Προσεχώς

Προσεχώς


Κυριακή 28 Αυγούστου 2011

Jurassic Park Trilogy - 6 Bluray Tin Case Edition


Due for release on 24 October 2011

IBM: Κατασκεύασε «σκληρό δίσκο» χωρητικότητας 120 petabytes

Αποθηκευτικό χώρο 120 petabyte κατάφεραν να κατασκευάσουν επιστήμονες της IBM, ξεπερνώντας κατά 10 φορές το μεγαλύτερο “σκληρό δίσκο” που είχε κατασκευαστεί μέχρι και σήμερα.

Για να γίνει αντιληπτός ο διαθέσιμος όγκος δεδομένων των 120 petabytes, αρκεί να αναφερθεί ότι αποτελείται από 200.000 κοινούς σκληρούς δίσκους οι οποίοι συνεργάζονται μεταξύ τους. Ακόμη θα μπορούσε κανείς να αποθηκεύσει σε αυτούς 24 δισεκατομμύρια MP3‘s μέσης ποιότητας.

Η IBM έχει καταφέρει να κατασκευάσει ένα τέτοιο αποθηκευτικό χώρο παρατάσσοντας τους μεμονομένους σκληρούς δίσκους σε οριζόντια διάταξη μέσα σε “ράφια” (όπως γίνεται σε όλα τα data centers), αφήνοντας όμως μικρότερες αποστάσεις μεταξύ τους προκειμένου να χωρέσουν περισσότεροι.

Άξιο αναφοράς είναι ο μηχανισμός των αντιγράφων ασφαλείας που χρησιμοποίησαν οι μηχανικοί της εταιρείας, μέσω του οποίου θα μεταφέρονται τα δεδομένα σε διαφορετικούς δίσκους, όταν αυτοί που τους φιλοξενούν δείχνουν σημάδια “κόπωσης” και χρειάζονται αντικατάσταση.

Παράλληλα ένα σύστημα που ονομάζεται GPFS θα διασπά τα δεδομένα σε πολλαπλούς σκληρούς δίσκους επιτρέποντας το σύστημα να κάνει ανάγνωση ή εγγραφή αρχείων καθώς και τη διαδικασία indexing σε ασύλληπτες ταχύτητες.

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστός ο πελάτης για τον οποίο κατασκευάστηκε το συγκεκριμένο σύστημα.

Οι άνθρωποι της IBM αναφέρουν ότι είναι καθαρά θέμα χρόνου όλα τα cloud συστήματα να δουλεύουν με παρόμοιο τρόπο.

insomnia



Κυκλοφορίες Bluray - 05/09/2011 SONY



UNITED 93

STUART LITTLE

STUART LITTLE 2

JUMANJI

ZATHURA

Footloose (2011) Poster



Ελευθερος Τύπος - Κυριακή 04/09/2011





Real News - Kυριακή 04/09/2011




Πρώτο Θέμα - Κυριακή 04/09/2011




Ελευθεροτυπία - Κυριακή 04/09/2011




Το Βήμα - Κυριακή 04/09/2011




Έθνος - Κυριακή 04/09/2011


DVD VIDEO:
Περιέχει 17 τραγούδια σε 5.1 DOLBY DIGITAL με έξτρα υλικό (οδοιπορικό στην Πράγα, backstage, φωτογραφίες)




Zachary Quinto Talks About STAR TREK 2

1911 (2011) Poster




The Three Musketeers (2012) Poster



Παράξενες, αλλά ιδιοφυείς χαρακτηρίζει ο Guardian τις νέες ελληνικές ταινίες

Μία ανάλυση του νέου ελληνικού σινεμά επιχειρεί ο Guardian, ο οποίος χαρακτηρίζει τις πρόσφατες ταινίες ως παράξενες και ιδιοφυείς. Η βρετανική εφημερίδα αναρωτιέται αν το ελληνικό σινεμά αποτελεί προϊόν της οικονομικής κρίσης στη χώρα και εξετάζει το μέλλον του.

Ο Στηβ Ρόουζ αναφέρεται κυρίως στο Attenberg και τον Κυνόδοντα.

«Το Attenberg δεν είναι το πρώτο ιδιοφυώς παράξενο φιλμ που προήλθε από την Ελλάδα το τελευταίο διάστημα. Πέρυσι είχαμε τον Κυνόδοντα του Γιώργου Λάνθιμου, μια σουρεαλιστική, ψυχρή μελέτη οικογενειακής δυσλειτουργίας».

