Προσεχώς

Προσεχώς


Παρασκευή 18 Ιουνίου 2010

Εθνος - Κυριακή 20/06/2010

Peter Jackson and Co. Talk 'King Kong 360 3-D'

The Maze (2010)

The Maze (2010) trailer

Η κωμωδία επιστρέφει στην οθόνη

Ενα νέο είδος κωμωδίας έχει αναδειχθεί τα τελευταία χρόνια στη μεγάλη οθόνη, παρά το γεγονός ότι γενικά ως είδος η κωμωδία θεωρείται πια περισσότερο κατάλληλη για την τηλεόραση ή το Ιντερνετ. Τα κινηματογραφικά στούντιο δείχνουν να μη στηρίζουν τις μεγάλες εμπορικές τους προσδοκίες στις κωμωδίες. Σπάνια πια ασχολούνται με την κωμωδία πολύ μεγάλα ονόματα και οι προϋπολογισμοί είναι αισθητά χαμηλότεροι.

Τα κωμικά στοιχεία δείχνουν πια να λειτουργούν συμπληρωματικά σε άλλα είδη, στα οποία τα στούντιο βασίζονται περισσότερο, όπως οι περιπέτειες δράσης, ακόμη και οι ταινίες τρόμου. Η καθαρόαιμη κωμωδία, όμως, είναι αρκετά περιορισμένη και σε star power και σε προϋπολογισμούς.

Αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό, καθώς μέσα από αυτές τις συνθήκες προέκυψαν νέα ταλέντα ηθοποιών, που δεν διστάζουν να τσαλακωθούν. Το σημαντικότερο όμως είναι ότι ακριβώς οι προϋπολογισμοί δεν είναι μεγάλοι, άρα και οι εμπορικές προσδοκίες είναι αντίστοιχα περιορισμένες, οι σεναριογράφοι είναι πολύ πιο ελεύθεροι να πειραματιστούν. Οι νέες κωμωδίες είναι πολύ πιο «ενήλικες», τολμηρές, αγγίζουν ταμπού, είναι πιο ελευθερόστομες. Το αποτέλεσμα είναι να βγάζουν γέλιο με πολλούς τρόπους και κυρίως με μη πολιτικά ορθούς.

Νο 1 στο Ιντερνετ

Το γεγονός ότι τα στούντιο δεν «εμπιστεύονται» την κωμωδία, δεν σημαίνει ότι το κοινό έχει σταματήσει να την επιθυμεί. Απλώς στρέφεται σε άλλα μέσα. Οι κωμικές σειρές στην τηλεόραση κάνουν υψηλές τηλεθεάσεις, ενώ και στο Ιντερνετ τα κωμικά βίντεο έχουν γίνει πια η δημοφιλέστερη κατηγορία. Σύμφωνα με έρευνα που ανακοινώθηκε μόλις αυτή την εβδομάδα, οι μισοί από τους χρήστες του Ιντερνετ παρακολουθούν συστηματικά ή κατεβάζουν κωμωδίες ή κωμικά βίντεο. Το αντίστοιχο ποσοστό το 2007 δεν ξεπερνούσε το 31%.

Ενας στους επτά χρήστες δηλώνει ότι έχει ανεβάσει προσωπικό βίντεο σε κάποιες από τις δημοφιλείς σελίδες βίντεο, όπως το YouTube ή σε σελίδες κοινωνικής δικτύωσης όπως το Facebook. Στην πλειονότητά τους τα βίντεο αυτά είναι κωμικά, με στιγμές αστείες, ακόμη και ντροπιαστικές. Ενα πολύ μεγάλο μέρος του κοινού λοιπόν, και ειδικά στις μικρότερες ηλικίες, έχει εκπαιδευτεί στο σκληρότερο χιούμορ, που σε μερικές περιπτώσεις μπορεί να χαρακτηριστεί ακόμη και ανελέητο.

Σε συνδυασμό με τη δύσθυμη κατάσταση που έχει επιβληθεί από την παγκόσμια οικονομική κρίση, η άνοδος της κωμωδίας είναι μάλλον απολύτως αιτιολογημένη. Ενα από τα πρόσωπα που άνοιξε τον δρόμο σε αυτό το είδος είναι ο Τζαντ Απατοου, ως σκηνοθέτης και παραγωγός ταινιών, όπως το «Με την πρώτη», το «Superbad», ο «Παρθένος ετών σαράντα», το «Οταν με παράτησε η Σάρα», το «Pineapple express».

