Προσεχώς

Προσεχώς


Τετάρτη 14 Απριλίου 2010

«Έφυγε» ο Μάνος Ξυδούς

Ο Μάνος Ξυδούς, ιδρυτικό μέλος του συγκροτήματος «Πυξ Λαξ» απεβίωσε αιφνίδια προχθές το βράδυ από ανακοπή καρδιάς. Ο 57χρονος καλλιτέχνης, ένιωσε μια ξαφνική αδιαθεσία κατά τη διάρκεια πρόβας στο Νέο Φάληρο και μεταφέρθηκε στο Τζάννειο νοσοκομείο, όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Ο Μάνος Ξυδούς, γεννήθηκε το 1953 στους Αγίους Αναργύρους. Η αγάπη του για τη μουσική ήταν εμφανής από πολύ νωρίς, όταν παράλληλα με τις σπουδές του στην Ανωτάτη Σχολή Οικονομικών Επιστημών, έπαιζε μουσική ως dj στις “Καρυάτιδες” της Πλάκας.

Λίγο αργότερα, ως απεσταλμένος πωλητής της Minos Emi ταξίδεψε στην Κρήτη, όπου και παρέμεινε για τρία χρόνια.

Τη δεκαετία του ’80, ως Διευθυντής Marketing της Minos Emi πλέον και με πολλούς χρυσούς και πλατινένιους δίσκους στο ενεργητικό του ως παραγωγός, ο Ξυδούς συναντά για πρώτη φορά τα υπόλοιπα μέλη των Πυξ Λαξ και συμμετέχει στην παραγωγή του πρώτου και του τρίτου τους δίσκου. Τελικά, γίνεται η «ψυχή» του συγκροτήματος γράφοντας στίχους, μουσική αλλά και κάνοντας φωνητικά για τα τραγούδια τους.

Δεν μπορεί να παραληφθεί και η μεγάλη επιτυχία που γνώρισε ο Μάνος Ξυδούς με τους “Dreamer and the fool moon” και το τραγούδι “Sandrina” που είχε αγγλικούς στίχους. Το συγκεκριμένο single πούλησε 49.000 αντίτυπα και ανέβηκε στις πρώτες θέσεις των καταλόγων της Ιταλίας, της Ελβετίας, της Γαλλίας και άλλων χωρών.

Έχοντας «γράψει» στο βιογραφικό του μια ιδιαίτερα επιτυχημένη καριέρα ως παραγωγός, ο Ξυδούς συνεργάζεται και με πλήθος άλλων καλλιτεχνών, όπως τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου με τον δίσκο «Προσέχω δυστυχώς» με στίχους και μουσική δικούς του, τους αδερφούς Κατσιμίχα, τους Όναρ και άλλους, αφήνοντας το δικό του στίγμα στο ελληνικό καλλιτεχνικό στερέωμα.

Μετά τη διάλυση των Πυξ Λαξ, ο Μάνος Ξυδούς, κυκλοφόρησε πέντε προσωπικούς δίσκους ενώ τον τελευταίο καιρό εμφανιζόταν με τον Χάρη και τον Πάνο Κατσιμίχα. Η τελευταία του εμφάνιση ήταν πριν από ένα μήνα περίπου, στην κοινή του συναυλία με τους αδερφούς Κατσιμίχα στο ΟΑΚΑ. Σήμερα, αναμένεται ιατρικό ανακοινωθέν από το νοσοκομείο για τα αίτια του θανάτου του δημοφιλούς καλλιτέχνη.

ΗΡ Slate

Μετά την Archos και η HP απαντά στην Apple, λανσάροντας τον δικό της «σχιστόλιθο» ή πλάκα γραψίματος, κατά ελεύθερη μετάφραση του κωδικού Slate.

Κτισμένο πάνω σε μία οθόνη αφής LCD, 8.9 ιντσών και ανάλυσης 1024x600, φέρει στο εσωτερικό του επεξεργαστή Intel Atom Z530 στα 1.6GHz, 1GB μνήμη RAM, ενώ ανάλογα με την έκδοση το μοντέλο των 549 δολαρίων θα διαθέτει 32GB μνήμη flash, ενώ το μοντέλο των 599 δολαρίων 64GB.

Φυσικά το λογισμικό είναι Windows 7, διαθέτει ενσωματωμένη 3 Μegapixel Web κάμερα και η μπαταρία του παρέχει αυτονομία 5 ωρών.