«Τα τελευταία χρόνια η εικόνα της Ελλάδας παγκοσμίως έχει αλλάξει από ειδυλλιακό μέρος για διακοπές στη Μεσόγειο [...] σε ανυπότακτο προβληματικό τόπο. Και όχι μόνο με οικονομικούς όρους. Μην ξεχνάμε ότι η Ελλάδα είχε τη δική της εξέγερση στους δρόμους το 2008».

«Επομένως, είναι ίσως αναμενόμενο ότι το σινεμά της χώρας αλλάζει και αυτό. Το ολοένα και αυξανόμενος αριθμός ανεξάρτητων, και ανεξήγητα παράξενων, νέων ελληνικών ταινιών έχει κάνει πολλούς να καλωσορίζουν την έλευση ενός νέου ελληνικού κύματος, ή όπως το ονομάζουν μερικοί του "Ελληνικού Κύματος του Παράξενου"» γράφει ο συντάκτης, ο οποίος αναφέρεται και σε... λιγότερο παράξενες (όπως λέει) ταινίες, όπως το Wasted Youth, τη Χώρα Προέλευσης, τον Μαχαιροβγάλτη και τη Στρέλλα.

«Είναι απλά σύμπτωση ότι η πιο προβληματική χώρα φτιάχνει το πιο ασυνήθιστο σινεμά;» αναρωτιέται ο δημοσιογράφος του Guardian.

«Δεν αποτελεί ακριβώς σύμπτωση, αλλά δεν υπάρχει και βάση γι' αυτό» απαντά ο Γιώργος Λάνθιμος. «Δεν υπάρχει κοινή φιλοσοφία, γεγονός που είναι καλό. Το κοινό σημείο μας είναι ότι δεν έχουμε χρήματα, οπότε πρέπει να φτιάξουμε τα δικά μας, φτηνά, πολύ μικρά φιλμ» προσθέτει.

«Δεν υπάρχουν πραγματικοί παραγωγοί στην Ελλάδα, ούτε δημόσιο χρήμα πλέον. Το μεγαλύτερο διάστημα δεν ξέρουμε πώς να το κάνουμε, είναι ένας εφιάλτης. Αλλά τουλάχιστον το κάνουμε από αγάπη».

Η δημιουργός του Attenberg Αθηνά Ραχήλ Τσαγγάρη βλέπει ένα κοινό στοιχείο, την ενασχόληση με την οικογένεια. «Πρόκειται για μια ελληνική εμμονή» λέει.

Αν και οι Άλπεις του Γ.Λάνθιμου προβάλλονται σε λίγες ημέρες στο διαγωνιστικό τμήμα της Βενετίας, ο σκηνοθέτης δεν είναι τόσο αισιόδοξος ότι μπορεί να συνεχίσει να γυρίζει ταινίες στην Ελλάδα.

«Πίστευα ότι η επιτυχία του Κυνόδοντα θα το έκανε ευκολότερο, αλλά δεν το πιστεύω πια. Δεν ξέρω πόσο θα πρέπει να συνεχίσουν οι άνθρωποι να θυσιάζουν τους εαυτούς τους για την τέχνη» δηλώνει.

Από την πλευρά της, η Τσαγγάρη που έχει ζήσει και στο εξωτερικό δηλώνει ότι ήρθε για να μείνει. «Αυτή είναι η κατάσταση και κάπως πρέπει τώρα να την φτιάξουμε. Το σινεμά είναι ένας υπέροχος τρόπος για να γίνει αυτό» τονίζει.

Newsroom ΔΟΛ

«Έφυγε» ο ηθοποιός Λυκούργος Καλλέργης

Απεβίωσε το Σάββατο το πρωΐ ο Λυκούργος Καλλέργης. Ο σπουδαίος ηθοποιός, μεταφραστής, αλλά και βουλευτής του ΚΚΕ, το τελευταίο διάστημα νοσηλευόταν στην εντατική του νοσοκομείου «Γ. Γεννηματάς».

Καταγόταν από οικογένεια Κρητικών οπλαρχηγών και ήταν γιος του πρωτοπόρου σοσιαλιστή Σταύρου Καλλέργη, πρωτεργάτη της Εργατικής Πρωτομαγιάς στην Ελλάδα.

Γεννήθηκε το 1914 στο Χουμέρι Μυλοποτάμου Κρήτης. Σπούδασε στη δραματική σχολή της Λαϊκής Σκηνής του Καρόλου Κουν και έκανε την πρώτη του εμφάνιση το 1934 στον ρόλο του Πανάρετου στην Ερωφίλη του Χορτάτση.