Νέα ταλέντα

Από αυτές τις ταινίες ξεπρόβαλαν νέα ταλέντα, που έχουν πάρει στα χέρια τους τη νεότερη εποχή της κωμωδίας. Ο Σεθ Ρόγκεν, ο Τζόνα Χιλ, ο Ράσελ Μπραντ, ο Μάικλ Σέρα και ο Τζέισον Σίγκαλ μπορεί να μην είναι σταρ και τα ονόματά τους να μη λένε πολλά στο ευρύτερο κοινό, είναι όμως οι νέοι άνθρωποι που διαχειρίζονται αποτελεσματικά ένα από τα δημοφιλέστερα και πιο διασκεδαστικά κινηματογραφικά είδη.

Μέσα στους επόμενους μήνες πρόκειται να βγουν τουλάχιστον τέσσερις κωμωδίες που προέρχονται από αυτόν τον πυρήνα ανθρώπων και προσπαθούν να βγάλουν γέλιο με προκλητικά θέματα. Το περσινό «Hangover» και η τεράστια επιτυχία του ήταν αποτέλεσμα αυτής της νέας σχολής κωμωδίας. Την ερχόμενη Πέμπτη βγαίνει στις αίθουσες το «Δεν είναι για τα μούτρα σου» του Τζιμ Φιλντ Σμιθ, με τον Τζέι Μπάρουτσελ και την Αλις Ιβ, δύο νεαρούς ηθοποιούς, που πλαισιώνονται από ένα εξίσου άγνωστο καστ.

Ο Κερκ είναι σεκιουριτάς σε ένα επαρχιακό αεροδρόμιο και είναι η προσωποποίηση του μη κουλ ανθρώπου. Πολύ αδύνατος, άχαρος, ντροπαλός, άτσαλα ντυμένος, βολεύεται με ό,τι μπορεί να αποκτήσει και δεν διεκδικεί τίποτα. Ετσι τα πάντα θα αλλάξουν στη ζωή του όταν αρχίσει να τον διεκδικεί η Μόλι, ένα πολύ όμορφο κορίτσι, που έχει όλες τις χάρες. Ολοι γύρω του τού λένε ότι είναι πολύ λίγος για εκείνην και τού το δείχνουν με κάθε τρόπο. Το «Δεν είναι για τα μούτρα σου» συνδυάζει στοιχεία της ωμής κωμωδίας με την τρυφερή αισθηματική κομεντί, και αυτό είναι το πιο ενδιαφέρον στοιχείο της ταινίας.

Στις 8 Ιουλίου κάνει πρεμιέρα το «Σηκωτός για τη συναυλία» του Νίκολας Στόλερ, με τον Τζόνα Χιλ και τον Ράσελ Μπραντ, που μέχρι τώρα τουλάχιστον είναι η κωμωδία της χρονιάς. Στις ξένες κριτικές η ταινία αναφέρεται ως το φετινό «Hangover», όμως η δουλειά που έχει γίνει στο σενάριο και στη σκηνοθεσία, αλλά και από το πρωταγωνιστικό ντουέτο, είναι πολύ πιο σοβαρή και ουσιαστικά αστεία.

Οι δύο κεντρικοί χαρακτήρες είναι ο Ααρον, ένας υπάλληλος δισκογραφικής εταιρείας σε κρίση, και ένας ξεπεσμένος ροκ σταρ. Αναζητώντας ένα μουσικό γεγονός, ο υπάλληλος προτείνει την οργάνωση μιας επετειακής συναυλίας του ροκ σταρ Αλντους Σνόου, ο οποίος ζει σε παρακμή έπειτα από την καταστροφική πορεία του τελευταίου του δίσκου. Ο Ααρον αναλαμβάνει να ταξιδέψει με τον Αλντους από το Λονδίνο στη Νέα Υόρκη και στο Λος Αντζελες, όπου θα γίνει η συναυλία στο Greek Theater.

