Προσεχώς

Προσεχώς


Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2012

Tubalr - Ένας πολύ ωραίος τρόπος να βλέπεις/ακούς μουσική.


Πρώτο Θέμα - Σάββατο 07/01/2012


Το Βήμα - Σάββατο 07/01/2012

Ο Ρίντλεϊ Σκοτ αναζητεί τον «Προμηθέα»

Το 1979 ο βρετανός σκηνοθέτης Ρίντλεϊ Σκοτ έγραψε κινηματογραφική ιστορία. Η δεύτερη μεγάλου μήκους ταινία του, «Αλιεν: Ο επιβάτης του διαστήματος», η ιστορία ενός διαστημοπλοίου που προσγειώνεται σε κάποιον άγνωστο πλανήτη όπου δέχεται την «επίσκεψη» ενός εξωγήϊνου τέρατος, παραμένει μια από τις χαρακτηριστικότερες αλλά και πιο εφιαλτικές ταινίες επιστημονικής φαντασίας στην Ιστορία του σινεμά.

Σε πρώτο επίπεδο, το «Αλιεν» ήταν (και παραμένει) ένα αριστοτεχνικά δομημένο θρίλερ. Σε ένα δεύτερο επίπεδο όμως, ήταν μια απαισιόδοξη αλληγορία για την αυτοκαταστροφική τάση του ανθρώπινου είδους, το ζοφερό μέλλον του κόσμου, την κυριαρχία των μηχανών και την ανυπαρξία του «ανθρώπου» μπροστά σε μια «λογική» που θέσπισε ο ίδιος.

Τρεις «επίσημες συνέχειες» της ταινίας, (σκηνοθετημένες μάλιστα από καλλιτέχνες όπως ο Τζέιμς Κάμερον, ο Ντέιβιντ Φίντσερ και ο Ζαν Πιέρ Ζενέ) δεν κατόρθωσαν να φτάσουν την αξία της για να μην αναφερθούμε στις γελοιότητες τύπου «Αλιεν εναντίον Κυνηγού» όπου το Αλιεν «συναντιόταν» με ένα άλλο γνωστό τέρας του κινηματογράφου, τον «Κυνηγό» (Predator).

Εφέτος, ο ίδιος ο Σκοτ μετά από τα όσα χρόνια έχουν περάσει είναι έτοιμος να παρουσιάσει την δική του επιστροφή στον μύθο του «Αλιεν»: το πολυαναμενόμενο prequel της ταινίας (η ιστορία θα αναφέρεται στο τι έγινε πριν από την ταινία). Αν και η ιστορία του «Προμηθέα", όπως είναι ο τίτλος της καινούργιας ταινίας, φυλάσσεται ως επτασφράγιστο μυστικό, ο Σκοτ έχει δηλώσει ότι ενώ το «Αλιεν» είναι η σπίθα για την δημιουργία της τελευταίας ταινίας του, μέσα από την διαδικασία της παραγωγής ο «Προμηθέας» κατέληξε να είναι κάτι πρωτότυπο μέσα στον κόσμο της μυθολογίας και του διαστήματος στον οποίο εντασσόταν η πρώτη ταινία.

«Οι απόλυτοι φαν του "Alien" θα αναγνωρίσουν στον «Προμηθέα» το DNA της πρώτης ταινίας, όμως οι ιδέες που πραγματευόμαστε είναι γνήσιες, μεγάλες και προκλητικές» είπε ο Σκοτ.

Κρίνοντας από το πρώτο teaser της ταινίας που κυκλοφόρησε προσφάτως και στο Διαδίκτυο, το φιλμ θα είναι εξαιρετικά τρομαχτικό, κάτι που φαίνεται και στο μότο του: «Πήγαν αναζητώντας την αρχή μας και αυτό που βρτήκαν μπορεί να είναι το τέλος μας».

