Προσεχώς

Προσεχώς


Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2013

Πρώτο Θέμα - Κυριακή 13/01/2013


Καθημερινή - Κυριακή 13/01/2013


Trailer for the Return of Revolution on NBC

The Following (2013) TV Series Promo

Mama (2013) Clip









20 ταινίες για το 2013

1 Ο ΥΠΕΡΟΧΟΣ ΓΚΑΤΣΜΠΙ- THE GREAT GATSBY

Ακόμα μία κινηματογραφική μεταφορά του ομώνυμου μυθιστορήματος του Φράνσις Σκοτ Φιτζέραλντ για τον αμοραλισμό της αφθονίας στον Μεσοπόλεμο, αυτή τη φορά από έναν από τους πιο φανταχτερούς σκηνοθέτες της εποχής μας. Απ’ ό,τι φαίνεται στο τρέιλερ, ο αυστραλός Μπαζ Λούρμαν (Ρωμαίος και Ιουλιέτα, Moulin Rouge) έχει ετοιμάσει μια τρισδιάστατη πολύχρωμη και πολυπληθή φαντασμαγορία, πλημμυρισμένη από τους ήχους του No church in the wild των Jay Z και Kanye West καθώς και τη διασκευή του Love is blindness των U2 από τον Τζακ Γουάιτ, με τον Prince και τη Lady Gaga να φημολογείται ότι ετοιμάζουν τη δική τους συνεισφορά στο σάουντρακ. Τον ομώνυμο ρόλο υποδύεται ο Λιονάρντο Ντι Κάπριο, και μαζί του έχει την Κάρι Μάλιγκαν και τον Τόμπι Μαγκουάιρ μεταξύ άλλων. Η ταινία ήταν αρχικά προγραμματισμένη για τα Χριστούγεννα του ’12, αλλά τελικά μετατέθηκε στην καλοκαιρινή σεζόν. Συγκεκριμένα, στην Ελλάδα θα τη δούμε στις 16 Μαΐου.

2 TWELVE YEARS A SLAVE

Η ιστορία ενός μαύρου που ζει στη Νέα Υόρκη στα μέσα του 19ου αιώνα, ώσπου απάγεται και πωλείται για σκλάβος στον αμερικανικό Νότο. Μετά τα Hunger (2008) και Shame (2011), στην τρίτη του μεγάλου μήκους ταινία ο βρετανός Στιβ Μακουίν μιλάει για τη δουλεία σ’ αυτό το δράμα εποχής με το ασφυκτικά συσσωρευμένο ταλέντο των Τσιγουετέλ Ετζιοφόρ, Μάικλ Φασμπέντερ, Μπραντ Πιτ, Μπένεντικτ Κάμπερμπατς και Πωλ Τζιαμάτι.

3 TO THE WONDER

Ενώ μέχρι πρότινος ήταν ίσως ο πιο ολιγογράφος και ακριβοθώρητος σημερινός δημιουργός, ξαφνικά ο αμερικανός Τέρενς Μάλικ μετατράπηκε στον πιο παραγωγικό, αφού μετά από το Δέντρο της ζωής του 2011, αυτή εδώ είναι η πρώτη από τις τέσσερις (!) ταινίες που έχει προετοιμάσει για τα επόμενα δύο χρόνια. Πρόκειται για ένα αισθηματικό δράμα σε δικό του σενάριο, στο οποίο το ζευγάρι Μπεν Άφλεκ και Όλγκα Κουριλένκο επιστρέφουν στην Οκλαχόμα όπου συναντούν έναν ιερέα σε κρίση συνείδησης τον οποίο ενσαρκώνει ο Χαβιέ Μπαρδέμ, ενώ ο Άφλεκ επανασυνδέεται με μια παιδική του φίλη που υποδύεται η Ρέιτσελ ΜακΆνταμς. 12 Απριλίου στις Η.Π.Α.

