Προσεχώς

Προσεχώς


Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011

ΘΕΑΤΡΟ « ΑΛΕΚΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΚΗΣ » ΠΑΙΔΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ΘΙΑΣΟΣ «ΑΔΡΑΧΤΙ» Παράσταση ΤΟΥΡΑΝΤΟ

Από την Κυριακή 9 Οκτωβρίου

O Θίασος « ΑΔΡΑΧΤΙ» παρουσιάζει

στο θέατρο « ΑΛΕΚΟΣ ΑΛEΞΑΝΔΡΑΚΗΣ »

την μουσική παράσταση για παιδιά

«ΤΟΥΡΑΝΤΟ Η ΣΚΛΗΡΟΚΑΡΔΗ

ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΑ ΤΗΣ ΚΙΝΑΣ »

Πρόκειται για το περίφημο θεατρικό έργο του Κάρλο Γκότσι που έγινε γνωστό από την ομώνυμη όπερα του Πουτσίνι, σε μια έξοχη θεατρική διασκευή για παιδιά από τον εξαιρετικό στο είδος, Γιάννη Καλαντζόπουλο, μουσική του Δημήτρη Λέκκα και σκηνοθεσία του Γιώργου Παπαευσταθίου.

Η σκληρόκαρδη Τουραντό, πριγκίπισσα της Κίνας, θα πάρει για άντρα της όποιον απαντήσει σωστά σε τρία μυστηριώδη αινίγματα που θα του βάλει. Ο νόμος λέει ότι όποιος τα καταφέρει, θα πάρει για γυναίκα του την Τουραντό. Αλλιώς, τιμωρείται. Με φόντο την εξωτική Κίνα και το παλάτι του πατέρα της, του Αυτοκράτορα Αλτούμ, διαδραματίζονται οι πιο κωμικές καταστάσεις. Οι μηχανορραφίες του Πανταλόνε και οι γκάφες της πρωθυπουργού Ταρτάλια, ο κωμικός χορός των νάνων αλλά και του κινέζικου αυτοκρατορικού Δράκοντα. Μας μαγεύουν η ομορφιά και η εξυπνάδα της Τουραντό αλλά και η συγκινητική αξιοπρέπεια και υπομονή της πιστής της σκλάβας, Αδέλμα. Τέλος, η εμφάνιση ενός μυστηριώδη ξένου, του Καλάφ, έρχεται να ανατρέψει την ιστορία και να οδηγήσει σε αναπάντεχες αποκαλύψεις , αλλά και να μας διδάξει ότι στη ζωή μας πρέπει να έχουμε στόχους. Να παλεύουμε για κάποιον όμορφο σκοπό για κάποιο ιδανικό. Έτσι της δίνουμε ουσία και νόημα . Τότε μόνο μπορούμε να ξεπερνάμε όλα τα εμπόδια και να καταφέρνουμε τα πάντα !!!


Παίζουν οι ηθοποιοί (αλφαβητικά) :

Ζωή Αβραμίδου, Μανώλης Καζαμίας, Δέσποινα Μακρή,

Γιώργος Παπαευσταθίου, Αγάπη Παπαθανασιάδου, Χριστίνα Σιμιτζή


Σκηνικά - κοστούμια: Αγγελίνα Παγώνη

Χορογραφίες : Αναστασία Γεωργαλά

Οι παραστάσεις θα ξεκινήσουν Κυριακή 9 Οκτωβρίου και θα συνεχιστούν όλο τον χειμώνα κάθε Κυριακή ως και την Κυριακή των Βαϊων.

Ώρα έναρξης 11. 15 & 15.00

Τιμή εισιτηρίου €14 τα δυο άτομα

Διάρκεια παράστασης 90’

Τηλέφωνα για πληροφορίες & κρατήσεις 210 8848126 & 6946 209999

John Dies at the End (2012) Teaser Trailer

Sleepless Night (2011) Trailer

New Year's Eve (2011) Full Trailer

Immortals (2011) New Teaser

Depicable Me 2 (2013) Poster

Τιμπερλέικ: παραγωγός και πρωταγωνιστής σε νέα ταινία.

