Προσεχώς

Προσεχώς


Τετάρτη 25 Απριλίου 2012

Samsara (2012) Trailer

The Road (2012) New Red Band Trailer!

Piggy (2012) Trailer

G.I. Joe: Retaliation (2012) International Trailer

The Dark Knight Rises (2012) Promo Photos


Μια αλληλουχία, 150.000 φωτογραφιών του διαστήματος

Ένα εκπληκτικό βίντεο με αλληλουχία 150.000 φωτογραφιών που τραβήχτηκαν στο διάστημα Σεπτεμβρίου 2011 και Απριλίου 2012 από τον καλλιτέχνη photo/video Ole C. Salomonsen στην Νορβηγία, Φινλανδία και Σουηδία.  

Απολαύστε το!

Οι Εκδικητές – The Avengers (2012)

Κινηματογραφικη πρεμιέρα 26/04/2012

Μια ιστορική μέρα ξημερώνει για τον πλανήτη μας, όταν ένας αναπάντεχος εχθρός αρχίζει να σπέρνει την καταστροφή. Ο Νικ Φιούρι, διευθυντής του διεθνούς οργανισμού SHIELD, ο οποίος έχει ως αντικείμενο τη διατήρηση της ειρήνης και της ασφάλειας ανά την υφήλιο, συνειδητοποιεί πως προκειμένου να ανατραπεί η κρισιμότατη αυτή κατάσταση, που έχει φέρει την ανθρωπότητα στο χείλος του γκρεμού, υπάρχει μόνο μία λύση: να συγκεντρώσει τους Εκδικητές…

Η Marvel το ’πε και το ’κανε: για πρώτη φορά στην ιστορία της 7ης Τέχνης, ο Iron Man, ο Captain America, ο Thor, ο Hulk και μερικοί ακόμη από τους δημοφιλέστερους υπερήρωες που συναντάμε στα comics της, εμφανίζονται μαζί στην ίδια ταινία! Ο Τζος Γουίντον, ιθύνων νους ορισμένων από τις πλέον επιτυχημένες τηλεοπτικές σειρές φαντασίας της τελευταίας 15ετίας («Buffy», «Firefly», «Dollhouse»), ανέλαβε να φέρει εις πέρας το μεγαλεπήβολο σχέδιο της ένωσης των κρίκων όλης αυτής της κινηματογραφικής αλυσίδας, η οποία ξεκίνησε το 2008 με το πρώτο «Iron Man», υποσχόμενος πως οι τρισδιάστατοι «Εκδικητές» του θα δώσουν νέο νόημα στον όρο «event movie».

Οι Ντάουνι τζούνιορ, Έβανς και Χέμσγουορθ επιστρέφουν στους ρόλους των Iron Man, Captain America και Thor αντίστοιχα, ενώ στο πλάι τους θα δούμε, μεταξύ άλλων, τον Τζέρεμι Ρένερ ως Hackeye και τον Μαρκ Ρούφαλο ως Μπρους Μπάνερ, αλλά και ως Hulk, χάρη στην τεχνική του performance capture. Όσο για τον σαρδόνιο Νικ Φιούρι του Τζάκσον, από «μεσάζοντας» προάγεται επιτέλους σε βασικό πρωταγωνιστή με σημαίνοντα ρόλο στα τεκτενόμενα.

Microsoft's glasses-free 3D display technology


H Microsoft παρουσίασε μία νέα τεχνολογία που μετατρέπει κάθε ανακλαστική επιφάνεια (όπως ένας καθρέπτης) σε 3D οθόνη χωρίς γυαλιά.

Any Day Now (2012) Poster


Μια απίστευτη ζωγραφιά που έχει γίνει μόνο με κύκλους !

ΤΟΜ ΧΑΝΚΣ -«Ζωντανεύει» τον Γουόλτ Ντίσνεϊ

Υποδύεται τον θρύλο της αμερικανικής κινηματογραφίας και συναντά την Εμα Τόμσον σε ένα νέο φιλμ, καθώς το Χόλιγουντ επιστρέφει στο παρελθόν του και στα κλασικά του είδωλα.