Το ταξίδι, ωστόσο, θα αποδειχθεί ιδιαίτερη πρόκληση, εξαιτίας της παροιμιώδους ασυνέπειας του Αλντους και της απόλυτης εξάρτησής του από το ποτό και τα ναρκωτικά. Τα ατέλειωτα πάρτι με την ξέφρενη κατάληξη θα παρασύρουν και τον ήπιο Ααρον και τα πάντα θα γίνουν άνω-κάτω, ακόμη και η προσωπική του ζωή με τη γιατρό φίλη του. Πέρα από το ταλέντο των πρωταγωνιστών και την τόλμη του σεναρίου, το «Σηκωτός για τη συναυλία» είναι μια κωμωδία που σχολιάζει εξαιρετικά εύστοχα το σταρ σίστεμ και ειδικά εκείνο της μουσικής βιομηχανίας. Γι' αυτό μάλλον και ήταν δύσκολο να αρνηθούν τη συμμετοχή τους ο Σον Κομπς (ή Παφ Ντάντι), που παίζει τον διευθυντή της δισκογραφικής, καθώς και η Πινκ και η Κριστίνα Αγκιλέρα που κάνουν σύντομες εμφανίσεις.

Φθινοπωρινές αφίξεις

Τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο θα προβληθούν δύο ακόμη κωμωδίες αυτού του ύφους. Τον Σεπτέμβριο βγαίνει το «Δείπνο ηλιθίων», που σκηνοθετεί ο Τζέι Ρόουτς, κάνοντας ένα ριμέικ της γαλλικής κωμωδίας του Φρανσίς Βεμπέρ. Στην ταινία, που έχει θέμα το απάνθρωπο δείπνο ενός επιχειρηματία, στο οποίο οι υποψήφιοι για προαγωγή πρέπει να φέρουν από έναν ηλίθιο για να τον κανιβαλίσουν όλοι μαζί, πρωταγωνιστούν μερικά από τα καλύτερα ονόματα της σύγχρονης κωμωδίας, ο Στιβ Καρέλ, ο Πολ Ραντ και ο Ζακ Γαλιφιανάκις.

Τον Οκτώβριο, τέλος, έρχεται στις αίθουσες μια πολυαναμενόμενη κωμωδία - μεταφορά ενός καλτ κόμικ. Το «Ο Σκοτ Πίλγκριμ εναντίον των 7 πρώην» είναι η ιστορία του διστακτικού Σκοτ, τον οποίο παίζει ο Μάικλ Σέρα (του «Juno» και του «Superbad»), ο οποίος για να κατακτήσει την καρδιά της αγαπημένης του θα πρέπει να αντιμετωπίσει τους ιδιαίτερα μαχητικούς και εκδικητικούς επτά πρώην της, ανάμεσα στους οποίους είναι και ένα κορίτσι.

http://trans.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_qsite1_1_14/06/2010_342182

Βρέθηκε θησαυρός από «χαμένες» ταινίες του βωβού σινεμά

Μια εξαιρετική συλλογή με 75 από τις πρώτες αμερικανικές ταινίες, που θεωρούνταν χαμένες για πάντα, βρέθηκε στη Νέα Ζηλανδία και θα επιστραφεί στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ανάμεσα στις ταινίες αυτές βρίσκεται και η μοναδική κόπια μιας από τις τελευταίες βωβές ταινίες ενός γίγαντα του αμερικανικού κινηματογράφου, του Τζον Φορντ, όπως επίσης και αρκετά έργα από τις δεκαετίες του 1910 και του 1920, με πρωταγωνίστριες διάσημες σταρ, όπως η Κλάρα Μπόου και η Μέιμπελ Νόρμαντ.

Από το 1910 έως το 1930

Η συλλογή ήταν αποθηκευμένη στα Κινηματογραφικά Αρχεία της Νέας Ζηλανδίας, αλλά η σπουδαιότητά της δεν είχε γίνει αντιληπτή μέχρι που την εντόπισε πέρυσι ένας συντηρητής ταινιών από το Λος Αντζελες. Εκτοτε έχει γίνει συμφωνία με το Εθνικό Ιδρυμα Συντήρησης Κινηματογραφικών Εργων, το οποίο έχει έδρα το Σαν Φρανσίσκο για την επιστροφή των ταινιών στις ΗΠΑ.

Ολος αυτός ο θησαυρός αντιμετωπίζεται ως μια κάψουλα του χρόνου για τον αμερικανικό κινηματογράφο της περιόδου από το 1910 μέχρι και το τέλος της δεκαετίας του 1920. Μόνο το ένα πέμπτο των ταινιών που παράχθηκαν στις Ηνωμένες Πολιτείες μεταξύ 1900 και 1940 έχουν διασωθεί, οι υπόλοιπες έχουν χαθεί λόγω φθοράς ή αμέλειας.