4 THOR: THE DARK WORLD

Η δεύτερη φάση των Εκδικητών ξεκινάει φέτος με τις δύο νέες ταινίες των ηρώων της Marvel, καθώς ο Iron Man επιστρέφει τον Μάιο και ο Thor τον Νοέμβριο. Ο Κένεθ Μπράνα παραχωρεί τη σκηνοθετική καρέκλα στον Άλαν Τέιλορ, σκηνοθέτη σε μερικές από τις καλύτερες αμερικανικές τηλεοπτικές σειρές, από τους Sopranos και το Mad Men μέχρι το Sex and the city και το Game of thrones. Ο Κρις Χέμσγουορθ επιστρέφει στον πρωταγωνιστικό ρόλο, μαζί με όλο το βασικό καστ του πρώτου φιλμ, και τον Κρίστοφερ Έκλεστον στον ρόλο του κακού Μάλεκιθ. 21 Νοεμβρίου στις ελληνικές αίθουσες.

5 IRON MAN 3

Ένας χαρισματικός πρωταγωνιστής και μια ιδανική αφηγηματική ισορροπία ανάμεσα στο χιούμορ και τη θεαματική δράση, μετέτρεψαν τον Iron Man από έναν μέχρι πρότινος αδιάφορο σ’ έναν από τους πιο δημοφιλείς υπερ-ήρωες εντός κι εκτός Η.Π.Α. Ο Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ, η Γκουίνεθ Πάλτροου και ο Ντον Τσιντλ επαναλαμβάνουν τους ρόλους τους, αλλά αυτή τη φορά υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες και το σενάριο του Σέιν Μπλακ, ο οποίος αντικαθιστά τον Τζον Φαβρό των δύο πρώτων ταινιών. Ως ένας από τους πιο έμπειρους σεναριογράφους δράσης της βιομηχανίας, ο Μπλακ (Φονικό όπλο, Last action hero, Ένα σκληρό φιλί για καληνύχτα) συνεργάζεται εδώ για δεύτερη φορά με τον Ντάουνι Τζ. μετά το Φιλιά και σφαίρες (Kiss kiss bang bang, 2005), ενώ τα νέα μέλη του καστ περιλαμβάνουν τον Γκάι Πιρς, τη Ρεμπέκα Χωλ και τον Μπεν Κίνγκσλεϊ ως κακό Μανδαρίνο.

Η πλοκή ‘απογυμνώνει’ τον Τόνι Σταρκ από την περιουσία και την τεχνολογική υπεροχή του, αναγκάζοντάς τον να βασιστεί αποκλειστικά στην ευφυΐα του, ενώ το τρέιλερ φανερώνει ένα πιο σκοτεινό ύφος από εκείνο των δύο προηγούμενων ταινιών. 2 Μαΐου στην Ελλάδα.

6 STAR TREK INTO DARKNESS

Αφού ανέστησε την τελματωμένη σειρά επιστημονικής φαντασίας το 2009, ο Τζέι Τζέι Έιμπραμς επιστρέφει με την αναπόφευκτη συνέχεια, η οποία επανενώνει όλα τα μέλη του νέου καστ για να αντιμετωπίσουν τον επικίνδυνο εχθρό που ενσαρκώνει ο -τηλεοπτικός Σέρλοκ Χολμς- Μπένεντικτ Κάμπερμπατς. Τέλη Ιούλη στις ελληνικές αίθουσες.

7 ΤΟ ΑΓΟΡΙ ΤΡΩΕΙ ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ ΤΟΥ ΠΟΥΛΙΟΥ

Ο πολυβραβευμένος μικρομηκάς Έκτορας Λυγίζος (Εσωτερικό σπιτιού με γυναίκα που καθαρίζει μήλα 2002 και Αγνά Νιάτα 2004), παρουσιάζει την πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του, για έναν 22χρονο νεαρό στη σημερινή Αθήνα χωρίς δουλειά, χρήματα και φαγητό, με μοναδική παρέα το καναρίνι του, μαζί με το οποίο αναζητούν καινούρια στέγη. Ο πρωταγωνιστής Γιάννης Παπαδόπουλος βραβεύτηκε για την ερμηνεία του με ειδική μνεία στο περσινό φεστιβάλ του Κάρλοβι Βάρι και τιμήθηκε με το βραβείο ανδρικού ρόλου στο 53ο φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, όπου η ταινία κέρδισε επίσης το βραβείο της Διεθνούς Ένωσης Κριτικών Κινηματογράφου (FIPRESCI).