Σε ότι αφορά στην συνδεσιμότητα, το παρόν δίνει η ασύρματη σύνδεση Wi-Fi, θύρα USB, έξοδος HDMI καθώς και υποδοχή για κάρτες μνήμης SD, ενώ το κερασάκι στην τούρτα έρχεται με την θύρα για κάρτα SIM (3G).

fullhd.gr

Zylo & Spiro - Τα νέα κινητά Walkman της Sony Ericsson έχουν FLAC

Η Sony Ericsson, γνωστή για το καλό της ήχο, ετοίμασε δυο νέο μοντέλα Walkman με την ονομασία Zylo και Spiro. Aυτή τη φορά η Sony Ericsson έβαλε τα social media (από το Τwitter έως το Facebook) στην οθόνη των Walkman κινητών της. Έτσι όπως ακούμε μουσική μπορούμε να τσεκάρουμε το Facebook ή να «πούμε» στο Twitter ποιο κομμάτι ακούμε...

Tο δυνατό χαρακτηριστικό του Sony Ericsson Zylo είναι η δυνατότητα αναπαραγωγής τραγουδιών τύπου FLAC, κάτι που εμφανίζεται για πρώτη φορά σε κινητό τηλέφωνο! Η κάμερα είναι 3,2Mpixels και η οθόνη 2,6 ίντσες (240x320 pixels). Υπάρχει GPS (Google Maps) και Geo tagging.

fullhd.gr


NOVATRON iamm NTR-83


Την έναρξη συνεργασίας με την Κορεάτικη NOVATRON, ανακοίνωσε η MAJAR αναλαμβάνοντας την διάθεση και διανομή των προϊόντων της στην Ελλάδα, την Κύπρο και τα Βαλκάνια.

Το ενδιαφέρον μονοπωλεί η «ναυαρχίδα» των Multimedia Players της NOVATRON, NTR 83, που φέρει ενσωματωμένα πληθώρα καινοτόμων χαρακτηριστικών και λειτουργιών σε ανταγωνιστική τιμή, υπερτερώντας των ανταγωνιστών του.

Διαθέτοντας ενσωματωμένο επίγειο ψηφιακό αποκωδικοποιητή MPEG-4 H.264 Υψηλής Ευκρίνειας (HD), το NTR-83 είναι έτοιμο για λήψη των ψηφιακών καναλιών, με δυνατότητα Εγγραφής (PVR) αυτού του προγράμματος σε πραγματικό χρόνο, λειτουργία timeshift και προγραμματισμένης εγγραφής μέσω του EPG. Ελληνικό μενού, teletext, epg.

Έχει δυνατότητα ανάγνωσης δίσκων FAT και NTFS, υποστηρίζοντας ανάλυση 1080p με σύνδεση HDMI, αναπαραγωγή ακόμη και των πιο δύσκολων αρχείων codec εικόνας και ήχου (mkv, rm, mpeg, iso, mov, flv, wmv, mpeg, avi, vob, m2ts, flac, dts, dd, rm, rmvb, asf, wma pro, wav, png, jpeg, gif, bmb κ.α), ενώ λειτουργεί άψογα με εσωτερικούς/εξωτερικούς υπότιτλους. Διαθέτει πολλαπλές λειτουργίες Δικτύου (nas, streaming play-back, ftp, samba, upnp) μέσω της θύρας Ethernet για διαχείριση αρχείων.

Επιπλέον το πανίσχυρο Internet ραδιόφωνο του, προσφέρει πρόσβαση στους αγαπημένους σας σταθμούς οπουδήποτε στον κόσμο κι αν βρεθείτε. Το NTR 83 μπορεί να συνδεθεί σε δίκτυο και ασύρματα μέσω USB Dongle (προαιρετικό), ενώ ο χειρισμός μπορεί να γίνει αυτόνομα μέσω της ενσωματωμένης LCD οθόνης 2 ιντσών που διαθέτει, με απλή και εύχρηστη δομή του User Interface.

Μια ολοκληρωμένη συσκευή multimedia που δίνει νέο νόημα και διάσταση στο Home Entertainment!

www.majar.gr

Ο έρημος, ο κακός και ο σίριαλ κίλερ

Τρεις πρωτιές... αστέρων για την αθηναϊκή σκηνή. Ο «αναγεννησιακός» Αμερικανός πολυκαλλιτέχνης Ρόμπερτ Γουίλσον, ο υποψήφιος για Οσκαρ συμπατριώτης του Τζον Μάλκοβιτς και ο βραβευμένος Βρετανός συγγραφέας, σκηνοθέτης και ηθοποιός Στίβεν Μπέρκοφ θα ντεμπουτάρουν, ύστερα από τις σκηνές του κόσμου, και στη σκηνή της Αθήνας.

