Προσεχώς

Προσεχώς


Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2010

Περιπέτεια με... happy end για την MGM

Βρέθηκε ένα βήμα από την καταστροφή αλλά το λιοντάρι της Metro Goldwyn Mayer βρυχάται ξανά!
Τα διασημότερα στούντιο του αμερικανικού
κινηματογράφου κατάφεραν να ξεπεράσουν τα μεγάλα οικονομικά τους προβλήματα και ανακοίνωσαν ότι μπορούν πλέον να επαναλειτουργήσουν κανονικά.

"Η MGM βγαίνει από μια από τις δυσκολότερες περιόδους της ιστορίας της", τονίζουν τα δύο νέα αφεντικά της εταιρίας, Γκάρι Μπάρμπερ και Ρότσερ Μπιρνμπάουμ.

"Αποτελεί μεγάλη τιμή και έμπνευση για μας το ότι θα οδηγήσουμε τα πιο μυθικά στούντιο του Χόλιγουντ σε μια νέα γενιά αξέχαστων ταινιών", επισήμαναν και πρόσθεσαν: "Σήμερα η MGM είναι μια ισχυρότερη και περισσότερο ανταγωνιστική εταιρία με γερές οικονομικές βάσεις και ένα λαμπρό μέλλον".

Στη διάθεση της MGM βρίσκονται περισσότεροι από 4.000 τίτλοι--οι περισσότεροι από κάθε άλλο στούντιο- η άδεια διανομής και εκμετάλλευσης των ταινιών Τζέιμς Μποντ και το ήμισυ των δικαιωμάτων παραγωγής του "Hobbit".

newsit.gr

Αννα Βισση - Αγαπη ειναι εσυ - Οfficial video clip

Anna Vissi - Agapi einai esy | Official Video from Anna Vissi Live on Vimeo.

Κυκλοφορίες Bluray - Φεβρουάριος 2011


Κυκλοφορουν αρχες φεβρουαριου 2011 με ελληνικους υποτιτλους

First Concept Promo Art for BATTLESTAR GALACTICA: BLOOD AND CHROME




1884: YESTERDAY'S FUTURE?

Wake Wood (2010)

Red Band Trailer : 'Black Death'

Η πρώτη τρισδιάστατη τηλεοπτική σειρά

Η πρώτη τρισδιάστατη ιαπωνική τηλεοπτική σειρά με τίτλο «Τόκιο Κοντρόλ» θα αρχίσει να μεταδίδεται τον Ιανουάριο από ιαπωνικό δορυφορικό κανάλι, ανακοίνωσε η Fuji Television Network Inc.

Τα δέκα πρώτα επεισόδια της σειράς εκτυλίσσονται σε πύργο ελέγχου αεροδρομίου και όπως δήλωσε η πρωταγωνίστρια της σειράς Αγιάκο Καβαχάρα, οι τηλεθεατές θα έχουν πραγματικά την αίσθηση ότι βρίσκονται μέσα στον πύργο ελέγχου, καθώς «η τρισδιάσταση εικόνα δίνει πιο ρεαλιστικά και πιο ζωντανά αποτελέσματα».

Η «ανάγλυφη» τηλεοπτική εικόνα, η οποία παρουσιάζεται ως η τεχνολογική επανάσταση των επόμενων χρόνων, γνωρίζει όλο και μεγαλύτερη άνθηση καθώς οι κατασκευαστές εξαργυρώνουν την επιτυχία χολυγουντιανών παραγωγών, όπως το «Αβαταρ».

Οι τρισδιάστατες μεταδόσεις είναι πιο ακριβές από τις δισδιάστατες διότι, προκειμένου να αναπαραχθεί η συγκλίνουσα όραση των δύο οφθαλμών, χρησιμοποιούνται δύο κάμερες οι λήψεις από τις οποίες στη συνέχεια υφίστανται επεξεργασία και μοντάρονται προκειμένου να μεταδοθούν συγχρόνως.

