Προσεχώς

Προσεχώς


Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2012

Fan Made Star Wars Uncut: Directors Cut

HiTECH -Tεύχος Φεβρουαρίου 2012

Θαυμάσιο infographic που εξηγεί τι σημαίνουν οι όροι sequel, spin-off, adaptation, reboot, κλπ. στον κινηματογράφο.

ChronoCon "First Light" HDR – HD Timelapse

Django Unchained (2012) Poster

Οι ταινίες που περιμένουμε με ανυπομονησία το 2012!

he Hobbit: An Unexpected Journey

Mε τους Martin Freeman, Ian McKellen, Elijah Wood, Cate Blanchett, Hugo Weaving, Orlando Bloom, Evangeline Lilly, Andy Serkis, Ian Holm, Christopher Lee, Richard Armitage

Σκηνοθεσία: Peter Jackson

Τι θα δούμε: Το πρώτο μέρος του prequel του "Άρχοντα των Δαχτυλιδιών", όπου μαθαίνουμε την ιστορία του Bilbo Baggins και της απίστευτης περιπέτειας που έζησε, κατά τη διάρκεια της οποίας ανακάλυψε και το "one ring" (ναι το διαβόητο δαχτυλίδι της τριλογίας)

Γιατί το περιμένουμε: Γιατί θα ταξιδέψουμε πίσω στη Μέση Γη, με την άριστη καθοδήγηση του Peter Jackson, που μετέφερε ένα από τα σημαντικότερα έργα της παγκόσμιας λογοτεχνίας από τη φαντασία μας στις κινηματογραφικές αίθουσες.

Γιατί θα δούμε όλους τους αγαπημένους μας χαρακτήρες, με τους παλιούς αλλά και νέους ηθοποιούς να τους υποδύονται. Και τέλος γιατί έχουμε διαβάσει ΟΛΑ τα βιβλία του Tolkien (ναι ακόμα και το εγχειρίδιο της Quenya).


THE HOBBIT: AN UNEXPECTED JOURNEY - TRAILER από VillageGR


Dark Shadows

Με τους Johnny Depp, Eva Green, Michelle Pfeiffer, Helena Bonham Carter

Σκηνοθεσία: Tim Burton

Τι θα δούμε: Remake της ομώνυμης τηλεοπτικής σειράς του 1966 από τον Tim Burton και το γνωστό επιτελείο του. (Μη μου πείτε πως ξαφνιαστήκατε για την επιλογή του Johnny Depp!)

Γιατί το περιμένουμε: Γιατί μετά από τον Gary Oldman, τον Tom Cruise, τον Brad Pitt, τα (ψευδο)vampires του Twilight και τα σεξοvampires του True Blood, απλά περιμένουμε πως και πως να δούμε και τον Johnny σε ρόλο απέθαντου αιμοδιψούς πλάσματος.

Γιατί θα είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον να παρακολουθήσουμε την προσέγγιση ίσως του πιο εκκεντρικού και μακάβριου σκηνοθέτη σε μια παρέλαση υπερφυσικών πλασμάτων, που είναι και πολύ της μόδας τα τελευταία χρόνια.

Γιατί και ο Tim Burton και ο Johnny Depp έχουν δηλώσει πως είχαν εμμονή με τη συγκεκριμένη σειρά, οπότε η ταινία θα λειτουργήσει και σαν φόρος τιμής. Γιατί η παρουσία της Michelle Pfeiffer είναι από μόνη της ένας ιδιαίτερα πειστικός λόγος.

Μαζί με την ταινία έρχεται bonus και το Frankenweenie, το project που έβαλε τον Burton στην μαύρη λίστα της Disney, καθώς θεωρήθηκε αρκετά φρικιαστικό για το νεανικό κοινό.

Η ιστορία ενός μικρού αγοριού και η προσπάθεια του να το "παίξει" Θεός, επαναφέροντας στη ζωή του το μικρό σκυλάκι του.

Remake της ταινίας μικρού μήκους του Burton από το 1984, θα κυκλοφορήσει στις κινηματογραφικές αίθουσες τον Οκτώβριο του 2012.

Prometheus

Με τους Charlize Theron, Idris Elba, Noomi Rapace, Michael Fassbender, Guy Pearce

Σκηνοθεσία: Ridley Scott

Τι θα δούμε: Ομάδα επιστημόνων ανακαλύπτει νέα στοιχεία για την προέλευση της ζωής στη Γη που τους οδηγεί σε ανεξερεύνητες γωνιές του διαστήματος. Εκεί ανακαλύπτουν κάτι που απειλεί να μας αφανίσει όλους και ως γνωστόν, στο διάστημα κανείς δε μπορεί να σε ακούσει να ουρλιάζεις.

Γιατί το περιμένουμε: O Ridley Scott επιστρέφει στο είδος όπου έχει μεγαλουργήσει (“Alien”, “Blade Runner”) και ενδεχομένως και στο σύμπαν όπου έχει μεγαλουργήσει επίσης: Η ταινία είχε ξεκινήσει ως prequel του “Alien”, στην πορεία υποτίθεται πως το σενάριο (από τον Damon Lindelof του “Lost”) εξελίχθηκε σε κάτι ανεξάρτητο, αλλά παραμένουν μέσα ψήγματα από το DNA της μυθολογίας του “Alien”.

