Προσεχώς

Προσεχώς


Πέμπτη 12 Απριλίου 2012

The Raven (2012) Featurette



Το video παίζει κανονικά ασχέτως την προειδοποίηση. Απλά πατηστε cancel και μετά το play.

Prometheus (2012) The Ship

Seeking a Friend for the End of the World (2012) Trailer

Seeking a Friend for the End of the World (2012) Poster

Σκοτώνουν την "M" στο νέο "Τζέιμς Μποντ";

Δεν είναι μόνο ότι ακούστηκε πως ο 007 θ' αλλάξει το αγαπημένο του Μαρτίνι για ένα ποτήρι μπίρας Heineken, συμμετέχοντας σε σχετική διαφήμιση ή ότι η ηθοποιός Ναόμι Χάρις παίζει μια εκδοχή της Moneypenny, αν και η πληροφορία αυτή δεν έχει επιβεβαιωθεί, προέκυψε και μια είδηση που θέλει τον χαρακτήρα της M της Τζούντι Ντεντς, επικεφαλής της υπηρεσίας MI6, να... πεθαίνει.

Καθώς το στούντιο της Sony αρνείται να σχολιάσει το γεγονός και τα σενάρια που κυκλοφορούν είναι πολλά, πολλοί υποστηρίζουν ότι ο Ρέιφ Φάινς, που υποδύεται έναν κυβερνητικό πράκτορα στην ταινία, θα είναι το νέο πρόσωπο που θα μείνει στη σειρά ως αφεντικό του Μποντ.

Αν οι φήμες επαληθευτούν, η αποχώρηση της βετεράνου Τζούντι Ντεντς ύστερα από 7 ταινίες και συνολικά 17 χρόνια κινηματογραφικής θητείας στο πλευρό του 007 (η ηθοποιός ανέλαβε τον ρόλο το 1995 στο ντεμπούτο του Πιρς Μπρόσναν με την ταινία «Επιχείρηση Χρυσά Μάτια») θα είναι, αν μη τι άλλο, εκρηκτική και ουσιώδης για το 50χρονο φραντσάιζ.

cinemag


Rust and Bone (2012) Trailer

You Can't Kill (2012) Trailer

CYBORGS: RISE OF THE SLINGER (2012) Trailer

Ελεύθερος Τύπος - Σάββατο 14/04/2012




The Magic of Belle Isle (2012) Poster

Οι ταινίες της εβδομάδας από την Πέμπτη 12 Απριλίου 2012

Η κάλπικη λίρα

Η «Κάλπικη λίρα» του Γιώργου Τζαβέλλα δεν χρειάζεται, φυσικά, συστάσεις. Στην ταινία παρακολουθούμε την αναστάτωση που προκαλεί μια κάλπικη λίρα σε μερικούς κατοίκους της Αθήνας στη δεκαετία του 1950 και το πώς αλλάζει τελικά τη ζωή τους.

Ο Βασίλης Λογοθετίδης (ο κατασκευαστής της λίρας) είναι το ανθρωπάκι που γοητεύεται από τις γάμπες της Ιλυας Λιβυκού, μεθά από τη γοητεία του χρήματος και φθάνει στο σημείο να καταστρέψει τη ζωή του. Ο Ορέστης Μακρής είναι ο στυγνός ιδιοκτήτης των οικημάτων ενός τετραγώνου, ο οποίος, ενώ κάνει τον βίο αβίωτο στους φτωχούς νοικάρηδες, εν τέλει θυμάται ότι το χρήμα δεν είναι το παν. Ο Μίμης Φωτόπουλος είναι ο αόμματος ζητιάνος που βλέπει καλύτερα από αρπαχτικό και η Σπεράντζα Βρανά παίζει την πόρνη με τη χρυσή καρδιά, μια ελληνίδα Καμπίρια στο πιο πληθωρικό της.