Τη μοναδική συγκυρία των τριών ανδρικών σόλο, από τις 8 ώς τις 26 Μαΐου στο «Θέατρον» του Ελληνικού Κόσμου και στο Ιδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, την οφείλουμε στο φεστιβάλ «Θέατρο Πέρα από τα Ορια» της Αττικής Πολιτιστικής Εταιρείας.

* Εχουμε απολαύσει κάμποσες παραστάσεις του στην Αθήνα, με τελευταία την αριστουργηματικά εικονοκλαστική βερσιόν της «Οπερας της Πεντάρας» από το Berliner Ensemble. Στις 8 και 9 Μαΐου, ο ευθυτενής 69χρονος Ρόμπερτ Γουίλσον θα ερμηνεύσει, μεταμορφωμένος, στο «Θέατρον» (Ελληνικός Κόσμος, Πειραιώς 254), την «Τελευταία μαγνητοταινία του Κραπ» του Μπέκετ. Εκτός από την ερμηνεία, ο σχεδιασμός και η σκηνοθεσία ανήκουν στον σπουδαίο Τεξανό. Επρεπε να περάσει μία δεκαετία από τον «Αμλετ», έως ότου ο Γουίλσον ξανανέβει στη σκηνή ως ηθοποιός. Με το πρόσωπο βαριά μακιγιαρισμένο, ώστε να μοιάζει με ανέκφραστη, άφιλη και χωρίς ηλικία μάσκα, σε ένα γκρίζο μη-τόπο, θα ακούει και θα ξανακούει τον εαυτό του και τις σκέψεις του μέσα από μια μαγνητοταινία που είχε γράψει πριν από 40 χρόνια, την ημέρα των γενεθλίων του.

* Λίγα χιλιόμετρα μακρύτερα στην ίδια λεωφόρο, την Πειραιώς, σε μιαν άλλη σκηνή, αυτή του θεάτρου του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης (Πειραιώς 206), θα βρεθεί ο 73χρονος Στίβεν Μπέρκοφ. Μέχρι στιγμής έχουν παρουσιαστεί στην Ελλάδα πολλά θεατρικά του έργα. Μάλιστα έχει πρωταγωνιστήσει και στις «Νύφες» του Παντελή Βούλγαρη. Ηρθε η ώρα να τον δούμε επί σκηνής.

Οι σεξπιρικοί κακοί είναι πολλοί. Καθένας πάσχει από τη δική του διαστροφή, το δικό του αχαλιναγώγητο πάθος. Με τίτλο «Οι κακοί του Σέξπιρ» ο Μπέρκοφ θα παραδώσει στις 18, 19 και 20 Μαΐου ένα μεγάλο θεατρικό μάθημα. Θα μπαίνει και θα βγαίνει στο σαρκίο του Ιάγου, του Μάκμπεθ, του Σάιλοκ, του Ριχάρδου του ΙΙΙ και του Κοριολανού, σχολιάζοντάς τους ταυτόχρονα. «Ο Μπέρκοφ μπαίνει κάτω από το δέρμα των σεξπιρικών αντιηρώων με έναν τρόπο που προκαλεί και τέρπει», έχει σημειώσει ο ξένος Τύπος για μια παράσταση κοσμοταξιδεμένη: από την Ινδία, τις ΗΠΑ και τη Βραζιλία ώς το Ισραήλ.

* Ο 56χρονος Τζον Μάλκοβιτς, μένοντας πιστός στο «νοσηρό» καλλιτεχνικό πορτρέτο που σμιλεύει χρόνια, θα υποδυθεί στο «Θέατρον» έναν κατά συρροήν δολοφόνο, ρίχνοντας την αυλαία του Φεστιβάλ «Θέατρο Πέρα από τα Ορια». Στις 25 και 26 Μαΐου ο Αμερικανός πρωταγωνιστής, ντυμένος με λευκό κοστούμι, θα αποπλανεί δύο σοπράνο, πριν τις σκοτώσει.

Το έργο για «ηθοποιό, ορχήστρα και δύο σοπράνο» του Μίκαελ Στούρμιγκερ «The Infernal Comedy» (Κολασμένη Κωμωδία) -υπότιτλος: «Οι εξομολογήσεις ενός κατά συρροήν δολοφόνου»- είναι η αυτοβιογραφία του Αυστριακού συγγραφέα και δημοσιογράφου, Τζακ Ουντερβέγκερ, ο οποίος κατηγορήθηκε για σειρά δολοφονιών.

