Προσεχώς

Προσεχώς


Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2010

Βραβεία Κινηματογραφικά

Τα Όσκαρ αργούν ακόμα, όμως σχεδόν κάθε μέρα όλο και κάποιοι βραβεύονται στο Χόλιγουντ. Δείτε εδώ τα βραβεία των Ηθοποιών, εδώ των Κριτικών και εδώ των Παραγωγών.

LOST - Season 6 - February 2010

Η πρεμιέρα του τελευταίου κύκλου της καλύτερης τηλεοπτικής σειράς όλων των εποχών είναι κοντά.

Διαβάστε εδώ τις 100 ερωτήσεις που ζητούν απαντήσεις.

Lost season 6 στη ΝΟVA !

Την Τρίτη 2 Φεβρουαρίου είναι η πρεμιέρα στις ΗΠΑ με διπλό επεισόδιο, 2 μέρες μετά, συγκεκριμένα την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου στις 22.00, ο 6ος κύκλος της αγαπημένης μας σειράς είναι στο novacinema1.

Καταπληκτικά νέα. Μπράβο στη nova.

Invictus (2009)

Σκηνοθεσία: Clint Eastwood
Σενάριο: Anthony Peckham, John Carlin
Ηθοποιοί: ΜΑΤ ΝΤΕΙΜΟΝ , ΜΟΡΓΚΑΝ ΦΡΙΜΑΝ , , ΤΟΝΙ ΓΚΟΡΟΤΖ , ΠΑΤΡΙΚ ΜΟΦΟΚΕΝΓΚ , ΜΑΤ ΣΤΕΡΝ , ΤΖΟΥΛΙΑΝ ΛΙΟΥΙΣ ΤΖΟΟΥΝΣ.

Eλληνική Πρεμιέρα :
28/01/2010

Η ταινία εξιστορεί, βασισμένη στα πραγματικά γεγονότα, το πώς ο Νέλσον Μαντέλα αμέσως μετά την εκλογή του στην Προεδρεία της Νοτίου Αφρικής ενώνει τις δυνάμεις του με τον λευκό αρχηγό της Εθνικής ομάδας Ράγκμπι της χώρας, προκειμένου επιτέλους να εξαλειφθεί οριστικά το «φάντασμα» του Απαρτχάιντ από τη χώρα. Ο Μαντέλα γνωρίζοντας ότι η Νότιος Αφρική ήταν ακόμη στην ουσία διχοτομημένη ανάμεσα στις δύο φυλές διαφορετικού χρώματος, προσπαθεί μέσα από το Εθνικό άθλημα της χώρας να ενώσει το λαό του και ηγείται ο ίδιος της πορείας της ομάδας στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 1995.

Βρέχει κεφτέδες - Cloudy with a Chance of Meatballs (2009)

Σκηνοθεσία: Φιλ Λορντ, Κρις Μίλερ
Σενάριο: Τζούντι Μπάρετ, Ρον Μπάρετ
Ηθοποιοί: Άννα Φαρίς, Μπιλ Χέιντερ, Άντι Σάμπερκ, Μπρους Κάμπελ, Τζέιμς Καν, Μρ. Τ, Τρέισι Μόργκαν

