Προσεχώς

Προσεχώς


Κυριακή 3 Ιουλίου 2011

Ο Αετός της Αυτοκρατορίας - The Eagle (2011) Dvd

Κυκλοφορεί 04/07/2011 σε dvd απο την ODEON

Ο βραβευμένος με Όσκαρ σκηνοθέτης Κέβιν ΜακΝτόναλντ ("The Last King of Scotland", "State of Play") συνεργάζεται με τα νέα ταλέντα Τζέιμι Μπελ ("Billy Elliot") και Τσάνινγκ Τέιτουμ ("G.I. Joe") σε ένα ιστορικό έπος, βασισμένο στο μυθιστόρημα της Ρόζμαρι Σάτκλιφ.

Μια συναρπαστική περιπέτεια με θέμα το κουράγιο, την τιμή και τη φιλία στον επικίνδυνο κόσμο της Ρωμαιοκρατούμενης Βρετανίας.

Άρτι αφιχθείς στη Βρετανία, ο νεαρός εκατόνταρχος Μάρκους Ακίλα υπερασπίζεται ηρωϊκά το φρούριό του από μια μαζική επίθεση Κελτών. Όμως στη διάρκεια της μάχης τραυματίζεται κι έτσι απαλλάσσεται από τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις. Θυμωμένος από το γεγονός, αποφασίζει να ρισκάρει τη ζωή του ξεκινώντας ένα ταξίδι στον Βορρά προκειμένου να βρει τον Αετό της Ενάτης, το θρυλικό χρυσό λάβαρο που χάθηκε πριν 15 χρόνια, όταν ο πατέρας του οδήγησε την Ένατη Λεγεώνα στη Σκοτία και δεν επέστρεψε ποτέ.

Μαζί του παίρνει τον σκλάβο του Έσκα, έναν Κέλτη του οποίου τη ζωή έσωσε σε έναν αγώνα μονομάχων. Όταν τα μέλη μιας κέλτικης φυλής τους συλλαμβάνουν, ο Έσκα ισχυρίζεται ότι αυτός είναι ο αρχηγός και ο Μάρκους ο Ρωμαίος σκλάβος του.

LG ST600 - Smart TV Upgrader


Κάποτε ονομάζαμε τις τηλεοράσεις χαζοκούτια, τώρα τις λέμε Smart TV. Το πόσο εξυπνοκούτια είναι οι σημερινές τηλεοράσεις σε σχέση με τα χαζοκούτια του παρελθόντος αυτό το αφήνουμε στη δικιά σας κρίση.

Στα χέρια μας κρατάμε μια νέα ιδέα-συσκευή από την LG. Είναι το ST600 που σκοπό έχει να κάνει εξυπνοκούτι οποιοδήποτε χαζοκούτι με είσοδο HDMI.

Δηλαδή είναι ένα media player με ενσωματωμένη τη πλατφόρμα Smart TV της LG.

H LG έφτιαξε το ST600 για όσους θέλουν να βιώσουμε τη Smart TV πλατφόρμα των τηλεοράσεων της, ακόμη κι αν έχουν τηλεόραση άλλου κατασκευαστή. Είναι η μόνη και η πρώτη εταιρία που περνά στην αγορά αυτό το είδος των συσκευών, αντίθετα αν θέλουμε τις Smart TV πλατφόρμες των Samsung, Panasonic, Philips, Sony ή άλλη ο πιο οικονομικός τρόπος είναι η αγορά ενός Blu-ray player του κατασκευαστή που επιθυμούμε.

Έτσι μπορούμε να έχουμε τηλεόραση Samsung και Βlu-ray player της Sony, αυτός ο συνδυασμός θα φέρει στην οθόνη μας τόσο το Smart Hub της Samsung όσο και το Barvia Internet Video της Sony.

Aν πάλι έχουμε παλιά τηλεόραση με μια τουλάχιστον είσοδο HDMI, τότε μπορούμε να την μετατρέψουμε σε Smart TV είτε με το ST600 της LG ή με οποιοδήποτε Blu-ray player της αγοράς αρκεί να είναι μοντέλο του 2011.

Tο ST600 της LG είναι ένα μαύρο κουτάκι διαστάσεων όσο ένας εξωτερικός σκληρός δίσκος. Έχει μια θύρα USB 2.0, μια έξοδο HDMI v1.3, μια οπτική έξοδο ήχου, μια θύρα LAN για Ethernet και την υποδοχή τροφοδοσίας 12V αφού ο μετασχηματιστής είναι εξωτερικός. Παράλληλά υπάρχει ενσωματωμένη μονάδα Wi-Fi για ασύρματες διασυνδέσεις.

