Προσεχώς

Προσεχώς


Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2010

THE TWILIGHT SAGA: ECLIPSE (2010)

Edge of Darkness (2010)

The Last Station (2009)

Tucker & Dale vs Evil !

Επιτραπέζια και μη, παιχνίδια στο σινεμά !

Γιγάντια «ζωντανά» ρομπότ, σαν τον Optimus Prime, τον Megatron και τον Ironhide κουβαλώντας μαζί τους νοσταλγία για τη δεκαετία του '80, μπορούσαν να γεμίσουν με ένα δισ. δολάρια τα ταμεία των στούντιο!

Μέσα σε μερικούς μήνες, πολλά άλλα παιχνίδια, η Μπάρμπι, το Risk, η Monopoly, το Battleship και ο Stretch Armstrong έγιναν μέλη ενός λαμπερού κινηματογραφικού σταρ σίστεμ. Στις 28 Μαΐου του 2010, μάλιστα, η Ντίσνεϊ θα παρουσιάσει στο κοινό το βιντεοπαιχνίδι «Prince of Persia: The sand of time», ευελπιστώντας σε εκατομμύρια. Για ν' αυξήσει τις πιθανότητες επιτυχίας, ανέθεσε την κινηματογραφική μεταφορά τού δημοφιλούς παιχνιδιού στον σκηνοθέτη Μάικ Νιούελ (που έχει υπογράψει τα «Τέσσερις γάμοι και μία κηδεία», «Ο Χάρι Πότερ και το κύπελλο της φωτιάς»), τον παραγωγό Τζέρι Μπρουκχάιμερ («Πειρατές της Καραϊβικής») και τους ηθοποιούς Τζέικ Τζίλενχαλ και Μπεν Κίνγκσλεϊ.

Η Ντίσνεϊ είναι αποφασισμένη να κρατήσει την πρώτη θέση στην τάση που η ίδια επέβαλε το 2006, με τους «Πειρατές», τον Μπρουκχάιμερ και τον Τζόνι Ντεπ, ξεπερνώντας σε εισπράξεις παγκοσμίως το ένα δισ. Η υπόθεση της ταινίας δεν είναι διαφορετική από του βιντεοπαιχνιδιού: ο καλός πρίγκιπας αγωνίζεται ενάντια στο σκότος προκειμένου να προφυλάξει κάπου στην Περσία του 6ου αιώνα ένα αρχαίο στιλέτο που μπορεί να αναστρέψει τον χρόνο.

Tηs Lego και το Battleship

«Ο Πρίγκιπας» δεν είναι η μόνη παιχνιδο-ιστορία που ετοιμάζει η εταιρεία για την επόμενη χρονιά. Ηδη ανακοίνωσε τη συνεργασία της με την εταιρεία παιχνιδιών Lego για το καινούριο «Toy Story» καθώς και το νέο «Cars», σπάζοντας το απίστευτο μπαράζ της Universal που κάθε μέρα καλούσε σε συνέντευξη τύπου για να ανακοινώσει άλλη μια συμφωνία της με τον παιχνιδόκοσμο: Και το ναυτικό βιντεοπαιχνίδι στρατηγικής Battleship είναι δικό της (έχει ανακοινωθεί ότι θα το σκηνοθετήσει ο Πίτερ Μπεργκ που έκανε φέτος το «Hancock») και η Monopoly (σε σκηνοθεσία Ρίντλεϊ Σκοτ) και το Asteroids, το πασίγνωστο κλασικό παιχνίδι της Atari και το επιτραπέζιο παιχνίδι μυστηρίου Clue.

Στη μάχη ρίχτηκε και η Sony αγοράζοντας τα κινηματογραφικά δικαιώματα για το πασίγνωστο επιτραπέζιο «Risk», ενώ η Dreamworks ετοιμάζει ταινία με πρωταγωνιστή το γνωστό παιχνίδι της Fisher Price, το Viewmaster. Ο πόλεμος μόλις άρχισε. Κι η Γιουνιβέρσαλ έβγαλε άσο απ' το μανίκι, κλείνοντας συμφωνία με την εταιρεία Mattel για την κούκλα Barbie.

