Προσεχώς

Προσεχώς


Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012

Έθνος - Σάββατο 28/01/2012

High Fidelity - 01/2012

Black Gold (2011) International Trailer

The Grey (2012) Red Band Ttailer

John Carter (2012) New Promo Photos


Ghost Rider: Spirit of Vengeance (2012) Behind the scenes clip







Shadow Dancer (2012) Poster

The Raven (2012) Posters


Η μαγεία του σινεμά οδηγεί την κούρσα των Όσκαρ


Η μαγεία του σινεμά επικράτησε στις υποψηφιότητες της 84ης τελετής απονομής των βραβείων Όσκαρ. Με 11 υποψηφιότητες την κούρσα οδηγεί το Hugo του Μάρτιν Σκορσέζε, ενώ με 10 ακολουθεί το The Artist.

Από έξι υποψηφιότητες συγκεντρώνουν οι ταινίες Το Άλογο του Πολέμου και Moneyball, ενώ πέντε απέσπασαν Οι Απόγονοι του Αλεξάντερ Πέιν και τέσσερις τα Μεσάνυχτα στο Παρίσι και Υπηρέτριες.

Εννέα είναι οι υποψήφιες ταινίες για Όσκαρ καλύτερης ταινίας: The Artist, Οι Απόγονοι, Εξαιρετικά Δυνατά και Απίστευτα Κοντά, Υπηρέτριες, Hugo, Μεσάνυχτα στο Παρίσι, Moneyball, Το Δέντρο της Ζωής, Το Άλογο του Πολέμου.

Έκπληξη προκάλεσε το γεγονός ότι από την πεντάδα των υποψηφίων για Α' Ανδρικό ρόλο λείπουν οι Ράιαν Γκόσλινγκ και Μάικλ Φασμπέντερ, καθώς και ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο που ερμήνευσε τον Τζ.Έντγκαρ Χούβερ.

Οι υποψήφιοι σε αυτή την κατηγορία είναι: Τζορτζ Κλούνεϊ (Οι Απόγονοι), Γκάρι Ολντμαν (Κι ο Κλήρος Έπεσε στον Σμάιλι), Ζαν Ντιζαρντέν (The Artist), Ντέιμιαν Μπασίρ (A Better Life), Μπραντ Πιτ (Moneyball).

Πιο αναμενόμενα τα πράγματα στην κατηγορία Α' Γυναικείου Ρόλου, όπου Όσκαρ διεκδικούν οι: Γκλεν Κλόουζ (Αlbert Nobbs), Βαϊόλα Ντέιβις (Υπηρέτριες), Ρούνι Μάρα (Το Κορίτσι με το Τατουάζ), Μέριλ Στριπ (Η Σιδηρά Κυρία), Μισέλ Γουίλιαμς (Επτά Μέρες με τη Μέριλιν).

Υποψήφιοι για βραβείο σκηνοθεσίας είναι οι: Γούντι Άλεν (Μεσάνυχτα στο Παρίσι), Μισέλ Χαζαναβίσιους (The Artist), Τέρενς Μάλικ (Το Δέντρο της Ζωής), Αλεξάντερ Πέιν (Οι Απόγονοι), Μάρτιν Σκορσέζε (Hugo).

Υποψήφιοι για Β΄Ανδρικό Ρόλο είναι οι: Κένεθ Μπράνα (Επτά Μέρες με τη Μέριλιν), Τζόνα Χιλ (Moneyball), Νικ Νόλτε (Warrior), Κρίστοφερ Πλάμερ (Οι Πρωτάρηδες), Μαξ φον Σίντοφ (Εξαιρετικά Δυνατά και Απίστευτα Κοντά).

Υποψήφιες για Β' Γυναικείο Ρόλο είναι οι: Μπερενίς Μπεζό (The Artist), Τζέσικα Τσαστέιν (Υπηρέτριες), Τζάνετ ΜακΤιρ (Albert Nobbs), Οκτάβια Σπένσερ (Υπηρέτριες), Μελίσα ΜακΚάρθι (Φιλενάδες).

Υποψήφιοι για Διασκευασμένο Σενάριο είναι οι: Τζορτζ Κλούνεϊ, Γκραντ Χέσλοβ, Μπο Γουίλιμον (Αι Ειδοί του Μαρτίου), Τζον Λόγκαν (Hugo), Μπρίτζετ Ο’ Κόνορ, Πίτερ Στρόαν (Κι ο Κλήρος έπεσε στον Σμάιλι), Αλεξάντερ Πέιν, Νατ Φάξον, Τζιμ Ρας (Οι Απόγονοι), Άαρον Σόρκιν, Στιβ Ζέιλιαν (Moneyball).