Με έργα των Μπετόβεν, Γκλουκ, Μότσαρτ, Μποκερίνι, Βέμπερ, Χάιντν και Βιβάλντι θα συνοδεύει τον ηθοποιό και τις σοπράνο η Ορχήστρα Wiener Akademie (η μουσική διεύθυνση του Μάρτιν Χασελμπέκ). Η παράσταση έρχεται στην Αθήνα, μετά τη βιεννέζικη πρεμιέρα της τον περασμένο Ιούλιο. Επόμενοι σταθμοί, το Λονδίνο και το Βερολίνο.

Info:Οι παραστάσεις έχουν ελληνικούς υπέρτιτλους. Η προπώληση εισιτηρίων αρχίζει τη Δευτέρα. Κρατήσεις για το «Θέατρον» με πιστωτική κάρτα στο 2122540315 και μέσω ιστοσελίδας στο www. theatron254.gr.

Εισιτήρια προπωλούνται και στα Public Συντάγματος και Πειραιά. Κρατήσεις για το Ιδρυμα Κακογιάννης με πιστωτική στο: 210-3418579, μέσω ιστοσελίδας στο: www.mcf.gr.

enet

CHARLIE VALENTINE (2010)


Ελευθεροτυπία - Σαββατο 17/04/2010

VETO - Κυριακή 18/04/2010


WePad : Ο Γερμανός ανταγωνιστής του iPad

Ένα καινούργιο tablet PC που θα κυκλοφορήσει από γερμανική εταιρεία υπολογιστών επιδιώκει να ανταγωνιστεί ευθέως το iPad, με την υπόσχεση περισσότερων τεχνολογικών καινοτομιών και καλύτερων χαρακτηριστικών, όπως η μεγαλύτερη οθόνη, κάμερα και θύρες USB.

Ιθύνοντες της εταιρείας πάντως, δεν θέλουν να επωμιστούν τον βαρύ χαρακτηρισμό του «iPad killer», αλλά ως εναλλακτική στην ήδη δημοφιλή συσκευή της Apple, όπως αποκάλυψαν σε συνέντευξη τύπου. Ο Χέλμουτ Χόφερ Φον Άνκερσχοφεν, γενικός διευθυντής της Neofonie GmbH, τόνισε τον ανοιχτό χαρακτήρα της συσκευής: Δύο θύρες USB θα δίνουν τη δυνατότητα στους χρήστες να συνδέουν όλων των ειδών τις συσκευές με το WePad, όπως είναι το όνομα του νέου tablet, από εξωτερικά πληκτρολόγια μέχρι σκληρούς δίσκους και μνήμες flash.

Οι χρήστες που θα επιθυμούν να βάλουν μουσική στο WePad δεν θα χρειάζονται κάποιο συγκεκριμένο λογισμικό, σε αντίθεση με το iPad, για το οποίο είναι υποχρεωτική η χρήση της μουσικής υπηρεσίας iTunes της Apple.

Η βασική έκδοση του WePad, που θα διαθέτει Wi-Fi και αποθηκευτικό χώρο 16 Gigabyte, θα κοστίζει 449 ευρώ, ενώ η έκδοση των 32Gb, με σύνδεση 3G, θα κοστίζει 569 ευρώ. «Είναι μια πολύ καλή ευκαιρία σε σχέση με το iPad», επεσήμανε ο Άνκερσχοφεν.

Το νέο tablet, που διαθέτει οθόνη 11,6 ιντσών, είναι εφοδιασμένο με επεξεργαστή της Intel και λειτουργικό Linux, που είναι συμβατό με το Android της Google και όλες τις εφαρμογές Flash, την ώρα που το iPad δεν είναι καν συμβατό με την τεχνολογία της Adobe, που χρησιμοποιείται σήμερα από την πλειοψηφία των ιστοσελίδων στο Διαδίκτυο. Επιπλέον, θα διαθέτει σουίτα εφαρμογών γραφείο, που θα είναι και αυτή ανοιχτού κώδικα.

Δείτε περισσότερα ΕΔΩ !

ΤΑ ΝΕΑ - Σάββατο 17/04/2010

Les aventures extraordinaires d'Adèle Blanc-Sec (2010)


New Clip From A Nightmare on Elm Street

Ο Τζέρι Λι Λιούις στο θέατρο του Λυκαβηττού στις 23 Ιουλίου

Ένας από τους κορυφαίους μουσικούς του rock ‘n’ roll, ο Τζέρι Λη Λιούις, έρχεται για μία μοναδική συναυλία στις 23 Ιουλίου στο θέατρο του Λυκαβηττού.