Λοιπόν, εντάξει, δε μας ενδιαφέρει. Το τρέιλερ είναι απίστευτο.


PROMETHEUS (ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ) - trailer #1 HD από myfilm-gr


Django Unchained

Με τους Jamie Foxx, Leonardo DiCaprio, Don Johnson, Kurt Russell, Kerry Washington, Samuel L. Jackson

Σκηνοθεσία: Quentin Tarantino

Τι θα δούμε: Ένας σκλάβος που απελευθερώνεται θέλει να απελευθερώσει τη γυναίκα του που είναι ακόμα δέσμια σε μια φυτεία του Μισισιπή.

Γιατί το περιμένουμε: Κάθε ταινία του Tarantino είναι εκ των πραγμάτων μεγάλο γεγονός, και πρόσεξε τι θέλει να κάνει εδώ.

“Μια ταινία που να αφορά στο ένοχο παρελθόν της Αμερικής με τη δουλεία κι όλα αυτά, αλλά να είναι σαν σπαγκέτι γουέστερν όχι σαν τις σοβαρές ταινίες που μιλάνε για μεγάλα ζητήματα.

Φυσικά.

Μετά το σπαγκέτι γουέστερν στον Β’ Παγκόσμιο που ήταν το “Inglourious Basterds”, αυτό θα είναι ένα σπαγκέτι γουέστερν στον Αμερικάνικο Νότο.

Argo

Με τους Bryan Cranston, Ben Affleck, John Goodman, Alan Arkin

Σκηνοθεσία: Ben Affleck

Τι θα δούμε: H αληθινή ιστορία της διάσωσης 6 αμερικάνων διπλωματών στην Τεχεράνη το 1979.

Γιατί το περιμένουμε: Μας αρέσει να συνεχίζουμε να επιβεβαιώνουμε το σκηνοθετικό ταλέντο του Ben Affleck, ταινία μετά την ταινία, ίσως επειδή κάπου βαθιά μέσα μας συνεχίζει να μας φαίνεται αδιανόητο ότι εδώ και 4 χρόνια τώρα, μιλάμε όντως, στα σοβαρά, χωρίς να γελάμε, για σκηνοθετικό ταλέντο του Ben Affleck.

Οι περιπέτειες που έχει γυρίσει (“Gone Baby, Gone” και “The Town”) έχουν πιάσει άψογα το ρυθμό και την αίσθηση της πόλης και των χαρακτήρων τους, και το να δοκιμάσει τις δυνάμεις του σε κάτι που περιγράφειται ως “ιστορική περιπέτεια” σίγουρα μας ιντριγκάρει. Go Ben, Go!

"Άτιτλη ταινία της Kathryn Bigelow"

Με τους Chris Pratt, Jessica Chastain, Idris Elba, Guy Pearce

Σκηνοθεσία: Kathryn Bigelow

Τι θα δούμε: Μια ταινία για το κυνήγι και τη δολοφονία του Osama bin-Laden, στη γρηγορότερη ίσως αντίδραση ως σήμερα του κινηματογραφικού κόσμου απέναντι σε κάποιο πραγματικό γεγονός.

Γιατί το περιμένουμε: Σίγουρα είναι ταινία που θα πολώσει και θα συζητηθεί μέχρι εξάντλησης.

Το θέμα είναι ευαίσθητο όσο και εξαιρετικά ενδιαφέρον, όπως ενδιαφέρον είναι και το δημιουργικό τιμ, δηλαδή οι Kathryn Bigelow/Mark Boal: Το (βραβευμένο με Όσκαρ) δίδυμο σκηνοθέτιδος και σεναριογράφου πίσω από το φανταστικό “Hurt Locker” που σάρωσε στα Όσκαρ πριν 2 χρόνια.

Το καστ μοιάζει δυνατό (η Chastain είναι ξαφνικά παντού) και έτσι κι αλλιώς η Bigelow είναι αγαπημένη δημιουργός. (Η καλύτερή της ταινία ήταν και παραμένει το “Point Break”, Όσκαρ, ξε-Όσκαρ.)

Stoker

Με τους Nicole Kidman, Mia Wasikowska, Dermot Mulroney

Σκηνοθεσία: Park Chan-wook

Τι θα δούμε: Ιστορία που αντλεί χαλαρά έμπνευση από τον “Δράκουλα” του Bram Stoker, με έναν μυστηριώδη θείο να έρχεται στο οικογενειακό σπίτι της κόρης και της συζύγου του άντρα που μόλις πέθανε.

Γιατί το περιμένουμε: Είναι το αγγλόφωνο ντεμπούτο του ανθρώπου που έκανε δώρο στην ανθρωπότητα το “Oldboy” και αυτό μας αρκεί.

Αλλά και σαν ιστορία μας ιντριγκάρει, ως προς το πώς ακριβώς αντλεί από τον Stoker.

