Προσεχώς

Προσεχώς

Παρασκευή, 2 Δεκεμβρίου 2011

John Carter (2012) New Banners


Google Street View - The Theory

Η παρουσία της υπηρεσίας Google Street View προκαλεί ακόμη πολλές συζητήσεις και συγκρούσεις. Η κινηματογραφική ομάδα παραγωγής “the theory” από το Λονδίνο δημιούργησε ένα καταπληκτικό βίντεο, που αναδυκνείει μια διαφορετική προσέγγιση.

Μπορεί το διαδίκτυο συχνά να αποξενώνει και να δημιουργεί ένα αποστειρωμένο και “απομoνωμένο” κόσμο, αλλά κάποιες φορές μπορεί να σε απελευθερώσει και να σε στείλει ακόμα και στη “θάλασσα”. Στο βίντεο πρωταγωνιστεί ένα ρομπότ που αναζητεί την δική του ελευθερία, το δικό του όνειρο.Κυκλοφορίες Bluray - 12/2011 SONY


Λογισμικό-«κατάσκοπος» βρέθηκε σε εκατομμύρια smartphones

Ένας «Μεγάλος Αδερφός» φέρεται να είναι εγκατεστημένος σε εκατομμύρια κινητά τηλέφωνα, καταγράφοντας όλες τις δραστηριότητες των χρηστών, τις οποίες κατόπιν αποστέλλει στις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας. Τη νέα «τρύπα» στην ασφάλεια των smartphones αποκάλυψε ένας αμερικανός ερευνητής συστημάτων ασφάλειας, ο οποίος εντόπισε μία κρυφή εφαρμογή σε ορισμένες από τις πιο δημοφιλείς συσκευές της αγοράς.

Όπως υποστηρίζει ο Τρέβορ Έκχαρτ, η εφαρμογή Carrier IQ -της ομώνυμης εταιρείας λογισμικού για κινητά τηλέφωνα- έχει εγκατασταθεί εν αγνοία των χρηστών σε συσκευές που τρέχουν το λειτουργικό σύστημα Android της Google, σε τηλέφωνα Nokia και Blackberry, καθώς επίσης και σε υπολογιστές tablet.

Επιπλέον, μία παραλλαγμένη έκδοση του λογισμικού εντοπίστηκε και σε ορισμένα τηλέφωνα iPhone της Apple.

Σύμφωνα με τον κ. Έκχαρτ, το επίμαχο λογισμικό μπορεί, μεταξύ άλλων, να καταγράψει όσα πληκτρολογεί ο χρήστης στο κινητό του (μηνύματα, αριθμούς τηλεφώνων κ.λπ.), να εντοπίσει το γεωγραφικό σημείο στο οποίο βρίσκεται και να αποθηκεύσει τις ιστοσελίδες που επισκέπτεται.

Ο αμερικανός ερευνητής ανακάλυψε την κρυφή εφαρμογή ενώ εργαζόταν σε ένα πρόγραμμα ασφάλειας που ονομάζεται Logging Test, το οποίο εντοπίζει ποιες εφαρμογές (apps) «τρέχουν» στα τηλέφωνα Android.

Ο κ. Έκχαρτ υποστηρίζει ότι το Carrier IQ είναι καλά κρυμμένο στον «πυρήνα» του λειτουργικού συστήματος κάθε συσκευής, έτσι ώστε να καθίσταται σχεδόν αδύνατος ο εντοπισμός του από τον κάτοχό της.

Διαψεύδει η εταιρεία

Η εταιρεία Carrier IQ αρνήθηκε ότι το λογισμικό της κατασκοπεύει τους χρήστες των συσκευών και υποστήριξε ότι η εφαρμογή που αναπτύσσει χρησιμοποιείται από τους παρόχους κινητής τηλεφωνίας ως «διαγνωστικό εργαλείο» προκειμένου να εντοπίζουν τι προκαλεί τα προβλήματα που παρουσιάζονται στις τηλεφωνικές κλήσεις, γιατί δεν παραδίδονται όλα τα SMS και γιατί εξαντλείται γρήγορα η μπαταρία ορισμένων συσκευών.

Ωστόσο, ο ερευνητής ανέβασε στο YouTube ένα 17λεπτο βίντεο στο οποίο -κατά τον ίδιο- αποδεικνύεται ότι το Carrier IQ καταγράφει τα μηνύματα κειμένου που συντάσσει ο χρήστης, τις αναζητήσεις που κάνει στο Google και τους αριθμούς τηλεφώνου που πληκτρολογεί. Στη συνέχεια, το λογισμικό φέρεται να αποστέλλει αυτές τις πληροφορίες στις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας.

