Προσεχώς

Προσεχώς


Τρίτη 26 Ιουλίου 2011

ΤΑ ΝΕΑ - Σαββατοκύριακο 30-31/07/2011


Τα Νέα ξεκινούν μια καινούρια σειρά αστυνομικής λογοτεχνίας.

Το πρώτο βιβλίο θα κυκλοφορήσει το Σάββατο 30/7 και θα είναι "Το παιχνίδι του Ρίπλευ" της Πατρίτσια Χάισμιθ.

Αξιόλογοι συγγραφεις όπως ο Μορίς Λεμπλάν ο Τζέημς Ελρόι και ο Πάκο Ιγνάσιο Τάιμπο ΙΙ θα ακολουθήσουν τις επόμενες βδομάδες.

Αίμα και βία στην τηλεοπτική αρένα


Mαινάδες που κατακομματιάζουν τα θύματά τους, μονομάχοι που λούζονται στο αίμα του αντιπάλου τους, κατά συρροήν δολοφόνοι, βρικόλακες που συνουσιάζονται με θνητούς αποστραγγίζοντας το αίμα τους: πρόκειται για τη νέα γενιά τηλεοπτικών ηρώων που κατακτά την κορυφή της θεαματικότητας και αποκτά φανατικό κοινό. Κοινό που, αν κάποτε το καθήλωναν σαπουνόπερες τύπου «Δυναστεία» και δράματα α λα «Τα πουλιά πεθαίνουν τραγουδώντας», πλέον έχει αποκτήσει γούστα ωμά και μπρούτα. Αυτό επιβεβαιώνει η επιτυχία των σίριαλ που προσφέρουν τόνους βίας και λίτρα αίματος· ακριβών και καλογυρισμένων παραγωγών οι οποίες εμπλουτίζουν τη μυθοπλασία με σκηνές που σοκάρουν με τη splatter (ενίοτε) αισθητική τους: «Οz», «Criminal minds», «Rome», «Τhe Shield», «Sons of Αnarchy» και ο κατάλογος διαρκώς μεγαλώνει. Εμείς παρουσιάζουμε το (κατά τη γνώμη μας) top 5 του προσφερόμενου μέσα στο 2011 προϊόντος.

«Game of Τhrones»

Με 2.200.000 θεατές να παρακολουθούν το πρώτο επεισόδιο του πρώτου κύκλου στις ΗΠΑ και 2.700.000 το τελευταίο και με 13 υποψηφιότητες για ΕΜΜΥ, μιλάμε για μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του 2011. Μια επιτυχία που ανακούφισε το κανάλι ΗΒΟ καθώς το πακέτο των δέκα πρώτων επεισοδίων στοίχισε 60.000.000 δολάρια. Βασισμένο στο βιβλίο «Α Game of Τhrones» του Τζορτζ Μάρτιν, το σίριαλ παρακολουθεί επτά αριστοκρατικές οικογένειες στον αγώνα τους για την εξουσία. Εντυπωσιακά σκηνικά, εξαντλητική χρήση των δυνατοτήτων που παρέχει η τεχνολογία, πλήθος ηθοποιών, σφαγιασμοί, δολοφονίες, άφθονο αίμα πάνω στο χιόνι και πάνω στα πολυτελή παπλώματα των βασιλέων. Η σειρά έκανε πρεμιέρα στις 17 Απριλίου 2011. Τα γυρίσματα του δεύτερου κύκλου ξεκινούν αυτές τις ημέρες, ενώ η προβολή του τοποθετείται τον Απρίλιο του 2012.

«Dexter»

Παλιά καραβάνα του τηλεσπλάτερ και ο πρώτος serial killer που γίνεται τόσο συμπαθής στο ευρύ κοινό. Αυτό επειδή ο Dexter σκοτώνει εγκληματίες απονέμοντας δικαιοσύνη. Και δίνοντας την ευκαιρία στους θεατές να απο λαύσουν (;) δεκάδες ευφάνταστες δολοφονίες, με την κάμερα να τις καταγράφει τόσο ρεαλιστικά όσο χρειάζεται ώστε το βράδυ να νιώθεις την ανάγκη να κοιμηθείς με τα φώτα αναμμένα. Η σειρά του Showtime (η οποία έχει γίνει και videogame) έκανε πρεμιέρα τον Οκτώβριο του 2006 και συνεχίζεται ως σήμερα έχοντας αποσπάσει δεκάδες βραβεία. Τον Ιανουάριο του 2010 ο ατζέντης του πρωταγωνιστή Μάικλ Χολ ανακοίνωσε ότι ο πελάτης του πάσχει από λέμφωμα Ηodgkins. Οι εμφανίσεις του με ένα μαύρο σκουφάκι να καλύπτει το ταλαιπωρημένο από τη χημειοθεραπεία κεφάλι του στις Χρυσές Σφαίρες 2010 (όπου βραβεύτηκε ως καλύτερος ηθοποιός) και στα Screen Αctors Guild Αward (όπου βραβεύτηκε εκ νέου) προκάλεσαν συγκίνηση. Στις 25 Απριλίου 2011 ανακοινώθηκε η αποθεραπεία του και η επιστροφή του στο στούντιο για ακόμη περισσότερα εγκλήματα.