Ιστορία που, αξίζει να τονίσουμε, έχει γράψει ο Wentworth Miller, δηλαδή ο πρωταγωνιστής του “Prison Break”, ένα γεγονός που κρύβει τόσες πιθανές σουρεαλιστικές επεκτάσεις που μπορεί να αποδειχθεί καταστροφή ή θρίαμβος.

Brave

Με τις φωνές των: Kelly McDonald, Emma Thompson, Billy Connolly, Julie Walters

Σκηνοθεσία: Mark Andrews

Από τη Disney


BRAVE trailer HD από myfilm-gr

Τι θα δούμε: Ταινία 3D-animation για την ιστορία μιας νεαρής πριγκίπισσας της Σκωτίας, που αψηφάει τα πατροπαράδοτα έθιμα και αποφασίζει να χαράξει το δικό της δρόμο.

Γιατί το περιμένουμε: Η πλοκή βασίζεται σε αρκετά κλισέ, όμως η γενική ατμόσφαιρα στα μυστηριώδη και θρυλικά Highlands της Σκωτίας σίγουρα μας προδιαθέτει για ένα μία ευχάριστη θέαση.

Το περιμένουμε ακόμα γιατί η κοκκινομάλλα Merida είναι η πρώτη γυναίκα πρωταγωνίστρια σε ταινία της Pixar.

The Master

Με τους Amy Adams, Joaquin Phoenix, Philip Seymour Hoffman, Laura Dern

Σκηνοθεσία: Paul Thomas Anderson

Τι θα δούμε: Η γέννηση μιας παρα-θρησκευτικής στην Αμερική του 1950 μέσα από τη σχέση του παπατζή ηγέτη και του δεξιού του χεριού.

Γιατί το περιμένουμε: Ο Paul Thomas Anderson είναι από τους μεγάλους μας σκηνοθέτες και επιστρέφει μετά το “Θα Χυθεί Αίμα” έτοιμος να τα βάλει, κατά τα φαινόμενα, με τους Σαϊεντολόγους. ΟΚ, θα χυθεί αίμα.

Επίσης γυρίζει την ταινία του σε 65άρι φιλμ (πάλι με το στόμα ανοιχτό θα μείνουμε), βάζει ξανά τον Johnny Greenwood των Radiohead να γράψει τη μουσική (στις καρδιές μας έχει ήδη ένα Όσκαρ) και αυτό το δίδυμο Joaquin Phoenix και Phillip Seymour-Hoffman καθόλου άσχημα δε μας κάθεται.

Lincoln

Με τους: Daniel Day Lewis, Sally Field, Joseph Gordon-Levitt, Tommy Lee Jones

Σκηνοθεσία: Steven Spielberg

Τι θα δούμε: Βιογραφική ταινία για τη ζωή του Abraham Lincoln, βασισμένη στο βιβλίο της Doris Kearns Goodwin, "Team of Rivals: The Political Genius of Abraham Lincoln."

Γιατί το περιμένουμε: Γιατί ο άνθρωπος "που λατρεύουμε να μισούμε", Spielberg έκανε πάλι το θαύμα του, με μια ταινία υψηλών απαιτήσεων και ένα "dream team" καστ.

Γιατί το θέμα που διαπραγματεύεται είναι από μόνο του άκρως ενδιαφέρον, δηλαδή οι τελευταίοι μήνες της ζωής του Lincoln, το τέλος του Εμφυλίου και η πτώση της δουλείας.

Γιατί οι παραγωγοί της ταινίας είπαν πως ο Daniel Day Lewis τους ανατριχιάζει καθημερινώς με την ερμηνεία του.


Οι μεγάλοι σκηνοθέτες

Το ότι η πιο αναμενόμενη από τις ταινίες των μεγάλων auteurs για φέτος δεν έχει καν τίτλο είναι κάτι το απόλυτα συνεπές με το ποιος είναι ο δημιουργός της, δηλαδή ο παραδοσιακά απαιτητικός Terrence Malick (με Χρυσό Φοίνικα για το “Δέντρο της Ζωής”) που επιστρέφει με ένα ρομαντικό δράμα στο οποίο πρωταγωνιστούν, κρατάμε την ανάσα μας, Jessica Chastain, Ben Affleck, Rachel McAdams, Rachel Weisz, Javier Bardem, Michael Sheen και τα λοιπά.


The Grandmasters - Teaser Trailer από amaliak


Μην ξεχνάμε πάντως ότι και το “Δέντρο” εν τέλει μας έκανε την τιμή πάνω από ένα χρόνο αργότερα από όταν το περιμένουμε, οπότε ας μην κρατήσουμε και την ανάσα μας.

Εξάλλου οι επιλογές θα είναι πολλές ακόμα. Ο Woody Allen συνεχίζει την ευρωπαϊκή τουρνέ του με το “Nero Fiddled” με πρωταγωνιστή αυτή τη φορά τον Jesse Eisenberg του “Social Network” σε μια επιλογή που σε κάνει να χτυπάς το κούτελό σου αναφονώντας “ΜΑ ΝΑΙ!”.