Η συλλογή προέρχεται από μια περίοδο κατά τη διάρκεια της οποίας η αμερικανική κινηματογραφική βιομηχανία απογειώθηκε και με την ενθάρρυνση της επιτυχίας των γουέστερν, είχε αρχίσει να εξαπλώνεται διεθνώς. Περίπου εννέα από τις 10 ταινίες στις κινηματογραφικές αίθουσες όλου του κόσμου το 1910 είχαν δημιουργηθεί στις ΗΠΑ.

«Είναι μια υπέροχη συλλογή από ταινίες» δήλωσε η Ανέτ Μέλβιλ, διευθύντρια του Εθνικού Ιδρύματος Συντήρησης Κινηματογραφικών Εργων. «Περίπου το 70% αυτών των έργων είναι πλήρες, γεγονός το οποίο είναι εξαιρετικό, ενώ ταυτόχρονα πολλά έχουν τις αρχικές αποχρώσεις τους».

Το κόσμημα της συλλογής είναι η ταινία Upstream, γυρισμένη το 1927 με σκηνοθέτη τον Τζον Φορντ, ο οποίος αργότερα γύρισε βραβευμένες με Οσκαρ κλασικές ταινίες όπως «Τα σταφύλια της οργής» και «Ο ήσυχος άνθρωπος». Ο Φορντ έκανε περισσότερες από 60 βωβές ταινίες μεταξύ 1917 και 1928, αλλά μόνο περίπου 10 από αυτές υπάρχουν στην πλήρη μορφή τους.

Το αντίγραφο του «Upstream» που βρέθηκε στη Νέα Ζηλανδία έχει μικρή μόνο φθορά, η οποία όμως αποκρύπτει τους τίτλους στην αρχή της ταινίας. Η φθορά που έχουν υποστεί τα νιτρικά άλατα της κόπιας, εξηγεί γιατί καθυστέρησε τόσο πολύ να έρθει η ταινία αυτή στο φως. Η συλλογή περιλαμβάνει επίσης ένα trailer για ένα άλλο έργο του Φορντ, το «Strong Boy», το οποίο έχει χαθεί.

Αντίγραφα διανομέων

Η Νέα Ζηλανδία διέθετε μια τόσο πλούσια συλλογή παλιών ταινιών λόγω του συστήματος διανομής που επικρατούσε την εποχή που προβάλλονταν αυτά τα έργα. Αντίγραφα στέλνονταν σε ολόκληρη την Αμερική όπως και σε άλλες χώρες, και αφού είχαν σταματήσει να προβάλλονται, είτε επιστρέφονταν πίσω στους διανομείς ή απλά καταστρέφονταν. Η Νέα Ζηλανδία ήταν τόσο απόμακρη που οι κινηματογράφοι κρατούσαν τα αντίγραφα των ταινιών και σε ορισμένες περιπτώσεις τα αποθήκευαν. Μερικές από αυτές τις αποθηκευμένες ταινίες μετακινούνταν στο Εθνικό Κινηματογραφικό Αρχείο.

http://trans.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_qsite1_1_10/06/2010_341633

Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Πάτμου από 19 έως 25 Ιουλίου

Το πρώτο της κινηματογραφικό Φεστιβάλ ετοιμάζεται να υποδεχθεί η Πάτμος. Το πρόγραμμα των προβολών ξεκινά στις 19 Ιουλίου και ολοκληρώνεται στις 25 του ίδιου μήνα και περιλαμβάνει 10 μεγάλου μήκους ταινίες, 9 ντοκιμαντέρ και 20 ταινίες μικρού μήκους.

Οι προβολές θα πραγματοποιηθούν σε δύο χώρους: στη Νέα Μαρίνα (λιμάνι της Πάτμου στη Σκάλα) και στο Παλαιό Σχολείο στη Χώρα.

Οι παράλληλες εκδηλώσεις περιλαμβάνουν ένα αφιέρωμα ομιλιών και προβολών στον ποιητή Ρόμπερτ Λαξ, ο οποίος έζησε και πέθανε στην Πάτμο.

