Προσεχώς

Προσεχώς


Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011

Στην Καρδιά του Χειμώνα - Winter’s Bone (2010)


Ελληνική πρεμιέρα 24/02/2011

Στην Καρδιά του Χειμώνα (Winter’s Bone) είναι ο τίτλος της ταινίας της Ντέμπρα Γκράνικ με τους Τζένιφερ Λόρενς, Τζον Χοκς, Κέβιν Μπρέζναχαν, Ντέιλ Ντίκεϊ

Η 17χρονη Ρι Ντόλι (Τζένιφερ Λόρενς), αναλαμβάνει να βρει τον εξαφανισμένο πατέρα της, αφού εκείνος χρησιμοποίησε το σπίτι τους ως εγγύηση για να βγει από τη φυλακή κι έφυγε χωρίς να αφήσει πίσω του κανένα ίχνος.

Αντιμέτωπη με τον κίνδυνο να χάσει το σπίτι τους, θα ρισκάρει τη ζωή της για να διασφαλίσει την οικογένεια της. Θα ενώσει τα κομμάτια της αλήθειας, ανάμεσα στις υπεκφυγές, τα ψέματα και τις απειλές των συγγενών της.

Μόνο το sex δεν φτάνει - No Strings Attached (2011)

Ελληνική πρεμιέρα 24/02/2011

Μόνο το Σεξ δεν φτάνει (No Strings Attached) του Άιβαν Ράιτμαν με τους Νάταλι Πόρτμαν, Άστον Κούτσερ, Κέβιν Κλάιν, Γκρέτα Γκέργουιγκ

Η φιλία μεταξύ γυναικών κι ανδρών είναι αδιαμφισβήτητα ιερό πράγμα, πόσο μάλλον όταν παρέχει τη δυνατότητα και της σαρκικής εκτόνωσης.

«Οριζόντιες επαφές» άνευ όρων και ορίων… μέχρι τη στιγμή που ο έρωτας κάνει την εμφάνισή του κι οι ισορροπίες ανατρέπονται, με το χιούμορ και μια ανάλαφρη, ενίοτε και ρομαντική, διάθεση για πειραματισμούς και γέλια να εισβάλλουν ξεκαρδιστικά.

Όταν η 14χρονη Έμα Κούρτσμαν απέρριπτε τον Άνταμ Φράνκλιν, κανείς από τους δύο δεν είχε ιδέα τι πάει να πει σεξ και πόσο πλάκα έχει.

Χρόνια αργότερα όμως, τα πράγματα θα αλλάξουν άρδην και οι δυο τους θα βρεθούν στο κρεβάτι, απολαμβάνοντας πολύ και καλό σεξ.

Δεδομένου μάλιστα πως η Έμα είναι αλλεργική στις δεσμεύσεις και ο Άνταμ τις έχει προ πολλού απαρνηθεί από την καθημερινότητά του, συμφωνούν από κοινού να μη βάλουν καθόλου συναίσθημα και απλά να απολαύσουν τις σαρκικές ηδονές.

Πολύ σύντομα όμως ο Άνταμ αρχίζει και νιώθει πράγματα για την Έμα κι έτσι τα πράγματα περιπλέκονται… Τελικά δύο φίλοι μπορούν άραγε να κάνουν σεξ χωρίς να μπει ο έρωτας στη μέση;

Ελευθεροτυπία - Σάββατο 26/02/2011

ACE Tribute To Legendary Editor Michael Kahn!

Michael Bay To Produce ZOMBIES VS. ROBOTS!

Michael Bay's Platinum Dunes production company, along with Sony Pictures, has scooped up rights to ZOMBIES VS. ROBOTS, a comic book series by Chris Ryall and Ashley Wood, according to Deadline.