Moonrise Kingdom Official Trailer από amaliak

Ακόμα επιστρέφουν με νέες ταινίες: O David Cronenberg που διασκευάζει Don DeLillo με Robert Pattinson στον πρωταγωνιστικό ρόλο (“Cosmopolis”), ο Wong Kar-Wai γυρίζει μια ταινία πολεμικών τεχνών για τον εκπαιδευτή του Bruce Lee (“The Grandmasters”), ο Alfonso Cuaron επιχειρεί ένα sci-fi έπος σε 3D με τον Robert Downey Jr. (“Gravity”), οι αδερφοί Coen μας μεταφέρουν στη Νέα Υόρκη των ‘60s (“Inside Llewyn Davis”), ο Ang Lee διασκευάζει το “Life of Pi” που έχει περάσει από μύρια κύματα μέχρι να φτάσει στη μεγάλη οθόνη, και τελευταίος και καλύτερος -ή έστω πιο αγαπημένος-, ο Wes Anderson μας ταξιδεύει ξανά στο μοναδικό του σύμπαν με το “Moonrise Kingdom”.

Τα επιτυχημένα franchise

Η επιστροφή του James Bond είναι από τα κινηματογραφικά events της χρονιάς, δηλαδή επιτέλους πια.

Το “Skyfall” θα συνεχίσει την ιστορία του Nu-Bond, δηλαδή από τότε που η μυθολογία του ήρωα έκανε επανέναρξη και όρισε τον ήρωα (με τη μορφή του Daniel Craig, πλέον) ως έναν περισσότερο σκληρό και σύγχρονο κατάσκοπο, στα χνάρια του Jason Bourne.

Μιλώντας για Jason Bourne, η κληρονομιά του υπερ-κατασκόπου θα γίνει εμφανής και στη συνέχιση εκείνης της σειράς ταινιών, που τώρα συνεχίζουν χωρίς τον ίδιον.

The Bourne Legacy” ή αλλιώς, μια κατασκοπική περιπέτεια με τον Jeremy Renner που θα τα πάει καλύτερα στα ταμεία αν γράφει ‘Bourne’ στον τίτλο της.

Αρχές και ξεκινήματα και στην ρομαντική μυθολογία του φανταστικού: To “Twilight” επιτέλους τελειώνει, το “Hunger Games” επιτέλους αρχίζει, με την Jennifer Lawrence στον κεντρικό ρόλο της κινηματογραφικής μεταφοράς ενός συναρπαστικού βιβλίου.

Από κοντά ο “John Carter”, ενώ στις μεγάλες επιστροφές δεν ξεχνάμε και τους “Άντρες με τα Μαύρα” στην 3η ταινία της σειράς που επιφυλάσσει ένα απροσδόκητο ταξίδι στο χρόνο.


JOHN CARTER - TEASER TRAILER από FeelgoodEntertainment


Men in Black III [Trailer] από PoeTiCaL_DeMoN

Superhero year

Είναι η χρονιά των υπερηρωίστικων ταινιών. Κομιξόφιλοι ετοιμαστείτε από τώρα για να περάσετε αρκετές ώρες στις κινηματογραφικές αίθουσες.

Τον Ιούλιο του 2012 θα κυκλοφορήσει το Amazing Spider-Man. Αρχικά η σκηνοθεσία είναι του Marc Webb (τον ξέρεις από το 500 Days of Summer), που είναι κυρίως σκηνοθέτης videoclip με παραπάνω από 100 στο ενεργητικό του, οπότε θα έχει ενδιαφέρον να τον δούμε σε κάτι τελείως διαφορετικό.


The Amazing Spiderman Trailer από TechGear

Εκεί που λέγαμε όμως πως δεν θα μπορούσαν να είχαν επιλέξει χειρότερο ηθοποιό από τον Tobey Maguire για να ενσαρκώσει τον άνθρωπο-αράχνη, τσουπ! οι άνθρωποι του Hollywood μας διέψευσαν.

Andrew Garfield λοιπόν, ή αλλιώς το τυπάκι από το Social Network, που περίμενε μια ολόκληρη ταινία για να υψώσει το ανάστημα του και να τα βάλει με τον Marc Zuckerberg.

Ευτυχώς που παίζει και η Emma Stone (Zombieland, The Help) και ανεβαίνουν λίγο οι μετοχές της ταινίας.

Στη συνέχεια δεν μπορούμε να αποφασίσουμε ποια ταινία περιμένουμε με μεγαλύτερη αγωνία.

Το "The Avengers" του Joss Whedon ή το κύκνειο άσμα της τριλογίας του Nolan, "The Dark Knight rises"; Ίσως να προηγείται απειροελάχιστα το Avengers, με την απλή, αλλά σε καιρούς κρίσης απαραίτητη, λογική του "παίρνεις έξι υπερήρωες στην τιμή του ενός!"

Σοβαρά τώρα, το Avengers θα κυκλοφορήσει τον Μάιο του 2012 και αν κρίνουμε από το πλούσιο βιογραφικό του σκηνοθέτη, στον χώρο του κινηματογράφου και της τηλεόρασης αλλά και στον χώρο των κόμικς, τότε ίσως πρόκειται για την υπερπαραγωγή της ζωής μας.