Εσωτερικά η συσκευή είναι θωρακισμένη για το πνίξιμο τυχών παρεμβολών, εφόσον πρόκειται για δικτυακή μονάδα. Οποιαδήποτε συσκευή εξυπηρετεί δίκτυο, παρουσιάζει τρομερό θόρυβο και παρεμβολές μεταξύ των κυκλωμάτων της.

Η Wi-Fi μονάδα είναι ανεξάρτητη και καλύπτει το πρωτόκολλο «n» για υψηλές ταχύτητες. Ο κύριος επεξεργαστής/αποκωδικοποιητής του ST600 είναι ο Broadcom BMC7615 που χρησιμοποιούν τα περισσότερα Blu-ray playerς της αγοράς. Ο επεξεργαστής αυτός χρησιμοποιεί μια τεράστια ψύκτρα. Αυτό είναι όλο το εσωτερικό της συσκευής. Τα άλλα τα… βλέπεις στην οθόνη.

Το ST600 έρχεται με τις βασικές διαδικτυακές υπηρεσίες της πλατφόρμας της LG, δηλαδή έχει ιντερνετικό ραδιόφωνο, τον καιρό, YouTube και άλλα. Επίσης έχει Web Borwser με σχετική υποστήριξη Adobe Flash, ενώ είναι DLNA για να streamάρει άλλα τα media του σπιτιού.

Από την USB αναγνωρίζει σκληρό δίσκο φορμαρισμένο κατά NTFS και παίζει αρχεία ΜΚV 1080p με ελληνικούς υπότιτλους. Δεν παίζει όμως FLAC.

Από τη USB μπορούμε να συνδέσουμε ποντίκι για πλοήγηση στα μενού όπως και στον web browser.

Η τιμή του ST600 πλησιάζει τα 150 ευρώ και είναι η εναλλακτική λύση για media player. H δικτυακή του φύση είναι το ισχυρό του χαρτί, ενώ με συνεχόμενα firmware updates η LG το κρατάει συνεχώς φρέσκο. Σύντομα θα μπορούμε να κατεβάζουμε και εφαρμογές.

fullhd

«ΝΗΣΟΣ 2» - Επιστρέφουν για το... κυνήγι του θησαυρού

Η "Νήσος", η κωμωδία που έσπασε ταμεία τον Δεκέμβρη του 2009, επιστρέφει στη μεγάλη οθόνη τον Ιανουάριο του 2012, με τίτλο "Νήσος 2: Το κυνήγι του χαμένου θησαυρού".

Μαζί της όλοι οι πρωταγωνιστές της πρώτης ταινίας, που θα "συνασπιστούν" για έναν κοινό σκοπό: έναν χαμένο θησαυρό από την εποχή της Τουρκοκρατίας.

Μπροστάρηδες είναι και πάλι οι "τέσσερις εξουσίες", ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης (Μπάμπης), ο Μιχάλης Μαρίνος (παπα-Λάμπρος), ο Δημήτρης Τζουμάκης (Αγης) και ο Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος (Αποστόλης). Τα γυρίσματα πραγματοποιούνται αυτές τις μέρες σε Αθήνα και Σίφνο, σε σκηνοθεσία Αντώνη Αγγελόπουλου ("Στο παρά πέντε"), ενώ το σενάριο υπογράφουν και πάλι η Ελενα Σολωμού και ο Κωστής Παπαδόπουλος.

Παραγωγός της ταινίας είναι ο Γιάννης Ιακωβίδης ("Νήσος", "Bank Bang"), ενώ η διεύθυνση φωτογραφίας είναι του Τάσου Ζαφειρόπουλου, τα σκηνικά της Κικής Πίττα και τα κουστούμια της Κατερίνας Παπανικολάου.

ethnos

Από παλιομοδίτικο παραμύθι βγαίνει η πριγκίπισσα της Πίξαρ

Οι πριγκίπισσες των καρτούν του θείου Ντίσνεϊ και των συνεχιστών της παράδοσής του καλωσορίζουν στην παρέα τους τη Μερίντα, την πρώτη πριγκίπισσα στην ιστορία της Πίξαρ, η οποία είναι και ο πρώτος θηλυκός χαρακτήρας που παίρνει το πρωταγωνιστικό χρίσμα για το εν λόγω στούντιο (τελεί υπό τη σκέπη της Ντίσνεϊ).