Στις ΗΠΑ, υπάρχουν ήδη δύο σταθμοί με διαρκή τρισδιάστατη ροή, ενώ στη Βρετανία το δίκτυο BSkyB ξεκίνησε στα τέλη Σεπτεμβρίου ένα σταθμό με αποκλειστικά τρισδιάστατη εικόνα, τον πρώτο στην Ευρώπη.

http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=14049&subid=2&pubid=77059178

Gulliver's Travels (2010)

Ελληνική πρεμιέρα : 23/12/2010

Ο Γκιούλιβερ, ένας εκκολαπτόμενος συγγραφέας, δουλεύει στο ταχυδρομείο για να βγάζει τα προς το ζην. Μια μέρα θα του ανατεθεί κατά λάθος να γράψει ένα ταξιδιωτικό άρθρο για το Τρίγωνο των Βερμούδων. Το ταξίδι που κάνει παίρνει μια απροσδόκητη τροπή κι έτσι ο Γκιούλιβερ ανακαλύπτει ένα νησί όπου κατοικούν μικροσκοπικά πλασματάκια, οι Λιλιπούτειοι. Ενώ στην αρχή πιάνεται αιχμάλωτος από τα μικρά εργατικά ανθρωπάκια, τελικά αναγνωρίζεται ως ήρωάς τους.

Little Fockers (2010)

Ελληνική πρεμιέρα : 23/12/2010

Η οικογένεια της Συμφοράς όμως δεν απαρτίζεται πλέον μονάχα από τα μέλη εκείνα που ξέραμε και αγαπήσαμε για το γέλιο που μας χάρισαν στις δύο προηγούμενες ταινίες. Τώρα υπάρχουν και τα δίδυμα παιδιά του ζευγαριού, ενώ έχει προστεθεί κι ένας ακόμα ερωτοχτυπημένος πρώην κι έτσι, η προσπάθεια του Γαμπρού να κερδίσει την εμπιστοσύνη του πατέρα φαμίλια και να λάβει το χρίσμα της διαδοχής στην ιεραρχία της οικογένειας γίνεται ακόμα πιο δύσκολη. Παρεξηγήσεις, κατασκοπείες, ανατροπές κι "επικίνδυνες" αποστολές σε μια ταινία με ακόμα περισσότερο γέλιο και λεκτικά γκανγκ

The Cove (2009)

Ελληνική πρεμιέρα : 23/12/2010

Μια απίστευτη ιστορία (χειρότερη από του Benjamin Button) μαζικής δολοφονίας δελφινιών καταγράφεται σε ντοκυμαντέρ, που προβλήθηκε στο φεστιβάλ Sundance. O Έλληνας ομογενής & διάσημος φωτογράφος του National Geographic Louie Psihoyos σκηνοθετεί μια ιστορία εξόντωσης δελφινιών: The cove (ο όρμος). Ψαράδες στην πόλη Τaiji της Ιαπωνίας αιχμαλωτίζουν δελφίνια και τα φέρνουν σε ερημικό όρμο, όπου ακολουθεί η σφαγή και πώληση του κρέατος. Η πράξη αυτή γίνεται ετήσια με την ανοχή της ιαπωνικής κυβέρνησης, και την άγνοια των Γιαπωνέζων.

Σινεμά : Τεύχος Xειμώνας 2011

Ελεύθερος Τύπος - Παρασκευή 24/12/2010

Blackthorn (2011)

True Grit (2010)

Harrison Ford Aims to Kill Off Indiana Jones in Next Film

Take this with a huge grain of salt as plenty of Indiana Jones sequel rumors that we haven't highlighted have come and gone just as quickly, but this new rumor does seem like a viable path for the franchise. Showbiz Spy, whose reliability is in question simply because they're a gossip site, is reporting Harrison Ford has told creator George Lucas and series director Steven Spielberg that he would like the iconic adventurer to meet his end in the fifth adventure. Furthermore, as the end of the fourth installment seemed to hint at, the fedora and whip would be picked up by Shia LaBeouf's character and Indiana Jones' offspring Mutt Williams. Uh-oh!

Once again, this is a huge rumor at this point, but considering Ford's age and the aforementioned hints in the conclusion of Kingdom of the Crystal Skull, it makes a lot of sense. Apparently Lucas is "resisting the notion" and Spielberg is "considering it." Frankly, if Indiana Jones is going to meet his doom, I think that should be where the franchise ends once and for all. First of all, a spin-off featuring an adventurer called Mutt Williams sounds like a a terrible Air Bud-style, direct-to-DVD version of Indiana Jones. Second of all, I'm not so sure fans of the longtime archaeologist are going to be quick to follow Shia LaBeouf to a franchise that aims to capture the same nostalgia and sense of adventure that the original films delivered decades ago.

http://www.firstshowing.net/2010/12/20/rumor-harrison-ford-aims-to-kill-off-indiana-jones-in-next-film/

First Trailer for Joe Wright's 'Hanna' with Saoirse Ronan!