WORLD OF THE DEAD: The Zombie Diaries 2 (2011)

MARY DOE (2011)

New Images From Thor


Clips From Battle: Los Angeles

Zack Snyder's 'Sucker Punch' Gets a Final Badass Music Video/Trailer

I Am Number Four (2011)

Arthur (2011)

3D χωρίς γυαλιά σε smartphone από την LG Electronics


H LG παρουσίασε το πρώτο smartphone που μπορεί να κάνει λήψη και να αναπαράγει χωρίς γυαλιά στις τρεις διαστάσεις φωτογραφίες και βίντεο. Από το βήμα της καθιερωμένης συνάντησης Mobile World Congress στη Βαρκελώνη, η LG παρουσίασε το LG Optimus 3D καθώς και το πρώτο της tablet, το οποίο επίσης μπορεί να προβάλλει 3D αλλά με τα (άσχημα) γυαλιά με τον μπλε και τον κόκκινο φακό.

Το LG Optimus 3D είναι ένα smartphone με μεγάλη οθόνη διαγωνίου 4,3 ιντσών που δημιουργεί την ψευδαίσθηση του βάθους χωρίς την ανάγκη για ειδικά γυαλιά και έχει κάμερα με δύο φακούς 5Mpixel για τη λήψη φωτογραφιών και βίντεο επίσης στις τρεις διαστάσεις, υλικό που μπορεί να μεταφερθεί και να μοιραστεί άμεσα με upload στο YouTube για να αναπαραχθεί σε 3D από άλλα Optimus 3D.

H LG επιμένει ότι εκτός από την θέαση 3D χωρίς γυαλιά το Optimus 3D είναι ένα σούπερ-smartphone κυρίως χάρη στην αρχιτεκτονική του (δύο πυρήνες, δύο κανάλια επικοινωνίας με τη μνήμη, δύο μνήμες). Το περιεχόμενο στο Optimus 3D μπορεί επίσης να μεταφερθεί με HDMI και DLNA σε άλλες συσκευές αναπαραγωγής, όπως στην τηλεόραση.

Το smartphone της LG είναι το πρώτο που επιτρέπει την θέαση περιεχομένου σε 3D χωρίς ειδικά γυαλιά. H Nintendo παρουσίασε πρόσφατα το 3DS, την φορητή παιχνιδομηχανή της που κάνει κάτι ανάλογο, δεν είναι όμως τηλέφωνο (δείτε το).



LG Optimus Pad, 8,9 ίντσες στο ένα χέρι, διπύρηνος Tegra 2, κάμερα 3D, Android 3.0

H πρώτη ταμπλέτα της LG ονομάζεται LG Optimus Pad και έχει διαγώνιο 8,9 ιντσών. Η LG υποστηρίζει ότι αυτή ήταν η ιδανική διάσταση για να μπορεί κανείς να κρατά την ταμπλέτα άνετα με το ένα χέρι. H οθόνη WXGA 1280x768 υποστηρίζει λόγο θέασης 15:9 (;) και βίντεο σε Full HD 1080p. Βασίζεται στο Android για tablet, το Honeycomb (Android 3.0) και σε στον διπύρηνο επεξεργαστή της Nvidia Tegra 2 χρονισμένο στο 1GHz «για ασύγκριτες επιδόσεις και διαχείριση ενέργειας». To Optimus Pad είναι το πρώτο tablet με ενσωματωμένη κάμερα που υποστηρίζει 3D, ώστε ο χρήστης να μπορεί να κάνει λήψη φωτογραφιών και βίντεο σε 3D για να αναπαραχθεί όχι στην ταμπλέτα αλλά σε τηλεόραση 3D TV ή να μοιραστεί μέσω του YouTube 3D.

H διάθεση του Optimus Pad θα ξεκινήσει σχεδόν άμεσα, το Μάρτιο.

