Προσεχώς

Προσεχώς


Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2009

Cineman (2009)




Franck Dubosc travels through films for love in new French comedy CINEMAN


περισσοτερα στο site της ταινιας !


http://www.cineman-lefilm.com/


Δειτε και το τραιλερ !!!




HBO

Το θυμόσαστε αυτό;

Η ΗΒΟ ξαναχτύπησε με νέα πρωτότυπη ιδέα. Κλικ εδώ.

SCI : 10th Season

Καταπληκτικό opening της 10ης σεζόν σε bullet time (όπως του Matrix και του Max Payne).

Showtime rooms


Έξι δωμάτια βασισμένα σε σειρές του Showtime, όπως το Weeds, το Dexter, το Californication. Δείτε κι άλλες φωτογραφίες εδώ.

Battle Angel and The Dive

Ο παραγωγος Jon Landau ( AVATAR ) ανακοινωσε οτι ο CAMERON θα σκηνοθετησει και τις 2 ταινιες.

Ακομα ανακοινωσε οτι αναλογως την πορεια στα ταμεια ο CAMERON θα αποφασισει για το sequel tou AVATAR.

The Messenger (2009)




IMDB

Το Κακό 2 : Στην Εποχή των Ηρώων (2009)

Το «Κακό Στην Εποχή Των Ηρώων» είναι η συνέχεια του «Κακού», της αιματοβαμένης cult ταινίας του Γιώργου Νούσια που είχε κερδίσει το ελληνικό κοινό το 2005. Η υπόθεση ξεκινά ακριβώς εκεί που τελειώνει η πρώτη ταινία, μέσα στα γήπεδο δηλαδή με τους εναπομείναντες βασικούς ήρωες να περικυκλώνονται ταχέως από τα αμέτρητα ζόμπι που είχαν κατακλύσει την Αθήνα.

Στη δεύτερη ταινία, οι εν λόγω ήρωες που γλίτωσαν τελικά ενώνουν τις δυνάμεις τους με μερικούς άλλους επιζώντες προσπαθώντας να βρουν μια λύση. Παράλληλα, παρακολουθούμε και σκηνές από την προηγούμενη φορά που το «Κακό» είχε ελευθερωθεί, πριν απο 2800 χρόνια, στην αρχαία Ελλάδα. Μια αινιγματική φιγούρα, γνωστή και ως ο Προφήτης, που τον υποδύεται ο ελληνικών ριζών αμερικάνος ηθοποιός Billy Zane («Τιτανικός»), είχε δώσει τη λύση τότε και ταξίδεψε μέχρι τις μέρες μας για να λυτρώσει και τη σύγχρονη Αθήνα από τα ζόμπι!

Πρόκειται για μια σαφώς καλύτερη παραγωγή από την πρώτη ταινία (αν και φροντίζει πάντα να διατηρεί το ύφος μιας B-movie), με καλογυρισμένες σκηνές γεμάτες αίμα και ειδικά εφέ, καθώς και πολύ χιούμορ που προκαλεί γέλια και προσκαλεί για ατελείωτο χαβαλέ με την παρέα.

Οι ελληνικές αίθουσες την υποδέχονται την 1η Οκτωβρίου 2009.

Funny People (2009)



Σκηνοθεσία:
Judd Apatow

Σενάριο:
Judd Apatow

Ηθοποιοί:
Adam Sandler, Seth Rogen, Leslie Mann, Eric Bana, Jonah Hill

Ελληνική Πρεμιέρα : 01/10/2009

Ο ετοιμοθάνατος, σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν, στάντ απ κομίντιαν Τζόρτζ Σίμονς θέλει τις τελευταίες, θεωρητικά, μέρες της ζωής του να δημιουργήσει μια μοναδική φιλία. Έτσι παίρνει υπό την προστασία του έναν άβγαλτο ακόμη περφόρμερ, με σκοπό να τον μυήσει στην τέχνη της "όρθιας κωμωδίας".