Και τέλος, ο Δημήτρης Χορν είναι ο αιώνια ρομαντικός μπατίρης ζωγράφος που δεν μπορεί να προσφέρει αυτά που θέλει να δώσει στην πλούσια Ελλη Λαμπέτη και εκείνη τον εγκαταλείπει χωρίς ποτέ να εγκαταλείψει τον έρωτά του γι' αυτόν.

Ολα αυτά τα πρόσωπα συνδέονται από ένα κάλπικο νόμισμα που αλλάζει διαρκώς χέρια φτιάχνοντας ιστορίες, άλλοτε κωμικές, άλλοτε δραματικές, άλλοτε ακόμη και τραγικές - πάντως ιστορίες που, πολύ απλά, δεν θες ποτέ να τελειώσουν.

Και όσο σκέφτομαι ότι μιλάμε για ταινία του 1955, τρελαίνομαι. Να ένα φιλμ χωρίς ούτε μία ρυτίδα - και δεν αναφέρομαι στη φρεσκάδα που απέκτησε χάρη στο λίφτινγκ της ψηφιακής επεξεργασίας που έγινε στο αρχικό νεγκατίφ (προστέθηκαν μάλιστα δύο έγχρωμα στοιχεία ως φόροι τιμής). Είναι το ίδιο το θέμα που δεν έχει ρυτίδες.

Ξαναβλέποντας την ταινία σήμερα, αντιλαμβάνεσαι το μέγεθος της ευφυΐας του Τζαβέλλα, το πόσο καλά γνώριζε τον Ελληνα, την ψευτομαγκιά του, την ανθρωπιά του, την τρυφερότητά του αλλά και τη λαμογιά του.

Το μικρό Σπίτι στο δάσος

Μια ομάδα νέων αποφασίζουν να πάνε σε μια καλύβα στο δάσος για διακοπές. Αντίθετα με τις προβλέψεις, όλοι τους σπουδάζουν, δεν είναι απλώς χαζοί αθλητές ή ξανθιές πόρνες, και έχουν εν αγνοία τους μια ομάδα επιστημόνων που παρακολουθούν κάθε τους κίνηση.

Δεν θα πω περισσότερα για να μη σας το χαλάσω, αλλά αναμείνατε τρελές ατάκες, ζόμπι, σκοτεινό, ανατριχιαστικά υπόγειο, ξεκαρδιστικό χιούμορ και ανατροπή πάνω στην ανατροπή. Α, και τον Κρις Χέμσγουορθ από το «Thor», τον Τζέσι Γουίλιαμς από το «Gray’s Anatomy» και τον Μπράντλι Γουίτφορντ από το «West Wing».




Στη φυλακή με τον Μελ Γκίμπσον

Στις «Καλοκαιρινές μου διακοπές» («How I spent my summer vacation», ΗΠΑ, 2012), πρώτη ταινία ενός πρώην βοηθού σκηνοθέτη, του Αντριάν Γκρούνμπεργκ, ο Μελ Γκίμπσον με το χαρακτηριστικά χαλαρό στυλάκι του υποδύεται τον αλήτη γκρίνγκο ο οποίος καταλήγει σε φυλακή του Μεξικού, όπου, ενώ προσπαθεί να τη βγάλει καθαρή, μπλέκει διαρκώς σε απίστευτες φασαρίες.



Το πιο επικίνδυνο «καθήκον» του είναι η προστασία ενός πιτσιρικά που βρίσκεται επίσης στη φυλακή γιατί η μητέρα του (την οποία ο Γκίμπσον φλερτάρει βεβαίως) είναι κατάδικος. Η φυλακή ως δραματουργικός χώρος καταλαμβάνει το μεγαλύτερο μέρος της ταινίας και είναι ένα από το πιο αξιοπερίεργα σημεία της, γιατί κυριολεκτικά θυμίζει… χωριό όπου τα πάντα μπορούν να συμβούν (και συμβαίνουν).

Διασκεδαστική αλλά όχι ενοχλητική παρά την υπερβολή της, η ταινία ανήκει στην κατηγορία εκείνων στις οποίες γίνονται τόσο πολλά πράγματα που εν τέλει σχεδόν ξεχνάς την υπόθεση. Σου δίνει την εντύπωση ότι γυρίστηκε περισσότερο για πλάκα και ότι κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων όλοι πέρασαν πολύ καλά.