8 ΠΟΛΥ ΣΚΛΗΡΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΘΑΝΕΙ ΣΗΜΕΡΑ-

A GOOD DAY TO DIE HARD

Αν υπάρχει ένας λόγος που περιλαμβάνουμε αυτόν τον τίτλο στο αφιέρωμα, είναι επειδή θέλουμε να ελπίζουμε ότι μία από τις καλύτερες σειρές δράσης στην ιστορία του σινεμά μπορεί να ξαναγυρίσει στις καλές της μέρες, μετά από την αδιάφορη τέταρτη προσθήκη του Λεν Γουάιζμαν το 2007. Εξάλλου αν το κατάφεραν τα Fast and Furious μπορεί να το καταφέρει οποιοσδήποτε.

Έτσι λοιπόν, αφού στην προηγούμενη ταινία έσωσε την κόρη του, αυτή τη φορά ο Τζον Μακλέιν ταξιδεύει στη Μόσχα όπου βρίσκεται ο ενήλικος πια γιος του, και καθώς προσπαθούν μαζί να σταματήσουν το επικίνδυνο σχέδιο τρομοκρατών, φυσικά τα κάνουν λαμπόγυαλο. Σε αντίθεση με τους μάστορες της δράσης Τζον ΜακΤίρναν και Ρένι Χάρλιν που σκηνοθέτησαν τα τρία πρώτα μέρη της σειράς, τα δύο τελευταία έχουν αναλάβει διεκπεραιωτές χωρίς αξιώσεις, κι έτσι τον Γουάιζμαν διαδέχεται εδώ ο Τζον Μουρ, ο οποίος ελπίζουμε να τα καταφέρει καλύτερα από τον προκάτοχό του. 14 Φεβρουαρίου στις ελληνικές οθόνες.

9 ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ- LE PASSE

Ο ιρανός σκηνοθέτης Ασγκάρ Φαραντί έχει εξελιχθεί σε έναν από τους πιο ενδιαφέροντες δημιουργούς της διεθνούς κινηματογραφίας, κυρίως με το Τι απέγινε η Έλι (2009) και το Ένας χωρισμός (2011) που κέρδισε τη Χρυσή Άρκτο στο φεστιβάλ Βερολίνου 2011 και το Όσκαρ Ξενόγλωσσης Ταινίας 2012.

Φέτος περιμένουμε ανυπόμονα την έκτη μεγάλου μήκους ταινία του, που θα είναι και η πρώτη γαλλόφωνη της φιλμογραφίας του, με πρωταγωνιστές τη Μπερενίς Μπεζό από το The artist και τον Ταχάρ Ραχίμ του Προφήτη, ενώ οι λεπτομέρειες του σεναρίου προς το παρόν παραμένουν μυστικές.

10 THE FAST AND THE FURIOUS 6

Η έκτη προσθήκη της σειράς με τα εντυπωσιακότερα αντανακλαστικά επιβίωσης, και η τέταρτη συνεχόμενη που σκηνοθετείται από

τον Τζάστιν Λιν, αποτελεί άμεση συνέχεια της προηγούμενης και μεταφέρει τη δράση στη Βρετανία. Για μας είναι ίσως το πιο αναμενόμενο blockbuster το φετινού καλοκαιριού, ελπίζοντας ότι με την έμπειρη καθοδήγηση του Λιν και όλο το καστ στη θέση του, θα προκύψει κάτι εξίσου αν όχι περισσότερο εξωφρενικά και άμυαλα διασκεδαστικό από τα προηγούμενα μέρη. Από 23 Μαΐου στους ελληνικούς κινηματογράφους.