ΟΙ ΕΚΔΙΚΗΤΕΣ (THE AVENGERS) - OFFICIAL TRAILER από FeelgoodEntertainment

Και βασικά, είναι ωραίο και καθησυχαστικό να ξέρεις πως ένα τόσο φιλόδοξο εγχείρημα το αναλαμβάνει κάποιος που αγαπάει τα κόμικς. Με εξαίρεση τον Bruce Banner/Hulk, που δεν θα τον υποδυθεί ο Edward Norton αλλά ο Mark Ruffalo, όλοι οι υπόλοιποι ηθοποιοί επανέρχονται σε γνώριμους ρόλους.

Οι προηγούμενες ξεχωριστές ταινίες για σχεδόν όλα τα μέλη της υπερηρωίστικης ομάδας, αποτελούν κομμάτια ενός παζλ, ενώ το Avengers θα λειτουργήσει σαν τον κάδρο που θα το αγκαλιάσει.

Τέλος, το 2012 θα δούμε και τον επίλογο της τριλογίας που μετέφερε τον άνθρωπο νυχτερίδα, από το πολύχρωμο και καρτουνίστικο σύμπαν των '90s στην ζοφερή, μουντή αλλά και εξαίσια σύγχρονη πραγματικότητα.

Τον Ιούλιο του 2012 ο Christopher Nolan θα ολοκληρώσει το πόνημά του, αυτή τη φορά επιστρατεύοντας τον κακό Bane (Tom Hardy) και την σαγηνευτική Catwoman.

Ο Christian Bale θα φορέσει για τελευταία φορά την μάσκα του Batman, έχοντας στο πλευρό του τον πιστό Alfred (Michael Caine) και τον δήμαρχο James Gordon (Gary Oldman)


THE DARK KNIGHT RISES TRAILER 2 (GREEK SUBS) από VillageGR

Η Anne Hathaway ως Catwoman είναι ένα ρίσκο που είμαστε διατεθειμένοι να πάρουμε...

Οι φιλόδοξες διασκευές

Πολλές είναι και οι διασκευές για το 2012, εμείς διαλέξαμε τις πιο ενδιαφέρουσες.

Αρχικά το Cloud Atlas, είναι βασισμένο στο χιλιοβραβευμένο βιβλίο του David Mitchell με το ίδιο όνομα

Περιγράφει έξι διαφορετικές αλλά αλληλένδετες ιστορίες, που αντιπροσωπεύουν η κάθε μία από ένα διαφορετικό λογοτεχνικό είδος.

Ο σκηνοθέτης Tom Tykwer (Run Lola run) έχει αποδείξει πως τα καταφέρνει πολύ καλά στις mindblow ταινίες, μαζί με τους Wachowskis περιμένουμε και αυτή τη φορά κάτι ανάλογο.

Στην ταινία θα πρωταγωνιστήσουν οι Ben Whishaw, Tom Hanks, Halle Berry, Susan Sarandon, Keith David, Hugo Weaving, Jim Broadbent, Hugh Grant και Jim Sturgess.

Ο Leonardo DiCaprio από την άλλη, θέλει να γίνει Redford στη θέση του Redford, αναλαμβάνοντας τον πρωταγωνιστικό ρόλο στην ταινία The Great Gatsby.

Εμείς είμαστε λίγο επιφυλακτικοί, καθώς ο χαρακτήρας του βιβλίου του F. Scott Fitzgerald είναι από τους πιο διάσημους στην παγκόσμια λογοτεχνία, όμως θέλουμε να δούμε την προσπάθεια του Leo.

Ένα ακόμα έργο κλασικής λογοτεχνίας που έχει χιλιομεταφερθεί στην κινηματογραφική αλλά και την τηλεοπτική οθόνη είναι οι "Άθλιοι" του Victor Hugo.

Όμως μια σύγχρονη μεταφορά του ομώνυμου musical με τον Hugh Jackman (!) στο ρόλο του Γιάννη Αγιάννη και τον Russell Crowe στο ρόλο του Ιαβέρτη σίγουρα μας κέντρισε την προσοχή. Ναι θα δεις τον Hugh να τραγουδάει και να χορεύει!

Από τον σκηνοθέτη του υπέροχου The King's Speech, Tom Hooper. Άλλο ένα συν για να δεις την ταινία.

Πρωταγωνιστούν ακόμα οι Anne Hathaway, Eddie Redmayne, Amanda Seyfried, Sacha Baron Cohen (!!) και η Helena Bonham Carter.

Τέλος περιμένουμε και την μεταφορά του μυθιστορήματος του Jack Kerouac, On the Road, η οποία θα γίνει από τον Walter Salles, και θα πρωταγωνιστούν οι Sam Riley, Kristen Stewart, Kirsten Dunst, Viggo Mortensen.

Καθρέφτη, καθρεφτάκι μου...

Το υπερηρωιστικό πηγάδι όμως αρχίζει να στερεύει και το Hollywood αποφάσισε να στραφεί σε ένα άλλο προσφιλές σε όλους μας (ή σχεδόν σε όλους μας) θέμα.

Τα παραμύθια. Τη συνταγή ακολουθεί και η τηλεόραση έτσι έχουμε τις σειρές Once Upon a time και Grimm, ενώ στη μεγάλη οθόνη μετά την Κοκκινοσκουφίτσα (Red Riding Hood) καταφθάνει η Χιονάτη!