 Aλλος για τη «Μαύρη λίστα»; Δεν εννοούμε, φυσικά, την περιβόητη λίστα του Μακάρθι που έθαψε τις καριέρες τόσων και τόσων επαγγελματιών του Χόλιγουντ τη δεκαετία του '50, αλλά για μια άλλη, τελείως διαφορετική, που δημοσιεύτηκε στα τέλη του 2011 και περιέχει τα καλύτερα χολιγουντιανά σενάρια που δεν έχουν περάσει στο στάδιο της παραγωγής. Eνα από αυτά είναι η «Γκρέις του Μονακό» που μόλις πήρε το πράσινο φως με τη Νικόλ Κίντμαν στον ρόλο της Γκρέις Κέλι και ένα άλλο -καινούρια είδηση- το «Saving Mr Banks» («Σώζοντας τον κύριο Μπανκς»), με τον Τομ Χανκς σχεδόν βέβαιο στον ρόλο του Γουόλτ Ντίσνεϊ.

Με απλά λόγια, η αμερικανική κινηματογραφία φαίνεται να επιστρέφει στο παρελθόν της, σε κλασικά είδωλά της και ταινίες που τη σημάδεψαν, τρυπώνοντας σε πολυσυζητημένα παρασκήνια φιλμικών παραγωγών.
Eνα νέο είδος ψυχαγωγίας, αρκούντως λάιτ, πικάντικο και λαμπερό για το κοινό, διαβλέπουν με αυτά τα πρότζεκτ οι παραγωγοί και σκαλίζουν τα παλιά ? εξ ου και το «Επτά ημέρες με τη Μέριλιν» που χάρισε φέτος στη Μισέλ Γουίλιαμς μια υποψηφιότητα για Oσκαρ για την ενσάρκωση της Μονρόε την περίοδο που γύριζε το «Ο πρίγκιπας και η χορεύτρια» με συμπρωταγωνιστή τον Λόρενς Ολίβιε.


Αντί για τις γνωστές βιογραφίες, έχουμε τώρα ταινίες που ασχολούνται με μια σημαντική φάση της καριέρας του Ντίσνεϊ ή του Χίτσκοκ, άλλο ένα σημαντικό όνομα στη λίστα των ταινιών με τον Aντονι Χόπκινς στο «Ο Aλφρεντ Χίτσκοκ και η δημιουργία του ''Ψυχώ''» να υποδύεται τον μέγα μετρ κατά τη δύσκολη υλοποίηση του εμβληματικού του θρίλερ.
Σε αυτό το πλαίσιο, ο Τομ Χανκς θα βρεθεί αντιμέτωπος με την Eμα Τόμσον που κρατά τον ρόλο της Αυστραλιανής συγγραφέως Π.Λ. Τράβερς, η οποία συμφώνησε να παραχωρήσει τα δικαιώματα της κινηματογραφικής μεταφοράς της «Μαίρη Πόπινς» μετά 14 χρόνια άρνησης.


Η σύναψη της συμφωνίας ανάμεσα στους Ντίσνεϊ και Τράβερς αποτελεί και τη ραχοκοκαλιά του φιλμ, ενώ ο Τζον Λικ Χάνκοκ («The blind side») ανέλαβε τη σκηνοθεσία με βάση το σενάριο της Κέλι Μαρσέλ.