Ο γνωστός τραγουδιστής θα συμμετέχει με διπλή ιδιότητα σε φιλμ για τον Νιλ Μπόγκαρτ.

Ο Τζάστιν Τιμπερλέικ κάνει ένα ακόμα σημαντικό βήμα στο χώρο του θεάματος. Αφήνοντας για λίγο πίσω την μουσική του καριέρα -απ' όπου ξεκίνησε- αναλαμβάνει τον πρωταγωνιστικό ρόλο, αλλά και την παραγωγή μιας νέας ταινίας που αφορά στη ζωή του Νιλ Μπόγκαρτ.

O τίτλος της ταινίας θα είναι «Spinning Gold» και η παραγωγή της θα ξεκινήσει μέσα στο 2012.

Ο Νιλ Μπόγκαρτ, ιδρυτής της Casablanca Records, αλλά και ο άνθρωπος που βρισκόταν πίσω από την καριέρα καλλιτεχνών και συγκροτημάτων -ανάμεσά τους οι KISS, η Ντόνα Σάμερ και οι The Village People», είναι ένας από τους σημαντικούς ανθρώπους της μουσικής σκηνής.

Το άστρο του έλαμψε την δεκαετία του '70, αλλά πέθανε το 1982 από καρκίνο σε ηλικία μόλις 39 ετών. Λίγο πριν τον θάνατό του ίδρυσε την Boardwalk Records και άρχισε να ασχολείται με το New Wave που τότε είχε αρχίσει να κερδίζει έδαφος στη μουσική σκηνή σε αντίθεση με την disco. Η Τζοάν Τζετ ήταν μια από τις τελευταίες τραγουδίστριες με τις οποίες είχε υπογράψει συνεργασία.

Ο γιος του Νιλ Μπόγκαρτ, Τίμοθι Σκοτ θα υπογράψει το σενάριο για την ταινία που θα αφορά στη ζωή του πατέρα του.

tovima

Το 52ο φεστιβάλ κινηματογράφου Θεσσαλονίκης «ανοίγει» τα χαρτιά του

Ο ιταλός σκηνοθέτης της πολιτικής ταινίας «Il Divo» Πάολο Σορεντίνο, η πολυπράγμων «ιέρεια» του ανεξάρτητου αμερικανικού κινηματογράφου Σάρα Ντέιβις και οι σκηνοθέτες Ολε Κρίστιαν Μάντσεν και Ούλριχ Σάιντλ (αντιστοίχως από τη Δανία και την Αυστρία) είναι τέσσερα από τα πρόσωπα που πρόκειται να ξεχωρίσουν μέσα από σχετικά αφιερώματα κατά τη διάρκεια του 52ου φεστιβάλ κινηματογράφου Θεσσαλονίκης ( 4-13/11/2011 ).

Δημιουργός που έχει επιβάλλει ένα εντελώς προσωπικό στιλ, ο 46 χρονος Πάολο Σορεντίνο σκηνοθετεί μεγάλου μήκους ταινίες από το 2001 αλλά έγινε ευρύτερα γνωστός το 2008 χάρη στη στυλιζαρισμένη βιογραφία του Τζούλιο Αντρεότι «Ιl divo», στην οποία το πολιτικό δράμα συνδυάζεται εμπνευσμένα με την υπαρξιακή αλληγορία.

Το φεστιβάλ Θεσσαλονίκης θα προβάλλει όλες τις ταινίες του συμπεριλαμβανομένης και της «This must be the place» στην οποία πρωταγωνιστεί ο Σον Πεν με look που παραπέμπει αμέσως στον μουσικό των «The Cure» Ρόμπερτ Σμιθ. Στο περασμένο φεστιβάλ των Κανών το «This must be the place» συμμετείχε εντός διαγωνισμού.