Στην ομάδα των ταλαντούχων πρωταγωνιστών του «Προμηθέα» θα βρούμε την βραβευμένη με Οσκαρ Σαρλίζ Θερόν, τον διαρκώς ανερχόμενο Μάικλ Φασμπέντερ (σε λίγο θα δούμε την ταινία του"Shame"), τον Γκάι Πιρς, την Νούμι Ραπάς (στα πάνω της χάρη στο "Κορίτσι με το Τατουάζ" του Ντέιβιντ Φίντσερ) και τον Ίντρις Έλμπα ("Thor").

Το να δουλεύεις με έναν σκηνοθέτη σαν τον Ρίντλει Σκοτ πάντως, σημαίνει ότι θα πρέπει να κρατάς το στόμα σου σφραγισμένο. Όταν στο τελευταίο φεστιβάλ Βενετίας ρωτήσαμε τον Μάικλ Φασμπέντερ (που συμμετείχε στο φεστιβάλ με τις ταινίες «Shame» και «Μια επικίνδυνη μέθοδος») να αναφερθεί στον «Προμηθέα», εκείνος μάσησε τα λόγια του λέγοντας ότι η μόνη διαφορά ανάμεσα σε μια μικρή ταινία όπως το «Shame» με μια μεγάλη παραγωγή όπως ο «Προμηθέας» είναι ότι στην δεύτερη εργάζονται πολύ περισσότεροι άνθρωποι…

Η ταινία «Προμηθέας» θα διανεμηθεί στις αίθουσες το καλοκαίρι του 2012 από την ODEON

tovima

Paranormal Xperience 3D (2011) Posters


Paranormal Xperience 3D (2011) International Trailer

The Players (Les Infideles) (2012) Poster

The Players (Les Infideles) (2012) Teasers



Black Game (2012) Poster

Upside Down (2012) Poster

The Dark Knight Rises (2012) New Posters


Τιμητική Χρυσή Άρκτο στο Φεστιβάλ Βερολίνου για τη... «Σιδηρά» Μέριλ Στριπ

Κάθε χρονιά είναι η χρονιά της. Με ερμηνείες που κερδίζουν το κοινό, μία χαμηλών τόνων προσωπικότητα, παραμένοντας μακριά από τα φώτα του Χόλιγουντ, η Μέριλ Στριπ είναι μια μεγάλη σταρ και μια σπουδαία ηθοποιός. Φέτος που η Σιδηρά Κυρία βγαίνει στις αίθουσες, το κινηματογραφικό Φεστιβάλ Βερολίνου αποφάσισε να της απονεμηθεί μία τιμητική Χρυσή Άρκτο.

Το Φεστιβάλ ανακοίνωσε, επίσης, ότι θα παρουσιάσει αρκετές ταινίες της Μ.Στριπ, ανάμεσά τους τα: Κράμερ Εναντίον Κράμερ (1979), Η Εκλογή της Σόφι (1982), Πέρα από την Αφρική (1985), Οι Γέφυρες του Μάντισον (1995).

«Χαιρόμαστε πάρα πολύ που μας δίνεται η δυνατότητα να προσφέρουμε την Τιμητική Χρυσή Άρκτο σε μια τόσο φανταστική καλλιτέχνη και σταρ διεθνούς βεληνεκούς. Η Μέριλ Στριπ είναι μια εξέχουσα, ευμετάβλητη ερμηνεύτρια που κινείται με άνεση μεταξύ των δραματικών και των κωμικών ρόλων» είπε ο Ντίτερ Κόσλικ, διευθυντής του Φεστιβάλ Βερολίνου.

Το βραβείο θα απονεμηθεί στην ηθοποιό στις 14 Φεβρουαρίου σε ειδική τελετή. Θα ακολουθήσει η προβολή της νέας της ταινίας «Σιδηρά Κυρία», στην οποία ερμηνεύει τη Μάργκαρετ Θάτσερ.

