Προσεχώς

Προσεχώς


Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2010

Tron Legacy (2010)

Somewhere (2010)

London Boulevard - Official Trailer


London Boulevard - Official Trailer [VO-HD]
Ανέβηκε από Eklecty-City. - Δείτε άλλες ταινίες & TV videos.

First TV Spot for Kosinski's 'Tron Legacy'

2012: Time for Change (2010)

Deep Gold (2011)

The Chronicles of Narnia: The Voyage of the Dawn Treader (2010)

Τα Χόµπιτ και οι νάνοι βρίσκουν τους ηθοποιούς τους

Ο γεννηµένος το 1971 στο Αλντερσοτ του Χαµσάιρ, ηθοποιός Μάρτιν Φρίµαν (φωτογραφία), που έγινε ευρύτερα γνωστός στη βιτριολική σατιρική βρετανική σειρά «Τhe office», θα υποδυθεί τελικώς το χόµπιτ Μπίλµπο Μπάγκινς στο πρίκουελ του «Αρχοντα των δαχτυλιδιών», «Τhe hobbit». Η ιστορία του θα ολοκληρωθεί σε δύο µέρη-ταινίες. «Ο Μάρτιν είναι έξυπνος, αστείος, εκπληκτικός και γενναίος, ακριβώς όπως ο Μπίλµπο», έλεγε για τον πρωταγωνιστή ο σκηνοθέτης Πίτερ Τζάκσον. Αισθάνεται δε υπερήφανος που ανακοίνωσε τη συνεργασία µε τον Φρίµαν διότι, όπως εξηγούσε, «ελάχιστες είναι οι στιγµές στην καριέρα ενός επαγγελµατία του χώρου µας κατά τις οποίες συναντάς έναν ηθοποιό που σε κάνει να νιώθεις ότι είναι γεννηµένος για τον ρόλο που έχεις στο µυαλό σου.

Με τον Μάρτιν συνέβη ακριβώς αυτό». Ο επίσης βρετανός ηθοποιός Ρίτσαρντ Αρµιτατζ θα κάνει τον αρχηγό των νάνων Θόριν Οκενσιλντ. Στο µεταξύ, το προηγούµενο διάστηµα η παραγωγός εταιρεία προσανατολιζόταν να αλλάξει τον τόπο διεξαγωγής των γυρισµάτων του «Χόµπιτ» και να αφήσει τη Νέα Ζηλανδία, τοποθεσίες της οποίας είχαν χρησιµοποιηθεί ως φυσικά σκηνικά στην τριλογία του «Αρχοντα».

Η Warner Βros εξέταζε να γυρίσει τις ταινίες σε Καναδά, Αυστραλία ή Τσεχία κυρίως διότι «η συνεχιζόµενη κόντρα µε τα συνδικάτα ηθοποιών και τεχνικών για όρους συµβολαίων µάς αναγκάζουν να κάνουµε γυρίσµατα αλλού». Τη λύση εν τέλει έδωσε η κυβέρνηση της Νέας Ζηλανδίας, η οποία τροποποίησε άρθρα του εργατικού δικαίου της για να κρατήσει την παραγωγή των δύο ταινιών «Χόµπιτ» στα εδάφη της. Ο υπουργός Εργασίας δήλωνε πως η κυβέρνηση δεν θέλει να χαθούν χιλιάδες θέσεις εργασίας.

tanea

«ΤΟ ΝΗΣΙ ΤΗΣ ΣΙΩΠΗΣ» - Η ταινία που έκλεισε τη Σπιναλόγκα.

Πρωτοπόρο το ελληνικό σινεµά και η Λίλα Κουρκουλάκου, που πριν από 52 χρόνια γύρισε το φιλµ που οδήγησε στο κλείσιµο της Σπιναλόγκας Είναι η µοναδική ταινία που πραγµατοποίησε γυρίσµατα πάνω του όσο λειτουργούσε «Το Νησί της Σιωπής» και η προβολή της και ως επίσηµη συµµετοχή στο Φεστιβάλ Βενετίας το 1958 οδήγησε στο κλείσιµο της Σπιναλόγκας. Και είναι µια ταινία µε υπόθεση και καστ γνωστών ηθοποιών της εποχής: Ορέστης Μακρής, Γιώργος Καµπανέλλης, Νίνα Σγουρίδου.

