Προσεχώς

Προσεχώς


Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2012

Hobbit: An Unexpected Journey (2012) International TV Spot

Neuromancer (2013 or 2014 ) Poster


The Company You Keep (2012) Poster


Oz: The Great and Powerful (2013) Poster


Οι ταινίες της εβδομάδας από Πέμπτη 01/11/2012


Skyfall
Του Σαμ Μέντες.
Με τους Ντάνιελ Κρεγκ, Τζούντι Ντεντς, Χαβιέρ Μπαρδέμ, Μπεν Γουίσο, Ναόμι Χάρις, Ρέιφ Φάινς, Μπερενίς Μαρλό
Περιπέτεια / 2012 / Βρετανία, ΗΠΑ



Η προώθηση του «Skyfall», της ταινίας που σηματοδοτεί τα 50 χρόνια από την πρώτη Μποντ ταινία («Δρ Νο»), κουβαλούσε πολλές υποσχέσεις για ανανέωση κι εξέλιξη. Τίποτα δεν μπορούσε όμως να σε προετοιμάσει για το ενθουσιώδες αποτέλεσμα. Στην καλύτερη ταινία του Μποντ που έχω δει έως τώρα, ο Ντάνιελ Κρεγκ επιστρέφει στον ρόλο του μυστικού πράκτορα κι είναι υπέροχος όσο ποτέ - κυρίως γιατί είναι πιο ευάλωτος (ανέκαθεν ένα χαρακτηριστικό που κάνει έναν οποιονδήποτε χαρακτήρα πιο γήινο και προσιτό).

Ο Μποντ μεγαλώνει, λοιπόν, σκουριάζει κι έχει να αντιμετωπίσει φαντάσματα από το παρελθόν. Ενα απ’ αυτά είναι ο Χαβιέρ Μπαρδέμ, ο οποίος στον ρόλο του cyber τρομοκράτη Σίλβα παραδίδει οσκαρική ερμηνεία. Μακάρι να είχε περισσότερες σκηνές στην ταινία, είναι τόσο τρομαχτικός και άνετος που… τρομάζεις ακόμα περισσότερο. Είναι ίσως η πρώτη φορά που όλα τα στοιχεία δένουν αβίαστα και όμορφα μαζί: η σκηνοθεσία του Μέντες, οι ηθοποιοί σε τοπ φόρμα, το σενάριο (το οποίο… υπάρχει), τα εφέ, όλες οι Μποντ παραδόσεις με σύγχρονα μπότοξ, το τραγούδι της Αντέλ, η κλιμάκωση και φυσικά, για να μην ξεχνιόμαστε, ο Ντάνιελ Κρεγκ.

Banksy: Η τέχνη στον δρόμο / Exit through the gift shop
Του Μπάνκσι.
Με τους Μπάνκσι, Τιερί Γκουετά (Mr. Brainwash), Σέπαρντ Φέρι
Ντοκιμαντέρ / 2010 / ΗΠΑ, Βρετανία


Το «Banksy: Η τέχνη στον δρόμο» δεν είναι απλώς ένα τέλειο ντοκιμαντέρ. Είναι μια συναρπαστική ταινία! Ο διάσημος καλλιτέχνης Μπάνκσι παίρνει στα χέρια του το υλικό του Τιερί Γκουετά, ενός υπερδραστήριου, τρελού τύπου, ο οποίος κατέγραψε ολόκληρο το κίνημα του graffiti art, αλλά δεν έκατσε ποτέ να μετατρέψει τις εικόνες του σε ταινία. Ο Μπάνκσι στρέφει την κάμερα στον Γκουετά, στους υπόλοιπους γκραφιτάδες, στον κόσμο της τέχνης γενικότερα, και δημιουργεί ένα μεστό, ξεκαρδιστικό, καυστικό, εύγλωττο έργο τέχνης, σύγχρονο όσο ποτέ (κι ας είναι παραγωγή του 2010). Μην τολμήσετε να το χάσετε.


Κι αν ζούσαμε όλοι μαζί / Et si on vivait tous ensemble?

Του Στεφάν Ρομπελίν.
Με τους Τζέιν Φόντα, Τζεραλντίν Τσάπλιν, Ντάνιελ Μπριλ
Δραματική κομεντί / 2011 / Γαλλία, Γερμανία

Χαριτωμένη, αν και άκρως γαλλική, ταινιούλα για μια παρέα ηλικιωμένων, οι οποίοι αποφασίζουν να μείνουν όλοι στο ίδιο σπίτι για να μπορούν να φροντίζουν ο ένας τον άλλον. Η Τζέιν Φόντα κι η Τζεραλντίν Τσάπλιν πλήρως ενσωματωμένες στο γαλλικό τους περιβάλλον και με έναν ευχάριστο αυτοσαρκασμό για τη δική τους σχέση με τα γηρατειά.

Encardia, Η πέτρα που χορεύει
Του Αγγελου Κοβότσου.
Ντοκιμαντέρ / 2012 / Ελλάδα

Ντοκιμαντέρ για το ελληνικό μουσικό συγκρότημα Εncardia, το οποίο εμπνέεται από τη μουσική, τη διάλεκτο και την παράδοση των ελληνοφώνων της Κάτω Ιταλίας. Πολλή μουσική, εννοώ live σκηνές, το οποίο είναι καλό ή κακό, αναλόγως αν σου αρέσει το είδος. Βραβείο κοινού στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.

Η πόλη των παιδιών
Του Γιώργου Γκικαπέππα.
Με τους Κίκα Γεωργίου, Ιωσήφ Πολυζωίδη, Μαρία Τσιμά, Ναταλία Καλημερατζή, Βασίλη Μπισμπίκη
Δραματική / 2011 / Ελλάδα

Βραβευμένη στη Θεσσαλονίκη και στα βραβεία της Κινηματογραφικής Ακαδημίας, η ταινία του Γιώργου Γκικαπέππα έχει μπόλικη ορμή και συναίσθημα. Τέσσερις, άνισες μεν, ενδιαφέρουσες δε, διαφορετικές ιστορίες με συνδετικό κρίκο την εγκυμοσύνη, συμβάλλουν, η καθεμία με τον τρόπο της, σε μια γενικότερη απεικόνιση της σύγχρονης ελληνικής κοινωνίας.

Ο άγνωστος / The Stranger

Του Ορσον Γουέλς.
Με τους Ορσον Γουέλς, Εντουαρντ Τζ. Ρόμπινσον, Λορέτα Γιανγκ
Φιλμ νουάρ / 1946 / ΗΠΑ

Κάπου ανάμεσα στον «Πολίτη Κέιν» και το «Αγγιγμα του κακού», ο Ορσον Γουέλς έκανε τον «Αγνωστο», την αγωνιώδη, σκοτεινή, εμπορικά επιτυχημένη ταινία του για έναν κυβερνητικό πράκτορα, ο οποίος είναι στα χνάρια ενός Ναζί δραπέτη.

protothema

Πέμπτη 01/11/2012 - Ταινίες στην Ελληνική TV

22:00 Τα παιδιά των ανθρώπων Star Ξένη ταινία
22:15 Η επιστροφή του κυρίου Ριπλέι ΕΤ1 Ξένη ταινία
23:05 Κατ οίκον παρενόχληση ΝΕΤ Ξένη ταινία
23:30 Φόβος στο σκοτάδι Mega Ξένη ταινία
02:15 Οι κατάσκοποι που ήρθαν από τη ζεστή Star Κωμωδία