Από τους σημαντικότερους δημιουργούς του νέου κύματος του δανέζικου κινηματογράφου, ο Ολε Κρίστιαν Μάντσεν, συμφοιτητής του Τόμας Βίντερμπεργκ και του Περ Φλι στην Εθνική Σχολή Κινηματογράφου της Δανίας, πέρασε από τη «φάση» του θνησιγενούς κινήματος «Δόγμα '95» με την ταινία «Kira's Reason: A love story». Πριν από το Δόγμα με τις πρώτες ταινίες του, «Sinan's Wedding» (1997) και «Pizza King» (1999), ο Μάντσεν έγινε ένας απ' τους πρώτους δανούς κινηματογραφιστές που καταπιάστηκαν με το μεταναστευτικό ζήτημα. Στη διοργάνωση θα κάνει πρεμιέρα και το Superclasico (2011), πρώτη κωμωδία του σκηνοθέτη και τελευταίο κομμάτι της τριλογίας του γάμου (μετά τα «Kira's Reason» και «Prague»).

Εμπειρος ντοκιμαντερίστας και προκλητικός μυθοπλάστης, ο Ούλιρχ Ζάιντλ αποτελεί μια από τις πιο ιδιαίτερες φωνές του ευρωπαϊκού σινεμά, προσπαθώντας (όχι πάντοτε επιτυχημένα) να αντλήσει ποίηση μέσα από την ασχήμια, όπως έκανε με το «Dog days» (2001), μια νοσηρή ακτινογραφία της αυστριακής κοινωνίας και το σκληρό «Import / Export» (2007) που καταπιάνεται με την οικονομική μετανάστευση, δίνοντας στους απελπισμένους ήρωες μια υπόσχεση λύτρωσης.

Γεννημένη το 1955 στο Νιου Τζέρσει, η Σάρα Ντράιβερ που σπούδασε αρχαιολογία υπηρετεί πιστά τον αμερικανικό ανεξάρτητο κινηματογράφο από τη δεκαετία του 1980 ως ηθοποιός, σκηνοθέτιδα και παραγωγός. Επί πολλά έτη συνεργάτιδα και σύντροφος του Τζιμ Τζάρμους, εκτός από σύντομους ρόλους στις ταινίες του, έχει υπάρξει και παραγωγός κάποιων από αυτές, όπως το ντεμπούτο του, «Διακοπές διαρκείας» και το «Πέρα από τον παράδεισο». Οι ταινίες αυτές θα προβληθούν στο 52ο Φ.Κ.Θ. καθώς και αυτές που έχει σκηνοθετήσει η Ντράβερ που έκανε το σκηνοθετικό ντεμπούτο της με την μικρού μήκους «You are not I» το 1981.


http://www.filmfestival.gr/

Astronomy Picture or Video of the Day Archive


http://apod.nasa.gov/apod/archivepix.html

New Year's Eve (2011) Poster

Τετάρτη 28/09/2011 - Ταινίες στην ελληνική TV

22:00 Κακιά πεθερά Star Αισθηματική κομεντί
22:00 Χόμερ & Έντι ΕΤ1 Ξένη ταινία
23:00 The rape of doctor Willis Σπορ+ Δράμα
23:15 Η αποστολή (westender) Alter Ξένη ταινία
23:45 NIGHTMARE man Πρίσμα+ Δράμα
00:30 Mystery in dracula s Castle Σπορ+ Ξένη ταινία
01:45 Νοσοκόμα Μπέτυ ΝΕΤ Ξένη ταινία
01:45 Επιθεωρητής Κολιαντρο: επιχείρηση κινεζικός δράκος (coliandro: Vendetta cinese) Alter Ξένη ταινία
02:00 Πρακτορεία μοντέλων Star Δράμα
03:00 Ακριβή μου Σοφία ΕΤ1 Ξένη ταινία

War Horse (2011) Poster

Margin Call (2011) Poster