Και μάλιστα εις διπλούν. Mirror Mirror λοιπόν και Snow White and the Huntsman.

Το πρώτο είναι περισσότερο στη λογική του παραμυθιού, με μια εξαιρετικά πετυχημένη Lily Collins στον ρόλο της Χιονάτης και με το 1000ο comeback της Julia Roberts αυτή τη φορά στο ρόλο της κακής μητριάς, που αυτοδιακωμωδείται.

Παίζει και το έτερο τυπάκι του social network και ανταγωνιστής του Zuckerberg, Armie Hammer.


MIRROR MIRROR trailer HD από myfilm-gr

Στην άλλη πλευρά του ρινγκ έχουμε μια πιο σκοτεινή version της αγαπημένης μας ηρωίδας, όσο σκοτεινή τέλος πάντων μπορεί να γίνει η Kristen Stewart που την υποδύεται.

Το Snow White and the Huntsman δεν θα σε κάνει να κρυφογελάσεις ένοχα, όπως το Mirror Mirror (γιατί μεγάλωσες πια για να σε επηρεάζουν αυτές οι κωμωδίες) αλλά σκοπεύει να σε τρομάξει, κυρίως με την επιβλητική ερμηνεία της Charlize Theron. Η κακιά μητριά, ακόμα πιο κακιά!

Ο Chris Hemsworth (Thor), στον ρόλο του κυνηγού θα ικανοποιήσει το γυναικείο κοινό.


SNOW WHITE AND THE HUNTSMAN trailer HD από myfilm-gr

Η διάσωση του στρατιώτη Ryan (Gosling)

Αν νομίζατε ότι το 2011 ήταν η χρονιά του, που να δείτε τι σας επιφυλλάσει το '12.

Τρεις πολυαναμενόμενες ταινίες με πρωταγωνιστή το πιο hot όνομα του Hollywood.

Στο Gangster Squad θα μεταφερθούμε σε ατμόσφαιρα film noir των δεκαετιών '40-'50 και θα παρακολουθήσουμε τις προσπάθειες της αστυνομίας του Los Angeles να κρατήσει την πόλη των Αγγέλων, "καθαρή".

Ονόματα, όπως ο Sean Penn, Josh Brolin, Nick Nolte και η Emma Stone θα πρωταγωνιστήσουν στην ταινία, η οποία είναι βασισμένη σε μια σειρά άρθρων που δημοσιεύτηκαν στους LA Times.

Και ενώ στην παραπάνω ταινία ο Ryan θα πολεμάει τους gangsters, στην ταινία Only God Forgives θα γίνει και ο ίδιος ένας.

Μαζί με τον σκηνοθέτη του Drive, Nicolas Winding Refn θα προσπαθήσουν να αναβιώσουν την προηγούμενη επιτυχία τους.

Τέλος στο "A Place Beyond the Pines" ο Ryan υποδύεται έναν μοτοσυκλετιστή που σκέφτεται να διαπράξει ένα έγκλημα για να συντηρήσει τη γυναίκα και το παιδί του.

Φυσικά αυτό θα έχει δυσάρεστες και τραγικές συνέπειες. Ποια η διαφορά με το Drive, είπαμε; Α ναι, εδώ οδηγεί μηχανή.

Το καλό είναι ότι την σκηνοθετεί ο Derek Cianfrance του Blue Valentine, πάλι με τον Ryan, ενώ συμμετέχουν και οι Ray Liotta, Eva Mendes, Rose Byrne.

Για το τέλος αφήσαμε το γεγονός πως στην ταινία θα κονταροχτυπηθούν ο "almost most sexy man του 2011" (Gosling) και ο επίσημα most sexy, Bradley Cooper.

Το γέλιο βγήκε από τον παράδεισο

Η σφραγίδα του Judd Apatow βρίσκεται παντού πάνω στην επερχόμενη σεζόν, καθώς το χαρακτηριστικό του στυλ της “ευαίσθητης καφροκωμωδίας” έχει χτυπήσει τα τελευταία μια ευαίσθητη χορδή τόσο με τον κόσμο που πληρώνει εισιτήρια, όσο και με τους κριτικούς.

Η νέα του σκηνοθετική & συγγραφή απόπειρα, η πρώτη από το “Πεθαίνω στα Γέλια”, είναι μια ιδιαίτερη περίπτωση σίκουελ, το “This is 40”, όπου βλέπουμε τι γίνεται στις ζωές του Pete και της Debbie, μερικά χρόνια αφού τους γνωρίσαμε στο “Knocked Up”.

Το “The Five-Year Engagement” ακούγεται κάπως πιο αστείο και λιγότερο δραματικό, με Jason Segel και Emily Blunt να βρίσκονται παγιδευμένοι σε έναν ατελείωτο αρραβώνα. (Από τους ανθρώπους που σας έφεραν το “Forgetting Sarah Marshall”.)


