Προσεχώς

Προσεχώς


Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012

Τι έχει το DROID DNA, το «υπέρτατο» smartphone της HTC;

Ως «το υπέρτατο smartphone» λανσάρει στις Ηνωμένες Πολιτείες η HTC το DROID DNA, τονίζοντας τις αρετές της οθόνης του, την πρώτη full HD 1080p, με την υψηλότερη πυκνότητα εικονοστοιχείων από όλα. Εκτός από αυτά, το DROID DNA by HTC έχει τετραπύρηνο επεξεργαστή Qualcomm Snapdragon, LTE και την νεότερη έκδοση του Android, Jelly Bean.

To DROID DNA by HTC θα διατεθεί από το ταχύτερο δίκτυο 4G LTE στις ΗΠΑ, την Verizon από τις 21 Νοεμβρίου και τουλάχιστον προς το παρόν δεν έχει ανακοινωθεί εάν θα κυκλοφορήσει σε άλλες χώρες.

Η οθόνη του DROID DNA είναι 1080p HD Super LCD 3, με προστασία Corning Gorilla Glass 2
και πυκνότητα 440 pixel ανά ίντσα (PPI) σε μια οθόνη 5 ιντσών.  Η επεξεργαστική του ισχύς αντλείται από έναν Qualcomm Snapdragon S4 Pro, τετραπύρηνο, χρονισμένο στα 1,5 GHz με υψηλές επιδόσεις στα γραφικά από την GPU. Επίσης, αυξημένη είναι η χωρητικότητα της μνήμης άμεσης προσπέλασης, της RAM στα 2GB για να υποστηρίζει την εκτέλεση πολλαπλών app ταυτόχρονα. Το DROID DNA «ντύνεται» μέσα και έξω με το HTC Sense 4+ της HTC, πάνω στην έκδοση Android 4.1.1 (Jelly Bean, δείτε τι φέρνει η νεότερη ενημέρωση Android 4.2, που διατηρεί την επωνυμία Jelly Bean).

Εκτός από τα 2GB DDR 2 RAM, το DROID DNA έχει 16ΜΒ ονομαστική εσωτερική μνήμη (στην πραγματικότητα είναι λιγότερη, αφού ένα μέρος της καταλαμβάνεται ήδη). Στα τεχνικά του χαρακτηριστικά δεν αναφέρεται ότι η μνήμη είναι επεκτάσιμη, μέσω κάρτας microSD, γεγονός που προκαλεί εντύπωση.

Η κάμερα πίσω υποστηρίζει την λήψη φωτογραφιών στα 8Megapixel με διάφραγμα f/2.0 28mm, ευρυγώνιο φακό, αυτόματο φλας 5 επιπέδων, αισθητήρα BSI για την βελτίωση των λήψεων σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού και πολύ γρήγορη αυτόματη εστίαση. Η κάμερα υποστηρίζει την γνωστή λειτουργία HTC VideoPic, που επιτρέπει την λήψη φωτογραφιών ενώ γίνεται εγγραφή βίντεο. Επίσης, υποστηρίζει το Continuous Shooting, με το οποίο κρατώντας πατημένο το πλήκτρο της κάμερας γίνεται λήψη φωτογραφιών με ταχύτητα 4 καρέ το δευτερόλεπτο «για να μην χάνετε τη δράση».

Η HTC ανεβάζει τον πήχη και στην εμπρόσθια κάμερα με μια που, όπως υποστηρίζει, είναι η καλύτερη στην κατηγορία της με υποστηριζόμενη ανάλυση 2,1Megapixel, f/2.0, ευρυγώνιο φακό που καλύπτει 88 μοίρες (ultra-wide), χάρη στον οποίο μπορεί να γίνει η λήψη μέχρι και τεσσάρων προσώπων σε ομαδικές φωτογραφήσεις. Η λειτουργία Auto Portrait διευκολύνει την λήψη φωτογραφιών-πορτραίτων με αυτόματη ανίχνευση προσώπου και αντίστροφη χρονομέτρηση. Μπορεί να αναλάβει την λήψη βίντεο 1080p HD, και να εξασφαλίσει ευκρινή εικόνα κατά την επικοινωνία μέσω video chat.

H ΗΤC συνεχίσει να δίνει έμφαση στην απόδοση του ήχου από τα κινητά της. Το DROID DNA by HTC έχει ενσωματωμένη ενισχυτή 2,55 V, και έναν αφοσιωμένο για τα εξωτερικά ηχεία στο πίσω μέρος του για να βελτιώνει το σήμα του ήχου και να αποφεύγει την παραμόρφωση ακόμα και όταν η ένταση είναι στο μέγιστο. Εκτός από το hardware, η HTC αξιοποιεί και σε αυτό το τηλέφωνο την τεχνολογία Beats Audio που επεμβαίνει στην απόδοση του ήχου στα παιχνίδια και στην αναπαραγωγή βίντεο.

Για όλα αυτά, η ισχύς αντλείται από μια -μη αποσπώμενη- μπαταρία 2.020 mAh. Εκτός όμως από την μεγάλη μπαταρία, το DROID DNA by HTC υποστηρίζει την ασύρματη φόρτιση, γεγονός που σημαίνει ότι μπορεί να φορτίζεται τοποθετημένο πάνω στο ειδικό... πατάκι χωρίς καλώδια.

Η HTC θα διαθέσει το DROID DNA στις ΗΠΑ αποκλειστικά μέσω του δικτύου της Verizon, η οποία θα το πουλάει αντί 199 δολαρίων με διετές συμβόλαιο, δηλαδή σε τιμή ανταγωνιστική με κορυφαία smartphone των ανταγωνιστών της HTC, όπως το Apple iPhone 5, το Samsung Galaxy S III και άλλα.
 

Heleno (2012) Poster


The ABCs of Death (2012) TV Series Promo Posters


Τετάρτη 14/11/2012 - Ταινίες στην Ελληνική TV

20:00 Πράκτορες 005 εναντίον χρυσοποδαρου ΕΤ3 Κωμωδία
21:00 Η νεράιδα και το παλικάρι Alpha Αισθηματική κομεντί
22:00 Το τσακάλι Star Ξένη ταινία
23:40 Ανάμεσα στους τοίχους ΕΤ1 Δράμα
23:50 Frankenfish Mega Ξένη ταινία
00:45 Αμαρτίες γονέων ΝΕΤ Δράμα
03:30 Σκάνδαλα στο Λύκειο Star Ξένη ταινία