Προσεχώς

Προσεχώς


Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2011

Κυκλοφορίες Bluray - 09/03/2011 AUDIOVISUAL


Κυκλοφορίες Bluray - 01/03/2011 ODEON

OPERA DVD - Tευχος 53

Informer - 24/02/2011



Pc Master - Τεύχος Mαρτίου 2011

Earthship (2011) Trailer

I'M NOT JESUS MOMMY (2011) Trailer

THE RAT KING. An ambitious PA short film

MORBID - A great short zombie film

Miral (2011) Trailer


Scre4m (2011) New Poster

Area 51 (2011) New Trailer

Oscar 2011 - What's your best movie pick ?

Crysis 2 Game Trailer

Insidious (2011)

«Λίφτινγκ» στην τελετή απονομής των Όσκαρ, με στόχο ένα νεότερο κοινό.

Αλλαγές στον τρόπο διεξαγωγής και μετάδοσής της, επιχειρεί η τελετή απονομής των βραβείων της Ακαδημίας Κινηματογράφου και Επιστημών, σε μια προσπάθεια να προσελκύσει νεότερους τηλεθεατές. Κάλυψη μέσω διαδικτύου, ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης, εικονική πραγματικότητα, ειδικές εφαρμογές σε δημοφιλή προϊόντα της Apple και κάμερες 360 μοιρών επιστρατεύονται –ανάμεσα στα άλλα- για να «εισάγουν» τον θείο Όσκαρ στη νέα εποχή.

Την επιθυμία προσέλκυσης ενός νεότερου σε ηλικία κοινού, δείχνει και η επιλογή των –νέων και ωραίων- Τζέιμς Φράνκο και Αν Χάθαγουεϊ, έναντι πιο κωμικών προσωπικοτήτων που συνήθιζαν κατά το παρελθόν να παρουσιάζουν τα Όσκαρ.

Ανάμεσα στις καινοτομίες που προτείνει η φετινή τελετή απονομής είναι και οι εξής:

