Προσεχώς

Προσεχώς


Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2011

Star Wars: A Light In The Darkness Fan-Made Movie






Riddick 3 Movie Concept Art

The Devil Inside (2012) Full Trailer





Game News: Behind the Scenes of Halo: Anniversary




The Adventures of Tintin: The Secret of the Unicorn (2011) New Trailer




The Descendants (2011) New Trailer




Transfer (2011) Poster

Λάρισα Εμπιστευτικό (2011) Poster

Interior / Exterior (2011) Poster

Tower Heist (2011) Poster

Texas Killing Fields (2011) Poster

Δωρεάν είσοδος για ανέργους σε προβολές του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης δίνει τη δυνατότητα σε ανέργους να παρακολουθήσουν κάποιες προβολές του Φεστιβάλ δωρεάν, με την επίδειξη ισχύουσας κάρτας ανεργίας.

Το Φεστιβάλ, λαμβάνοντας υπόψη τη δύσκολη οικονομική κατάσταση δίνει τη δυνατότητα σε ανέργους να παρακολουθήσουν δωρεάν, με την επίδειξη ισχύουσας κάρτας ανεργίας τις προβολές με ώρα έναρξης έως και τις 15:00.

Παράλληλα, πρεμιέρα θα πραγματοποιήσουν στη Θεσσαλονίκη, μεταξύ άλλων, η πολυαναμενόμενη νέα δημιουργία των αδερφών Ζαν Πιέρ και Λυκ Νταρντέν, Το παιδί με το ποδήλατο, αλλά και η βραβευμένη με Χρυσό Λέοντα στο πρόσφατο Φεστιβάλ Βενετίας ταινία του Αλεξάντερ Σοκούροφ, Φάουστ.

Επίσης στις Ειδικές Προβολές εντάσσονται, τα νέα φιλμ των Ματιέ Κάσοβιτς, Η τάξη και το ηθικό (Rebellion) και Αντρέι Ζβάτζιντσεφ Έλενα, καθώς και η βραβευμένη στο τελευταίο Φεστιβάλ Καννών, ταινία Αντίο του Ιρανού Μοχάμαντ Ρασούλοφ, ο οποίος έχει καταδικαστεί από το ιρανικό καθεστώς σε πενταετή ποινή φυλάκισης.

Αριθμό – ρεκόρ συμμετοχών σημειώνει φέτος η Αγορά του 52ου ΦΚΘ, με περισσότερους από 250 τίτλους να παίρνουν μέρος στις δράσεις της.

Ανάμεσά τους, οι ταινίες Άλπεις του Γιώργου Λάνθιμου και Το γάλα του Γιώργου Σιούγα σε προβολές της αγοράς, αλλά και πέντε νέα ελληνικά projects των Άγγελου Φραντζή, Πέννυς Παναγιωτοπούλου, Θοδωρή Παπαδουλάκη και Γιώργου Σερβετά, στο Crossroads Φόρουμ Συμπαραγωγών.

Η ιδέα του Μύθου της Εξαφάνισης / Η εξαφάνιση του Μύθου κυριαρχεί στο φετινό Πειραματικό Φόρουμ, που αναδεικνύει χαμένους μύθους και θησαυρούς: Τη σλοβένικη κολεκτίβα εικαστικών και κινηματογραφιστών ΟΜ Production, το κινηματογραφικό αίνιγμα J.X. Williams, αλλά και την ταινία του Ερίκ Μποντλέρ The Anabasis of May and Fusako Shigenobu, Masao Adachi, and 27 years without Images, για την επανεμφάνιση του θρυλικού σκηνοθέτη Μασάο Αντάτσι.

Επίσης, μια παρουσίαση του Collectif Jeune Cinema, στο πλαίσιο της οποίας θα προβληθούν μεταξύ άλλων, η ταινία της Μαργκερίτ Ντιράς, Les mains Négatives (1979), αλλά και το φιλμ Pandrogeny Manifesto (2005) του Έλληνα Διόνυσου Ανδρόνη για τους Breyer P-Orridge.

Παράλληλες εκδηλώσεις

Εγκαίνια θα πραγματοποιήσει στο 52ο ΦΚΘ η έκθεση φωτογραφίας με τίτλο «Ένας κόσμος χωρίς περιθώρια» του Σπύρου Στάβερη, μια εφ' όλης της ύλης παρουσίαση του γνωστού Έλληνα φωτογράφου στο Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης. Την επιμέλεια της έκθεσης έχει αναλάβει ο Βαγγέλης Ιωακειμίδης, ενώ τον σχεδιασμό και την οργάνωση η Αλεξάνδρα Αθανασιάδου και ο Θάνος Σταυρόπουλος. Οργάνωση παραγωγής: Άννα Μηλώση. Η έκθεση θα διαρκέσει από τις 4 Νοεμβρίου έως τις 4 Δεκεμβρίου.

Επίσης, στο πλαίσιο του 52ου ΦΚΘ θα πραγματοποιηθούν οι εκθέσεις: «Κοιτάζοντας πίσω από τις εικόνες. Φωτογραφίες και κείμενα από την Αμερική» μαζί με προβολές τριών ταινιών του σκηνοθέτη της DEFA Ράινερ Ζίμον, στο Ινστιτούτο Γκαίτε (2/11 – 11/12/2011) και «Rrose Selavy où Eros c’est la vie» με έργα (φωτογραφίες και βίντεο) φοιτητών του Τμήματος Κινηματογράφου της Σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ. στο Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης – γκαλερί. (Επιμέλεια έκθεσης: Αγγελική Γραμματικοπούλου - 1-21 Νοεμβρίου).

Το 52ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης διαρκεί από τις 4 έως τις 13 Νοεμβρίου.

in.gr

Τρίτη 18/10/2011 - Ταινίες στην Ελληνική ΤV

22:00 Μυστικά και ψέματα στο σπίτι της Αλίκης ΕΤ1 Ξένη ταινία
22:00 Κόμπρα Star Ξένη ταινία
22:30 Σεξυ κατάδικος (chasers) Alter Ξένη ταινία
23:00 Πικρή ζωή ΕΤ3 Δράμα
23:00 Καθαρισμοί φόνων έπε Σπορ+ Ξένη ταινία
23:35 Το ταξίδι της Φελίτσια ΝΕΤ Δράμα
23:45 Ένα μικρό θαύμα Πρίσμα+ Δράμα
00:25 Το τρελό θηριοτροφειο: οι άνδρες με τα άσπρα Σπορ+ Ξένη ταινία
00:30 Το ταξίδι της Φελίτσια ΝΕΤ Ξένη ταινία
00:30 Ο κλέφτης (The vault Alter Ξένη ταινία
01:30 Μάθιου μπλακχαρτ - εξολοθρευτής τεράτων Πρίσμα+ Περιπέτεια
01:45 Η απατηλή λάμψη της ματαιοδοξίας Star Κοινωνική
02:30 Επιθεωρητής σονερι: ακυβέρνητο καράβι (Detective soneri: il fiume delle nebbie) Alter Ξένη ταινία