Προσεχώς

Προσεχώς


Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

True Blood - Season 5 Teaser Trailer

Twixt (2012) Poster

Υποψηφιότητα για το ντόμπερμαν Μπλάκι ζητά ο Μάρτιν Σκορσέζε

Μπορεί το Hugo να προτάθηκε για 11 Όσκαρ, ο Μάρτιν Σκορσέζε, όμως, ο σκηνοθέτης του, ενδιαφέρεται περισσότερο για το Χρυσό Κολάρο, τα βραβεία για καλύτερη ερμηνεία σκύλου στη μικρή και τη μεγάλη οθόνη.

Αν και ο Άγκι, το σκυλάκι του Artist έλαβε δύο υποψηφιότητες, η Μπλάκι, το ντόμπερμαν που εμφανίζεται στο Hugo δεν έλαβε καμία, προκαλώντας την αντίδραση του Σκορσέζε σε άρθρο-παρέμβαση στους LA Times.

«Εντάξει, τα Τζακ Ράσελ τεριέ είναι μικρά και χαριτωμένα. Τα ντόμπερμαν είναι τεράστια και πανέμορφα. Ο Άγκι παίζει μια χαριτωμένη μασκότ που κάνει κόλπα και σώζει τη ζωή του αφεντικού της σε μία από τις ταινίες, ενώ η Μπλάκι δίνει μια ασυμβίβαστη ερμηνεία ως άγριου φύλακα που τρομοκρατεί παιδιά. Νομίζω ότι μπορείτε να καταλάβετε που το πάω» γράφει ο Σκορσέζε στο άρθρο του, την ώρα που οι ερμηνείες ζώων έχουν συγκεντρώσει τα φώτα της δημοσιότητας, εξαιτίας του Άγκι.

«Έχουμε συνηθίσει να δεχόμαστε τον άνθρωπο-αντιήρωα, αλλά όσον αφορά τους σκύλους έχουμε πολύ δρόμο ακόμα μπροστά μας» λέει ο σκηνοθέτης.

«Είμαι περήφανος για την Μπλάκι που τόλμησε να ρισκάρει και διακινδύνευσε να χάσει τη συμπάθεια του κοινού. Απλά να πω ότι στα γυρίσματα απέκτησε ένα ταιριαστό ψευδώνυμο: "Πολίτης Κύων"» (αναφορά στον Πολίτη Κέιν), πρόσθεσε.

«Εν ολίγοις, διαμαρτύρομαι για την απουσία της Μπλάκι του ντόμπερμαν από τις πρώτες υποψηφιότητες για Χρυσό Κολάρο» ανέφερε ο Σκορσέζε.

Ο αρχισυντάκτης του Dog Daily News που διοργανώνει τα βραβεία ανέφερε ότι έλαβε σοβαρά υπόψη το άρθρο του Σκορσέζε. «Εάν μέχρι τη Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου λάβουμε στη σελίδα του Dog Daily News στο Facebook (https://www.facebook.com/dognewsdaily) 500 σχόλια που να γράφουν "Υποψηφιότητα για την Μπλάκι του Hugo", τότε θα ζητήσουμε από την 14μελή επιτροπή των βραβείων για Χρυσό Κολάρο να προσθέσει την Μπλάκι ως έκτη υποψήφια για το βραβείο καλύτερου σκύλου σε κινηματογραφική ταινία».

Ήδη αρκετοί θαυμαστές της Μπλάκι έχουν σπεύσει να εκφράσουν τη στήριξή τους στο ντόμπερμαν.

Άλλοι υποψήφιοι για βραβείο καλύτερου σκύλου σε κινηματογραφική ταινία είναι οι: Κόσμο (Άρθουρ στους Πρωτάρηδες), Ντένβερ (Σκέλετορ στο 50/50) και Χάμερ (Ντόλτσε στο Young Adult).

Τα βραβεία θα δοθούν στις 13 Φεβρουαρίου.

Newsroom ΔΟΛ

«Υπηρέτριες» και «The Artist» οι νικητές των βραβείων σκηνοθετών και ηθοποιών

Σημαντικό βήμα για την οσκαρική πορεία της έκανε η ταινία Υπηρέτριες, η οποία απέσπασε τρία βραβεία της Ένωσης Κινηματογραφικών Ηθοποιών των ΗΠΑ, ανάμεσά τους και εκείνο για καλύτερο καστ και Α' γυναικείου ρόλου.

Η Βαϊόλα Ντέιβις κατέκτησε το βραβείο Α' Γυναικείου Ρόλου της Ένωσης Ηθοποιών (SAG), ενώ η Οκτάβια Σπένσερ έλαβε εκείνο του Β΄γυναικείου ρόλου. Οι δύο ηθοποιοί ερμηνεύουν δύο Αφρο-αμερικανίδες υπηρέτριες στο Μισισίπι της δεκαετίας του 1960, που αποφασίζουν να δημοσιοποιήσουν τις εμπειρίες τους από την εργασία τους σε λευκές οικογένειες.

Η ταινία απέσπασε, επίσης, το βραβείο καλύτερου καστ.

«Κάντε μεγάλα και δυνατά όνειρα» είπε η Β.Ντέιβις, παραλαμβάνοντας το βραβείο της.

Έκπληξη ήταν και η βράβευση του Ζαν Ντιζαρντέν, ο οποίος στο The Artist ερμηνεύει τον Ζορζ Βαλεντίν, έναν ηθοποιό του βωβού σινεμά που δυσκολεύεται να αντιμετωπίσει την έλευση του ήχου. Άλλοι υποψήφιοι στην κατηγορία ήταν οι Τζορτζ Κλούνεϊ (Οι Απόγονοι) και Μπραντ Πιτ (Moneyball).

Όπως αναμενόταν το βραβείο B' ανδρικού ρόλου απέσπασε ο Κρίστοφερ Πλάμερ για την ερμηνεία του στους Πρωτάρηδες. Στην ταινία ο Πλάμερ είναι ένας ηλικιωμένος άνδρας που μετά τον θάνατο της συζύγου του αποφασίζει να αποκαλύψει την ομοφυλοφιλία του.

Ο Μισέλ Χαζαναβίσιους του The Artist, φαβορί για το Όσκαρ καλύτερης ταινίας, απέσπασε το βραβείο σκηνοθεσίας της Ένωσης Σκηνοθετών, αφήνοντας πίσω του τους Μάρτιν Σκορσέζε, Ντέιβιντ Φίντσερ, Γούντι Άλεν.

Newsroom ΔΟΛ

Δευτέρα 30/01/2012 - Ταινίες στην Ελληνική ΤV

21:00 Ο μεγάλος Σταν Alpha Ξένη ταινία
22:00 Ημέρα εκπαίδευσης Star Ξένη ταινία
23:00 Ο Αγιος: τρόμος στο λούνα Παρκ Σπορ+ Περιπέτεια
23:00 Στη φωλιά του λιονταριού ΕΤ1 Δράμα
23:00 Το σκηνικό του τρόμου Πρίσμα+ Ξένη ταινία
00:30 Η πρόταση ΝΕΤ Αισθηματική κομεντί
00:40 Lefty, The dingaling lynx Σπορ+ Ξένη ταινία
02:30 Flirting Star Δράμα
04:30 Νιωσε το ρυθμό Star Μιούζικαλ