Το φαντασμαγορικό υπερθέαμα «KOSTROMA» για πρώτη φορά στην Ελλάδα από την Εθνική Ακαδημία Μπαλέτου της Ρωσίας

Με 50 χορευτές επί σκηνής, πάνω από 300 μοναδικά κοστούμια ραμμένα και κεντημένα στο χέρι ειδικά για την παράσταση και στολίδια ασημιού και χρυσού συνολικής αξίας πάνω από 1 εκ. δολλάρια, το «Kostroma» που θεωρείται μια από τις πιο ακριβές χορευτικές παραγωγές της Ρωσίας.

Παρότι οι ρίζες και η έδρα του Μπαλέτου είναι η πόλη Κοστρόμα, η φήμη του έχει απλωθεί σε όλο τον κόσμο γιατί μέσα από ένα μείγμα παραδοσιακών, λαϊκών και κλασικών χορών και εντυπωσιακών σκετς, το σόου παρουσιάζει όλη την ιστορία της Ρωσίας, από τα πρώτα χρόνια της ίδρυσής της μέχρι σήμερα και περιλαμβάνει όλα τα στοιχεία που μπορεί να σκεφθεί κανείς σχετικά με τη ρωσική κουλτούρα.

Το πρώτο επαγγελματικό θέατρο χορού "Κοστρόμα" ιδρύθηκε το 1991 στην πόλη Κοστρόμα, όπου έζησε ο Μιχαήλ Ρομανόφ, ο πρώτος τσάρος της δυναστείας των Ρομανόφ. Οι ιδρυτές του μπαλέτου, Γιούρι και Έλενα Τσαρένκο, κατάφεραν να μεταφέρουν και να συνδυάσουν την τεχνολογία του 21ου αιώνα με αρχαίες λαϊκές παραδόσεις και έθιμα, που είναι η πηγή της έμπνευσής τους, καθώς πιστεύουν ότι το έθνος που ξεχνάει την καταγωγή του είναι καταδικασμένο σε πνευματικό θάνατο.

Τα περισσότερα από τα μέλη του Μπαλέτου «Κοστρόμα» προέρχονται από διάφορα μέρη της Ρωσίας και είναι επιλεγμένα με πολύ αυστηρά κριτήρια.

Θέατρο Badminton, Σάββατο 12, Κυριακή 13 Νοεμβρίου
Οι τιμές των εισιτηρίων αρχίζουν από 20€ (παιδικά ΑΠΟ 10€)
Θέατρο Badminton, τηλ.:210 88 40 600


Drive (2011) U.S.A. PosterA horrible way to die (2011) Clip

A horrible way to die (2011) PosterStar Wars Complete Saga Blu-ray Edition New Trailer

The Dark Knight Rises (2012) Set Videos

Conan the Barbarian (2011) New Red Band Trailer

Footloose (2011) Trailer

Dexter Season 6 - New Promo PosterThe Playboy Club (2011) TV Series
A Very Harold & Kumar Christmas (2011) PosterCarnage (2011) PosterΞανά μαζί οι A-HA για να τιμήσουν τη μνήμη των θυμάτων στη Νορβηγία

Ένα χρόνο μετά τη διάλυση του συγκροτήματος, οι Νορβηγοί A-HA ανακοίνωσαν μέσω της επίσημης ιστοσελίδας τους ότι θα επανενωθούν για μόνο μία βραδιά, προκειμένου να συμμετάσχουν στην εκδήλωση για τα θύματα της 22ας Ιουλίου.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Oslo Spektrum, στις 21 Αυγούστου, με τη συμπλήρωση δηλαδή ενός μήνα από την διπλή τραγωδία στο Όσλο και το νησί Ουτόγια.

«Στις 22 Ιουλίου, κι εμείς, όπως όλοι οι άνθρωποι στη Νορβηγία και τον υπόλοιπο κόσμο, παρακολουθήσαμε συγκλονισμένοι αυτές τις σκληρές και απάνθρωπες ενέργειες που είναι αντίθετες σε όλα όσα πρεσβεύουμε. Είμαστε επίσης πολύ υπερήφανοι που είμαστε πολίτες μίας μικρής χώρας, όπου οι άνθρωποι, οι πολιτικοί και η βασιλική οικογένεια συνεργάστηκαν και έδειξαν την αλληλεγγύη τους απέναντι σε αυτή την τραγωδία. Είμαστε ευγνώμονες που κληθήκαμε να συμμετάσχουμε σε αυτή την τελετή μνήμης» αναφέρουν σε κοινή δήλωσή τους οι A-HA.

«Το κάνουμε για να τιμήσουμε εκείνους που χάθηκαν, για να δείξουμε την εκτίμησή μας σε όλους όσοι προσπάθησαν να βοηθήσουν στις 22 Ιουλίου και για να εκφράσουμε τη συμπαράστασή μας στους επιζώντες» υπογραμμίζουν.

Newsroom ΔΟΛΣάββατο 13/08/2011 - Ταινίες στην Ελληνική ΤV

21:00 Βανίλια και σοκολάτα ΕΤ1 Ξένη ταινία
22:10 Ένα απόγευμα μετά τον πόλεμο Πρίσμα+ Δράμα
23:00 Πρόγευμα για πρωταθλητές Σπορ+ Ξένη ταινία
23:00 Ένας ιδανικός σύζυγος ΕΤ3 Ξένη ταινία
23:15 Το ξέσπασμα Star Ξένη ταινία
23:45 Επαφή με τους νεκρούς Alpha Ξένη ταινία
00:00 Eros Πρίσμα+ Ξένη ταινία
00:45 Πολίτης Ρουθ Σπορ+ Δράμα
01:30 Οι τρεις κληρονόμοι (Montana Sky) Alter Δράμα
01:45 Ένας τέλειος κόσμος Star Ξένη ταινία
01:45 Ο σιωπηλός κατάσκοπος (Θερινό σινεμά) ΝΕΤ Ξένη ταινία
02:00 Η διπλανή πόρτα Πρίσμα+ Ξένη ταινία
04:30 Η θεωρία του χάους Star Κωμωδία