Εξίσου, είχε ομολογήσει ότι στα νεανικά του χρόνια, τον είχε συγκλονίσει η ανάγνωση των έργων του Ντοστογιέφσκι και αργότερα στο θέατρο ο Τσέχωφ, του οποίου έπαιξε και μετέφρασε τα περισσότερα θεατρικά έργα.

Στην πολύχρονη διαδρομή του στην ελληνική θεατρική σκηνή, άνοιξε την καλλιτεχνική του βεντάλια, στην ελληνική και ξένη δραματουργία: αρχαία τραγωδία, Σαίξπηρ, Στρίντμπεργκ, Πιραντέλο, Γκόγκολ, Ο' Νιλ κ.α.

Υπήρξε ιδρυτικό μέλος και πρωταγωνιστής του Θεάτρου Τέχνης, (1942-1950), όπου έμελε να γνωρίσει την πρώτη σύζυγό του, επίσης ηθοποιό, Μαρία Φωκά, η οποία βρέθηκε συγκατηγoρούμενη το 1952 στην δίκη Μπελογιάννη.

Μαζί της απέκτησε μια κόρη, ενώ από τον δεύτερο γάμο του με την ηθοποιό Τζένη Κολάρου, έναν γιο.

Πρωταγωνίστησε σε πολλούς θιάσους του Ελεύθερου Θεάτρου και επί 18 χρόνια στο Εθνικό Θέατρο, του οποίου και διετέλεσε καθηγητής της Δραματικής Σχολής.

Συνεργάστηκε με όλα τα «ιερά τέρατα» της ελληνικής θεατρικής σκηνής, Μαρίκα Κοτοπούλη, Κατερίνα Ανδρεάδη, Αιμίλιο Βεάκη, Κατίνα Παξινού, Αλέξη Μινωτή κ.ά.

Εξίσου σημαντική ήταν η πορεία του στον ελληνικό κινηματογράφο που ξεκίνησε το 1949 με τον Κόκκινο βράχο του Γρηγόρη Γρηγορίου και τελείωσε το 2001 με τον Αλέξανδρο και Αϊσέ του Δημήτρη Κολλάτου.

Συμμετείχε επίσης στις τηλεοπτικές διασκευές του βιβλίου του Νίκου Καζαντζάκη Ο Χριστός ξανασταυρώνεται (1975) και στους Πανθέους του ακαδημαϊκού Τάσου Αθανασιάδη (1977), παραγωγές που έγραψαν ιστορία στα τηλεοπτικά χρονικά.

Διετέλεσε γενικός γραμματέας του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών για μια δεκαετία από το 1956 και για μικρό διάστημα πρόεδρος.

Επίσης, υπήρξε πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Θεάματος-Ακροάματος καθώς και Αντιπρόεδρος του Ταμείου Συντάξεως Ηθοποιών.

Το 2007, αναγορεύτηκε επίτιμος διδάκτωρ του τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών.

* Η κηδεία του θα γίνει την Τρίτη 30 Αυγούστου, στις 17.00, στο Α' Νεκροταφείο της Αθήνας, δημοσία δαπάνη.

Newsroom ΔΟΛ

Κυριακή 28/08/2011- Ταινίες στην Ελληνική Tv

21:00 Ο εκτελεστής ANT1 Περιπέτεια
21:00 Ένας ιππότης για τη Βασούλα Star Κωμωδία
22:00 Οιωνός ΝΕΤ Ξένη ταινία
22:00 Οι άνθρωποι του ορυζωνα Πρίσμα+ Δράμα
23:00 Bordertown Star Ξένη ταινία
23:00 American Pie ΕΤ3 Αισθηματική κομεντί
23:40 Wildfires ANT1 Περιπέτεια
00:30 Οι εντιμότατοι φίλοι μου 3 ΝΕΤ Κωμωδία
01:00 Οι γυναίκες του Κάμελοτ Alter Ξένη ταινία
01:15 Η επιστροφή του κύριου Ριπλέι Star Ξένη ταινία
01:25 Ο χτύπος που έχασε η καρδιά μου Πρίσμα+ Ξένη ταινία
01:30 Il divo: η συναρπαστική ζωή του Τζούλιο Αντρεότι ΕΤ1 Δράμα
01:30 Πίσω από τις κλειστές πόρτες Σπορ+ Ξένη ταινία
03:15 Αιτία θανάτου Star Ξένη ταινία