Ελληνική Πρεμιέρα :
28/01/2010


Ο φιλόδοξος εφευρέτης Φλιντ Λόκγουντ είναι μια κοινωνικά ιδιόρρυθμη ιδιοφυία που έχει δημιουργήσει ορισμένα από τα πιο παράδοξα μηχανήματα τα οποία συνέλαβε ποτέ ο ανθρώπινος νους. Και παρότι όλες του οι εφευρέσεις, όπως ο μεταφραστής της σκέψης των μαϊμούδων, αποδείχθηκαν μοναδικές αποτυχίες που μόνο προβλήματα έφεραν στη μικρή πόλη όπου ζει, ο Φλιντ είναι αποφασισμένος να σχεδιάσει κάτι που θα κάνει τους ανθρώπους ευτυχισμένους. Όταν το τελευταίο του κατασκεύασμα, μια μηχανή που μετατρέπει το νερό σε φαγητό, καταστρέφει κατά λάθος την πλατεία της πόλης και εκτοξεύεται στα σύννεφα, ο Φλιντ θεωρεί ότι η καριέρα του έχει τελειώσει. Μέχρι που κάτι απίστευτο συμβαίνει: ο ουρανός αρχίζει να βρέχει τσίζμπεργκερ! Η μηχανή του τελικά δουλεύει! Ο γαστρονομικός καιρός γνωρίζει αυτόματα τεράστια επιτυχία και ο Φλιντ γίνεται ξαφνικά φίλος με τη Σαμ Σπαρκς, τη μετεωρολόγο που έρχεται στην πόλη για να καλύψει «το μεγαλύτερο καιρικό φαινόμενο στην ιστορία», όπως εκείνη το ονομάζει. Καθώς όμως ο κόσμος απαιτεί αχόρταγα όλο και περισσότερο φαγητό, η μηχανή αρχίζει να συμπεριφέρεται αλλοπρόσαλλα, εκτοξεύοντας τυφώνες από σπαγγέτι και γιγάντιους κεφτέδες. Κι ενώ η πόλη κινδυνεύει να θαφτεί κάτω από βουνά ζαχαρωτών και κύματα καρπουζιού, ο Φλιντ και η Σαμ πρέπει να συνδυάσουν την εμπειρία τους για να θέσουν τη μηχανή εκτός λειτουργίας και να επαναφέρουν την τάξη.

Το πορτραίτο του Dorian Gray - Dorian Gray (2009)

Σκηνοθεσία: Oliver Parker
Σενάριο: Toby Finlay, Oscar Wilde

Ηθοποιοί:
ΜΠΕΝ ΤΣΑΠΛΙΝ , ΜΠΕΝ ΤΣΑΠΛΙΝ , ΚΟΛΙΝ ΦΕΡΘ , ΜΠΕΝ ΤΣΑΠΛΙΝ , ΡΕΜΠΕΚΑ ΧΟΛ , ΜΠΕΝ ΜΠΑΡΝΣ , ΡΕΙΤΣΕΛ ΧΕΡΝΤ ΓΟΥΝΤ

Ελληνική Πρεμιέρα :
28/01/2010

Ο Ντόριαν Γκρέι, ένας άπληστος και ματαιόδοξος νεαρός άντρας, πουλάει τη ψυχή του στο διάβολο ζητώντας για αντάλλαγμα την αιώνια νεότητα. Τα χρόνια περνούν κι αυτός παραμένει νέος, μονο που η κατάρρευση θα έρθει όταν αντικρύσει τον πραγματικό του εαυτό σε έναν πίνακα.

The Fourth Kind (2009)

Σενάριο -Σκηνοθεσία: ΟΛΑΤΟΥΝΤΕ ΟΣΟΥΝΣΑΝΜΙ
Ηθοποιοί: ΜΙΛΑ ΓΙΟΒΟΒΙΤΣ, ΕΛΙΑΣ ΚΟΤΕΑΣ, ΓΟΥΙΛ ΠΑΤΟΝ

Ελληνική Πρεμιέρα :
28/01/2010

Το 1972 δημιουργήθηκε ένας κατάλογος βάσει του οποίου οι επαφές των ανθρώπων με UFO κατανέμονται σε τέσσερις τύπους. Όταν ένα UFO γίνεται απλά φανερό με την όραση, έχουμε την επαφή Πρώτου τύπου. Όταν καθίσταται δυνατή και η συλλογή αποδείξεων και πληροφοριών έχουμε την επαφή δευτέρου τύπου. Στον τρίτο τύπο κατανέμονται περιπτώσεις κατά τις οποίες εμφανίζονται και εξωγήινα πλάσματα. Τέλος στην τέταρτη και δυσκολότερη κατηγορία υπάγονται οι περιπτώσεις των απαγωγών. Τα γεγονότα της ταινίας λαμβάνουν χώρα στην σημερινή Αλάσκα και την πόλη Νομ, οπού ετησίως δυσανάλογος αριθμός του πληθυσμού αναφέρεται ως αγνοούμενος. Παρά τις πολλαπλές έρευνες του FBI η αλήθεια δεν αποκαλύφθηκε ποτέ. Μία ψυχολόγος η Δρ. Αμπιγκέηλ Τάιλερ ξεκινάει να βιντεοσκοπεί τις συνεδρίες από τραυματισμένους ασθενείς και αναπάντεχα ανακαλύπτει ενοχλητικές αλήθειες σχετικά με τις απαγωγές που έχουν καταγραφεί.