* Η Barbie έκανε ταινίες, ως καρτούν όμως, αποκλειστικά για το βίντεο και έξω από το Χόλιγουντ. Τώρα που θα πάει στα σινεμά ετέθη από τον τύπο και από τις θαυμάστριές της ζήτημα πρωταγωνίστριας, υπόθεσης, χαρακτήρα: Πρέπει να της μοιάζει; Να είναι η Σαρλίζ Θερόν; Εχει χαρακτήρα η Μπάρμπι ή απλώς γκλάμορους ζωή και μοδάτα ρούχα; Ούτως ή άλλως έχει μπλογκ για θέματα μόδας, σελίδα στο Facebook και επί 50 χρόνια φίλες όλες τις μαμάδες και τις κόρες του κόσμου...

* Εδώ γίνεται ταινία η «Μονόπολη» ένα παιχνίδι του real estate, δεν θα γίνει η Μπάρμπι; Από το 1935 που πρωτοβγήκε, έχουν παίξει μ' αυτή περισσότεροι από 750 εκατομμύρια παίκτες! Τίποτα ευκολότερο από το να γραφτεί ένα σχετικό σενάριο. Ιδού: Ο ήρωας είναι κτηματομεσίτης στο Μανχάταν, χαριτωμένος και αποτυχημένος (και στα επαγγελματικά και στα ερωτικά του), ο οποίος συμμετέχει σε ένα μαραθώνιο 70 ημερών παιχνιδιού, που τον οδηγεί σε ένα παράλληλο σύμπαν όπου το παιχνίδι γίνεται πραγματικότητα.

* Από την άλλη, στη «Ναυμαχία» οι μάχες θα είναι μεταξύ γήινων και εξωγήινων. Στο Clue (το δεύτερο πιο δημοφιλές μετά τη «Μονόπολη» επιτραπέζιο παιχνίδι), ο σκηνοθέτης Γκορ Βερμπίνσκι στήνει το μυστηριώδες σκηνικό του σε έναν πύργο του οποίου ο ιδιοκτήτης δολοφονείται. Ακριβώς όπως και στο παιχνίδι οι πρωταγωνιστές-παίκτες θα αναζητήσουν το δολοφόνο μεταξύ των έξι καλεσμένων του θύματος.

* Για την ταινία Asteroids δεν έχουν διαρρεύσει πληροφορίες για το σενάριο. Ο σεναριογράφος Μάθιου Λόπεζ έχει ξεκινήσει να γράψει τη δική του διαστημο-ιστορία, καθώς το ίδιο το παιχνίδι δεν είχε κάποια ιστορία να διηγηθεί. Στη Universal δεν ανησυχούν: όπως η Μπάρμπι θα φέρει στο σινεμά τα κορίτσια από πέντε έως 50, έτσι και το Asteroids θα μαζέψει όλα εκείνα τα αγόρια που πατούσαν το 1979 τα κουμπάκια για να χτυπήσουν τους αστεροειδείς μέσα από την ασφάλεια του ηλεκτρονικού τους διαστημόπλοιου...

enet

Ο σκηνοθέτης του «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών» Ιππότης

Η κυβέρνηση της Νέας Ζηλανδίας για να τιμήσει την το έργο του σκηνοθέτη Peter Jackson στον κινηματογράφο, ανακοίνωσε ότι θα τον χρίσει Ιππότη.

Ο τιμητικός τίτλος για το σκηνοθέτη της τριλογίας «Άρχοντας των Δαχτυλιδιών», θα αναγνωριστεί επίσημα και από την Βασίλισσα της Αγγλίας.

Ο Peter Jackson δήλωσε ότι ο εν λόγω τίτλος «είναι καλύτερος και από τα Όσκαρ».

Είναι η υψηλότερη τιμητική διάκριση της χώρας.

