Προσεχώς

Προσεχώς


Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011

Κυκλοφορίες Bluray - 22/11/2011 SONY





JURASSIC PARK TRILOGY

THE LION KING 1 - 2 - 3

THE LION KING 1 - 3D

THE SMURFS 2D & 3D

ΤΟ ΒΗΜΑ - Κυριακή 06/11/2011

Οι ταινίες της εβδομάδας από την Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011

Οι περιπέτειες του Τεν Τεν: Το μυστικό του μονόκερου / The Adventures of Tin Tin

Του Στίβεν Σπίλμπεργκ. Περιπέτεια, 2011, ΗΠΑ/Νέα Ζηλανδία. 1 ώρα και 47 λεπτά. Με τους: Τζέιμι Μπελ, Άντι Σέρκις, Ντάνιελ Κρεγκ

Μόνο να θαυμάσεις μπορείς το νέο υπερ-θέαμα του Στίβεν Σπίλμπεργκ - και να περάσεις ένα υπέροχο δίωρο στην πορεία απλά θαυμάζοντας. Όποια και να είναι η σχέση σου με τον Τεν Τεν του Ερζέ, είναι αδύνατο να συγκρατήσεις το σαγόνι σου από το ραντεβού του με τη βαρύτητα, καθώς ο Σπίλμπεργκ σε συνεπαίρνει σε μια περιπέτεια-σίφουνα, με το καλύτερο (ή, οκ, επειδή δεν είμαι και techie, το πιο εντυπωσιακό) 3D που έχω δει ως τώρα. Όλα είναι άψογα: τα περάσματα που κάθε σοβαρός μοντέρ θα ζήλευε με πάθος, το animation που κάνει τον Ζεμέκις να κοκκινίζει από ντροπή και κλωτσά μια για πάντα στο παρελθόν τα τρομαχτικά ανθρωπάκια του “Πολικού εξπρές”, τη φωτογραφία και την καλλιτεχνική διεύθυνση που μπροστά τους ωχριά η οποιαδήποτε live action ταινία, τις πινελιές του Πίτερ Τζάκσον στα εφέ και τις σκηνές δράσης. Και μαζί τους ένα καστ ηθοποιών, με αδιαμφισβήτητο πρωταγωνιστή για άλλη μια φορά τον μεγάλο φαντομά του 21ου αιώνα: τον Άντι Σέρκις-Γκόλουμ, στο ρόλο του καπετάνιου Χάντοκ (ο οποίος και γνωρίζει το μυστικό του μονόκερου που στοιχειώνει τον Τεν Τεν). Μοναδική ένσταση ο ανύπαρκτος χαρακτήρας του τσουλουφάτου ήρωα, ο οποίος από ό,τι με ενημερώνουν ουδέποτε είχε ιδιαίτερη προσωπικότητα. Αλλά μπροστά σε τέτοιο πανηγύρι, ποιος νοιάστηκε;

Πρέπει να μιλήσουμε για τον Κέβιν / We need to talk about Kevin

Της Λιν Ράμσεϊ. Δραματική, 2011, Μ. Βρετανία. 1 ώρα και 52 λεπτά. Με τους: Τίλντα Σουίντον, Τζον Σ. Ράιλι, Έζρα Μίλερ

Η Τίλντα Σουίντον πρωταγωνιστεί σε μια εξαιρετικά δύσκολη (συναισθηματικά κυρίως) ταινία με μια εξαιρετικά πολύπλοκη ερμηνεία, στο ρόλο μιας μητέρας, η οποία προσπαθεί, παράλληλα με τις αμείλικτες αναμνήσεις της, να συνεχίσει τη ζωή της αφότου ο γιος της σκοτώνει πλήθος συμμαθητών του. Το Κόλουμπαϊν είναι εκεί, με διαφορετικό τρόπο από το “Elephant” του Γκας βαν Σαντ, μόνο που τώρα η αναδρομή στο παρελθόν μάνας και παιδιού αναπόφευκτα μπαίνει στο τριπάκι της εξήγησης, του “γιατί” και του φταίχτη. Η αλήθεια είναι πως οι ισορροπίες δεν διατηρούνται, εν μέρει γιατί, όσο ατρόμητα απεικονίζεται ο χαρακτήρας της μητέρας, τόσο μονοδιάστατος είναι ο σατανικός γιος. Επίσης, όσο ορθάνοιχτα είναι τα μάτια της Λιν Ράμσεϊ απέναντι σε επώδυνα ζητήματα, διαφαίνεται παράλληλα μια εθελοτυφλούσα ευκολία σε σημεία, προφανώς για την εξυπηρέτηση του σεναρίου και της ατμόσφαιρας. Παρ’ όλ’ αυτά, είναι προς τιμήν της Ράμσεϊ ότι το οδυνηρό, τρομαχτικό θρίλερ της αφήνει τελικά μια αίσθηση γενναιότητας και τόλμης, με την πρόθεσή της να διαχειριστεί τόσο πολύ μίσος και τόσο έντονο τραύμα.