Από τις μεγάλου μήκους ταινίες μυθοπλασίας που θα προβληθούν, ξεχωρίζει η «Αrcadia lost» του Φαίδωνα Παπαμιχαήλ, που γυρίστηκε στην Αρκαδία με πρωταγωνιστή τον Νικ Νόλτε.

Σύμφωνα με το Βήμα, έχει προγραμματιστεί, επίσης, μια τιμητική βραδιά για τον σκηνοθέτη Νίκο Παναγιωτόπουλο και στο πλαίσιο αυτό θα προβληθεί η ταινία «Αυτή η νύχτα μένει».

Τέλος, στο πρόγραμμα των προβολών βρίσκονται το βραβευμένο με ξενόγλωσσο Όσκαρ «Μυστικό στα μάτια της» του Αργεντίνου Χουάν Χοσέ Καμπανέλα και το «Τhe other bank» του Γεωργιανού Γιόργκε Οβασβίλι.

Watch 17 Minutes of ABC's 'The Gates'!

SERIES PREMIERE SUNDAY JUNE 20, 2010

http://www.bloody-disgusting.com/news/20613

Nero Multimedia Suite 10

Η δημοφιλής σουίτα διαχείρισης αρχείων εικόνας και ήχου, επεξεργασίας και authoring για δίσκους CD, DVD & BD σε νέα έκδοση...

Από την Ιαπωνία τα νέα, όπου και θα λανσαριστεί στις 24 του μήνα που διανύουμε...

Η νέα σουίτα Nero θα υποστηρίζει 32μπιτες και 64μπιτες εκδόσεις των Windows XP/Vista & 7.

Το λογισμικό που θα περιλαμβάνεται στο πακέτο θα είναι πλούσιο, ως συνήθως. Συναντάμε το software για editing / authoring "Nero VisionXtra" , διαχείρισης "Nero MediaHub", μετατροπής "Nero Recode", καψίματος δίσκων BD / DVD / CD "Nero Burning ROM" & " Nero Express ", δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας " Nero BackItUp ", το λογισμικό για εγγραφή πολυκάναλου ήχου " Nero SoundTrax ", τον επεξεργαστή ήχου" Nero WaveEditor " και φυσικά την ρουτίνα "Nero StartSmart".

Η συμβατότητα διαχείρισης είναι καθολική...

Στο Video συναντάμε: MPEG-4 AVC/H.264, AVI, DV-AVI, DVD video, DVD ± VR, MOD, HDV, DVR-MS, MPEG-1/2/4, MPEG- 4 TS, Memory Stick, VOB, VRO, ASF, WMV, AVCHD, BDMV, Matroska, AVCREC (playback), FLV, 3GPP, WTV, DivX & OGG.

Στο Audio επίσης: AAC (M4A), MP4, AIFF, AIF, Linear PCM (32bit/192kHz), MP3, MP3 PRO, WMA, OGG Vorbis, Dolby Digital (AC3) & FLAC.


full.hd

Hilary Swank & Sam Rockwell in the Conviction Trailer

Brand New, Awesome UK Trailer for Scott Pilgrim Hits!

Legend of the Guardians: The Owls of Ga'Hoole (2010)

The American (2010)

Παρασκευή 18/06/2010 - Ταινίες στην ελληνική TV

21:00 Ο έβδομος πάπυρος Star Ξένη ταινία
21:00 Κοκούν Alpha Ξένη ταινία
22:00 Έγκλημα στον παράδεισο Σινε+ Ξένη ταινία
23:15 Φονική συχνότητα Alpha Ξένη ταινία
23:40 Το διπλό πρόσωπο μιας γυναίκας Σινε+ Ξένη ταινία
00:00 Στους έρωτες μας ΕΤ1 Αισθηματική κομεντί
01:00 Απρόσμενος θάνατος ΝΕΤ Θρίλερ
01:15 Πατρίδα Σινε+ Δράμα
02:15 Το κυνήγι του δολοφόνου Star Περιπέτεια
02:15 Η καλή μας δασκάλα Alter Αισθηματική κομεντί
02:40 Αγκάθα Κριστι : στα ίχνη του δολοφόνου Σινε+ Ξένη ταινία
04:15 Λουπέν - το σμαραγδένιο περιδέραιο Alter Ξένη ταινία
04:30 Εγκληματικά μυαλά Star Περιπέτεια
04:30 Εικονική αποπλάνηση Σινε+ Ξένη ταινία