Προσωπική ιστορία
Σύμφωνα με τα όσα εκτυλίχθηκαν μετά την πρεμιέρα του οσκαρικού μιούζικαλ, με την Τζούλι Aντριους στο κινηματογραφικό της ντεμπούτο, η Τράβερς δεν ήταν καθόλου ευχαριστημένη με το αποτέλεσμα επί της οθόνης καθώς το βιβλίο της ήταν μια πολύ προσωπική ιστορία.
Η «Μαίρη Πόπινς» βασίστηκε στις δυσκολίες που βίωσε στη ζωή της η συγγραφέας, καθώς και στη σχέση της με τον πατέρα της. Η ίδια είχε απογοητευτεί πολύ από τις σκηνές των κινουμένων σχεδίων και κατά συνέπεια αρνήθηκε πεισματικά να πουλήσει τις υπόλοιπες ιστορίες της στη Ντίσνεϊ (οι περιπέτειες της μαγικής της νταντάς γέμισαν τις σελίδες συνολικά 8 βιβλίων).
Oσο για την Eμα Τόμσον, φανταζόμαστε ότι δεν θα έχει κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα να μπει στο πετσί του ρόλου, καθώς έχει υποδυθεί και τη συγγραφέα («Πιο παράξενο κι από παράξενο») αλλά ...και την γκουβερνάντα («Nanny McPhee ? Η μαγική νταντά») στην καριέρα της!
 
ΜΠΟΜΠ ΧΟΟΥΠ
Στα σενάρια της «Μαύρης λίστας» είναι και το «Home by Christmas-Bob Hope in Korea» στο οποίο ο γνωστός Αμερικανός σεναριογράφος Λάρι Γκέλμπαρτ συνοδεύει τον διάσημο Μπομπ Χόουπ (φωτογραφία) στην τουρνέ του την περίοδο του Πολέμου της Κορέας.

 ethnos

Fin (2012) Teaser Trailer

The Avengers (2012) Extended TV Spot

Hotel Transylvania (2012) Trailer

Lawless (2012) Trailer


Τον Άλφρεντ Χίτσκοκ ερμηνεύει ο Άντονι Χόπκινς

Μετά από ιστορικές προσωπικότητες όπως ο Πικάσο και ο Νίξον, ο σπουδαίος ηθοποιός Άντονι Χόπκινς ετοιμάζεται να ενσαρκώσει τον πιο σημαντικό σκηνοθέτη όλων των εποχών και αναμφισβήτητο μετρ του σασπένς.

Η ταινία Hitchcock σε σκηνοθεσία Σάσα Τζερβάζι (σεναριογράφου του The Terminal), επικεντρώνεται στη σχέση του μεγάλου δημιουργού με τη γυναίκα του Άλμα, την οποία υποδύεται η Έλεν Μίρεν (The Queen).

Η υπόθεση της ταινίας εκτυλίσσεται κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της θρυλικής ταινίας Ψυχώ.

Η Σκάρλετ Γιόχανσον θα υποδυθεί την Τζάνετ Λι, μία από τις ηθοποιούς που ενσάρκωσαν στην εντέλεια την κλασική χιτσκοκική πρωταγωνίστρια: ξανθιά, ψυχρή, πανέμορφη και διαταραγμένη.

Τον Άντονι Πέρκινς θα ερμηνεύσει ο Τζέιμς Ντ’ Άρσι (W.E). Το καστ συμπληρώνουν οι Τζέσικα Μπιλ, Τόνι Κολέτ και Ραλφ Μάτσιο.

Με τις βιογραφίες να απασχολούν πολύ το Χόλιγουντ τώρα τελευταία, η ταινία βαδίζει στα χνάρια του Μια Εβδομάδα με τη Μέριλιν που παρακολουθούσε τη ζωή μιας εικονικής μορφής του Χόλιγουντ (της Μέριλιν Μονρόε) στη διάρκεια μιας εβδομάδας και δεν επιχειρεί μια συνολική καταγραφή της πορείας του σκηνοθέτη.

Η ταινία αναμένεται στις αίθουσες το 2013 από την Odeon.

Τετάρτη 25/04/2012 - Ταινίες στην Ελληνική TV

22:00 Get Smart Star Ξένη ταινία
22:50 Παγιδευμένη στο δίκτυο 2.0 Mega Ξένη ταινία
23:00 Μέρες θυμού ΕΤ1 Ξένη ταινία
00:30 Απατεώνες με ράσα ΝΕΤ Ξένη ταινία
02:15 Rocky Star Περιπέτεια