Προσεχώς

Προσεχώς


Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2011

Popcorn Hour A300 Media Player



Νέο δικτυακό media player με πρόσβαση σε 80 apps για τηλεόραση, on-line content και καθολική συμβατότητα με αρχεία media.




Xαρακτηριστικά:

- Επεξεργαστής: Sigma Designs 8647 CPU με L2 Cache

- High Speed USB 3.0 connection to PC

- 10/100/1000mbps Gigabit Ethernet

- Fully automated Media Jukebox

- Full Flash Interface

- 3D MKV Support

- Media jukebox for all your digital needs

- Apps Market for your TV

- HDMI 1080/24P

- Supports Internal SATA HDD

- NAS Server

- BT/ Usenet Client






Τανγκό των Χριστουγέννων (2011)

Η κινηματογραφική μεταφορά του ομότιτλου βιβλίου του Γιάννη Ξανθούλη, σε ένα σενάριο του Βαγγέλη Νάση, με τον Νίκο Κουτελιδάκη να πραγματοποιεί το ντεμπούτο του στο σινεμά υπογράφοντας για πρώτη φορά μια ταινία μεγάλου μήκους, αποτελεί μία από τις πιο φιλόδοξες, από εμπορικής πλευράς, ελληνικές ταινίες της σεζόν σε διανομή της Village Roadshow.

Η ιδέα ανήκει στον Γιάννη Μπέζο που άνοιξε τα χαρτιά του ένα Σάββατο πριν από τέσσερα χρόνια στο καφέ Φίλιον. "Αυτό που έκανα εγώ ήταν ν' αρχίσω τα προξενιά των ρόλων, αυτό που λέμε κάστινγκ", μας είπε ο σκηνοθέτης. "Το βιβλίο έχει το μεγαλείο της απλότητας", πρόσθεσε ο Γιάννης Μπέζος. "Το μετέφρασα σαν εικόνα. Εκτυλίσσεται σε έναν χειμώνα βαρύ, στα χρόνια της δικτατορίας... Είναι η θερμοκρασία ενός μήνα".

Η υπόθεση διαδραματίζεται τη δεκαετία του '70, κάποια Χριστούγεννα σε ένα στρατόπεδο στον Εβρο που προετοιμάζεται για την καθιερωμένη γιορτή. Οι σκέψεις όμως του υπολοχαγού Στέφανου Καραμανίδη είναι αλλού: άνθρωπος κλειστός, επιθυμεί τη νεαρή σύζυγο ενός συνταγματάρχη και βάζει σκοπό να τη ζητήσει σε χορό. Βάζει, λοιπόν, έναν συνεσταλμένο φαντάρο να τον μάθει τανγκό, σχέση που θα αποδειχθεί καταλυτική για μια σειρά γεγονότων με βασικό άξονα το δίπτυχο: έρωτας και μουσική.

Οι σχέσεις αυτών των ανθρώπων που τους ερμηνεύουν οι Γιάννης Μπέζος, Γιάννης Στάνκογλου, Αντίνοος Αλμπάνης και Βίκυ Παπαδοπούλου δοκιμάζονται, βρίσκονται σε αδιέξοδο. "Θέλαμε να αναδείξουμε αυτό το στοιχείο. Το πώς μια ψυχή μπορεί να απελευθερωθεί", σχολίασε ο Νίκος Κουτελιδάκης για να προσθέσει πως η ταινία κοιτά την περίοδο της χούντας με μια ελαφριά δόση σαρκασμού. "Μιλάει για τον έρωτα που συνδέεται με το τραγούδι", πρόσθεσε την άποψή του για το φιλμ και ο Γιάννης Στάνκογλου. "Εχω ερωτευτεί στη ζωή μου, αλλά δεν έχω μάθει μουσική", είπε.

Σε μια στιγμή που το ελληνικό σινεμά ταξιδεύει στα φεστιβάλ και βραβεύεται, αλλά στερείται χρηματικών πόρων, το "Τανγκό των Χριστουγέννων" είναι μια παραγωγή που απευθύνεται σε όλους. "Δεν νομίζω ότι δεν χρειάζονται αυτές οι ταινίες (οι εμπορικές)", σημείωσε ο σκηνοθέτης. "Αυτή είναι μια ταινία για το κοινό, είναι ένα στοίχημα".

Η επίσημη πρεμιέρα του "Τανγκό των Χριστουγέννων" είναι στις 21 Νοεμβρίου 2011 στο Μέγαρο Μουσικής.