Για τον ρόλο της πρώην Βρετανίδας πρωθυπουργού είναι υποψήφια για Χρυσή Σφαίρα γυναικείου ρόλου, ενώ πιθανότατα θα διεκδικήσει και ένα Όσκαρ (έχει υπάρξει υποψήφια για το βραβείο της Ακαδημίας 16 φορές μέχρι στιγμής).

Η Σιδηρά Κυρία θα προβληθεί στις ελληνικές αίθουσες από τις 12 Ιανουαρίου.

Newsroom ΔΟΛ

Τρίτη 03/01/2012 - Ταινίες στην Ελληνική ΤV

21:00 Έρωτας δίχως παρόν Alpha Ξένη ταινία
22:00 Ο Τσάρλι και το εργοστάσιο σοκολάτας Star Ξένη ταινία
22:30 Ricordi mi ΕΤ1 Ξένη ταινία
23:00 Το Αστερι των Χριστουγέννων Πρίσμα+ Ξένη ταινία
23:00 Ο αρχαριος Σπορ+ Ξένη ταινία
00:15 Ανήσυχα πνεύματα Mega Ξένη ταινία
00:30 Αννυ Σπορ+ Ξένη ταινία
00:30 Το σμαραγδένιο δάσος ΝΕΤ Δράμα
02:15 Black Christmas Star Τρόμου
03:45 Αξέχαστες μέρες Star Αισθηματική κομεντί

The Woman in Black (2012) TV Spot







007 Skyfall (2012) Website Launch


Καθημερινή - Σάββατο 07/01/2012


Safe House (2012) New Posters


Η LG ρίχνει στην αγορά μια τηλεόραση OLED 55 ιντσών με πάχος μόλις 4 χιλιοστά!


Μια τηλεόραση 55 ιντσών που έχει πάχος μόλις 4 χιλιοστά κατασκεύασε η LG. Η τηλεόραση βασίζεται στην τεχνολογία OLED η οποία χρησιμοποιείται στην κατασκευή οθονών κινητών τηλεφώνων. Η τηλεόραση θα κάνει την εμφάνιση της σε λίγες μέρες στην κορυφαία έκθεση ηλεκτρονικών προϊόντων CES που διεξάγεται κάθε χρόνο στο Λας Βέγκας. Αν και τεράστια σε μέγεθος η νέα τηλεόραση της LG έχει βάρος μόλις μόλις 7.5 κιλά. Η κορεατική εταιρία δεν έχει πάντως κάνει γνωστή ακόμη την τιμή της.

Η τεχνολογία OLED

Οι οργανικές φωτοδίοδοι OLED παράγουν φως όταν διέλθει ηλεκτρικό ρεύμα μέσα από ένα στρώμα ημιαγώγιμου οργανικού υλικού. Τα ηλεκτρόνια του υλικού αυτού απορροφούν ενέργεια και ανεβαίνουν έτσι σε υψηλότερη ενεργειακή κατάσταση. Όταν επιστρέψουν στην προηγούμενη ενεργειακή τους κατάσταση, η επιπλέον αυτή ενέργεια εκπέμπεται ως φωτόνιο.

Οι εφαρμογές των OLED όπως και των προκατόχων τους (τα LED) είναι πολλές και ξεκινούν από τα λαμπάκια των χριστουγεννιάτικων δέντρων και καταλήγουν στην δημιουργία οθονών για διάφορες συσκευές. Οι οθόνες OLED αποτελούν πραγματικά ένα τεχνολογικό θαύμα αφού διαθέτουν εκπληκτική εργονομία ενώ η ποιότητα της εικόνας τους είναι πραγματικά απαράμιλλη: είναι δέκα φορές καλύτερη από αυτή των οθονών LCD!. Ταυτόχρονα οι οθόνες OLED καταναλώνουν 40% λιγότερη ενέργεια από τις οθόνες LCD.

tovima