Ο κ. Έκχαρτ υποστήριξε ότι πρόκειται για λογισμικό γνωστό ως «rootkit», δηλαδή για εφαρμογή που εκτελείται εν αγνοία του χρήστη και χρησιμοποιείται συνήθως για εγκατάσταση κακόβουλου λογισμικού.

To Carrier ΙQ είναι εγκατεστημένο σε 130 εκατομμύρια συσκευές Android, Blackberry και Nokia, σύμφωνα με το ιστολόγιο τεχνολογίας CNet.

Όπως μετέδωσε το βρετανικό δίκτυο BBC, η εταιρεία Carrier IQ απείλησε τον κ. Έκχαρτ με προσφυγή στη δικαιοσύνη, στέλνοντάς του εξώδικο με το οποίο απαιτούσε από τον ερευνητή να αφαιρέσει τις επίμαχες πληροφορίες από την ιστοσελίδα του.

Ωστόσο, στο ζήτημα παρενέβη η οργάνωση για τα ψηφιακά δικαιώματα Electronic Frontier Foundation, η οποία ανακοίνωσε ότι θα εκπροσωπήσει νομικά τον κ. Έκχαρτ. Η εξέλιξη αυτή οδήγησε την Carrier IQ να ανακαλέσει και να δηλώσει ότι «λυπάται βαθιά για οποιαδήποτε ανησυχία ή πρόβλημα» έχει προκαλέσει.

Το χρονικό των παραβιάσεων

Πρόκειται για την τελευταία από μια σειρά αποκαλύψεων για την διάτρητη ασφάλεια των δεδομένων που τηρούνται στα smartphones.

Τον περασμένο Απρίλιο δύο ερευνητές διαπίστωσαν ότι τα κινητά τηλέφωνα iPhone και οι ταμπλέτες iPad της Apple που έχουν εγκατεστημένο το λειτουργικό σύστημα iOS4 καταγράφουν την τοποθεσία στην οποία βρίσκεται ο κάτοχός της και τις κινήσεις στις οποίες προβαίνει και τις αποθηκεύουν σε κρυφά αρχεία.

Η Apple είχε αρνηθεί την κατηγορία, υποστηρίζοντας ότι το μόνο που κάνει είναι να βοηθά τη συσκευή να εντοπίσει τα σημεία Wi-Fi και τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας που βρίσκονται κοντά στον χρήστη.

Ταυτόχρονα, η Google διέψευσε δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία τα τηλέφωνα που «τρέχουν» το λογισμικό Android καταγράφουν την τοποθεσία των κατόχων τους. Η εταιρεία υποστήριξε ότι οι ίδιοι οι χρήστες επιλέγουν εάν τα δεδομένα τους θα συλλέγονται από τη συσκευή.

Τον περασμένο Απρίλιο η βρετανική εφημερίδα «The Guardian» είχε αποκαλύψει ότι τα smartphones είναι διάτρητα όταν συνδέονται στο Ίντερνετ από δηµόσιο ασύρµατο δίκτυο, κάτι που καθιστά πανεύκολη την υποκλοπή ονομάτων, κωδικών πρόσβασης και γραπτών μηνυμάτων.

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα της εταιρείας λογισμικού ασφάλειας Symantec, το τελευταίο διάστημα έχουν αυξηθεί ανησυχητικά οι επιθέσεις εναντίον έξυπνων κινητών τηλεφώνων.

Οι επιτήδειοι εκμεταλλεύονται «τρύπες» στην ασφάλεια των λειτουργικών συστημάτων και εγκαθιστούν κακόβουλο λογισμικό σε εφαρμογές και παιχνίδια, υποκλέπτοντας τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών.

tanea

Υποψηφιότητες Grammy Awards 2011


Δείτε όλες τις υποψηφιότητητες ΕΔΩ !

John Carter (2012) Music Trailer

T3 - Τεύχος Δεκεμβρίου 2011

Call of Duty: Modern Warfare 3 Live Action Video

John Carter (2012) Promo PhotosWrong (2012) Trailer

Dallas (2012) TV Series Sneak Peak

Steven Spielberg's War Horse (2011) TV SpotJourney 2: The Mysterious Island (2012) Posters

The Cabin in the Woods (2012) Poster

Haywire (2012) New Poster

Για 2,16 εκατομμύρια δολάρια πωλήθηκε το πρώτο τεύχος του Σούπερμαν

Ένα αντίτυπο του πρώτου τεύχους κόμικ του Σούπερμαν, το οποίο είχε αγοραστεί έναντι 10 σεντς το 1938, πωλήθηκε σε δημοπρασία στη Νέα Υόρκη για 2,16 εκατομμύρια δολάρια, που είναι ποσό- ρεκόρ, ανέφερε η ιστοσελίδα ComicConnect.com.