Η επίσκεψή του στην Ελλάδα εντάσσεται στο πλαίσιο μεγάλης περιοδείας που έχει ήδη ξεκινήσει. Μαζί του θα εμφανιστούν η Λίντα Γκέιλ Λιούις (αδελφή του) με τους Some Like it Hot και οι Memphis Beats.

Ο Τζέρι Λι Λιούις είχε εμφανιστεί ξανά την Ελλάδα στα τέλη της δεκαετίας του '80 και στις αρχές της δεκαετίας του '90.

Το rock 'n' roll αποτελεί τον πρόγονο της ροκ μουσικής και γεννήθηκε στις ΗΠΑ την δεκαετία του '40. Ωστόσο, η μεγάλη έκρηξη αυτής της μουσικής έγινε το 1955 με το σάουντρακ της ταινίας Η Ζούγκλα Του Μαυροπίνακα και το διάσημο «Rock around the clock».

Ανάμεσα στις προσωπικότητες και τους θρύλους που το δημιούργησαν είναι οι Έλβις Πρίσλεϊ, Τσακ Μπέρι, Λίτλ Ρίτσαρντ, Μπιλ Χάλεϊ και ο Τζέρι Λι Λιούις.

Η καριέρα του ξεκίνησε στο Μέμφις, με την ηχογράφηση στην Sun Records το 1956. Η πρώτη επιτυχία ήταν το σίνγκλ «Crazy Arms» το 1956 και το «Whole Lotta Shakin' Goin' On» το 1957 έγινε η σημαία του τραγουδιστή.

Ακολούθησαν τα τραγούδια «Great Balls Of Fire», «Mean Woman Blues», «Breathless», «High School Confidential» που τον καθιέρωσαν ως έναν από τους μεγαλύτερους θρύλους της rock ‘n’ roll.

Η καριέρα του σχεδόν γκρεμίζεται από το σκάνδαλο που σκάει σαν βόμβα τον Μάιο του 1958 κι ενώ βρίσκεται σε περιοδεία στην Αγγλία και τη Σκοτία. Η είδηση του γάμου του με την κόρη του πρώτου του ξάδερφου δημιουργεί οργή στα ΜΜΕ της Αγγλίας που τον καταδικάζουν και τον αναγκάζουν σε διακοπή της περιοδείας και την άμεση επιστροφή του στην πατρίδα, όπου και εκεί τον περιμένει παρόμοια υποδοχή.

Τα τραγούδια του για μεγάλο χρονικό διάστημα εξαφανίστηκαν από τον αέρα των ραδιοφώνων.

Το 1960 κι ενώ το σκάνδαλο είχε σιγά-σιγά ξεχαστεί, ο Τζέρι Λι Λιούις αποκτά ξανά μεγάλη δημοτικότητα στο ευρωπαϊκό κοινό και ιδιαίτερα στην Μεγάλη Βρετανία και την Γερμανία.

Η γενική είσοδος κοστίζει 55 ευρώ, ενώ για περιορισμένο αριθμό εισιτηρίων η τιμή θα είναι 35 ευρώ. Η προπώληση θα ξεκινήσει στις 26 Απριλίου.

Newsroom ΔΟΛ

Τετάρτη 14/04/2010 - Ταινίες στην Ελληνική ΤV

21:00 Βαν Γκογκ Σινε+ Ξένη ταινία
21:00 Η εξέγερση Star Ξένη ταινία
21:20 Σώστε τη χελώνα Σινε+ Δράμα
23:00 Οι παίκτες ΝΕΤ Δράμα
23:00 Κρίσιμη απόφαση Star Ξένη ταινία
23:30 Απαγορευμένη ομορφιά Πρίσμα+ Ξένη ταινία
00:00 Το μπλε δωμάτιο Σινε+ Αισθηματική
01:45 Επιφωτιση Σινε+ Δράμα
02:00 Επικίνδυνη αποστολή Alter Ξένη ταινία
03:45 Δραπέτης της κολάσεως Star Θρίλερ
04:00 Δυο ξένοι στο ίδιο κρεβάτι Alter Αισθηματική κομεντί
04:30 Τρομοκρατικό χτύπημα Σινε+ Περιπέτεια

LOST 6x13 "The Last Recruit" ABC Promo #1

2nd Featurette for Nimrod Antal's Predators

Oceans (2010)



Iron Man 2 (2010)


Πρώτο Θέμα - Κυριακή 18/04/2010


ΜΑΖΙ

Το 2ο cd με τραγούδια του ΝΙΚΟΥ ΞΥΛΟΥΡΗ