Προσεχώς

Προσεχώς


Δευτέρα 14 Μαΐου 2012

Ο Ρόμαν Πολάνσκι θα αφιερώσει την επόμενη ταινία του στην υπόθεση Ντρέιφους

Μετά τα φιλμ «Αόρατος συγγραφέας» και τον «Θεός της σφαγής», ο γαλλοπολωνός σκηνοθέτης Ρόμαν Πολάνσκι θα αφιερώσει την επόμενη ταινία του στην υπόθεση Ντρέιφους --η οποία είχε διχάσει τη Γαλλία πριν από περισσότερα από εκατό χρόνια-- και θα της δώσει τον τίτλο «D».

«Αυτή δεν θα είναι μια ιστορική βιογραφία του φυλακισμένου λοχαγού, αλλά μια ταινία θρίλερ που θα παρακολουθεί την αστυνομική ερευνά που έγινε την εποχή εκείνη», εξηγεί στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας από τους παραγωγούς της ταινίας, ο Ρόμπερτ Μπενμούσα, που συνεργάζεται με τον σκηνοθέτη για πάνω από είκοσι χρόνια.

Το 1894 ο λοχαγός Αλφρέντ Ντρέιφους, ένας Εβραίος από την Αλσατία, είχε κατηγορηθεί για κατασκοπεία και καταδικαστεί, πριν αθωωθεί και αποκατασταθεί το 1906.Το δράμα έγινε πολιτικό, χώρισε τη Γαλλία σε δύο στρατόπεδα (τους υποστηρικτές του Ντρέιφους, πεπεισμένους για την αθωότητά του, και τους κατηγόρους του, πεπεισμένους για την ενοχή του) γεγονός που είχε συγκλονίσει την Δημοκρατία. Ο Ντρέιφους αθωώθηκε το 1906.

Ένα σκάνδαλο με σύγχρονες «αντηχήσεις» για τον Ρόμαν Πολάνσκι: «Μπορούμε να δείξουμε την μεγάλη σημασία αυτής της ιστορίας, ιδίως υπό το πρίσμα του τι συμβαίνει στον κόσμο σήμερα, αυτό το «αρχαίο» πλέον θέαμα του κυνηγιού μαγισσών που πραγματοποιείται από μια μειοψηφία, η παράνοια για την ασφάλεια, τα μυστικά στρατιωτικά δικαστήρια, οι εκτός ελέγχου μυστικές υπηρεσίες πληροφοριών, τα μυστικά της κυβέρνησης και ένας λυσσασμένος Τύπος», δήλωσε στο αμερικανικό περιοδικό The Hollywood Reporter.

Για την εικοστή ταινία του, ο σκηνοθέτης συνεργάζεται με τον σεναριογράφο και πρώην ερευνητή δημοσιογράφο Ρόμπερτ Χάρις, ο οποίος έχει ήδη συνεργαστεί μαζί του στην ταινία «Αόρατος συγγραφέας».

Τα γυρίσματα θα αρχίσουν «στο τέλος του έτους στο Παρίσι, με αγγλοσάξονες ηθοποιούς», σύμφωνα με τον Μπενμούσα.

Η υπόθεση είχε ήδη γίνει κινηματογραφική ταινία το 1958 από τον Αμερικανό σκηνοθέτη και ηθοποιό Χοσέ Φερέρ, ενώ ακολούθησε και μια γαλλική τηλεταινία από τον Ιβ Μπουασέ, με τον Τιερί Φρεμόν στο
Πηγή: ΑΜΠΕ

True Blood TV Series Season 5 Trailer

Έθνος - Κυριακή 20/05/2012



RealNews - Κυριακή 20/05/2012






Δευτέρα 14/05/2012 - Ταινίες στην Ελληνική TV

21:00 Epic movie Alpha Ξένη ταινία
22:00 Αθώοι με βρώμικα χέρια ΕΤ1 Ξένη ταινία
22:00 Οι μαχητές των δρόμων 2 Star Ξένη ταινία
23:00 Δάφνις και χλόη ΕΤ3 Αισθηματική
00:10 Μικροφίλμ: οι TAINIEΣ ΕΤ1 Ξένη ταινία
00:30 Μην της το πεις (α΄ μετάδοση) ΝΕΤ Δράμα
01:30 Epic movie Alpha Κωμωδία
02:15 Κέρδος επί πτωμάτων Star Κωμωδία
02:30 Εξόριστος στην κεντρική λεωφόρο ΝΕΤ Ξένη ταινία
05:00 Μικροφίλμ: οι TAINIEΣ ΕΤ1 Ξένη ταινία