  • Οι θεατές θα μπορούν να «εισέλθουν» διαδικτυακά στην τελετή απονομής. Για πέντε δολάρια θα μπορούν να γίνουν «σκηνοθέτες» και να επιλέγουν ποιον σταρ θέλουν να χαζέψουν ή από ποια γωνία θέλουν να δουν την απονομή. Παράλληλα, οι θεατές θα μπορούν -για πρώτη φορά- να «ξεκλέψουν μια ματιά» από το μετά-οσκαρικό πάρτι Governor’s Ball. Για το δύσκολο αυτό εγχείρημα επιστρατεύονται έξι κάμερες 360 μοιρών. Κάθε μία από αυτές περιλαμβάνει έντεκα διαφορετικές κάμερες που θα δίνουν συνεχή ροή εικόνας στο Διαδίκτυο. Οι θεατές θα μπορούν να στρέψουν την κάμερα όπου θέλουν με μια απλή κίνηση του ποντικιού τους. Έτσι, θα μπορεί κάποιος να στρέψει την κάμερα στο ταβάνι ή στο κόκκινο χαλί της αίθουσας. Είκοσι τέσσερις ακόμα στατικές κάμερες θα ολοκληρώνουν την εικόνα που θα μπορεί να έχει ο θεατής. Υπεύθυνος για πολλές από τις ιδέες αυτές είναι ο σκηνοθέτης του Toy Story 3, Τζον Λάσετερ.
  • Παράλληλα, εικόνες από την τελετή και το μετά-οσκαρικό πάρτι θα μπορούν να απολαύσουν –στην τιμή του ενός δολαρίου- οι κάτοχοι iPad, iPhone και iPod Touch, μέσα από ειδικές εφαρμογές.
  • Τρίτη καινοτομία: οι «μαμάδες». Εννέα μαμάδες και μία γιαγιά (εκείνη του Τζέιμς Φράνκο) επιστρατεύθηκαν για να δώσουν ένα πιο «ανθρώπινο» πρόσωπο στην τελετή. Οι λεγόμενες Mominees (από το mom και nominee που σημαίνει υποψήφιος), θα παρακολουθούν μέσα από λογαριασμούς στο Τwitter την τελετή. Σίγουρα, η αντικειμενικότητα δεν θα είναι ένα από τα ατού αυτών των μικρομπλογκ.
  • Εκτός από μαμάδες, η Ακαδημία θα επιστρατεύσει και... παιδάκια. Μία σχολική χορωδία θα ανέβει στη σκηνή του Kodak Theater για να τραγουδήσει το τρυφερό «Over the Rainbow».
  • Οι Φράνκο και Χάθαγουεϊ είναι από τους νεότερους παρουσιαστές των βραβείων. Εκείνη είναι μόλις 28, ενώ εκείνος 32. Οι διοργανωτές ελπίζουν ότι το νεαρό της ηλικίας τους θα αποδειχθεί θελκτικό για το κοινό.
  • Είναι η πρώτη φορά που ένα δίδυμο άνδρα-γυναίκας θα βρεθεί μαζί επί σκηνής (και συγκεκριμένα εκείνης του Kodak Theater), προκειμένου να παρουσιάσει ζωντανά τα βραβεία. Η Ακαδημία θέλησε να χρησιμοποιήσει τη δυναμική που μπορούν να προσφέρουν τα δύο διαφορετικά φύλα και να προσελκύσει έτσι και γυναίκες και άνδρες τηλεθεατές.
  • Η εικονική πραγματικότητα «δημιουργεί» σκηνικά. Οι παραγωγοί της τελετής απονομής εγκαταλείπουν τα παραδοσιακά σκηνικά, για χάρη μιας σειράς από προβολές υψηλής ευκρίνειας, οι οποίες συνεχώς θα αλλάζουν. Στόχος είναι οι δύο παρουσιαστές να πραγματοποιήσουν ένα «ταξίδι» στην ιστορία του Χόλιγουντ που θα περιλαμβάνει έξι ή επτά διαφορετικές αλλαγές σκηνικών.
  • Τέρμα τα «κινηματογραφικά μοντάζ». Σε μια προσπάθεια να μειωθεί ο χρόνος διάρκειας της τελετής απονομής, οι διοργανωτές αποφάσισαν να εγκαταλείψουν τη «συρραφή» σκηνών ταινιών στο πλαίσιο αφιερωμάτων. Θα υπάρχουν βέβαια κλιπ από τις δέκα υποψήφιες ταινίες για το μεγάλο βραβείο.
  • Διήρκεσε μόλις δύο χρόνια και είχε θεωρηθεί από τις ωραίες στιγμές της απονομής. Ο λόγος για τα «εγκώμια» των υποψηφίων στις κατηγορίες Α’ ανδρικού και γυναικείου ρόλου, από έγκριτους συναδέλφους τους. Φέτος η πρακτική εγκαταλείπεται.
  • Επιστρέφουν οι ζωντανές ερμηνείες των υποψήφιων για Όσκαρ τραγουδιών.

Newsroom ΔΟΛ

«Ο θεός αγαπάει το χαβιάρι» η επόμενη ταινία του Γιάννη Σμαραγδή

Υπό την ομπρέλα της Sony Pictures θα γυριστεί η ήδη πολυσυζητημένη επόμενη ταινία του Γιάννη Σμαραγδή «Ο Θεός αγαπάει το χαβιάρι» η οποία θα πραγματεύεται την θυελλώδη ζωή του Ιωάννη Βαρβάκη.

Όπως έγινε γνωστό το φιλμ θα ακολουθήσει τον πειρατή από την γενέτειρα του, τα Ψαρά ως τον θάνατό του. Ο Βαρβάκης έγινε ζάμπλουτος ως έμπορος χαβιαριού στην Ρωσία και δεν σταμάτησε ποτέ να αγωνίζεται για την απελευθέρωση της Ελλάδας από τους Τούρκους χαρίζοντας, τελικά, όλα τα υπάρχοντά του στο όνομα της αγάπης.

