Προσεχώς

Προσεχώς


Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2010

Green Lantern: The Animated Series (2011)

Father of Invention (2010)

Πέγκυ Ζήνα - Ευαίσθητη ή Λογική (Νεο CD)

Οι «μεγάλες» ταινίες του ρωσικού κινηματογράφου στο διαδίκτυο

Με σκοπό την καταπολέμηση της παράνομης διακίνησης κινηματογραφικών ταινιών, τα στούντιο Mosfilm, «παράγων-κλειδί» στη ρωσική κινηματογραφική βιομηχανία, διανέμει τις κλασσικές ταινίες Ρώσων σκηνοθετών.

Ανάμεσα στις ταινίες που είναι πλέον διαθέσιμες ξεχωρίζουν η ταινία "Solaris' του Αντρέι Ταρκόφσκι και "Το θωρηκτό Ποτέμκιν" του Σεργκέι Αϊζενστάιν.

Για τα στούντιο Mosfilm, πατήστε εδώ.

Για τον κατάλογο των διαθέσιμων ταινιών, πατήστε εδώ.

http://www.enet.gr/?i=news.el.texnes&id=212358

The Last Exorcism (2010)

Σκηνοθεσία: Daniel Stamm
Σενάριο: Huck Botko, Andrew Gurland
Ηθοποιοί: Patrick Fabian, Ashley Bell, Iris Bahr, Louis Herthum

Ελληνική Πρεμιέρα :
14/10/2010

Μια νέα ταινία που καταπιάνεται με το ζοφερό θέμα του εξορκισμού. Η ταινία έχει ως υπόθεση τον τελευταίο εξορκισμό που πρόκειται να κάνει ένας ιερέας και αποφασίζει να καταγράψει με κάμερες το γεγονός. Η λογική της ταινίας ακολουθεί αυτή των ψευδο-ντοκιμαντέρ, όπως και στο “Paranormal Activity”.

Η εμπειρία του ιερέα θα είναι τρομακτική, αφού θα έρθει σε επαφή με ένα κακό που δεν περίμενε όταν καλείται να διαπιστώσει τι συμβαίνει με την κόρη ενός αγρότη. Η ταινία ακροβατεί ανάμεσα στον σκεπτικισμό και την πίστη, θυμίζοντας κάπως τον “Εξορκισμό της Έμιλυ Ρόουζ” . Η αμφιβολία πάντα θα υπάρχει. Είναι ο εξορκισμός αποτέλεσμα κατάληψης ενός σώματος από δαίμονες ή μια μορφή ψυχοπαθολογίας; Είναι άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου ή μήπως αν πιστεύεις στον Θεό πρέπει να πιστέψεις και στον Διάβολο;

The American (2010)

Σκηνοθεσία: Anton Corbijn
Σενάριο: Rowan Joffe, Martin Booth
Ηθοποιοί: George Clooney, Irina Bjφrklund, Thekla Reuten, Samuli Vauramo


Ελληνική Πρεμιέρα :
14/10/2010

Ο Τζακ είναι ένας μοναχικός εξπέρ επαγγελματίας δολοφόνος. Μια δουλειά στη Σουηδία δεν πηγαίνει και τόσο καλά κι ο Τζακ ανακοινώνει στον σύνδεσμο του, Λάρι, ότι η επόμενη θα είναι η τελευταία του δουλειά. Αυτή είναι σε μικρό χωριό της Ιταλίας, όπου ο Τζακ θα κάνει φίλους και θα βρει τον έρωτα. Όλα αυτά, όμως, ίσως προκαλούν την μοίρα του.

Scott Pilgrim vs. the World (2010)

Σκηνοθεσία: ΕΝΤΓΚΑΡ ΡΑΙΤ
Σενάριο: ΜΑΙΚΛ ΜΠΑΚΑΛ, ΕΝΤΓΚΑΡ ΡΑΙΤ
Ηθοποιοί: ΚΡΙΣ ΕΒΑΝΣ , ΜΑΙΡΗ ΕΛΙΖΑΜΠΕΘ ΓΟΥΙΝΣΤΕΝΤ , ΜΑΙΚΛ ΣΕΡΑ , ΑΝΝΑ ΚΕΝΤΡΙΚ , ΚΙΕΡΑΝ ΚΑΛΚΙΝ , ΤΖΕΙΣΟΝ ΣΒΑΡΤΣΜΑΝ