The Five-Year Engagement Trailer από elisabith

Τέλος στο “Friends with Kids” επανενώνεται πρακτικά όλο το καστ από τις “Φιλενάδες” (με την προσθήκη του πολύ αστείου Adam Scott) για να πει μια ιστορία στη χροιά του “Όταν ο Χάρι Γνώρισε τη Σάλι”.


fwk από azmovies

Τα αγαπάμε όλα αυτά και τα περιμένουμε πώς και πώς, αλλά είναι ευχάριστο που τουλάχιστον μέσα σε όλο αυτό το συναίσθημα υπάρχει κι ένας ανίερος κωμικός σαν τον Sacha Baron Cohen να έρθει να τα κάνει όλα λίμπα με τον “Dictator” του, την πιο πολυαναμενόμενη κωμωδία της χρονιάς.


d από azmovies

Ιστορίες φαντασίας και τρόμου

Στην ιδιαίτερα αγαπητή κατηγορία των θρίλερ και των ταινιών τρόμου έχουμε αρχικά το The Woman in black, ή αλλιώς "την προσπάθεια του Daniel Radcliffe να απαγκιστρωθεί από τον Harry Potter", επιλέγοντας κάτι αρκετά διαφορετικό, μια ατμοσφαιρική ταινία τρόμου.


Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΜΑΥΡΑ trailer #2 HD (THE WOMAN... από myfilm-gr

Το trailer μας προετοιμάζει για αρκετά ανατριχιαστικές σκηνές και καλοστημένη σκηνοθεσία.

Στη συνέχεια περιμένουμε με ανυπομονησία το The Cabin in the woods


THE CABIN IN THE WOODS trailer HD από myfilm-gr

Για το τέλος αφήσαμε το καλύτερο.

Abraham Lincoln: Vampire Hunter. Ναι, σωστά διαβάσατε, ο Αβραάμ Λίνκολν, ο 16ος πρόεδρος των ΗΠΑ, με μια μυστική ταυτότητα ατρόμητου κυνηγού βρυκολάκων! Μην ρωτήσετε λεπτομέρειες, απλά δείτε το!

Πηγή: cosmo.gr

Airborne (2012) Trailer

The Pact (2012) Poster

Dark Tide (2012) Poster

Nothing To Fear (2012) Poster

Touch (2012) TV Series Poster

Ελευθερος Τύπος - Σάββατο 21/01/2012

«Έφυγε» η θρυλική τραγουδίστρια των μπλουζ Έτα Τζέιμς

Πέθανε την Παρασκευή, σε ηλικία 73 ετών, η θρυλική Αμερικανίδα τραγουδίστρια της τζαζ, των μπλουζ και της σόουλ Έτα Τζέιμς.

Στη διάρκεια της καριέρας της η Έτα Τζέιμς είχε τιμηθεί με τέσσερα βραβεία Grammy και 17 Blues Music Awards.

Η Έτα Τζέιμς, της οποίας το πραγματικό όνομα ήταν Τζεϊμσέτα Χόκινς, έπασχε από λευχαιμία στο τελικό στάδιο και πέθανε σε νοσοκομείο του Ρίβερσάιντ, ανατολικά του Λος Άντζελες.

in.gr

Σάββατο 21/01/2012 - Ταινίες στην Ελληνική ΤV

13:30 Φλασντανς ANT1 Αισθηματική
13:45 Το κορίτσι της διπλανής πόρτας Star Κωμωδία
14:00 Ένας αλλιώτικος πατέρας Σπορ+ Δράμα
14:50 Καράτε Κιντ 3 Mega Ξένη ταινία
16:00 Παιχνίδια της μοίρας ΝΕΤ Κωμωδία
17:20 Τρισδιάστατοι κατάσκοποι: GAME over Alpha Κωμωδία
19:00 Ο Θύμιος τα Κανέ θάλασσα ΕΤ3 Ελληνική ταινία
19:15 «Μάουζερ» μια παράσταση, μια ΖΩΗ... Πρίσμα+ Ξένη ταινία
21:00 Η μάσκα Star Ξένη ταινία
22:10 Νοσοκόμα Μπέτυ Πρίσμα+ Ξένη ταινία
22:15 Μόνο για σένα Mega Αισθηματική κομεντί
23:00 Καπνός Σπορ+ Δράμα
23:00 Το τελευταίο κόλπο Star Ξένη ταινία
23:00 Το όνειρο της Κασσάνδρας Alpha Ξένη ταινία
23:00 Σάιμον: Ένα μικρό θαύμα ΕΤ3 Ξένη ταινία
00:45 Οι αγγελιοφόροι Mega Θρίλερ
00:50 Ένας αλλιώτικος πατέρας Σπορ+ Δράμα
01:00 Οι άντρες με τα άσπρα Star Κωμωδία
01:30 Υποψίες ANT1 Τρόμου
02:00 Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας ΝΕΤ Ξένη ταινία
03:00 Jackass 2 Star Κωμωδία

Αναβάλλεται η συζήτηση των νόμων SOPA/PIPA αλλά ο κυβερνοπόλεμος συνεχίζεται

Η μαζική διαμαρτυρία την εβδομάδα που πέρασε κατά των νόμων SOPA και PIPA οι οποίοι απειλούν την ακεραιότητα του Ίντερνετ έφερε αποτέλεσμα με την απόσυρση του νόμου PIPA από την αμερικανική Γερουσία. Ωστόσο την ίδια ώρα το κλείσιμο της ιστοσελίδας ανταλλαγής αρχείων Megaupload έχει επισύρει την οργή εκατομμυρίων χρηστών και οδήγησε τους Anonymous σε κυβερνοπόλεμο κατά δεκάδων ιστοσελίδων.