Υποψήφιοι για Πρωτότυπο Σενάριο είναι οι: Μισέλ Χαζαναβίσιους (The Artist), Κρίστεν Γουίιγκ, Ανι Μαμόλο (Οι Φιλενάδες), Τζέι Σι Τσάντορ (Margin Call), Γούντι Αλεν (Μεσάνυχτα στο Παρίσι), Ασγκάρ Φαρχαντί (Ένας Χωρισμός).

Υποψήφιες ταινίες για Όσκαρ Animation είναι οι: Kung Fu Panda 2, Γάτος Σπιρουνάτος, Rango, Τσίκο και Ρίτα, A Cat in Paris.

Όσκαρ Ξενόγλωσσης Ταινίας διεκδικούν οι: Footnote (Ισραήλ), In Darkness (Πολωνία), Monsieur Lazar (Καναδάς), Bullhead (Βέλγιο), Ένας Χωρισμός (Ιράν).

Βραβείο Καλλιτεχνικής Διεύθυνσης διεκδικούν οι: The Artist, Ο Χάρι Πότερ και οι Κλήροι του Θανάτου, Μέρος Β, Hugo, Μεσάνυχτα στο Παρίσι, Το Αλογο του Πολέμου.

Υποψήφιες για Όσκαρ Φωτογραφίας είναι οι ταινίες: The Artist, Το Κορίτσι με το Τατουάζ, Hugo, Το Δέντρο της Ζωής, Το Άλογο του Πολέμου.

Υποψήφιες για Όσκαρ Κοστούμιων είναι οι ταινίες: Anonymous, The Artist, Τζέιν Εϊρ, Hugo, W.E.

Υποψήφιες για Όσκαρ Μοντάζ είναι οι ταινίες: The Artist, Οι Απόγονοι, Το Κορίτσι με το Τατουάζ, Hugo, Moneyball.

Βραβείο Μακιγιάζ διεκδικούν οι ταινίες: Albert Nobbs, Η Σιδηρά Κυρία, Ο Χάρι Πότερ και οι Κλήροι του Θανάτου, Μέρος Β'.

Βραβείο Πρωτότυπης Μουσικής διεκδικούν οι ταινίες: Οι Περιπέτειες του Τεντέν: Το Μυστικό του Μονόκερου, The Artist, Hugo, Το Αλογο του Πολέμου, Κι ο Κλήρος έπεσε στον Σμάιλι.

Όσκαρ για Πρωτότυπο Τραγούδι διεκδικούν τα Man or Muppet (The Muppets) και Real in Rio (Rio).

Υποψήφιες για Ντοκιμαντέρ Μεγάλου Μήκους είναι: Hell and Back Again, If a Tree Falls: A Story of the Earth Liberation Front, Paradise Lost 3: Purgatory, Πίνα Μπάους, Undefeated.

Υποψήφιες για Ντοκιμαντέρ Μικρού Μήκους: The Barber of Birmingham: Foot Soldier of the Civil Rights Movement, God Is the Bigger Elvis, Incident in New Baghdad, Saving Face, The Tsunami and the Cherry Blossom.

Μοντάζ Ηχου διεκδικούν τα: Drive, Το Κορίτσι με το Τατουάζ, Hugo, Transformers 3: Dark of the Moon, Το Αλογο του Πολέμου.

Βραβείο Μιξάζ διεκδικούν οι: Το Κορίτσι με το Τατουάζ, Hugo, Transformers 3: Dark of the Moon, Το Άλογο του Πολέμου, Moneyball.

Όσκαρ Οπτικών Εφέ διεκδικούν οι: Ο Χάρι Πότερ και οι Κλήροι του Θανάτου, Μέρος Β, Hugo, Ο Πλανήτης των Πιθήκων: Η Εξέγερση, Real Steel, Transformers 3: Dark of the Moon.

Υποψήφιες Μικρού Μήκους (Animation): Dimanche/Sunday του Πατρίκ Ντουαγιόν, The Fantastic Flying Books of Mr. Morris Lessmore των Γουίλιαμ Τζόις, Μπράντον Ολντενμπεργκ, La Luna του Ενρίκο Κασαρόσα, A Morning Stroll των Γκραντ Ορτσαρντ, Σου Γκόφι και Wild Life των Αμάντα Φόρμπις, Γουέντι Τίλμπι.

Υποψήφιες Μικρού Μήκους (Live Action): Pentecost των Πίτερ ΜακΝτόναλντ, Εϊμίρ Ο’Κέιν, Raju των Μαξ Ζάλε, Στέφαν Γκίρεν, The Shore των Τέρι Τζορτζ, Ούρλαγκ Τζορτζ, Time Freak των Άντριου Μπάουλερ, Τζίτζι Κόζεϊ και Tuba Atlantic του Χάλβαρ Γουίτσο.