11 ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΑΠΟ ΑΤΣΑΛΙ - MAN OF STEEL

Είναι ιδιαιτέρως ειρωνικό το ότι στην εποχή όπου τα ψηφιακά εφέ μπορούν να υλοποιήσουν σχεδόν οποιαδήποτε ιδέα με εξαιρετική αληθοφάνεια, και σε μια περίοδο όπου αυτή η συνθήκη επιτρέπει στο είδος των υπερ-ηρώων να κυριαρχεί στην κινηματογραφική βιομηχανία, ο παλιότερος, ισχυρότερος και εμβληματικότερος υπερ-ήρωας απ’ όλους δεν έχει κα-

ταφέρει να εκσυγχρονιστεί όπως του αξίζει, τη στιγμή μάλιστα που η καλύτερή του εκδοχή παραμένει εκείνη που δημιουργήθηκε πριν από 35 χρόνια, όταν τα οπτικά εφέ ήταν ακόμη πρωτόγονα σε σχέση με σήμερα. Το 2006 ο Μπράιαν Σίνγκερ απλώς αναμάσησε τις ταινίες του Ρίτσαρντ Ντόνερ, χωρίς ν’ αφήνει προσωπικό στίγμα όπως έκανε στους X- Men, οπότε το ερώτημα παραμένει: υπάρχουν ελπίδες για τον Superman; Από τη μία, ο Ζακ Σνάιντερ (300, Watchmen) δεν είναι ο πρωτοκλασάτος δημιουργός που θα περίμενε κανείς ν’ αναλάβει έναν τόσο σημαντικό χαρακτήρα για τη σύγχρονη λαϊκή μυθολογία. Από την άλλη, ευτυχώς επιβλέπεται από τους πρωτοκλασάτους δημιουργούς που άλλαξαν ριζικά τον Batman και το είδος ολόκληρο, τον Κρίστοφερ Νόλαν στην παραγωγή και τον Ντέιβιντ Γκόιερ στο σενάριο, συντελεστές που έχουν εξασφαλίσει ότι αυτή η εκδοχή του Superman θα είναι πολύ διαφορετική από τις προηγούμενες, όπως άλλωστε δείχνουν τα δείγματα του σκηνοθετικού ύφους στα δύο πρώτα τρέιλερ αλλά και η απόφαση να μη χρησιμοποιηθεί το κλασικό μουσικό θέμα του Τζον Γουίλιαμς. Ο 30χρονος βρετανός Χένρι Καβίλ διαδέχεται τον ήδη ξεχασμένο Μπράντον Ράουθ στον πρωταγωνιστικό ρόλο, και τον πλαισιώνουν η Έιμι Άνταμς ως Λόις Λέιν, ο Μάικλ Σάνον ως κακός στρατηγός Ζοντ, ο Κέβιν Κόστνερ με τη Νταϊάν Λέιν είναι οι γήινοι γονείς του Superman και ο Ράσελ Κρόου ο βιολογικός πατέρας του από τον πλανήτη Κρίπτον. 20 Ιουνίου στην Ελλάδα.

12 INSIDE LLEWYN DAVIS

Η νέα ταινία των αδερφών Τζόελ και Ίθαν Κοέν, μιλάει για έναν μουσικό κατά την εποχή της φολκ μουσικής σκηνής της δεκαετίας του ’60 στη Νέα Υόρκη. Τον ήρωα υποδύεται ο Όσκαρ Άιζακ και πλαισιώνεται από την Κάρι Μάλιγκαν, τον Τζάστιν Τίμπερλεϊκ, τον Γκάρετ Χέντλαντ και τον Τζον Γκούντμαν.