G-Force (2009)

Σκηνοθεσία: Hoyt Yeatman
Σενάριο: Cormac Wibberley, Marianne Wibberley
Ηθοποιοί: Zach Galifianakis, Nicolas Cage, Sam Rockwell, Penelope Cruz, Steve Buscemi, Bill Nighy

Ελληνική Πρεμιέρα : 01/10/2009


O παραγωγός Τζέρι Μπρουκχάιμερ παρουσιάζει την πρώτη του 3D ταινία στην μεγάλη οθόνη. Το G-FORCE είναι μια κωμωδία περιπέτειας που πραγματεύεται την πρόσφατη εξέλιξη ενός μυστικού κυβερνητικού σχεδίου που εκπαιδεύει ζώα για να δουλέψουν στην κατασκοπεία.

Οπλισμένα με τα όπλα της τελευταίας κατασκοπικής τεχνολογίας , αυτά τα εξαιρετικά εκπαιδευμένα ινδικά χοιρίδια ανακαλύπτουν πως η μοίρα του κόσμου είναι στις…πατούσες τους! Ταγμένα στην ομάδα G-FORCE τα ινδικά χοιρίδια είναι: - Ο Ντάργουιν, αρχηγός της ομάδας και αποφασισμένος να επιτύχει με κάθε κόστος. - Ο Μπλάστερ, ένας εξοργιστικά καλός γνώστης όπλων με υπερφίαλους τρόπους και υπερβολική αγάπη για κάθε είδους ακρότητες!

Η Χουάρεζ , μια σέξι επαγγελματίας πολεμικών τεχνών και ο διανοούμενος ειδικός αναγνώρισης. Την ομάδα συμπληρώνουν ο Μουτς, μια… διαφορετική μύγα που πολλές φορές γίνεται τα μάτια και τα αυτιά της ομάδας και ο Σπέκολς, ένας τυφλοπόντικας με μύτη σε σχήμα αστεριού που ειδικεύεται στους υπολογιστές και τα πληροφοριακά συστήματα.

Taking Woodstock (2009)


Σκηνοθεσία: Ang Lee
Σενάριο: James Schamus, Elliot Tiber
Ηθοποιοί: Demetri Martin, Emile Hirch, Imelda Staunton, Liev Schreiber

Eλληνική Πρεμιέρα (GR): 01/10/2009


Το Taking Woodstock είναι η νέα ταινία του βραβευμένου με Academy Award Ang Lee (Brokeback Mountain). Είναι βασισμένη σε αληθινά γεγονότα και το σενάριο έχει γραφτεί με πηγή τις σημειώσεις του Elliot Tiber, ο οποίος έπαιξε σημαντικό ρόλο στη δημιουργία του φεστιβάλ Woodstock Music and Arts, πίσω στο 1969. Το ρόλο του Elliot υποδύεται ο ελληνογενής ταλαντούχος κωμικός Demetri Martin, με τους υπόλοιπους ρόλους να συμπληρώνουν οι Liev Schreiber (Sabretooth, στο X-Μen Origins: Wolverine), Emile Hirsch (Speed Racer, Milk, Lords of Dogtown, The Girl Next Door), Jeffrey Dean Morgan (Comedian, στο Watchmen), Paul Dano (Little Miss Sunshine, There Will Be Blood, Gigantic) και ο Eugene Levy (o αγαπητός Mr. Levenstein σε όλα τα American Pie).