Το 3D του Σκορσέζε ανήκει στον προηγούμενο αιώνα

«Πάντα λάτρευα το 3D», δήλωσε στην «Γκάρντιαν» με τον ενθουσιασμό πιτσιρικά, που ανακαλύπτει καινούργια κόλπα, παρά τα 68 του χρόνια. «Εννοώ πως εδώ που καθόμαστε είναι 3D. Είμαστε σε 3D. Βλέπουμε σε 3D. Οπότε γιατί όχι;», είπε ο κινηματογραφιστής του «Ταξιτζή», του «Aviator» και του «Τα καλά παιδιά» για τη μετά «Avatar» κινηματογραφική εποχή.

Ο Μάρτιν Σκορσέζε μπήκε ήδη στη στερεοσκοπική περίοδο του σινεμά και η πρώτη μάλιστα 3D ταινία του είναι η κινηματογραφική μεταφορά του εικονογραφημένου μπεστ σέλερ βιβλίου «Η εφεύρεση του Ουγκό Καμπρέ» του Μπράιαν Σέλζνικ-κυκλοφορεί από πέρσι στα ελληνικά από τις εκδόσεις «Ελληνικά Γράμματα».

Από τις 534 σελίδες του οι 284 είναι ολοσέλιδα αυθεντικά σχέδια. Από αυτά, τα 54 προηγούνται του κειμένου και σε βάζουν σε κινηματογραφική ατμόσφαιρα, αφού σε καλούν να φανταστείς πως βρίσκεσαι σε μια κινηματογραφική αίθουσα.

«Δεν είναι ούτε ακριβώς μυθιστόρημα, αλλά ούτε και εικονογραφημένο, δεν είναι ούτε ένα graphic novel ούτε μεταφορά κινηματογραφικής ταινίας στο χαρτί, πρόκειται για έναν ιδιότυπο συνδυασμό όλων αυτών», δήλωσε ο συγγραφέας και εικονογράφος του Μπράιαν Σέλζνικ, για να το περιγράψει.

Ενα αγόρι και τα μυστικά του

Στο βιβλίο μεταφερόμαστε στο Παρίσι του 1931. Ο Ουγκό Καμπρέ, ένα ορφανό 12χρονο αγόρι, για να ζήσει, κλέβει αλλά και φροντίζει τα ρολόγια του πολυσύχναστου σιδηροδρομικού σταθμού στο κέντρο της πόλης. Ζει στις στοές του σταθμού και η επιβίωσή του βασίζεται στα μυστικά και στην ανωνυμία του. Οταν, όμως, γνωρίζει ένα εκκεντρικό κορίτσι, που λατρεύει τα βιβλία κι έναν πικρόχολο γέρο, ιδιοκτήτη ενός μικρού καταστήματος παιχνιδιών, η κρυφή ζωή και το πιο πολύτιμο μυστικό του κινδυνεύουν να αποκαλυφθούν. Ενα αινιγματικό σχέδιο, ένα πολύτιμο σημειωματάριο, ένα κλεμμένο κλειδί, ένας μηχανικός άνθρωπος-ρομπότ κι ένα κρυμμένο μήνυμα από τον νεκρό πατέρα του μπλέκονται σε μια τρυφερή και μαγευτική ιστορία.

Η αρχική έμπνευση για το βιβλίο ήταν η αληθινή ιστορία του πρωτοπόρου κινηματογραφιστή ταινιών επιστημονικής φαντασίας Ζορζ Μελιές, που έζησε και δημιούργησε στις αρχές του προηγούμενου αιώνα, γύρισε πάνω από 500 ταινίες, για να πτωχεύσει και να τις χάσει όλες, καταλήγοντας για χρόνια να ζει από ένα μικρό παιχνιδάδικο κοντά σε έναν σταθμό του παρισινού μετρό. Ο Μελιές διατηρούσε, μάλιστα, μια ιδιαίτερη συλλογή περίτεχνων, κουρδιστών μηχανικών αντικειμένων, γνωστά ως «αυτόματα», την οποία δώρισε σε μουσείο του Παρισιού. Η συλλογή αφέθηκε στη μοίρα της, στοιβάχτηκε σε μια σοφίτα του μουσείου και εν τέλει χάθηκε. Ο Σέλζνικ φαντάστηκε στο βιβλίο του ένα αγόρι που ανακαλύπτει στα σκουπίδια ακριβώς αυτές τις μηχανές.