Οι πριγκίπισσες των καρτούν του θείου Ντίσνεϊ και των συνεχιστών της παράδοσής του καλωσορίζουν στην παρέα τους τη Μερίντα, την πρώτη πριγκίπισσα στην ιστορία της Πίξαρ, η οποία είναι και ο πρώτος θηλυκός χαρακτήρας που παίρνει το πρωταγωνιστικό χρίσμα για το εν λόγω στούντιο (τελεί υπό τη σκέπη της Ντίσνεϊ).

Το "Brave" ("Γενναία"), το οποίο, σύμφωνα με τη σκηνοθέτιδα και σεναριογράφο Μπρέντα Τσάπμαν ("Ο πρίγκιπας της Αιγύπτου") αποτελεί ένα αυθεντικό παλιομοδίτικο παραμύθι, πιστό στην παράδοση των ιστοριών του Χανς Κρίστιαν Αντερσεν και των αδελφών Γκριμ, είναι μπολιασμένο με όλη εκείνη τη μεγαλόπνοη δράση, την αβίαστη συγκίνηση και τους αξιομνημόνευτους χαρακτήρες που μας έχει συνηθίσει η Πίξαρ.

Τη φωνή της στη Μερίντα δανείζει η Σκοτσέζα ηθοποιός Κέλι Μακντόναλντ, ενώ το καστ συμπληρώνουν οι Βρετανοί Εμα Τόμσον, Μπίλι Κόνολι, Τζούλι Γουόλτερς, Κέβιν ΜακΚιντ, Κρεγκ Φέργκιουσον και Ρόμπι Κολτρέιν.

Η υπόθεση διαδραματίζεται στα υψίπεδα της Σκοτίας, τόπο τραχύ και σαγηνευτικό, με μακρά παράδοση γεμάτη επικές μάχες και μυστικιστικούς θρύλους. Εκεί ακριβώς ζούσε μια φορά κι έναν καιρό η πριγκίπισσα Μερίντα, κόρη του βασιλιά Φέργκους και της βασίλισσας Ελινορ.

Γεμάτη ζωντάνια και περιέργεια, η Μερίντα, η οποία είχε αναπτύξει εντυπωσιακό ταλέντο στην τοξοβολία, δεν είχε καμία διάθεση να παραμείνει πιστή στις παραδόσεις της πατρίδας της. Το μόνο που ήθελε ήταν να χαράξει το δικό της μονοπάτι στη ζωή. Ωσπου κάποια μέρα έκανε το λάθος να αψηφήσει ένα πανάρχαιο έθιμο, γεγονός που θα επέφερε το χάος στο βασίλειο.

Το νέο καρτούν της Πίξαρ θα βγει στις αίθουσες το καλοκαίρι του 2012

ethnos

Michael (2011) Poster & Trailer



Vile (2012) Poster & Trailer



Vile Extended Trailer from john younger on Vimeo.

I. Alex Cross (2012) Poster

Κυριακή 03/07/2011- Ταινίες στην Ελληνική Tv

21:00 Η αγάπη μας Star Αισθηματική κομεντί
21:00 Το κορίτσι της διπλανής πόρτας ANT1 Ξένη ταινία
22:10 Τρεις στιγμές Πρίσμα+ Ξένη ταινία
23:00 Ο γάμος του εραστή μου ΕΤ3 Ξένη ταινία
23:10 Congo ANT1 Ξένη ταινία
23:15 Τα πάντα γύρω από το σεξ Star Αισθηματική κομεντί
23:40 Κομαντάντε Φιντέλ κάστρο Σπορ+ Ξένη ταινία
00:15 ’Αγρια ορχιδέα Alpha Ξένη ταινία
00:15 ’Ανοιξε τα μάτια ΝΕΤ Ξένη ταινία
00:20 Η κληρονομιά Πρίσμα+ Δράμα
01:45 Μαύρος θάνατος Star Περιπέτεια
02:05 Η εξαφάνιση της Τζένιφερ Σπορ+ Δράμα
02:15 Επικίνδυνο παιχνίδι ΝΕΤ Δράμα
03:30 Άγγελος εκδικητής Star Θρίλερ
03:40 ’Αγρια ορχιδέα Alpha Ξένη ταινία