Ελληνική Πρεμιέρα : 14/10/2010

Ελάτε να γνωρίσετε το χαριτωμένο Σκοτ Πίλγκριμ, τον μπασίστα μιας νεανικής μπάντας που όλο και είχε τα τυχερά του στο παιχνίδι του έρωτα, αλλά και τις απογοητεύσεις του. Ξαφνικά όμως, ο παράξενος αυτός καρδιοκατακτητής βρίσκει το μάστορά του στο πρόσωπο μιας εκκεντρικής κοπέλας που μάλιστα, είναι, κυριολεκτικά, το κορίτσι των ονείρων του! Τι χρειάζεται για να κερδίσει την καρδιά της και να κατορθώσει να βγει μαζί της; Πολύ απλά πρέπει πρώτα να νικήσει σε μονομαχία τις 7 προηγούμενες σχέσεις της που ελέγχουν απόλυτα την ερωτική της ζωή κι έρχονται με σκοπό να τον εξοντώσουν! Αν κατορθώσει να αφανίσει και τα επτά πρώην έτερα ήμισύ τηςτότε μπορεί και να βγει νικητής στο παιχνίδι του έρωτα.


Ο θρύλος των ιπτάμενων φρουρών (Legend of the Guardians: The Owls of GaHoole) (2010)

Σκηνοθεσία: ΖΑΚ ΣΝΑΙΝΤΕΡ
Σενάριο: ΤΖΟΝ ΟΡΛΟΦ, ΕΜΙΛ ΣΤΕΡΝ
Ηθοποιοί: ΤΙΣ ΦΩΝΕΣ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΖΟΥΝ ΟΙ: , ΤΖΕΦΡΙ ΡΑΣ , ΕΛΕΝ ΜΙΡΕΝ , ΧΙΟΥΓΚΟ ΓΟΥΙΒΙΝΓΚ , ΡΙΤΣΑΡΝΤ ΡΟΞΜΠΕΡΓΚ , ΜΙΡΙΑΜ ΜΑΡΓΚΟΛΙΣ , ΕΜΙΛΙ ΝΤΕ ΡΑΒΙΝ , ΝΤΕΙΒΙΝΤ ΓΟΥΕΝΧΑΜ , ΑΜΠΙ ΚΟΡΝΙΣ

Ελληνική Πρεμιέρα : 14/10/2010

Η ταινία παρακολουθεί τη ζωή του Σόρεν, μιας μικρής κουκουβάγιας που έχει ενθουσιαστεί από τις επικές ιστορίες που του διηγείται ο πατέρας του για τους Φύλακες του Γκα'Χουλ, μια μυθική ομάδα φτερωτών πολεμιστών που μετά από μια γενναία μάχη κατάφεραν να σώσουν τις κουκουβάγιες από τους σατανικούς Αγνούς. Κι ενώ ο Σόρεν ονειρεύεται να ενώσει μια μέρα τις δυνάμεις του με τους ήρωες του, ο μεγαλύτερος αδερφός του, ο Κλαντ, τον κοροϊδεύει, ενώ παράλληλα διψάει να πετάξει και να κυνηγήσει, για να κερδίσει την εύνοια του πατέρα τους έναντι του μικρότερου αδερφού του.

Η ζήλια όμως, του Κλαντ έχει τρομακτικές συνέπειες - τα δύο μικρά θα πέσουν από τη φωλιά τους στα γαμψά νύχια των Αγνών. Ο Σόρεν θα προσπαθήσει να διαφύγει με τη βοήθεια κι άλλων γενναίων μικρών κουκουβαγιών. Μαζί θα πετάξουν πάνω από θάλασσες, θα διασχίσουν την αχλή για να βρουν το Μεγάλο Δένδρο, το αρχηγείο των θρυλικών Φυλάκων του Γκα'Χουλ. Μόνο έτσι θα μπορέσουν να νικήσουν τους Αγνούς και να σώσουν το βασίλειο των κουκουβαγιών.


Teaser for Suki Singh's incredibly swanky noir EMULSION

EMULSION Teaser Trailer from Suki Singh on Vimeo.