Η Γερουσία, όπως έγινε γνωστό την Παρασκευή, ανέβαλε επ΄αόριστο τη συζήτηση του νομοσχεδίου PIPA (Protect IP Act) που περιέχει παραπλήσιες διατάξεις με το νομοσχέδιο SOPA το οποίο έχει εισαχθεί στη Βουλή.

Η ψηφοφορία που είχε προγραμματιστεί για την προσεχή Τρίτη αναβλήθηκε, εξήγησε ο επικεφαλής της ομάδας της πλειοψηφίας στη Γερουσία, ο Χάρι Ράιντ. Ανωνύμως είχε διαρρεύσει ότι δεν υπάρχουν 60 γερουσιαστές, δηλαδή η απαιτούμενη πλειοψηφία, για να ψηφίσουν το νόμο

Ακολούθησε και ο πρόεδρος της επιτροπής για θέματα Δικαιοσύνης της Βουλής ο οποίος ανακοίνωσε ότι η συζήτηση για το νομοσχέδιο SOPA (Stop Online Piracy) θα μετατεθεί χρονικά «μέχρι να υπάρξει ευρύτερη συμφωνία για το ζήτημα».

«Πρέπει να επανεξετάσουμε την προσέγγιση για το πώς θα επιλύσουμε καλύτερα το πρόβλημα των ξένων κλεφτών που κλέβουν και πουλούν αμερικανικές εφευρέσεις και προϊόντα» είπε σε δήλωσή του ο Λάμαρ Σμιθ, πρόεδρος της επιτροπής απηχώντας σε μεγάλο βαθμό το πνεύμα αρκετών από τους Αμερικανούς βουλευτές.

Αν ψηφίζονταν τα νομοσχέδια (υπήρχε ισχυρή υποστήριξη και μάλιστα διακομματική), οποιοσδήποτε κάτοχος υλικού με πνευματικά δικαιώματα θα μπορούσε να ζητήσει και να πετύχει δικαστικά το μπλοκάρισμα της ιστοσελίδας που περιέχει το υλικό. Σε αυτή την περίπτωση η ιστοσελίδα θα ήταν αόρατη για τους χρήστες όλου του Ίντερνετ.

Ωστόσο μετά την δικτυακή απεργία της περασμένης Τετάρτης η υποστήριξη μειώθηκε.

Μεγάλοι ιστότοποι με πρώτη τη Wikipedia κατέβασαν τους διακόπτες για μία ημέρα στέλνοντας ένα πολύ ισχυρό μήνυμα σε΄ολο τον πλανήτη για τους κινδύνους που απειλούν το Ίντερνετ από την εφαρμογή των νομοσχεδίων SOPA/PIPA. Ταυτόχρονα οι σελίδες προέτρεπαν τους Αμερικανούς να τηλεφωνήσουν μαζικά στους αντιπροσώπους τους και να τους επισημάνουν την κατάσταση «γονατίζοντας το τηλεφωνικό κέντρο του Κογκρέσου.

Την επιτυχία στο θέμα των νομοσχεδίων –οι ακτιβιστές επισημαίνουν ότι η νίκη δεν έχει έρθει ακόμα και τα νομοσχέδια μπορεί να επανέλθουν με άλλη μορφή– επισκίασε το κλείσιμο του Megaupload, της σελίδας μοιράσματος αρχείων.

Με την κατηγορία της παραβίασης των νόμων για την πνευματική ιδιοκτησία, οι ΗΠΑ και άλλες χώρες προχώρησαν στη σύλληψη δύο ιδρυτών, την κατάσχεση μηχανημάτων και χρημάτων και στο κλείσιμο της δημοφιλούς σελίδας που φιλοξενούσε εκατομμύρια αρχεία με εξίσου μεγάλο αριθμό χρηστών παγκοσμίως.

Η απάντηση των Anonymous, της ρευστής ομάδας χακτιβιστών, ήταν άμεση: τουλάχιστον 10 ιστοσελίδες και μεταξύ τους του υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, του FBI και της MPAA (είναι η ένωση των αμερικανικών στούντιο) βγήκαν εκτός λειτουργίας μετά από μπαράζ επιθέσεων.

Το μέλλον του Megaupload παραμένει αβέβαιο. Σε έναν από τους λογαριασμούς στο Twitter που σχετίζονται με τους Anonymous έγινε λόγος για μία προσπάθεια ανασύστασης της σελίδας αλλά τίποτα δεν είναι σαφές.

Σε κάθε περίπτωση η χρονική ταύτιση των δύο υποθέσεων (που δεν σχετίζονται άμεσα) και η ευρύτατη κάλυψη από τα μέσα κινητοποίησαν χιλιάδες ανθρώπους για ένα ζήτημα που αφορά άμεσα τις ελευθερίες τους.

Newsroom ΔΟΛ

We Need to Talk About Kevin (2011) New Poster