Προσεχώς

Προσεχώς


Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2010

Cargo (2009)

Cargo (2009)

Ιστορία - Τεύχος 500

Star Wars - Deagostini Collection Tευχος 3

VETO - Κυριακή 21/02/2010

Lost 6x05 - Lighthouse - Sneak Peeks 1 & 2




John Moore Goes Into Final Orbit

John Moore is attached to direct the 20th Century Fox action-thriller Final Orbit, based on the graphic novel adapted by Phil De Blasi & Byron Willinger.

Back in June of 2008, publisher Platinum Studios announced that Gale Anne Hurd's Valhalla Motion Pictures would co-develop and produce a feature film.

Final Orbit tells the story of some lottery winners who are vacationing on the International Space Station but when it is damaged, the vacation becomes a nightmare, trapping the tourists alone in a crippled module with no astronauts to help them.

Moore's credits include Max Payne, The Omen, Flight of the Phoenix and Behind Enemy Lines.

40 (2010)

How to Train Your Dragon 3D (2010)

Chloe (2010)

Αλλο ένα φαβορί για τη Χρυσή Αρκτό προβλήθηκε στην Μπερλινάλε

Μία ακόμη ενδιαφέρουσα ταινία προβλήθηκε στην 60ή Μπερλινάλε. Η ταινία, που θεωρείται μάλιστα και φαβορί για κάποιο από τα σημαντικά βραβεία του κινηματογραφικού Φεστιβάλ είναι η ρωσικής προέλευσης Πώς τέλειωσα αυτό το καλοκαίρι του Αλεξέι Ποπογκρέμπσκι. Ο σκηνοθέτης του Απλά πράγματα δημιούργησε μια ελεγειακή ταινία γύρω από τη σύγκρουση ανάμεσα σε δύο άντρες, υπεύθυνους σε ένα μετεωρολογικό σταθμό, που βρίσκεται σε απομακρυσμένο ρωσικό νησί στη χιονισμένη Αρκτική.

Ο ένας από τους άντρες, ο 50χρονος Σεργκέι, είναι συνηθισμένος στο κρύο και τη ρουτίνα της δουλειάς, ενώ ο άλλος, ο 20χρονος Πάβελ, απόφοιτος κολεγίου, που προτιμά να ακούει μουσική στο MP3 του και να παίζει διάφορα βίντεο γκέιμ, είναι αναγκασμένος να περάσει το καλοκαίρι του στο νησί, για να μάθει τη δουλειά.
Η σύγκρουση αρχίζει εξαιτίας μιας απερισκεψίας του Πάβελ, που τον οδηγεί σε παραποίηση των στοιχείων αλλά και την απόκρυψη μιας τρομερής για τον Σεργκέι είδησης.
Ο σκηνοθέτης αφηγείται τη σύγκρουσή τους μέσα από εικόνες εικαστικά όμορφες, εκμεταλλευόμενος με δεξιοτεχνία τα διάφορα στη διάθεσή του στοιχεία: από το φόβο της ραδιενέργειας που εξακολουθεί να υπάρχει στο νησί μέχρι τους χώρους αλλά και τα χιόνια, την ομίχλη, τη θάλασσα και τα άλλα στοιχεία της φύσης.

Στο Φεστιβάλ προβλήθηκε επίσης η γερμανική ταινία Shahada («Όρκος πίστης») του εξόριστου στη Γερμανία Αφγανού σκηνοθέτη Μπούρχαν Κουρμπάνι.

Η ταινία μιλά για τις ζωές τριών μεταναστών στο σύγχρονο Βερολίνο και αποτελεί ένα σχόλιο πάνω στη σύγκρουση των παραδόσεων με το μοντέρνο.
Με τη σχέση ανάμεσα σε δύο ομοφυλόφιλους καταπιάνεται στην ταινία του Αμφεταμίνη ο Ντάνι Τσενγκ από το Χονγκ Κονγκ (γνωστός με το όνομα Scud).
Η ταινία προβλήθηκε στο τμήμα του Πανοράματος και εξετάζει την ερωτική σχέση ανάμεσα σε έναν γιάπη κι έναν εκπαιδευτή γυμναστηρίου, που, σύμφωνα με τους κριτικούς πάσχει από το κακό σενάριο.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πέμπτη 18/02/2010 - Ταινίες στην Ελληνική ΤV

21:00 Έρωτας στα χρόνια της χολέρας Star Ξένη ταινία
21:10 Όλα τ αγόρια τα λένε Πατρίκ Σινε+ Ξένη ταινία
21:30 Μότσαρτ για πάντα Σινε+ Ξένη ταινία
23:15 O ατζαμής ΝΕΤ Κωμωδία
23:45 Πέντε γυναίκες Σινε+ Δράμα
23:45 Εραστές για μια νύχτα Star Δράμα
00:00 Ερωτικά παραστρατήματα Πρίσμα+ Ξένη ταινία
01:10 Περπατώντας στο νερό Σινε+ Δράμα
01:30 Τα βαποράκια Alter Δράμα
02:40 Ο γιος του λιονταριού Σινε+ Δράμα
04:00 Μέγιστη ταχύτητα Star Περιπέτεια
04:20 Η τεχνική του ψέματος Σινε+ Ξένη ταινία