«Τrue Βlood»

Η Αννα Πάκουιν, η ενδεκάχρονη ηθοποιός που υποδυόμενη το 1994 την κωφάλαλη κόρη της Χόλι Χάντερ στο «Πιάνο» της Τζέιν Κάμπιον κέρδισε Οσκαρ Β΄ γυναικείου ρόλου, μεγάλωσε και έγινε... νεράιδα. Ενα ξωτικό με kinky γούστα, καθώς ερωτεύεται βρικόλακες, τους οποίους θρέφει (οικειοθελώς) με το αίμα της. Αυτά και άλλα απίστευτα στο σίριαλ του ΗΒΟ που έκανε πρεμιέρα το 2008 και από τις 26 Ιουνίου 2011 έχει επιστρέψει με τον τέταρτο κύκλο του. Μαζί επέστρεψαν και μερικά από τα πιο αποτρόπαια πλάσματα που έχουν περάσει από την τηλεόραση: μαινάδες, λυκάνθρωποι, ζωομορφικοί, παιδιά-πάνθηρες, μάγισσες, καλοί βρικόλακες (που θρέφονται με υποκατάστατα αίματος), κακοί βρικόλακες που βασανίζουν τα θύματά τους, straight βρικόλακες, gay βρικόλακες... Μια splatter σαπουνόπερα που τρομάζει και αηδιάζει με αποκρουστικές σκηνές ωμοφαγίας και σαδομαζοχιστικών οργίων αλλά και που προκαλεί το γέλιο με το υποδόριο χιούμορ της.

«Walking dead»

Βασισμένη στο ομώνυμο κόμικ των Ρόμπερτ Κίρκμαν - Τσάρλι Αντλαρντ, η σειρά του ΑCΜ παρουσιάζει την επέλαση των ζωντανών νεκρών σε μια κατεστραμμένη Γη και την προσπάθεια των τελευταίων επιζώντων να γλιτώσουν από τα πεινασμένα για σάρκα σαγόνια τους. Και εδώ splatter σκηνές, τόνοι αίματος και εικόνες ωμής βίας, με τον Φρανκ Ντάραμποντ, σκηνοθέτη των «Τελευταία έξοδος: Ρίτα Χέιγουορθ» και «Το πράσινο μίλι», να ενορχηστρώνει τη φροντισμένη παραγωγή. Η επιτυχία του πρώτου κύκλου φέρνει και δεύτερο κύκλο, 13 επεισοδίων, ο οποίος θα αρχίσει να προβάλλεται τον Οκτώβριο του 2011. Αυτή τη στιγμή τα ζόμπι του πραγματοποιούν γυρίσματα στην Ατλάντα των ΗΠΑ.

«Spartacus»: O μονομάχος κάνει μάθημα... ανατομίας

Η προειδοποίηση πριν από κάθε επεισόδιο,σαφής: «Η σειρά περιέχει έντονη βία και σκηνές αποκλειστικά για ενήλικο κοινό».Οσο όμως προετοιμασμένος και αν είσαι,μετά τα πέντε πρώτα λεπτά,οπότε ο Σπάρτακος έχει ξεκοιλιάσει τρεις μονομάχους και έχει συντρίψει το κρανίο του τέταρτου,με την κάμερα να ζουμάρει στις πληγές,στα χάσκοντα στόματα που φτύνουν σπασμένα δόντια και αίμα και στα ανθρώπινα όργανα που έχουν απομείνει καρφωμένα στο σπαθί του,νιώθεις κάπως...

Η υπερβολική δόση αίματος και ωμού σεξ είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του σίριαλ που έκανε πρεμιέρα τον Ιανουάριο του 2010 στο κανάλι Starz,με τον Αντι Γουίτφιλντ στον πρωταγωνιστικό ρόλο.Πατώντας στην ιστορία του Θρακιώτη που ξεσήκωσε τους σκλάβους της Ρώμης και υιοθετώντας στοιχεία από την αισθητική των κόμικς με τους υπερήρωες,των βιντεογκέιμ και των ιαπωνικών Μάνγκα,ο πρώτος κύκλος προβολής έκλεισε με περισσότερους από 1.200.000 θεατές για κάθε επεισόδιο.Και την εποχή που όλα ήταν έτοιμα για να αρχίσουν τα γυρίσματα του δεύτερου κύκλου,διαγνώστηκε στον Γουίτφιλντ λέμφωμα non-Ηodgkins.Μερικούς μήνες μετά,ενώ είχε ανακοινωθεί η αποθεραπεία του και η επιστροφή του στα στούντιο,η ασθένεια επανεμφανίστηκε.