The New Trailer for Faster

Disney Running 4D Showings of 'Nightmare Before Christmas'

Fans of Burton and Selick's The Nightmare Before Christmas should already know that the animated classic gets re-released by Disney in 3D every year around Halloween. If you live in Los Angeles, you'll get a real treat if you decide to catch a showing of the movie at the world famous El Capitan Theatre. Disney is running special 4D showings of Nightmare Before Christmas for a limited time later this month. What does 4D involve? In classic Disney fashion, they'll have "special effects in the theater itself, such as wind and fog" (via Hero Complex). This is the first time these "4D Sensory Effects" will be used for a film at the El Capitan.

http://www.firstshowing.net/2010/10/11/disney-running-4d-showings-of-nightmare-before-christmas/

Harry Potter and the Deathly Hallows: Part I (2010)




Νέο δίκτυο του ΟΤΕ θα προσφέρει ταχύτητες έως 50 Mbps

Δίκτυο οπτικών ινών νέας γενιάς που ξεκινά να υλοποιεί ο ΟΤΕ θα προσφέρει στους συνδρομητές πρόσβαση στο Διαδίκτυο με ταχύτητες 30 ή 50 Mbps. Η ανάπτυξη του δικτύου ξεκινά από τους δήμους Κομοτηνής, Αλεξανδρούπολης, Ξάνθης, Σερρών και Ζωγράφου και σταδιακά θα επεκταθεί και σε άλλες περιοχές.

Το νέο δίκτυο VDSL2 ακολουθεί την αρχιτεκτονική FTTC (Fiber to the Cabinet – Οπτικές ίνες έως τον κατανεμητή). Αυτό σημαίνει ότι οι οπτικές ίνες αντικαθιστούν το χάλκινο καλώδιο από το κέντρο κάθε περιοχής έως τους κατανεμητές -τα γνωστά «καφάο».

Για τις ανάγκες των επιχειρήσεων, ανάλογα με το ενδιαφέρον και όπου αυτό είναι εφικτό, ο ΟΤΕ σχεδιάζει και λύσεις της αρχιτεκτονικής FTTB (Fiber to the Building), στην οποία οι οπτικές ίνες φθάνουν έως το κτίριο.

Στους πέντε δήμους από όπου θα ξεκινήσει η ανάπτυξη του δικτύου, περίπου 1.000 «καφάο» συνδεδεμένα με οπτικές ίνες θα εξυπηρετούν 125.000 νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Οι ταχύτητες στο κατέβασμα θα είναι 30 ή 50 Megabit/sec και 2,5 έως 5 Mbps στο ανέβασμα.

Ενδιάμεση λύση

Το Φεβρουάριο του 2008, ο τότε υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών Κωστής Χατζηδάκης είχε ανακοινώσει σχέδιο 3 δισ. ευρώ για την εγκατάσταση οπτικών ινών σε δύο εκατομμύρια ελληνικά σπίτια (Fiber To The Home) έως το 2013.

Το σχέδιο όμως δεν υλοποιήθηκε και ο ΟΤΕ αποφάσισε να στραφεί στην ενδιάμεση εναλλακτική λύση του VDSL.

Για τη δημιουργία υποδομών οπτικών ινών νέας γενιάς, ο ΟΤΕ θα κάνει σημαντικές επενδύσεις την τριετία 2010-2012, ώστε να φέρει τις οπτικές ίνες πιο κοντά στα σπίτια των καταναλωτών. Υπενθυμίζεται ότι το δίκτυο κορμού του ΟΤΕ αποτελείται εδώ και χρόνια εξολοκλήρου από οπτικές ίνες που ξεπερνούν τα 35.000 χιλιόμετρα πανελλαδικά» αναφέρει ο Οργανισμός σε ανακοίνωσή του τη Δευτέρα.

Επισημαίνει επίσης ότι για την ανάπτυξη του δικτύου απαιτούνται εκσκαφές.

Newsroom ΔΟΛ

Τρίτη 12/10/2010 - Ταινίες στην Ελληνική TV

21:00 Η αποζημίωση Star Ξένη ταινία
21:25 Ξεχασμένοι από την κοινωνία Σινε+ Δράμα
22:00 Ο επαρχιώτης ΝΕΤ Κωμωδία
22:30 Υποψίες Πρίσμα+ Ξένη ταινία
23:00 Αν έχεις τύχη ΕΤ3 Κωμωδία
02:30 Ενάντια στον χρόνο Star Περιπέτεια
04:30 Το μυστικό του λοχαγού Μπλέικ Σινε+ Ξένη ταινία