Πώς να κλέψετε έναν ουρανοξύστη / Tower Heist

Του Μπρετ Ράτνερ. Περιπέτεια, 2011, ΗΠΑ. 1 ώρα και 44 λεπτά. Με τους: Μπεν Στίλερ, Έντι Μέρφι, Κέισι Άφλεκ.

Ανάλαφρο, συμπαθέστατο θέαμα, με τον Μπεν Στίλερ σε ρόλο Ρομπέν των δασών. Μετά την απόλυσή του από τη θέση του μάνατζερ σε ουρανοξύστη πολυτελών κατοικιών, ο Στίλερ συγκεντρώνει λοιπούς αδικημένους συναδέλφους για να κλέψουν πίσω από τον Άλαν Άλντα τα λεφτά που τους καταχράστηκε. Αν και ο Στίλερ παραέχει σοβαρέψει, ο χαβαλές είναι διάχυτος στην ατμόσφαιρα, όσο κι αν έχει η ταινία τις ρίζες της σε πολύ πρόσφατα οικονομικο-επενδυτικά τραύματα. Συν τοις άλλοις, παίζει ο Έντι Μέρφι - και δεν έχει αλλάξει καθόλου.

Machine Gun Preacher

Του Μαρκ Φόρστερ. Δραματική, 2011, ΗΠΑ. 2 ώρες και 9 λεπτά. Με τους: Τζέραρντ Μπάτλερ, Μισέλ Μόναχαν

Η κινηματογραφική, απίθανη, πραγματική ζωή του Σαμ Τσίλντερς αποτελεί τη βάση για μια ελάχιστα πιθανοφανή ταινία. Ο Τζέραρντ Μπάτλερ πρωταγωνιστεί με υπερχειλίζουσα αντρίλα στο ρόλο του πρώην ναρκομανή hillbilly που μετά την αποφυλάκισή του στρέφεται στο Θεό και μετά στο Σουδάν και σώζει μέχρι και σήμερα ορφανά παιδάκια. Η βαριά τεστοστερόνη δεν είναι το μόνο πράγμα που περισσεύει από την ταινία: η μεγάλη της διάρκεια και η τρομαχτική προσκόλληση στα θρησκευτικά/ηθικά κηρύγματα - τόσο κυριολεκτικά λόγω ιστορίας, όσο και μεταφορικά λόγω προθέσεων - που ξεπερνά τα όρια της αναπαράστασης και μετατρέπεται σε διδαχή, γρήγορα πνίγουν οποιοδήποτε μεγαλείο κι ενδιαφέρον έχει να προσφέρει η ίδια η πραγματικότητα. Και θα ήταν τόσο εύκολο.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Black Power Mixtape 1967-1975
Του Γκόραν Όλσον. Ντοκιμαντέρ, 2011, Σουηδία. 1 ώρα και 40 λεπτά.
Υπέροχο και άκρως επίκαιρο ντοκιμαντέρ απ΄ό,τι διαβάζουμε για μια ομάδα Σουηδών κινηματογραφιστών που συλλέγει και μοντάρει υλικό για το Κίνημα των Μαύρων στην Αμερική.

Η ανταρσία της κόκκινης Μαρίας
Του Κώστα Ζάπα. Δραματική, 2011, Ελλάδα. Με τους: Αντώνη Παπαδόπουλο, Χρήστο Βερνίκο.
Η νέα ταινία του πειραματικού Κώστα Ζάπα για τη σχέση ενός πρώην τρομοκράτη που ντύνεται γυναίκα με έναν αλκοολικό νέο που ζει στους δρόμους.

52ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης
Με τους «Απογόνους» του Αλεξάντερ Πέιν και το «Μάρθα, Μάρσι, Μέι, Μαρλίν» του Σον Ντέρκιν να σηματοδοτούν την έναρξη και τη λήξη του, το φετινό Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης (4-13/11) προσφέρει για ακόμη μια χρονιά μια ευρεία γκάμα επιλογών στους ταγμένους επισκέπτες του. Διεθνές Διαγωνιστικό με πρώτες-δεύτερες ταινίες ανερχόμενων σκηνοθετών, τμήμα Ανοιχτών Οριζόντων με τις πιο εναλλακτικές, ανατρεπτικές επιλογές, Ελληνικό Πρόγραμμα με Φίλιππο Τσίτο, Μενέλαο Καραμαγγιώλη και Παναγιώτη Φαφούτη (οι δυο τελευταίοι στο Διαγωνιστικό), Βαλκανικό τμήμα με αφιέρωμα στον Τούρκο Ερντέν Κιράλ, Πειραματικό Φόρουμ με avant-garde προτάσεις. Ατού όπως πάντα τα αφιερώματα, φέτος στην Αμερικανίδα, σύζυγο του Τζιμ Τζάρμους, Σάρα Ντράιβερ, τον Αυστριακό Wunderkid Ούλριχ Ζάιντλ, το Δανό Όλε Κρίστιαν Μάντσεν, τον Ιταλό Πάολο Σορεντίνο και τελευταίο, αλλά όχι αμελητέο, τον Έλληνα Κωνσταντίνο Γιάνναρη. Και φυσικά, για τους επαγγελματίες του χώρου, υπάρχει το Φόρουμ Συμπαραγωγών Crossroads, όπως και το τμήμα της - ψηφιακής από πέρσι - Αγοράς. Από κει και πέρα, τα ξέρετε, εκθέσεις, πάρτι, εργαστήρια, βόλτες στο λιμάνι και φαγητό στην Αριστοτέλους.

protothema

Shiver (2011) Poster

247 F (2012) Trailer





Gangsters, Guns and Zombies (2012) Promo Poster

MegaSpider (2012) Poster

Akuma (2012) Promo Poster

Concrete Island (2012) Promo Poster

Pusher (2012) Promo Poster

Code Name Geronimo (2012) Promo Poster

Project X (2012) Trailer




J. Edgar (2011) Poster

Sherlock Holmes: A Game of Shadows (2011) Character Posters






Shame (2011) Poster

We Bought a Zoo (2011) Poster

Safe House (2012) Poster

Έφυγε ο Γκίλμπερτ Κέιτς - Ο «αρχιτέκτονας» των τελετών των βραβείων Όσκαρ

Σε ηλικία 77 ετών πέθανε στο Λος Αντζελες ο Αμερικανός σκηνοθέτης και παραγωγός Γκίλμπερτ Κέιτς, του οποίου το έργο ως παραγωγού των τελετών απονομής των βραβείων της Αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου (Όσκαρ) επισκίασε τις λίγες αλλά καλές κινηματογραφικές ταινίες που είχε σκηνοθετήσει.

Ο Κέιτς υπήρξε ο παραγωγός 14 απονομών κατά τη διάρκεια 18 ετών, ενώ ήταν επίσης ο πρόεδρος του Σωματείου Σκηνοθετών Αμερικής.

Ο Γκίλμπερτ Κέιτς λάτρευε τα Όσκαρ. Είχε μάλιστα πει κάποτε ότι «αν θέλει κανείς να δει τι είναι η Αμερική, ας δει τα Όσκαρ».

Κατά τα άλλα, γνωστότερη κινηματογραφική ταινία του είναι το οικογενειακό δράμα Ποτέ δεν τραγούδησα για τον πατέρα μου (1970) που οδήγησε στις υποψηφιότητες των Όσκαρ τους ηθοποιούς Τζιν Χάκμαν και Μέλβιν Ντάγκλας και τον σεναριογράφο Ρόμπερτ Αντερσον.

Δύο χρόνια αργότερα, ένα άλλο δράμα του Κέιτς, το Καλοκαιρινοί πόθοι, χειμωνιάτικα όνειρα, οδήγησε στις υποψηφιότητες των Οσκαρ τις ηθοποιούς Σίλβια Σίντνεϊ και Τζόαν Γούντγουορντ.

Είναι μάλλον ειρωνικό που παρ' ότι το όνομα του Γκίλμπερτ Κέιτς υπήρξε τόσο πολύ συνδεδεμένο με τα Όσκαρ, ο ίδιος ούτε κέρδισε ποτέ κανένα αλλά ούτε υπήρξε καν υποψήφιος.

in.gr

Πέμπτη 03/11/2011 - Ταινίες στην Ελληνική TV

22:00 Μαχητές των δρόμων: Tokyo drift Star Ξένη ταινία
22:00 Ο κόσμος είναι μεγάλος και η σωτηρία της ψυχής βρίσκεται στη γωνία ΕΤ1 Δράμα
23:00 Αμερικανός βουβαλος Σπορ+ Δράμα
23:00 Μετά το σκοτάδι Πρίσμα+ Δράμα
00:25 Αποστολή Ερμής Σπορ+ Περιπέτεια
00:45 Αγγελοι τιμωροι ΝΕΤ Δράμα
02:15 Ο δρόμος της επιστροφής Star Κοινωνική
02:45 Ο θρύλος του Αλ, Τζον και Τζακ Alter Ξένη ταινία