Ο Sir Peter Jackson έχει κερδίσει συνολικά 17 βραβεία Όσκαρ για την τριλογία του « Άρχοντα των Δαχτυλιδιών».

«Είναι η πιο σημαντική στιγμή της ζωής μου», πρόσθεσε ο γνωστός σκηνοθέτης.

i-live.gr

Παγκόσμιο ρεκόρ εισπράξεων για το Avatar


Παγκόσμιο ρεκόρ εισπράξεων έκανε η κινηματογραφική υπερπαραγωγή Avatar του Τζέιμς Κάμερον, ξεπερνώντας το ένα δισεκατομμύριο δολάρια μέσα σε 17 ημέρες, όπως ανακοίνωσε σήμερα η εταιρεία Exhibitor Relations.

Η τρισδιάστατη ταινία επιστημονικής φαντασίας έχει εισπράξει μέχρι σήμερα τουλάχιστον 350 εκατ. δολάρια στις ΗΠΑ και στον Καναδά και περίπου 670 εκατ. στον υπόλοιπο κόσμο.

"Ουδέποτε μια ταινία δεν έφτασε σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα το ένα δισ. δολάρια", δήλωσε ο εκπρόσωπος της εταιρείας, Τσαντ Χάρτιγκαν, προσθέτοντας ότι σύμφωνα με τις προβλέψεις δεν αποκλείεται οι εισπράξεις να φτάσουν τα 4 δισ.

Το κόστος της παραγωγής του Avatar υπολογίζεται σε 300-500 εκατ. δολάρια.

Πρώτο Θέμα - Κυριακή 10/01/2010


TA NEA - Σαββατο 09/01/2010


2ος Παγκοσμιος Πολεμος - Τομος 10ος - Τρίτη 5/1/2010

Kαθημερινή - Κυριακή 10/01/2010

Human Target (2010) Tv Series




Premiere Date

17 January 2010




imdb

24 - Season 8




Season 8, Episode 1: Day 8: 4:00 p.m.-5:00 p.m.

Original Air Date—17 January 2010

Κυριακή 03/01/2010 - Ταινίες στην Ελληνική ΤV

21:00 Πέρα από το φράχτη ANT1 Κινούμενα Σχέδια
21:00 Ένας μάγκας στα σαλόνια Star Κωμωδία
21:00 Οι αθόρυβοι Alter Ξένη ταινία
21:30 Flirt Σινε+ Δράμα
22:00 Χορεύετε; ΝΕΤ Ξένη ταινία
22:30 Στο βασίλειο του Kingdom Πρίσμα+ Ξένη ταινία
22:45 Κάτω ο έρωτας ANT1 Ξένη ταινία
22:50 Ένοχος σαν αμαρτία Σινε+ Ξένη ταινία
23:00 Πολύ σκληρός για να πεθάνει 3 Star Ξένη ταινία
23:30 Ο άνθρωπος του Πασίφικ Χάιτς Alter Ξένη ταινία
00:00 Το ωραίο φύλο ΝΕΤ Δράμα
00:00 Φυλακές αττικά (cinecinema στην ΕΤ1) ΕΤ1 Δράμα
00:30 ’ντζυ Σινε+ Ξένη ταινία
00:45 Η συμμορία με τα χακί ANT1 Κωμωδία
01:30 Yellow Star Ξένη ταινία
01:30 Υδάτινος κόσμος Alter Ξένη ταινία
02:20 Το πανδοχείο της Μαφίας Σινε+ Ξένη ταινία
03:00 Ένα βράδυ πριν τα Χριστούγεννα Πρίσμα+ Περιπέτεια
03:15 Τρελή καταδίωξη στην Κορσική Star Ξένη ταινία
04:00 Dreamkeeper Alter Περιπέτεια
04:10 Ερωτικά παραστρατήματα Σινε+ Ξένη ταινία
04:30 Οι μικροί τραγουδιστές της Οπερας του Πεκίνου Πρίσμα+ Ξένη ταινία