  • ΜΟΥΣΙΚΗ
  • Τη μουσική της ταινίας υπογράφει ο Γιάννoς Αιόλου, ενώ το συγκρότημα των Imam Baildi εμφανίζεται στο φιλμ ως η στρατιωτική μπάντα που παίζει μουσική.
ethnos

“Λούφα και Παραλλαγή: Σειρήνες στη Στεριά” (2011) To τραγούδι της ταινίας

HiTech - Τεύχος 10/2011

Τ3 - Τεύχος 10/2011

Ιστορία της κλασσικής μουσικής - Τόμος 25

Jazz & Tζαζ - Τεύχος 10/2011

The Wars of Other Men (2011) Poster

The Wars of Other Men (2011) Trailer



Sleeping Beauty (2011) Trailer

Javier Bardem is Confirmed as the Villain in Sam Mendes' 'Bond 23'

The Adventures Of Tintin: The Secret Of The Unicorn (2011) Movie Clips






























The Divide (2011) Trailer

Πρώτο Θέμα - Κυριακή 16/10/2011


Κυκλοφορίες Bluray - 24/10/2011 SONY



CARS 2 3D & 2D

BRIDES MAIDS

CAPE FEAR

THE GUNS OF NAVARONE

THE FRIGHTNERS

Στο... φεγγάρι μάς ταξιδεύει ο σπουδαίος Καναδός σκηνοθέτης Ρομπέρ Λεπάζ

Σε περισσότερες από 45 χώρες έχει παρουσιαστεί το «The Far Side of the Moon» του Ρομπέρ Λεπάζ, του Καναδού σκηνοθέτη του θεάτρου, της όπερας και του κινηματογράφου.

Η σημαντική αυτή παράσταση έρχεται στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών από τις 12 έως τις 16 Οκτωβρίου.

«Ο κόσμος είναι σκοτεινός, σύντροφοι, πολύ σκοτεινός». Αυτά ήταν τα λόγια του κοσμοναύτη Γιούρι Γκαγκάριν όταν αντίκρισε για πρώτη φορά τη Γη από το διάστημα.

Η αποστολή του συναδέλφου του Αλεξέι Λεόνοφ, του πρώτου ανθρώπου που περπάτησε στο διάστημα λίγα χρόνια αργότερα, γέννησε βαθύτε­ρες σκέψεις για την τεράστια απόσταση μεταξύ των ουράνιων σωμάτων και το εξίσου τεράστιο κενό στο ενδιάμεσο.

Η μελαγχολία του κοσμοναύτη δεν είναι μια απλή μεταφορά σε αυτή την παραγωγή, που από εικαστική άποψη είναι ίσως η πιο εντυπωσιακή δουλειά του Καναδού «μάγου» της σκηνής Ρομπέρ Λεπάζ, ο οποίος επισκέπτεται για πρώτη φορά την Ελλάδα.

Ο ανταγωνισμός μεταξύ Σοβιετικών και Αμερικανών κατά την περίοδο του Ψυχρού Πολέμου, το πρόγραμμα Εξωγήινης Νοημοσύνης και οι αναμνήσεις από την παιδική και εφηβική ηλικία δύο αδερφών που έρχονται σε σύγκρουση μετά το θάνατο της μητέρας τους, αποτελούν την πρώτη ύλη αυτής της μοναδικής θεατρικής εμπειρίας που ασχολείται με το θεμελιώδες ερώτημα: Είμαστε μόνοι στο σύμπαν;

Ο Ρ.Λεπάζ χρησιμοποιεί πολλά είδη τέχνης (μαριονέτα, βίντεο, χορό), ενώ επανέρχεται σε συγκεκριμένα μοτίβα, όπως οι καθρέπτες, οι οθόνες, το παιχνίδι με το φως, οι μεταμορφώσεις αντικειμένων.

Όλα τα πρόσωπα της παράστασης ενσαρκώνονται από έναν και μόνο ηθοποιό, τον Καναδό Υβ Ζακ, ο οποίος πραγματοποιεί μια σειρά μεταμορφώσεων.

Το The Far Side of the Moon πλαισιώνεται από την πρωτότυπη μουσική της Λόρι Άντερσον και αποτελεί μια παράσταση-σταθμό στο παγκόσμιο θέατρο.

Το «The Far Side of the Moon» μεταφέρθηκε και στο σινεμά το 2003.

Την παραγωγή έχει αναλάβει η Ex Machina.Η παράσταση είναι στα γαλλικά με ελληνικούς υπέρτιτλους.

Εισιτήρια : 18,25,32 ευρώ/ Φοιτητικό, Νεανικό, 65+, ΑΜΕΑ: 15 ευρώ.

in.gr

Τετάρτη 12/10/2011 - Ταινίες στην ελληνική TV

22:00 Εντ Γούντ ΕΤ1 Βιογραφία
22:00 Στη σκιά του δολοφόνου Star Ξένη ταινία
23:00 Νοτοριους Σπορ+ Ξένη ταινία
23:45 Η αλήθεια σκοτώνει Πρίσμα+ Δράμα
00:30 Στάντερ ΝΕΤ Ξένη ταινία
00:35 Ο νεαρός Χαρί Χουντίνι Σπορ+ Ξένη ταινία
02:00 Σούπερμαν 3 Star Ξένη ταινία
02:45 Το ιερό κονιάκ (cognac) Alter Ξένη ταινία
03:00 Μαγική νύχτα ΕΤ1 Ξένη ταινία