Με ένα εκπληκτικό cast ηθοποιών και μουσική επένδυση από είδωλα των ‘60s όπως οι The Grateful Dead, The Doors, Jefferson Airplane, Country Joe και οι Fish, το Taking Woodstock φαντάζει ως ένα μαγευτικό ταξίδι σε μία εποχή που τα πάντα έμοιαζαν πιθανά και δυνατά. [gameover.gr] - Το καλοκαίρι του 1969, ο Έλιοτ Τίμπερ ζει σε μια μικρή επαρχιακή πόλη και εργάζεται στο μοτέλ των γονιών του, το οποίο είναι ένα ερείπιο στα όρια της κατάσχεσης. Προσπαθώντας να προσελκύσει κόσμο στο μοτέλ, κινεί άθελά του τις διαδικασίες για τη δημιουργία του "Woodstock", της συναυλίας που του άλλαξε τη ζωή, καθόρισε μια ολόκληρη γενιά και αποδείχθηκε ορόσημο για την αμερικάνικη κουλτούρα. Η ταινία βασίζεται στην αυτοβιογραφία του Τίμπερ.


The Informant ! (2009)

Σκηνοθεσία: Steven Soderbergh
Σενάριο: Scott Z. Burns
Ηθοποιοί: Matt Damon, Scott Bakula, Melanie Lynskey, Clancy Brown

Ελληνική Πρεμιέρα : 01/10/2009

Μα τι είχε κατά νου ο Μαρκ Γουίτεκερ; To ανερχόμενο αστέρι στον κολοσσό της αγροτικής βιομηχανίας Archer Daniels Midland (ADM), ξαφνικά γίνεται «καρφί». Παρόλο που αποκαλύπτει στο FBI τη συνωμοσία στην οποία συμμετέχει η εταιρεία του για τον καθορισμό τιμών σε παγκόσμιο επίπεδο, ο ίδιος φαντάζεται εαυτόν να τυχαίνει υποδοχής ήρωα και να παίρνει προαγωγή. Πριν όμως να συμβούν όλα αυτά, το FBI θα χρειαστεί στοιχεία που να τεκμηριώνουν τις κατηγορίες. Ο Γουίτεκερ συμφωνεί πρόθυμα να φορέσει κοριό και να μεταφέρει κασετόφωνο κρυφά στον χαρτοφύλακά του, βλέποντας τον εαυτό του σαν μυστικό πράκτορα. Δυστυχώς για το FBI, ο υπ’ αριθμόν ένας μάρτυρας τους, δεν καταφέρνει να πλησιάσει αρκετά και να αποσπάσει τις κρίσιμες πληροφορίες. Οι διαρκείς αλλαγές στα λεγόμενα του Γουίτεκερ αρχίζουν να εκνευρίζουν τους πράκτορες (Σκοτ Μπάκουλα, Τζόελ ΜακΧέιλ) και απειλούν την υπόθεση κατά της ADM, μιας και γίνεται σχεδόν αδύνατη η αποκωδικοποίηση του τι είναι αληθινό και τι αποκύημα της αχαλίνωτης φαντασίας του Γουίτεκερ.

Antichrist (2009)

Σκηνοθεσία: Lars von Trier
Σενάριο: Lars von Trier
Ηθοποιοί: Willem Dafoe, Charlotte Gainsbourg

Ελληνική Πρεμιέρα : 01/10/2009

Ένα ζευγάρι που βιώνει με τον χειρότερο τρόπο την θλίψη και την απώλεια, αποσύρεται στην τοποθεσία Edem μέσα στο δάσος σε ένα σπίτι - κιβωτό του ψυχισμού τους με σκοπό να ξεπεράσει την απόγνωση και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει. Όλα αυτά όμως και με μια νοσηρή μεταφυσική ατμόσφαιρα να τους μολύνει σιγά-σιγά, μοιάζουν αντί να θεραπεύουν να φέρνουν στο φως μια συγκαλυμμένη αγριότητα και σκοτεινιά, η οποία αν δεν απειλεί να κατασπαράξει τον κόσμο, τουλάχιστον τραβάει μέσα στην παρουσία της τους ήρωες μας χωρίς να φαίνεται πως υπάρχει καμιά επιστροφή, πέρα από την διάλυση της ψυχής σε συστατικούς καθρέφτες με "μόνη" λέξη που να αντικατοπτρίζουν να είναι η λέξη φόβος!