«Η σειρά πρέπει να συνεχιστεί χωρίς εμένα»δήλωσε ο ηθοποιός,ενώ το κανάλι ανακοίνωνε ότι νέος Σπάρτακος θα είναι ο Λίαμ Μακ Ιντάιρ. Τα καινούργια επεισόδια θα βγουν στον αέρα τον Ιανουάριο του 2012. (Εν τω μεταξύ,για να διατηρήσουν ενεργό το ενδιαφέρον του κοινού,οι παραγωγοί ετοίμασαν μια μίνι σειρά με τίτλο «Spartacus: Gods of the Αrena» η οποία προβλήθηκε μέσα στο 2011.)

tovima

Το Βήμα - Κυριακή 31/07/2011


FRIENDS - SEASON 7 - DVD 2 - EPISODES 9-16

Masters of Jazz - Tεύχος 20

Tivo News - 22/07/2011

Cowboys & Aliens (2011) New Poster

The Sorcerer and the White Snake (2011) Trailer




Έθνος - Κυριακή 31/07/2011


1. ΗΧΟΓΡΑΦΙΑ - ΠΥΞ ΛΑΞ & ΜΙΧ.ΤΖΟΥΓΑΝΑΚΗΣ
2. ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΩΝ ΤΡΕΛΩΝ - ΠΥΞ ΛΑΞ
3. ΕΜΕΙΣ ΚΡΑΣΙ ΔΕΝ ΗΠΙΑΜΕ - ΨΑΡΑΝΤΩΝΗΣ ΠΥΞ ΛΑΞ
4. ΤΗΣ ΝΥΧΤΑΣ ΤΟ ΔΟΞΑΡΙ - ΠΥΞ ΛΑΞ ΨΑΡΑΝΤΩΝΗΣ
5. SOMEONE WROTE SAVE ME ON THE WALL - ERIC BURDON ΠΥΞ ΛΑΞ
6. ΧΑΡΟΥΜΕΝΟΙ - GORDON GANO ΠΥΞ ΛΑΞ
7. JELLYFISH - STEVE WYNN ΠΥΞ ΛΑΞ
8. FLIP SIDE EUROPE - ΠΥΞ ΛΑΞ
9. ALL MY ANGELS FALLING - MARC ALMOND ΠΥΞ ΛΑΞ
10. ΑΝΤΙΟ ΑΓΑΠΗ ΔΙΧΑΣΜΕΝΗ - ΠΥΞ ΛΑΞ
11. SATISFACTION
12. THIS JOY - GORDON GANO ΠΥΞ ΛΑΞ
13. ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΟΥ ΓΙ ΑΛΛΟΥ - ΠΥΞ ΛΑΞ
14. THOSE FAMILIAR DREAMS - ΜΕΛΙΝΑ ΤΑΝΑΓΡΗ ΠΥΞ ΛΑΞ
15. ΑΝ ΑΚΟΥΣ ΑΠΟΨΕ - ΠΥΞ ΛΑΞ



Μαζί το βιβλίο της ΛΕΝΑΣ ΛΙΒΑΝΗ - Οι γυναίκες της ζωής μου

Star Wars Bluray Editions Promo

Ridley Scott's Prometheus (2012) - New Official Photo

Cowboys & Aliens (2011) character video featurettes




Judge Dredd (2012) - Empire Magazine Cover

A Good Old Fashioned Orgy (2011) Trailer


Margin Call (2011) Trailer

Battleship (2012) Poster



Father's Day (2011) Poster

The Son of No One (2011) Poster

The Hungry Rabbit Jumps (2011) Poster

Τρίτη 26/07/2011 - Ταινίες στην ελληνική TV

22:00 Aeon Flux Star Ξένη ταινία
22:30 Πικρό χιόνι ΕΤ1 Δράμα
23:00 Σχεδόν έρωτας Σπορ+ Ξένη ταινία
00:15 Τέσσερα δωμάτια ΝΕΤ Κωμωδία
00:45 Φαντάσματα Σπορ+ Ξένη ταινία
01:45 Διπλή ταυτότητα Star Ξένη ταινία
02:15 Παρίσι σ αγαπώ ΝΕΤ Ξένη ταινία
03:30 H έξαψη Star Ξένη ταινία