Agora (2010)


Ελληνική πρεμιέρα 28/01/2010



Η ιστορία μας ταξιδεύει στη Ρωμαϊκή Αίγυπτο, τον 4ο αιώνα μ.Χ., όπου η αστρολόγος-φιλόσοφος Υπάτια της Αλεξάνδρειας μάχεται για να σώσει την συγκεντρωμένη σοφία του αρχαίου κόσμου. Η μειοψηφία του Χριστιανικού πλυθησμού υποκινεί τη βία στους δρόμους της Αλεξάνδρειας, με αποτέλεσμα το ξέσπασμα ενός εμφυλίου πολέμου τεραστίων διαστάσεων. Ο σκλάβος της Υπάτιας, Ντάβους, είναι διχασμένος ανάμεσα στην αγάπη για την αφέντρα του και στην πιθανότητα να αποκτήσει την ελευθερία του, με την έλευση του Χριστιανισμού.

Alien Quadrilogy Blu-rays coming soon


Πρωτο Θεμα - Κυριακη 31/01/2010


Τηλέραμα - Ταινιες της finos films

Focus - Τευχος Φεβρουαρίου 2010

Ψυχή Βαθιά (2009)

Η «ΨΥΧΗ ΒΑΘΙΑ» είναι φόρος τιμής στα σπαταλημένα νιάτα & στις δύο πλευρές του λόφου, κατάθεση μνήμης και σεβασμού για τα χιλιάδες ανώνυμα θύματα ενός ολέθριου πολέμου που δεν ανέδειξε νικητή γιατί ηττήθηκε όλη η Ελλάδα.

1949
3η χρονιά του Εμφυλίου Πολέμου. Στα βουνά της Δυτικής Μακεδονίας μέρα και νύχτα, το αίμα κυλάει ποτάμι. Δύο αδέρφια, ο Ανέστης 17 χρονών και ο Βλάσης 14, βρίσκονται σε αντίπαλα στρατόπεδα. Ο πατέρας τους νεκρός, η μάνα τους σε στρατόπεδο αμάχων. Τσοπανόπουλα που γνωρίζουν καλά τα περάσματα, χρησιμοποιούνται ως οδηγοί, ο ένας από τον Εθνικό Στρατό και ο άλλος από τον Δημοκρατικό. Μοιραία βρίσκονται με όπλο στο χέρι σε ομάδες που πολεμούν απέναντι. Ζουν τη φωτιά του πολέμου, τις μάχες, τα πρόχειρα νοσοκομεία, την παράλογη καθημερινότητα του θανάτου. Καταφέρνουν να συναντηθούν κρυφά 3 φορές. Την τελευταία, ενώ οι βόμβες Ναπάλμ καίνε ανθρώπους και δάση, ο μεγάλος προσπαθεί να πάρει τον μικρό αδερφό μαζί του. Ο Βλάσης όμως έχει γίνει πια πολυβολητής και έχει τιμηθεί με το παράσημο του Γράμμου.

Κυκλοφορεί 28/01/2010 από την AUDIOVISUAL

Orphan (2009)

Η τραγωδία φαίνεται ν’ ακολουθεί την 9χρονη Έσθερ. Έμεινε ορφανή στη Ρωσία όπου γεννήθηκε. Τα μέλη της προηγούμενης οικογένειας που την είχε υιοθετήσει πέθαναν σε μια πυρκαγιά από την οποία μόνο εκείνη γλίτωσε. Τώρα την υιοθέτησε η οικογένεια Κόλμαν και η ζωή είναι ωραία. Μέχρι που ένας συμμαθητής της έχει μια θανατηφόρα πτώση, μέχρι που μια καλόγρια ξυλοκοπείται μέχρι θανάτου και μέχρι που η νέα μητέρα της Έσθερ αναρωτιέται αν η πυρκαγιά ήταν όντως ατύχημα.