Fame (2009)

Σκηνοθεσία: ΚΕΒΙΝ ΤΑΝΚΑΡΟΕΝ
Σενάριο: ΑΛΙΣΟΝ ΜΠΕΡΝΕΤ
Ηθοποιοί: ΝΑΤΟΥΡΙ ΝΟΤΟΝ , ΚΕΙ ΠΑΝΑΜΠΕΙΚΕΡ , ΑΝΝΑ ΜΑΡΙΑ ΠΕΡΕΖ ΝΤΕ ΤΑΓΚΛΕ , ΚΕΛΣΙ ΓΚΡΑΜΕΡ , ΜΕΓΚΑΝ ΜΟΥΛΑΛΙ , ΑΣΕΡ ΜΠΟΥΚ , ΚΡΙΣΤΙ ΦΛΟΡΕΣ , ΠΟΛ ΙΑΚΟΝΟ , ΠΟΛ ΜΑΚΓΚΙΛ , ΚΕΡΙΝΓΚΤΟΝ ΠΕΙΝ , ΚΟΛΙΝΣ ΠΕΝΙ , ΒΑΛΤΕΡ ΠΕΡΕΖ , ΝΤΕΜΠΙ ΑΛΕΝ

Ελληνική Πρεμιέρα : 01/10/2009

Μια ταινία για τους λάτρεις της μουσικής και του χορού, που μεταφέρει τον ενθουσιασμό και την εκρηκτική ενέργεια νέων καλλιτεχνών, στην προσπάθειά τους να αποδείξουν το ταλέντο τους και να αφήσουν το δικό τους στίγμα. Ζώντας την έντονη ατμόσφαιρα της περίφημης Σχολής Καλών Τεχνών στη Νέα Υόρκη, οι φοιτητές έρχονται αντιμέτωποι με την πρόκληση της επιτυχίας σε ένα εξαιρετικά ανταγωνιστικό περιβάλλον.

Millennium: The Girl With the Dragon Tattoo (2009)

Σκηνοθεσία: Niels Arden Oplev

Σενάριο: Niels Arden Oplev, Rasmus Heisterberg

Ηθοποιοί:
Noomi Rapace, Michael Nyqvist, Sven-Bertil Taube, Peter Andersson, Peter Haber, Marika Lagercrantz

Ελληνική Πρεμιέρα :
01/10/2009



Όταν στις αρχές της δεκαετίας του 2000, ο Στιγκ Λάρσον παρέδιδε στον εκδότη του την τριλογία "Millennium" (της οποίας το πρώτο αυτοτελές μέρος είναι "Το Κορίτσι με το Τατουάζ"), κανένας δε φανταζόταν ότι βρισκόμασταν στην αρχή ενός φαινόμενου. Δυο χρόνια μετά, ο Λάρσον πεθαίνει από ανακοπή καρδιάς, ενώ τα βιβλία του κατακτούν μέρα με τη μέρα ολόκληρο τον πλανήτη. Ο κινηματογράφος ήταν λογικό να εκμεταλλευθεί την επιτυχία μιας ιστορίας που δεν σε αφήνει να πάρεις ανάσα από την αρχή μέχρι το τέλος.

Ο μαχητικός δημοσιογράφος Μίκαελ Μπλόμκβιστ προσλαμβάνεται από έναν πάμπλουτο βιομήχανο, προκειμένου να ανακαλύψει όλη την αλήθεια γύρω από την εδώ και 36 χρόνια εξαφανισμένη ανιψιά του. Εκείνος συνεργάζεται με μια νεαρή χάκερ, την Λίσμπετ, μια κοπέλα τρομακτικής ευφυΐας αλλά με αρκετές ιδιαιτερότητες. Μια ασυνήθιστη ερωτική ιστορία ξεκινά μεταξύ τους την στιγμή που, από την Σουηδία στο Λονδίνο και από εκεί στην Αυστραλία, αρχίζουν να ξετυλίγουν το κουβάρι της εξαφάνισης, που κρύβει απίστευτες οικογενειακές ίντριγκες, σεξουαλικές διαστροφές, οικονομικές απάτες και στυγερά εγκλήματα.