Στη Σπιναλόγκα, στο ενετικό τείχος - φυλακή που γεννιούνται, ζούνε και πεθαίνουνε οι χανσενικοί της Ελλάδος, φτάνει το 1957 η σκηνοθέτρια Λίλα Κουρκουλάκου και το συνεργείο της για ένα πρωτοποριακό τόλµηµα για την εποχή της: να καταγράψει το εφιαλτικό οδοιπορικό των αρρώστων µε λέπρα.
Η ταινία εκτυλίσσεται σε αυτό το µικρό νησί, που από το 1903 έως το 1958 λειτούργησε ως χώρος αποκλεισµού ανθρώπων που έπασχαν από λέπρα. Η επιβεβληµένη αποµόνωση των κατοίκων- ασθενών δηµιουργεί καθηµερινά τριβές και εντάσεις που απασχολούν τόσο τις Αρχές όσο και τους ίδιους τους ασθενείς.

Ενα ζευγάρι γιατρών (Γιώργος Καµπανέλλης - Νίνα Σγουρίδου) που αγωνίζεται για τη θεραπεία της λέπρας στο νησί, πλήττεται τελικά από αυτήν, όταν ο άντρας υποκύπτει στην ασθένεια. Οµως, το νέο φάρµακο που στο µεταξύ έχει εφευρεθεί, αποκαθιστά την υγεία του και βοηθά στην ίαση και των υπόλοιπων ασθενών.
Η Αγλαΐα Μητροπούλου, στο βιβλίο της «Ελληνικός Κινηµατογράφος», λέει για την ταινία: «Το 1957 το Νησί της Σιωπής αποκαλύπτει µια καινούργια σκηνοθέτρια, τη Λίλα Κουρκουλάκου. Νέα, γεµάτη ενθουσιασµό, ύστερα από σπουδές στο Πειραµατικό Κέντρο Κινηµατογράφου της Ρώµης, βάζει σ αυτή τη µελέτη για τη ζωή των λεπρών στη Σπιναλόγκα µιαν αφοσίωση και µια στοργή που φωτίζουν νεορεαλιστικά το ντοκιµενταρίστικο πλαίσιο και στυλ της ταινίας». Η σκηνοθέτρια σήµερα αντιµετωπίζει σοβαρά προβλήµατα λόγω γήρατος κάνει ένα τολµηρό κινηµατογραφικό βήµα για την εποχή της και αποµυθοποιεί την ασθένεια της λέπρας χωρίς να φτάνει στα άκρα και χωρίς να ωραιοποιεί τους χαρακτήρες.

Η ταινία θεωρείται πρωτοποριακή διεθνώς, τόσο στη σύλληψη του θέµατος όσο και στην εκτέλεση, αφού µερικά από τα γυρίσµατα έγιναν στο νησί της Σπιναλόγκας που τότε λειτουργούσε ως λεπροκοµείο.«Πρόκειται για µια ιστορική ταινία, που διαδραµάτισε σηµαντικό ρόλο και στη µετέπειτα ιστορία του νησιού και των κατοίκων του, αφού έγινε η αφορµή να κλείσει το λεπροκοµείο της Σπιναλόγκας και οι ελάχιστοι εναποµείναντες πρώην λεπροί να µεταφερθούν στο νοσοκοµείο λοιµωδών στην Αγία Βαρβάρα», συµπληρώνει η Αγλαΐα Μητροπούλου.

ΙΝFΟ
Η ταινία «Σπιναλόγκα: Το νησί της σιωπής» θα προβάλλεται στους κινηµατογράφους από 11 Νοεµβρίου ψηφιακά αποκατεστηµένη

Τρίτη 02/11/2010 - Ταινίες στην Ελληνική TV

21:00 Firewall: Κώδικος προστασίας Star Περιπέτεια
21:00 Πολοκ Σινε+ Βιογραφία
22:30 Ελβις και Πάρκερ Πρίσμα+ Δράμα
23:00 Το κοροΪδάκι της δεσποινίδας ΕΤ3 Κωμωδία
23:00 Οι ωραίοι δεν πεθαίνουν στο Ντένβερ ΝΕΤ Αστυνομική
02:00 Το πάρκο της τρέλας Star Κινούμενα Σχέδια
03:45 Hairspray Star Μιούζικαλ
04:30 Ένα ερωτευμένο παιδί Σινε+ Δράμα