Η Τζούλια και οι Νάνοι

Ακόμη και σε ρόλο «σκύλας», όπως η Κακιά Βασίλισσα του παραμυθιού «Η Χιονάτη και οι Επτά Νάνοι» των αδελφών Γκριμ, η Τζούλια Ρόμπερτς μπορεί να ξεχωρίσει, κάτι που συμβαίνει στην ταινία του Ταρσέμ Σινγκ «Καθρέφτη, καθρεφτάκι μου» («Mirror, mirror», ΗΠΑ, 2012). Είναι τόσο καλή αλλά και τόσο όμορφη, που μπροστά της η Λίλι Κόλινς («Abduction»), με τα μισά σχεδόν χρόνια, μοιάζει ανύπαρκτη ως Χιονάτη (νομίζεις ότι είναι ο πιο ασήμαντος ρόλος του έργου).

Ακόμη ένα θετικό στοιχείο της ταινίας είναι η σκηνογραφία και τα κοστούμια της Εϊκο Ισιόκα. Ο Σινγκ στόχευσε στην αποτύπωση της ατμόσφαιρας ενός σκοτεινού αλλά την ίδια στιγμή χιουμοριστικού παραμυθιού. Ως δημιουργός άλλωστε ο ινδός σκηνοθέτης δίνει πάντα εξέχουσα σημασία στην όψη των ταινιών του - αρκεί να θυμηθεί κανείς το «Κελί» με την Τζένιφερ Λόπεζ και τους περυσινούς «Αθάνατους», που αν άξιζαν για κάτι αυτό ήταν τα εμπνευσμένα ντεκόρ τους.

Ωστόσο, παρά την προσπάθεια που έχει γίνει, αυτή η ανανέωση της «Χιονάτης και των Επτά Νάνων» των αδελφών Γκριμ δεν σε αφήνει χορτάτο.

Οι Επτά Νάνοι έχουν «μεταμορφωθεί» σε πολυμήχανους πολεμιστές που εκπαιδεύουν στις πολεμικές τέχνες τη… Χιονάτη. Ενα ανθρώπινο gadget που επιδιώκει κυρίως τον εύκολο και πρόχειρο εντυπωσιασμό. Η πρωτότυπη «Χιονάτη» είναι ένα μαγικό παραμύθι που ακόμη και σήμερα λειτουργεί σαν σχόλιο για τη ματαιότητα και την ανοησία που υπάρχει στην καταπολέμηση του χρόνου και του γήρατος. Η νέα εκδοχή θυμίζει περισσότερο κωμωδία εκδίκησης, χαϊλάιτ της οποίας είναι τα προσθετικά ξυλοπόδαρα με ελατήρια των νάνων, μέσω των οποίων δείχνουν σαν υπερφυσικοί Τζάκι Τσαν ενώ μοιράζουν καρπαζιές.




Πειρατές-καρτούν

Παραγωγή της εταιρείας Aardman - στο ενεργητικό της οποίας θα βρούμε κινούμενα σχέδια όπως το πανέξυπνο «Οι κότες το 'σκασαν», το τρισδιάστατο κινούμενο σχέδιο «Πειρατές» («Pirates», ΗΠΑ, 2012) παρακολουθεί τις περιπέτειες ενός παρηκμασμένου πειρατή ο οποίος αναζητεί την τελευταία ευκαιρία για να αποδείξει την αξία του. Σημαντικό ρόλο στην προσπάθειά του θα παίξει ο παπαγάλος του, ένα σπάνιο είδος πτηνού το οποίο ελκύει το ενδιαφέρον του…

Δαρβίνου. Η ταινία που σκηνοθέτησαν οι Πίτερ Λορντ και Τζεφ Νιούιτ έχει γυριστεί με τη μέθοδο του stop motion (οι φιγούρες μοιάζουν φτιαγμένες από πλαστελίνη) και πολύ πιθανόν να μας είχε αρέσει περισσότερο αν την είχαμε ακούσει στην πρωτότυπη, αγγλόφωνη εκδοχή της. Δεν έχουμε καμία αντίρρηση στη μεταγλώττιση των καρτούν αφού το κοινό τους είναι κατά 90% παιδικό, αλλά είναι τουλάχιστον άδικο για μια ταινία του 2011 να έχει ελληνική μεταγλώττιση επιπέδου «Οικογένειας Γουόλτον» και «Μικρού σπιτιού στο λιβάδι» (δεκαετία του 1970).