«Η εφεύρεση του Ουγκό Καμπρέ» κυκλοφόρησε στην Αμερική τον Ιανουάριο του 2007 από τον εκδοτικό οίκο «Scholastic Press» και σύντομα βρέθηκε στο νούμερο ένα της λίστας των μπεστ σέλερ των «Νιου Γιορκ Τάιμς». Το 2008 βραβεύτηκε με το Caldecott Medal κι έγινε το πρώτο μυθιστόρημα που πήρε το συγκεκριμένο βραβείο, το οποίο συνήθως απονέμεται σε κλασικά γκράφικ νοβελ. Σύντομα η «Γουόρνερ» απέκτησε τα δικαιώματα για τη μεταφορά του στον κινηματογράφο.

Σινεμά και αισθήματα

«Στην ταινία μου το ίδιο το σινεμά είναι η συναισθηματική σύνδεση ανάμεσα στη μηχανή (το αυτόματο, την κάμερα) και το παιδί, τον Μελιές, τον πατέρα του και την οικογένειά του», λέει ο Σκορσέζε. «Εχει να κάνει με το πώς οι άνθρωποι εκφράζονται συναισθηματικά και ψυχολογικά μέσα από την τεχνολογία που χρησιμοποιούν», εξηγεί ο Σκορσέζε το πώς ένα τόσο μηχανικό μέσο, όπως ο κινηματογράφος, δημιουργεί συναισθήματα. Αφού, όπως λέει, «πολύ συχνά γνωρίζω ανθρώπους που δεν θα έλεγαν κουβέντα ο ένας στον άλλο, αλλά πάνε μαζί στην ίδια ταινία και βιώνουν μαζί τη ζωή».

Εναν αιώνα μετά τον Μελιές, τον Σκορσέζε εξιτάρει η δυναμική του τρισδιάστατου κάνοντάς τον να δηλώνει: «Κάθε λήψη 3D σε κάνει να επανεξετάζεις το ίδιο το σινεμά, την αφήγηση, πώς λέμε μια ιστορία με εικόνες. Δεν λέω να πετάμε συνεχώς ακόντια στην κάμερα και να το χρησιμοποιούμε σαν "κόλπο", αλλά ότι είναι απελευθερωτικό. Ταυτόχρονα κάθε φορά που στήνεις μια σκηνή είναι σαν να πρέπει να λύσεις τον κύβο του Ρούμπικ για να βρεις πώς θα κινηθεί η κάμερα. Αλλά είναι και υπέροχο. Οι άνθρωποι μοιάζουν σαν κινούμενα αγάλματα. Σαν χορευτές...».

Η ταινία, που γυρίζεται από τον Ιούνιο στα στούντιο Σέπερτον του Λονδίνου, αναμένεται στις αίθουσες τον Δεκέμβριο του 2011. Οι δύο νεαροί πρωταγωνιστές είναι ο Ασα Μπάτερφιλντ και η ανερχόμενη Κλόε Μόρετζ («Kick - ass», «Ασε το κακό να μπει»), Μελιές είναι ο Μπεν Κίνγκσλεϊ, ενώ θα δούμε ακόμη τούς Τζουντ Λο, Σάσα Μπάρον Κοέν, Ρέι Γουίνστοουν, Ρέιτσελ Γκρίφιθς, Εμιλι Μόρτιμερ, Κρίστοφερ Λι και Μάικλ Στούλμπαργκ («Ενας σοβαρός άνθρωπος»).

http://www.enet.gr/?i=events.el.home&id=233895

Το Βήμα - Παρασκευή 24/12/2010


Τρίτη 21/12/2010 - Ταινίες στην Ελληνική TV

21:00 Τα Χριστούγεννα του Ντένις του τρομερού Star Ξένη ταινία
21:50 21 Mega Ξένη ταινία
22:00 Ο άνθρωπος που γύρισε από τη ζεστή Alpha Κωμωδία
22:30 Κάτω από την άμμο Πρίσμα+ Δράμα
23:00 Κόσμος και κοσμάκης ΕΤ3 Κωμωδία
00:00 Καπνός ΕΤ1 Ξένη ταινία
00:10 Whitechapel : ο θάνατός δεν είναι το τέλος Σινε+ Ξένη ταινία
00:30 Για την αγάπη της στη λαιμητόμο Πρίσμα+ Δράμα
01:00 Ο φρουρός Σινε+ Ξένη ταινία
01:45 Στη λήθη του χρόνου Star Περιπέτεια
03:20 Βασανισμένα κορμιά Σινε+ Ξένη ταινία
03:45 Οι Ντιούκς στο Χόλιγουντ Star Κωμωδία
04:30 Δέκα δολοφόνοι για τον ντετέκτιβ μαρλοου Σινε+ Περιπέτεια