Η συνεργασία της Sony με τον Γιάννη Σμαραγδή ανακοινώθηκε επισήμως το απόγευμα της Πέμπτης από τον σκηνοθέτη και τους συνεργάτες του. «Είδα τον Γιάννη Σμαραγδή και κατάλαβα το πάθος του για την ταινία» είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Sony Pictures Ματ Μπράουν δηλώνοντας σίγουρος για την δημιουργία μιας ταινίας που θα προβάλλει το ελληνικό πνεύμα. «Το μεγάλο πρόσωπα με τα μεγάλα βάσανα δίνουν δύναμη στους μικρότερους να υπάρχουν -απαλύνουν τον πόνο τους» είπε ο Γιάννης Σμαραγδής μιλώντας για την προσέγγιση του Βαρβάκη ως «αγίου» όπως τον αποκάλεσε.

Τα γυρίσματα της ταινίας «Ο θεός αγαπάει το χαβιάρι» θα αρχίσουν τον Σεπτέμβριο του 2011 και ένα μεγάλο μέρος τους θα γίνει σε ρωσικά εδάφη. Η Ρωσία άλλωστε είναι συμπαραγωγός χώρα. «Το γεγονός ότι στην συγγραφή του σεναρίου έχει συνεργαστεί και Ρώσος ήταν ένας από τους λόγους για τους οποίου συμμετέχουμε στην παραγωγή» είπε χαρακτηριστικά ο Ρώσος παραγωγός Φεοντόρ Ποπόφ.

Παρόν στη συνέντευξη τύπου ήταν και ο Λάκης Λαζόπουλος, ο μόνος, προς το παρόν ηθοποιός της ταινίας (ο σκηνοθέτης δεν προέβη σε λεπτομέρειες για το καστ). Στενός φίλος του Σμαραγδή ο Λαζόπουλος είχε παίξει βασικό ρόλο και στην αμέσως προηγούμενη ταινία του σκηνοθέτη, τον «Ελ Γκρέκο».

«Ως τώρα μόνον την Βαρβάκειο αγορά και την Βαρβάκειο σχολή γνώριζα» είπε ο ηθοποιός. «Εμείς οι Έλληνες έχουμε συνηθίσει να περπατάμε στα ταβάνια, γιατί ενώ έχουμε σημαντικά πρόσωπα να προβάλλουμε και σημαντικές ιστορίες να πούμε, τα τελευταία χρόνια είναι σαν να μην μας ξέρουμε. Δεν ξέρουμε ότι υπήρξαμε».

Το φιλμ προβλέπεται να διανεμηθεί στην Ελλάδα το φθινόπωρο του 2012 σε διανομή Feelgood Entertainment.

Newsroom ΔΟΛ

Φωτογραφία της νυχτερινής Αθήνας από το Διεθνή Διαστημικό Σταθμό

Σάββατο 26/02/2011 - Ταινίες στην Ελληνική ΤV

21:00 Στα ίχνη του χαμένου θησαυρού ΕΤ1 Ξένη ταινία
21:00 Get Smart Star Ξένη ταινία
21:50 Για τη Λουσι Σινε+ Ξένη ταινία
22:00 Ελληνική τηλεταινία Alter Ελληνική ταινία
22:15 Ο νεαρός Αντερσεν Πρίσμα+ Βιογραφία
22:15 Αρκετά! Mega Ξένη ταινία
22:30 Οι θαλάσσιες οι χάντρες Alpha Κωμωδία
23:00 Το κορίτσι με το μαργαριταρένιο σκουλαρίκι ΕΤ3 Ξένη ταινία
23:00 Η συνωμοσία Alter Ξένη ταινία
23:15 Το δέντρο που πληγώναμε ΕΤ1 Κοινωνική
23:15 ’Αγριος ωκεανός Star Ξένη ταινία
23:20 Το χτύπημα της Μέδουσας Σινε+ Ξένη ταινία
00:10 Έρωτες και αδιέξοδα Πρίσμα+ Ξένη ταινία
00:30 Βαμπίρ: Οι ζωντανοί νεκροί Alpha Θρίλερ
00:45 Δολοφόνος νταντά Alter Θρίλερ
01:00 Σε βλέπω 3 Star Θρίλερ
01:10 Η αρρώστια του Σακς Σινε+ Δράμα
01:30 Ενέδρα στο Τζόσουα τρι ANT1 Περιπέτεια
03:15 Bobby Star Δράμα
05:25 Τσάρλι Τσάπλιν-συλλογή μικρού μήκους (2) Σινε+ Ξένη ταινία