Η εταιρεία συνεχίζει την προσπάθειά της να συνδέσει το όνομά της με την καινοτομία: στην πρώτη μεγάλη έκθεση ηλεκτρονικών της χρονιάς, την CES 2011 η LG παρουσίασε το πρώτο διπύρηνο smartphone (LG Optimus 2X), το πιο λεπτό (τότε) και ελαφρύ (109 γραμμάρια) smartphone (LG Optimus Black) καθώς και το LG Revolution, το πρώτο της κινητό που αξιοποιεί τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας επόμενης γενιάς (4G με τεχνολογία LTE).

In.gr Τεχνολογία

Τετάρτη 23/02/2011 - Ταινίες στην Ελληνική TV

21:00 Θανάσιμη καταδίωξη Star Ξένη ταινία
21:35 Ουκ επιθυμησεις τη γυναίκα του πλησίον σου Σινε+ Δράμα
00:00 Μαγεία ΕΤ1 Κωμωδία
00:50 Palindromes Σινε+ Ξένη ταινία
02:30 Μυστηριώδης ιός Σινε+ Ξένη ταινία
02:45 Κάποτε στην Κίνα 2 Star Περιπέτεια
04:00 Όνειρο αγάπης Σινε+ Ξένη ταινία

New Star - Εισιτήριο ενάντια στην κρίση.

Με την κρίση τους και το μνημόνιό τους, θέλουν να μας κόψουν τα πάντα. Δεν θα τους επιτρέψουμε να μας κόψουν ή να μας περιορίσουν και τον πολιτισμό. Η New Star, τα 11 χρόνια ύπαρξής της, υπερασπίστηκε με πίστη και συνέπεια ένα διαφορετικό και ανεξάρτητο κινηματογράφο, με επιλεγμένες ποιοτικές ταινίες.

Παίρνουμε λοιπόν την πρωτοβουλία, σε συνεργασία με κινηματογραφικές αίθουσες που θα το δεχθούν, να καθιερώσουμε 2 επιπλέον εισιτήρια για τους κινηματογράφους που θα προβάλλουν τις ταινίες μας: για ανέργους 3 ευρώ και εργατικό 5 ευρώ.

Οι άνεργοι και η εργαζόμενοι είναι οι δυο μεγάλες κοινωνικές ομάδες που πλήττονται περισσότερο από την κρίση και το τελευταίο ευρώ είναι γι’ αυτούς πολύτιμο. Με αυτήν μας την πρωτοβουλία, θέλουμε να τους δώσουμε τη δυνατότητα να συνεχίσουν να βλέπουν κινηματογράφο.

Και επειδή ο κινηματογράφος εμπεριέχει μέσα του όλες τις άλλες τέχνες, θα φροντίσουμε σε κάθε προβολή να υπάρχουν επιπλέον μουσικές παραστάσεις, θεατρικά δρώμενα κ.α., με το ίδιο ενιαίο εισιτήριο, μαζί με την ταινία, στοχεύοντας έτσι σε μια απόλυτα ποιοτική πολιτιστική εμπειρία, που πάει ενάντια στις δύσκολες εποχές στέρησης που βιώνουμε.

Το πρόγραμμά μας ξεκινά την Πέμπτη 24/2, με το αριστούργημα του Μπρεχτ KUHLE WAMPE ΣΕ ΠΟΙΟΝ ΑΝΗΚΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ; που θα προβάλλεται αποκλειστικά στον κινηματογράφο ΤΡΙΑΝΟΝ (ΚΟΔΡΙΓΚΤΩΝΟΣ 21, ΤΗΛ. 210 8215469) στις 18:30, 20:45 και 22:45.

Καθημερινά στις 20:00 πριν από την έναρξη της ταινίας θα προηγείται μουσικό πρόγραμμα με την Πηνελόπη Σεργουνιώτη να ερμηνεύει έργα σε ποίηση Μπέρτολτ Μπρεχτ μελοποιημένα από τους Χανς Άισλερ και Κουρτ Βάιλ, συνοδεία πιάνου από τον Στάθη Άννινο.