Ένα άλλο αντίτυπο του Action Comics Νο 1, το οποίο δείχνει τον ήρωα να σηκώνει στα χέρια του ένα πράσινο αυτοκίνητο και να το συνθλίβει σε ένα βράχο, είχε πωληθεί το προηγούμενο έτος για ένα εκατομμύριο δολάρια.

Αυτό το κόμικ «είναι το πιο σημαντικό στην ιστορία των κόμικς» ανέφερε η ComicConnect.com.

Το αντίτυπο ήταν σε άριστη κατάσταση, επειδή είχε κολλήσει εδώ και 50 χρόνια ανάμεσα στις σελίδες ενός άλλου περιοδικού.

Σύμφωνα με το περιοδικό The Hollywood Reporter, το τεύχος ανήκε στον ηθοποιό Νίκολας Κέιτζ από τον οποίο είχε κλαπεί το 2000 και είχε βρεθεί κάτω από μυστηριώδεις συνθήκες τον Απρίλιο.

Εκτιμάται ότι σε ολόκληρο τον κόσμο υπάρχουν μόνο 100 αντίτυπα του πρώτου τεύχους του Σούπερμαν.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Γαλλικό

Η ταινία «L» του Μπ.Μακρίδη στο Φεστιβάλ του Σάντανς

Στο κινηματογραφικό φεστιβάλ του Σάντανς, του σημαντικότερου ίσως φεστιβάλ ανεξάρτητου σινεμά στον κόσμο, και μάλιστα στο Διαγωνιστικό του Τμήμα θα προβληθεί η ταινία L, η πρώτη μεγάλου μήκους του Μπάμπη Μακρίδη.

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που το "L" θα κάνει την παγκόσμια πρεμιέρα του στο Φεστιβάλ του Sundance. Μοιραζόμαστε τη χαρά μας με τους συνεργάτες μας, που μας στήριξαν από την αρχή και χωρίς τους οποίους δεν θα τα είχαμε καταφέρει» αναφέρει ανακοίνωση της παραγωγής.

Υπενθυμίζεται ότι στο τελευταίο φεστιβάλ κινηματογράφου του Κάρλοβι Βάρι είχαν προβληθεί αποσπάσματα του «L» ως work in progress, αποσπώντας θετικά σχόλια.

Στο L, ένας 40χρονος οικογενειάρχης (Άρης Σερβετάλης) περνά τον χρόνο του μέσα στο αυτοκίνητό του και στις ελεύθερες ώρες του συναντά την οικογένειά του σε πάρκινγκ αυτοκινήτων. Δουλειά του άνδρα είναι να βρίσκει και να μεταφέρει το καλύτερο μέλι που υπάρχει σε έναν άνδρα 50 ετών. Η εμφάνιση ενός καινούριου οδηγού οδηγεί στην απόλυση του άντρα. Η ζωή του αλλάζει και θεωρεί παράλογο το ότι δεν τον εμπιστεύεται κανείς.

Το σενάριο είναι γραμμένο από τον Ευθύμη Φιλίππου του Κυνόδοντα και των Άλπεων και από τον ίδιο τον Μπάμπη Μακρίδη. Η ιδέα της ταινίας ανήκει στον Γιώργο Γυιόκα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο σκηνοθέτης βραβεύτηκε το 2005 στο φεστιβάλ μικρού μήκους της Δράμας για την ταινία του «Ο τελευταίος φακίρης».

Στην ταινία συμμετέχουν οι ηθοποιοί Μάκης Παπαδημητρίου, Ελευθέριος Ματθαίου, Σταύρος Ράπτης, Νότα Τσερνιάφσκι και Θανάσης Δήμου. Η ταινία θα προβληθεί στις κινηματογραφικές αίθουσες μέσα στο 2012.

Το φεστιβάλ του Sundance λαμβάνει χώρα φέτος, από τις 19 έως τις 29 Ιανουαρίου του 2012.

Newsroom ΔΟΛ

Παρασκευή 02/12/2011 - Ταινίες στην Ελληνική TV

21:00 Ο Χαρί Πότερ και ο ημίαιμος πρίγκιψ Star Ξένη ταινία
23:00 'Αμλετ Πρίσμα+ Δράμα
23:00 Για την τιμή των όπλων Σπορ+ Ξένη ταινία
23:00 Οι αδίστακτοι ΕΤ1 Δράμα
23:00 Ο κατάδικος Mega Ξένη ταινία
00:15 Σχολή για απατεώνες Star Ξένη ταινία
00:30 Το ευλογημένο παιδί ΝΕΤ Θρίλερ
00:35 Κάνσας Σπορ+ Δράμα
02:30 Τα πλοκάμια του τρόμου Star Θρίλερ