Newsroom ΔΟΛ

Έφυγε από τη ζωή ο Θόδωρος Αγγελόπουλος έπειτα από τροχαίο

Ο «Θίασος» θρηνεί !

Κατέληξε το βράδυ της Τρίτης, στο νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν έπειτα από τροχαίο, ο μεγάλος Έλληνας σκηνοθέτης και ποιητής των εικόνων, Θόδωρος Αγγελόπουλος.

Ο 77χρονος σκηνοθέτης μεταφέρθηκε σοβαρά τραυματισμένος σε νοσοκομείο του Φαλήρου έπειτα από τροχαίο ατύχημα που συνέβη στις 7 το απόγευμα της Τρίτης στον περιφερειακό δρόμο της Δραπετσώνας.

Ο σκηνοθέτης βρισκόταν στο σημείο για τα γύρισμα της νέας του ταινίας «H άλλη θάλασσα» και τη στιγμή που διέσχιζε το οδόστρωμα, μετά το πρώτο τούνελ του περιφερειακού, παρασύρθηκε από ιδιωτική μοτοσικλέτα που οδηγούσε ειδικός φρουρός, ο οποίος βρισκόταν εκτός υπηρεσίας.

Ο Θόδωρος Αγγελόπουλος, ίσως ο πιο γνωστός Έλληνας κινηματογραφιστής στο εξωτερικό, γεννήθηκε στις 27 Απριλίου 1935 στην Αθήνα όπου και πέρασε τα παιδικά του χρόνια.

Το 1961 μετέβη στη Γαλλία όπου σπούδασε φιλοσοφία και κινηματογραφική τέχνη. Από το 1964, όταν επέστρεψε στην Ελλάδα, ασχολήθηκε αρχικά με την κριτική και αργότερα με την σκηνοθεσία.

Η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του ήταν η «Αναπαράσταση» (1970) που βραβεύτηκε στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Θεσσαλονίκης και σε ξένα φεστιβάλ.

Τη δεκαετία του 1970 σκηνοθέτησε μερικές από τις πιο γνωστές ταινίες του: τις «Μέρες του ‘36» (1972), τον πολυβραβευμένο «Θίασο» (1974) και τους «Κυνηγούς» (1977). Ο «Μεγαλέξαντρος» το 1980 απέσπασε το Χρυσό Λιοντάρι στη Βενετία.

Ακολούθησαν το «Ταξίδι στα Κύθηρα» (1984), ο «Μελισσοκόμος» (1986) και το «Τοπίο στην Ομίχλη» (1988) και το «Μετέωρο βήμα του Πελαργού» (1991), όλες πολυβραβευμένες στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Το 1995 «Το βλέμμα του Οδυσσέα» κέρδισε το Μεγάλο Βραβείο της Επιτροπής στις Κάννες ενώ τρία χρόνια αργότερα, το 1998, το Χρυσό Φοίνικα στις Κάννες κέρδισε η «Μία αιωνιότητα και μία ημέρα».

Το 2004 παρουσίασε το πρώτο μέρος της τριλογίας που ετοίμαζε, το «Λιβάδι που δακρύζει».

Πολλά αφιερώματα που τιμούν τη δουλειά του Θόδωρου Αγγελόπουλου έχουν πραγματοποιηθεί σε όλο τον κόσμο. Είχε αναγορευθεί επίτιμος διδάκτορας των Πανεπιστημίου των Βρυξελλών, του Πανεπιστημίου X Ναντέρ (Nanterre) στο Παρίσι και του Πανεπιστημίου του Έσσεξ (Essex). Μαζί με τον Βασίλη Ραφαηλίδη υπήρξε συνιδρυτής του περιοδικού Σύγχρονος Κινηματογράφος.

Newsroom ΔΟΛ

Τετάρτη 25/01/2012 - Ταινίες στην ελληνική TV

22:00 Icarus Star Ξένη ταινία
23:00 Εδώ & εκεί: Ραντεβού στο Βελιγράδι ΕΤ1 Ξένη ταινία
23:00 Προσποίηση αθωότητας Πρίσμα+ Δράμα
23:20 Συλλέκτης οστών Mega Ξένη ταινία
23:30 Νοτοριους Σπορ+ Ξένη ταινία
00:30 Μυστική συμφωνία ΝΕΤ Θρίλερ
01:05 Little Girls in Pretty boxes Σπορ+ Δράμα
01:45 Ορατότης μηδέν Star Θρίλερ
03:45 Ο άνθρωπος που αντίκρισε την κόλαση Star Ξένη ταινία