Οι φωνές που ακούμε στη θέση των Χιου Γκραντ, Μπρένταν Γκλίζον, Σάλμα Χάγεκ και των λοιπών αγγλόφωνων ηθοποιών είναι των Χρήστου Θάνου, Λίλας Μουτσοπούλου, Τζίμη Απέργη κ.ά.

Streetdance 2

Μουσικοχορευτική περιπέτεια αμερικανικής παραγωγής 2012 σε σκηνοθεσία Μαξ Γκιούα και Ντάνια Πασκίνι, με τους Φαλκ Χέντσελ, Σοφία Μπουτέλα, Ακάι Οσέι. Ο χορευτής του streetdance, Ας (Φαλκ Χέντσελ), μαζί με το νέο του φίλο Εντι (Τζορτζ Σάμσον) ταξιδεύουν σε ολόκληρη την Ευρώπη για να συγκεντρώσουν τους καλύτερους streetdancers σε μια δυνατή ομάδα χορευτών, με στόχο να κερδίσουν τους Invincible. Στην πορεία όμως ο Ας συναντά και τον έρωτα, στο πρόσωπο της πανέμορφης χορεύτριας της σάλσα, Εύα (Σοφία Μπουτέλα).



Προσοχη: όλες οι νέες ταινίες θα προβάλλονται στις αίθουσες από την Κυριακή του Πάσχα, εκτός από την ταινία «Streetdance 2 3D» που θα προβάλλεται από την Μ. Πέμπτη 12 Απριλίου.

tovima - horrorant

Δεμένη Κόκκινη Κλωστή (2012) Trailer



Το νήμα του Εμφυλίου ξετυλίγει η «Δεμένη Κόκκινη Κλωστή».
Ένα θέμα ταμπού για τον ελληνικό κινηματογράφο.

Σε μία ορεινή επαρχία του 1945, λίγο μετά τη Συμφωνία της Βάρκιζας, αριστεροί και δεξιοί ετοιμάζονται να συγκρουστούν και το εμφύλιο μίσος κυριαρχεί. Οι πρώην συνεργάτες των Γερμανών- οι ταγματασφαλίτες, οι δοσίλογοι- στήνουν παρακρατικούς μηχανισμούς και κυνηγούν τους Αριστερούς.

Ο Κώστας Χαραλάμπους κάνει focus στο σχηματικό αλλά διαχρονικό « η βία γεννά βία». Οι σκηνές είναι σοκαριστικές, ανατριχιαστικές!

Το ιταλικό σινεμά έρχεται στην Αθήνα

Στις 19 Απριλίου ξεκινά η Γιορτή του Ιταλικού Σινεμά, «La Festa del cinema italiano», μια γιορτή κι όχι ένα τυπικό φεστιβάλ. Κι επειδή κάθε γιορτή είναι ένα πολυσύνθετο πολιτιστικό γεγονός, με αφορμή και άξονα τον Ιταλικό Κινηματογράφο οι Αθηναίοι θα έχουν την ευκαιρία να γνωριστούν με την Ιταλική κουλτούρα ξεκινώντας από το σινεμά και φτάνοντας ως τη γεύση.

Η πρωτοβουλία και η υλοποίηση αυτής της συνάντησης τελεί υπό την αιγίδα της Ιταλικής Πρεσβείας, του Ιταλικού Μορφωτικού Ινστιτούτου Αθηνών και του Ελληνοϊταλικού Επιμελητηρίου.