Μια περιπέτεια εγκλήματος και τιμωρίας, σεξουαλικής διαστροφής και οικονομικής απάτης, αλλά και μια τρυφερή ερωτική ιστορία ανάμεσα σε έναν κατατρεγμένο δημοσιογράφο και ένα ανορεκτικό κορίτσι με τατουάζ, άσο στους υπολογιστές Ένα μνημειώδες πολιτικοοικονομικό αλλά και ερωτικό θρίλερ που προκάλεσε αίσθηση σε όλη την Ευρώπη!

Η νέα Ταινιοθήκη της Ελλάδας ανοίγει τις πύλες της στις αρχές Οκτωβρίου

Τις πόρτες του νέου της «σπιτιού» στους Έλληνες σινεφίλ ανοίγει από τις 9 Οκτωβρίου η Ταινιοθήκη της Ελλάδας. Η Ταινιοθήκη θα στεγαστεί στον χώρο που παλιά βρισκόταν ο κινηματογράφος «Λαΐς», στη διασταύρωση Ιεράς Οδού και Μεγάλου Αλεξάνδρου στο Αιγάλεω.

Η Ταινιοθήκη, η οποία θα βρίσκεται πολύ κοντά στο σταθμό του μετρό Κεραμεικός, διεθέτει δύο σύγχρονες αίθουσες προβολών, 200 και 60 θέσεων, θερινό κινηματογράφο 250 θέσεων με θέα την Ακρόπολη.

Στα 1.785 τ.μ. της στεγάζεται επίσης Μουσείο Κινηματογράφου, βιβλιοθήκη, αναγνωστήριο οπτικοακουστικών, οπτικοακουστικά αρχεία, δύο φουαγιέ, κυλικείο και πωλητήριο.

Οι επεμβάσεις στο κτίριο είναι έργο των αρχιτεκτόνων-μηχανικών Νίκου Μπελαβίλα και Βάσως Τραβά.

Η Ταινιοθήκη προσφέρει τη δυνατότητα πρόσβασης σε μια μεγάλη συλλογή ελληνικών και ξένων ταινιων σε μορφή VΗS και DVD που όσοι ενδιαφέρονται θα μπορούν να δουν σε κατάλληλα διαμορφωμένες θέσεις.

Στη βιβλιοθήκη της Ταινιοθήκης πρόσβαση έχουν μαθητές, σπουδαστές κινηματογραφικών σχολών, ερευνητές, πανεπιστημιακοί καθηγητές και περιλαμβάνει: 2.500 τίτλους βιβλίων, 6.000 κινηματογραφικά περιοδικά, αρχείο με 15.000 αυθεντικές φωτογραφίες από τον ελληνικό και 25.000 από τον ξένο κινηματογράφο, 800 αρνητικά φωτογραφιών ελληνικών και ξένων, 2.600 αφίσες ελληνικών και 1.500 ξένων ταινιών και μια συλλογή από 40.000 με προγράμματα, καταλόγους, αποκόμματα εφημερίδων, σπάνια σενάρια ταινιών.

Το συνολικό κόστος του έργου ανέρχεται στα 7 εκατομμύρια ευρώ και ένα μεγάλο μέρος του καλύφθηκε από το Γ' Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης.

Τα εγκαίνια

Η Ταινιοθήκη κάνει πρεμιέρα στις 9 Οκτωβρίου. Κατά τη διάρκεια της τριήμερης γιορτής των εγκαινίων (δηλαδή μέχρι τις 11 Οκτωβρίου) οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν μια μοναδική παράσταση μαγικού φανού (πρόκειται για μια μηχανή προβολής του 19ου αιώνα που προηγήθηκε του κινηματογράφου).