Επίσης καθημερινά, στις 22:00, πριν από την έναρξη της ταινίας θα προηγείται μουσικό πρόγραμμα με την Σύλβια Καπερνάρου στην ερμηνεία και τον Κώστα Εγγλέζο στο πιάνο, σε ποίηση Μπέρτολτ Μπρεχτ και μουσική Χανς Άισλερ και Κουρτ Βάιλ.

Η πρώτη φάση του προγράμματός μας θα ολοκληρωθεί τέλη Μαΐου, με την προβολή 13 ακόμα σπουδαίων ταινιών από τον παγκόσμιο κινηματογράφο. Όλη αυτή την πρωτοβουλία την ονομάζουμε «Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΠΑΕΙ ΣΙΝΕΜΑ» και καλούμε κινηματογραφικές αίθουσες, συλλόγους, φορείς, σωματεία αλλά και τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης να αγκαλιάσουν και να βοηθήσουν αυτή μας την πρωτοβουλία.

Γιατί, όπως έλεγε και ο Μαγιακόφσκι, «Ο κινηματογράφος είναι τόλμη, ο κινηματογράφος διαδίδει ιδέες». Ελπίζουμε λοιπόν οι ταινίες που θα προβάλλουμε, εκτός από ψυχαγωγία, να προσφέρουν και τη γνώση και τη δύναμη να απαιτούν οι συνθήκες.

Οι ταινίες που συμπεριλαμβάνονται στην πρώτη φάση του προγράμματος είναι:

KUHLE WAMPE ΣΕ ΠΟΙΟΝ ΑΝΗΚΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ; Το αιρετικό αριστούργημα του Μπέρτολτ Μπρεχτ σε σκηνοθεσία του θρυλικού Παμπστ («Το κουτί της Πανδώρας»), μια ταινία από τους εργάτες για τους εργάτες και για όλους όσοι ονειρεύονται να αλλάξουν τον κόσμο!

THE COMPLETE METROPOLIS Η ταινία «ογκόλιθος» του παγκόσμιου σινεμά, για πρώτη φορά σε πλήρη μορφή με 25 λεπτά χαμένου υλικού, ψηφιακά αποκατεστημένη. Ο Φριτς Λανγκ δημιουργεί μια από τις σπουδαιότερες ταινίες όλων των εποχών, μια ταινία για ένα ζοφερό μέλλον και την επανάσταση των εργατών!

Η ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΤΟΥ ΟΡΥΧΕΙΟΥ Ένα ακόμα αριστούργημα του Παμπστ, που μιλά για εργατική αλληλεγγύη στον απόηχο του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου και αδελφοσύνη ακόμα και στις πιο δύσκολες πολιτικοοικονομικές συνθήκες. Η απόλυτη ταινία του γερμανικού σοσιαλιστικού κινηματογράφου!

O ΜΑΓΙΑΚΟΦΣΚΙ ΧΑΜΟΓΕΛΑΕΙ Μια απολαυστική σάτιρα από τον καταξιωμένο ρώσο σκηνοθέτη Σεργκέι Γιούτκεβιτς, βασισμένο στον «Κοριό» του επαναστάτη ποιητή Μαγιακόφκι και τον γνωστό ήρωά του, τον αιώνιο μικροαστό Πρίσπιν!

Ο ΑΛΗΘΙΝΟΣ ΦΑΣΙΣΜΟΣ Το αντι-πολεμικό αριστούργημα του Μιχαήλ Ρομ, μια συγκλονιστική καταγραφή και καταδίκη του φασισμού, το πιο σπουδαίο αντιφασιστικό ντοκιμαντέρ όλων των εποχών!

ΤΑ 400 ΧΤΥΠΗΜΑΤΑ Η ταινία «ορόσημο» της Nouvelle Vague, μια τρυφερή ιστορία ενηλικίωσης από τον περίφημο Φρανσουά Τριφό. Μια ταινία που πάλλεται με την επαναστατικότητα και φρεσκάδα του νεαρού ήρωά του, ενάντια στους κατεστημένους θεσμούς!

Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΜΗΧΑΝΗ Πιο κλασική ταινία από αυτήν δεν γίνεται! Η αβάντ-γκαρντ δημιουργία του θρυλικού σοβιετικού σκηνοθέτη Τζίγκα Βερτόφ, που έχει δημιουργήσει κινηματογραφική γλώσσα και έχει επηρεάσει από Γκοντάρ μέχρι διαφημιστικά κλιπ. Δείτε τις σοσιαλιστικές πόλεις εν δράσει!

ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΥ Ένα ποιητικό, ρομαντικό όσο και δραματικό αριστούργημα του Μαρσέλ Καρνέ, που γυρίστηκε με δυσκολίες μέσα στη δίνη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Το «όσα παίρνει ο άνεμος» της Ευρώπης, για τη ζωή των απλών και κατατρεγμένων, που ψηφίστηκε μια από τις καλύτερες ταινίες όλων των εποχών.

Η ΟΠΕΡΑ ΤΗΣ ΠΕΝΤΑΡΑΣ Το μουσικοθεατρικό αριστούργημα των Μπερτολτ Μπρεχτ και Κουρτ Βάιλ, σε κινηματογραφική μεταφορά από τον Παμπστ. Διάσημες μελωδίες, πολιτικά καυστικό και αμοραλιστικό, με ήρωες αυτούς που απορρίπτει το σύστημα.

ΟΙ ΓΙΟΙ ΤΗΣ ΚΟΥΒΑΣ

Ένα πολυβραβευμένο ντοκιμαντέρ, που παρακολουθεί από κοντά την αγωνία και τον κόπο 3 νεαρών μποξέρ της Κούβας, που εκπαιδεύονται για το πρωτάθλημα αλλά όλα ανατρέπονται όταν συμβαίνουν έντονες πολιτικές εξελίξεις. Ρεαλιστική, έντονη, φορτισμένη, βλέπεται με κομμένη την ανάσα!

ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ; Ένα αποκαλυπτικό ντοκιμαντέρ, εξαιρετικά σημαντικό για αυτή την εποχή της παγκόσμιας κρίσης. Μια συγκλονιστική καταγραφή του σύγχρονου καπιταλιστικού συστήματος, που δημιουργεί μεγάλες οικονομικές ανισότητες. Μια ταινία που ανοίγει τα μάτια και που πρέπει να δουν όλοι!

ΣΚΕΨΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ, ΔΡΑΣΕ ΤΟΠΙΚΑ Ένα πολυβραβευμένο οικολογικό ντοκιμαντέρ, που εξετάζει το οικονομικό σύστημα από τη σκοπιά της βιομηχανίας τροφίμων. Αποκαλυπτικό και ανησυχητικό, μια μαρτυρία για τα βλαβερά μεταλλαγμένα και την ελπίδα των βιολογικών να σώσουν τον κόσμο!

ΖΕΦΙΡ Μια ταινία από την Τουρκάλα σκηνοθέτη Μπέλμα Μπας, που, στο ύφος του Καπλάνογλου, αφηγείται μια τρυφερή και συγκινητική ιστορία για τις απλές χαρές της ζωής και την οικογενειακή αγάπη, μέσα από τα μάτια μιας 11χρονης…

ΜΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ Η πολυβραβευμένη ταινία του Αράς Ριαχί, που το θέμα της «χτυπά κόκκινο» στην εποχή μας! Η συγκλονιστική οδύσσεια μιας ομάδας προσφύγων, που αναζητούν νέα πατρίδα στην Ευρώπη. Η απόλυτη ταινία για την πολυπολιτισμικότητα.


Για περισσότερες πληροφορίες,

επικοινωνήστε με το Γραφείο Τύπου της NEW STAR

στο 210-9512991