Από την Dark Castle Productions έρχεται η ιστορία της φαινομενικά αγγελικής Έσθερ, φέρνοντας ασύλληπτες νέες διαστροφές στην έννοια του ψυχολογικού θρίλερ και καθηλώνοντας το κοινό μέσα από έναν κύκλο μυστηρίου, υποψίας και τρόμου. Δε θα ξεχάσετε ποτέ την Έσθερ. Τόσο γλυκιά. Τόσο έξυπνη. Τόσο δημιουργική. Τόσο διεστραμμένη.

Κυκλοφορεί 28/01/2010 από την AUDIOVISUAL

Το Κορίτσι με το Τατουάζ - Millennium: The Girl With the Dragon Tattoo (2009)

Όταν στις αρχές της δεκαετίας του 2000, ο Στιγκ Λάρσον παρέδιδε στον εκδότη του την τριλογία "Millennium" (της οποίας το πρώτο αυτοτελές μέρος είναι "Το Κορίτσι με το Τατουάζ"), κανένας δε φανταζόταν ότι βρισκόμασταν στην αρχή ενός φαινόμενου. Δυο χρόνια μετά, ο Λάρσον πεθαίνει από ανακοπή καρδιάς, ενώ τα βιβλία του κατακτούν μέρα με τη μέρα ολόκληρο τον πλανήτη. Ο κινηματογράφος ήταν λογικό να εκμεταλλευθεί την επιτυχία μιας ιστορίας που δεν σε αφήνει να πάρεις ανάσα από την αρχή μέχρι το τέλος.

Ο μαχητικός δημοσιογράφος Μίκαελ Μπλόμκβιστ προσλαμβάνεται από έναν πάμπλουτο βιομήχανο, προκειμένου να ανακαλύψει όλη την αλήθεια γύρω από την εδώ και 36 χρόνια εξαφανισμένη ανιψιά του. Εκείνος συνεργάζεται με μια νεαρή χάκερ, την Λίσμπετ, μια κοπέλα τρομακτικής ευφυΐας αλλά με αρκετές ιδιαιτερότητες. Μια ασυνήθιστη ερωτική ιστορία ξεκινά μεταξύ τους την στιγμή που, από την Σουηδία στο Λονδίνο και από εκεί στην Αυστραλία, αρχίζουν να ξετυλίγουν το κουβάρι της εξαφάνισης, που κρύβει απίστευτες οικογενειακές ίντριγκες, σεξουαλικές διαστροφές, οικονομικές απάτες και στυγερά εγκλήματα.

Κυκλοφορία: 25/01/2010 από την ODEON

9 (2009)

Ο υποψήφιος για Όσκαρ σκηνοθέτης Σέιν Άκερ συνεργάζεται με δύο οραματιστές της κινηματογραφικής βιομηχανίας, τον Τιμ Μπάρτον ("Batman") και τον Τιμούρ Μπεκμαμπέτοφ

("Wanted"), σε μια εντυπωσιακή και στιλιζαρισμένη ταινία κινουμένων σχεδίων. Τις φωνές τους δανείζουν οι Ελάιζα Γουντ (Τριλογία "Ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών"), Τζένιφερ Κόνελι ("Ματωμένο Διαμάντι") και Τζον Σ. Ράιλι ("Σικάγο").

Η μικρή κουρελιασμένη πάνινη κούκλα 9 ζωντανεύει, αλλά βρίσκεται σε έναν κατεστραμμένο κόσμο, όπου όλοι οι άνθρωποι έχουν εξαφανιστεί. Ο 9 ανακαλύπτει κατά τύχη μια μικρή κοινωνία όμοιών του, που λειτουργεί σαν κρυψώνα από τρομακτικές μηχανές. Πείθει τους υπόλοιπους πως η μόνη ελπίδα επιβίωσης είναι να σταματήσουν να κρύβονται και να προσπαθήσουν να ανακαλύψουν τον λόγο για τον οποίο οι μηχανές θέλουν να τους καταστρέψουν. Ο 9 είναι ένας απίθανος ήρωας, που ανακαλύπτει πως μια ομάδα από μικροσκοπικούς πολεμιστές μπορεί να είναι η τελευταία ελπίδα για την ανθρωπότητα.