Μέχρι τις 25 Απριλίου και για μια ολόκληρη εβδομάδα, οι κινηματογράφοι «Ιντεάλ» (Πανεπιστημίου 46) και «Έλλη» (Ακαδημίας 64)θα φιλοξενούν την συγκεκριμένη εκδήλωση.

Η τελετή έναρξης στο «Ιντεάλ» γίνεται με μια ολοκαίνουργια ταινία που έχει τίτλο «Appartamento ad Atene» («Διαμέρισμα στην Αθήνα») . Πρόκειται για μια ταινία του Ρουτζέρο Ντι Πάολα, ο οποίος στο σκηνοθετικό του ντεμπούτο θέλησε να ασχοληθεί με μια υπόθεση η οποία διαδραματίζεται στη γερμανοκρατούμενη Αθήνα του 1942, στους πρόποδες της Ακρόπολης. Ο Ρουτζέρο Ντί Πάολα μας κάνει την τιμή να παραστεί στην τελετή έναρξης, στην πρεμιέρα της ελληνοπρεπούς ιταλικής ταινίας του, στην οποία πρωταγωνιστούν η μεγάλη Ιταλίδα ηθοποιός Λάουρα Μοράντε κι ο δικός μας Γεράσιμος Σκιαδαρέσης.

Την ίδια μέρα, το κοινό μπορεί να παρακολουθήσει στον κινηματογράφο «Έλλη» δύο άλλες ταινίες από το σύγχρονο ιταλικό σινεμά, διαφορετικού ύφους και είδους η κάθε μία : Tην δραματική κομεντί «La donna della mia vita» («Η γυναίκα της ζωής μου») του Λούκα Λουτσίνι με τον Αλεσάντρο Γκάσμαν, γιό του αείμνηστου Βιττόριο και τους Λούκα Αρτζεντέρο , Βαλεντίνα Λοντοβίνι και Στεφάνια Σαντρέλι και στη συνέχεια το «L’ uomo che verra» («Ο άνθρωπος που θα’ρθει») του Τζόρτζιο Ντιρίτο.

Την κινηματογραφική “festa” θα πλαισιώσουν οι γεύσεις της γειτονικής χώρας αφού η κουζίνα αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της Ιταλική κουλτούρα. Τη γευσιγνωσία έχουν αναλάβει γνωστά ιταλικά εστιατόρια της πόλης έτσι ώστε οι θεατές να έχουν την δυνατότητα να απολαύσουν ιταλικά μενού σε ειδικές τιμές.

protothema

American Animal (2012) Poster

The Dictator (2012) New Poster

Ice Age: Continental Drift (2012) International Poster

The Broken Tower (2012) Trailer

The Avengers (2012) New Featurette

The Magic of Belle Isle (2012) Trailer

The Host (2013) Teaser Poster

Django Unchained (2012) Poster

The Avengers (2012) New tv spot

Μεγάλη Πέμπτη 12/04/2012 - Ταινίες στην Ελληνική TV

14:45 Ace Ventura JR.: ντετέκτιβ Zώων Star Κωμωδία
15:00 Ο μύθος της λίμνης Mega Περιπέτεια
16:30 Quo vadis Star Ξένη ταινία
17:15 Ματίλντα Mega Ξένη ταινία
21:00 Οι δέκα εντολές Star Ξένη ταινία
21:00 Επτά ζωές Mega Δράμα
22:00 Ο δρόμος του ειρηνικού πολεμιστή ΝΕΤ Ξένη ταινία
22:50 Freedom writers ANT1 Ξένη ταινία
23:15 Ο κόσμος είναι μεγάλος και η σωτηρία της ψυχής βρίσκεται στη γωνιά ΕΤ1 Δράμα
00:30 The getaway ΝΕΤ Ξένη ταινία
00:30 H καταιγίδα Star Ξένη ταινία
01:15 Επτά ζωές Mega Δράμα
01:20 Η Μέριλυν και εγώ ANT1 Δράμα
03:00 Οταν κάποιον αγαπάς Star Αισθηματική κομεντί