Η παράσταση θα δωθεί στην κεντρική αίθουσα της Ταινιοθήκης, ενώ το κοινό θα έχει δυνατότητα να δει και σπάνιες διαφάνειες, γυάλινες, ζωγραφισμένες, χαραγμένες και λοιπά.

Το Σάββατο 10 Οκτωβρίου, κατά τη διάρκεια της επίσημης γιορτής των εγκαινίων, θα προβληθεί η αποκατεστημένη κόπια της Φόνισσας του Κώστα Φέρρη, ενώ κατά τη διάρκεια της τριήμερης γιορτής θα προβληθούν και άλλες αποκατεστημένες κόπιες ελληνικών και ξένων ταινιών.

Στην Ελλάδα θα έρθουν προσωπικότητες του διεθνούς κινηματογράφου και εκπρόσωποι των σημαντικότερων Ταινιοθηκών του κόσμου.

Μετά τα εγκαίνια, από τις 12 έως τις 20 Οκτωβρίου, η Ταινιοθήκη θα διοργανώσει το Φεστιβάλ Πρωτοποριακού Κινηματογράφου. Ανάμεσα στα αφιερώματα που θα προβληθούν ξεχωρίζουν: στον Βρετανό κινηματογραφιστή Κεν ΜακΜιούλεν, στις άγνωστες Ιταλίδες ντίβες του βωβού σινεμά, στη Γαλλίδα ηθοποιό Ντέλιφιν Σέιρινγκ, στο Βρετανό κινηματογραφιστή Τζον Σμιθ.

Η ιστορία της Ταινιοθήκης

Η Ταινιοθήκη γεννήθηκε πρώτα στο μυαλό της Αγλαΐας Μητροπούλου και υπήρξε ένα όραμα που η ίδια άρχισε να το υλοποιεί στην κουζίνα του σπιτιού της, στο Κολωνάκι, στις αρχές της δεκαετίας του 1960.

Ιδρύθηκε με Βασιλικό Διάταγμα το 1963 και ανάμεσα στα ιδρυτικά μέλη, φιγουράρουν τα ονόματα σημαντικών προσωπικοτήτων της εποχής, από τον Στρατή Μυριβήλη, μέχρι τον Ηλία Βενέζη, και από τη Μόνα Μητροπούλου -αδελφή της Αγλαΐας-, μέχρι την Ελένη Βλάχου, τον Μιχάλη Κακογιάννη και τον Νίκο Κούνδουρο.

Έδρα της Ταινιοθήκης υπήρξε για περισσότερα από 40 χρόνια το Μέγαρο Δεληγιώργη στην οδό Κανάρη. Η καταστροφική όμως πυρκαγιά του 1997 επέτεινε την ανάγκη για την εξεύρεση ενός νέου χώρου που θα κάλυπτε τις ανάγκες μιας σύγχρονης Ταινιοθήκης.

Newsroom ΔΟΛ

Τετάρτη 30//9/2009 - Ταινίες στην ελληνική τηλεόραση

2:00 Κάλλιο αργά παρά αργότερα Star Αισθηματική κομεντί
23:00 London Hospital Σινε+ Δράμα
23:30 Κραυγές και ψίθυροι Κανάλι της Βουλής Δράμα
00:00 Ένας λαμπερός ήλιος Σινε+ Ελληνική ταινία
00:30 Αποκατάσταση ΕΤ3 Ξένη ταινία
00:30 Τρόμος στη λίμνη Alter Ξένη ταινία
00:40 Πιλάλα Σινε+ Ελληνική ταινία
01:00 Ο κλέφτης Σινε+ Ελληνική ταινία
01:20 Απιστίες Σινε+ Ξένη ταινία
02:30 Κραυγές στη Σιωπή Star Ξένη ταινία
02:45 Στην υπηρεσία τoυ Φύρερ Alter Δράμα
02:50 Διαβατήριο στον έρωτα Σινε+ Αισθηματική
04:40 Ανοιχτή ακρόαση Σινε+ Ξένη ταινία