Κυκλοφορία: 25/01/2010 από την ODEON

Fame (2009)


Ένα δυναμικό ριμέικ της βραβευμένης με δύο Όσκαρ ομώνυμης ταινίας του Άλαν Πάρκερ, αλλά και της παγκοσμίου φήμης τηλεοπτικής σειράς, το θρυλικό ?Fame? επιστρέφει στις κινηματογραφικές αίθουσες! Στη σκηνοθεσία βρίσκουμε τον πρωτοεμφανιζόμενο σκηνοθέτη Κέβιν Τανκαρόεν, γνωστό από τη σκηνοθεσία σειρών του MTV.

Μια ταινία για τους λάτρεις της μουσικής και του χορού, που μεταφέρει τον ενθουσιασμό και την εκρηκτική ενέργεια νέων καλλιτεχνών, στην προσπάθειά τους να αποδείξουν το ταλέντο τους και να αφήσουν το δικό τους στίγμα. Ζώντας την έντονη ατμόσφαιρα της περίφημης Σχολής Καλών Τεχνών στη Νέα Υόρκη, οι φοιτητές έρχονται αντιμέτωποι με την πρόκληση της επιτυχίας σε ένα εξαιρετικά ανταγωνιστικό περιβάλλον.

Κυκλοφορία: 25/01/2010 από την ODEON

Repo Men (2010)

Το Avatar βούλιαξε τον Τιτανικό !!!

Ο Τιτανικός χτύπησε άλλο ένα παγόβουνο: ονομάζεται Avatar. Η ταινία του Τζέιμς Κάμερον γίνεται η ταινία με τα περισσότερα έσοδα στο παγκόσμιο box-office, αντικαθιστώντας την ταινία... του Τζέιμς Κάμερον.

Λίγα μόλις χιλιάδες δολάρια χωρίζουν το Avatar από το να κατακτήσει ρεκόρ εισπράξεων. Συγκεκριμένα, η ταινία επιστημονικής φαντασίας του Τζ.Κάμερον συγκεντρώνει 1.841 δισ. δολάρια, ενώ η δραματική ιστορία του πλοίου που βυθίστηκε έχει συγκεντρώσει στο box office 1.843 δισ. δολάρια.

Θεωρείται λοιπόν βέβαιο ότι το Avatar θα γίνει τελικά ο «βασιλιάς» των εισπράξεων, ύστερα από τα έσοδα στο box-office της Δευτέρας.

«Οι θεατές εισέρχονται σε αριθμό ρεκόρ σε όλο τον κόσμο, προκειμένου να απολαύσουν την εμπειρία αυτής της εξαιρετικής ταινίας» δήλωσε ο Κρις Αρονσον, στέλεχος της Fox.

Στις ΗΠΑ, το Avatar έγινε η πρώτη ταινία μετά τον Τιτανικό που κατέκτησε το box-office για έξι συνεχόμενες εβδομάδες, συγκεντρώνοντας μέχρι στιγμής 552,8 εκατομμύρια δολάρια. Ο Τιτανικός είχε κατακτήσει 600,8 εκατομμύρια δολάρια.

Σε διεθνές επίπεδο το Avatar ξεπέρασε τον Τιτανικό, συγκεντρώνοντας 1,29 δισ. δολάρια έναντι 1,24 δισ. δολαρίων.

Δευτέρα 25/1/2010 - Ταινίες στην Ελληνική ΤV

21:00 Το σμόκιν της συμφοράς Star Ξένη ταινία
21:00 Εννέα βασίλισσες ΕΤ1 Ξένη ταινία
23:00 Καλή πατρίδα σύντροφε Κανάλι της Βουλής Ταινία
23:00 Νυμφίος ανυμφευτος ΕΤ3 Κωμωδία
23:15 Νυχτερινή πτήση Star Θρίλερ
23:15 Τα παιδιά του Σουϊνγκ ΝΕΤ Δράμα
23:30 Abel Πρίσμα+ Ξένη ταινία
01:40 Οι μέρες ανάμεσα Σινε+ Δράμα
02:15 Επιθεωρητής μπρουνέτι: φονικά φάρμακα Alter Αστυνομική
03:00 Ο κυνηγός των επτά κεφαλών Star Περιπέτεια
03:40 Σκιές Σινε+ Ξένη ταινία
04:15 Για την καρδιά της Ίσα Alter Ξένη ταινία