13 NYMPHO-MANIAC

Αφού έκανε τις Κάννες άνω-κάτω με τις ψευδο-ναζιστικές δηλώσεις του το 2011, ο Λαρς φον Τρίερ ετοιμάζεται για ακόμη περισσότερο θόρυβο, αφού η νέα του ταινία απεικονίζει τις ερωτικές περιπέτειες μιας διαγνωσμένης νυμφομανούς και λέγεται ότι θα περιέχει σκηνές αληθινού σεξ ανάμεσα στο καστ, που περιλαμβάνει ξανά τη Σαρλότ Γκενσμπούργκ στην τρίτη της συνεχόμενη συνεργασία με τον σκηνοθέτη, τον Στέλαν Σκάρσγκορ, τον Τζέιμι Μπελ, τον Σάια ΛαΜπαφ, τον Γουίλεμ Νταφό, την Κόνι Νίλσεν, την Ούμα Θέρμαν και πολλούς άλλους. Παρά τον δημόσιο καυγά τους με τον σκηνοθέτη, υποθέτουμε ότι οι υπεύθυνοι του φεστιβάλ Καννών στην πραγματικότητα θα πρέπει να έχουν ήδη εξασφαλίσει τη συμμετοχή της ταινίας στην 66η διοργάνωση τον ερχόμενο Μάιο.

14 ONLY GOD FORGIVES

Μετά από τον καλλιτεχνικό θρίαμβο και το αυτόματο cult status του Drive, ήταν αναπόφευκτο ότι ο δανός σκηνοθέτης Νίκολας Βίντινγκ Ρεφν και ο καναδός ηθοποιός Ράιαν Γκόσλινγκ θα συνεργάζονταν γρήγορα ξανά. Εδώ λοιπόν, ο Γκόσλινγκ υποδύεται έναν αστυνομικό στη Μπανγκόκ που συμφωνεί να λύσει τις διαφορές του μ’ έναν μαφιόζο σ’ έναν αγώνα μούι-τάι. Η πυγμή και η γοητεία του πρωταγωνιστή σε συνδυασμό με την οπτική δεξιότητα και το μουσικό γούστο του σκηνοθέτη, μας κάνουν να ελπίζουμε για τη νέα βίαιη αισθητική εμμονή της σεζόν.

15 THE WOLF OF WALL STREET

Στην πέμπτη συνεργασία του με τον Μάρτιν Σκορσέζε, ο Λιονάρντο Ντι Κάπριο υποδύεται τον αληθινό χρηματιστή της Γουόλ Στριτ, Τζόρνταν Μπέλφορτ, στα απομνημονεύματα του οποίου βασίζεται το φιλμ, και ο οποίος εμπλεκόταν σ’ ένα από τα μεγαλύτερα οικονομικά σκάνδαλα της δεκαετίας του ’90, καθώς η εταιρεία του υπέθαλπε μέχρι και μέλη της Μαφίας, στα οποία παρείχε εικονικές θέσεις εργασίας για να εξυπηρετεί το ξέπλυμα χρήματος της οργάνωσης. Τον Ντι Κάπριο πλαισιώνουν ο Τζόνα Χιλ, ο Μάθιου Μακόναχι και ο Τζον Φαβρό.

16 THE COUNSELOR

Μετά τον αμφιλεγόμενο Προμηθέα, ο Ρίντλεϊ Σκοτ γυρίζει ένα δικαστικό δράμα για έναν δικηγόρο που ρισκάρει τη ζωή του όταν μπλέκεται σε μια υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών. Μια συνηθισμένη ιδέα που όμως ελπίζουμε ότι θα έχει παραλλαχτεί συναρπαστικά από τον συγγραφέα του Καμιά πατρίδα για τους μελλοθάνατους, Κόρμακ Μακάρθι, ο οποίος έγραψε το σενάριο. Επίσης, ίσως να θέλετε να ρίξετε μια ματιά στο καστ, που περιλαμβάνει τον Μπραντ Πιτ, τον Χαβιέ Μπαρδέμ, την Πενέλοπε Κρουζ, τον Μάικλ Φασμπέντερ και την Κάμερον Ντίαζ. 15 Νοεμβρίου στις Η.Π.Α.

17 ANCHORMAN: THE LEGEND CONTINUES

Εννέα χρόνια μετά από την πρώτη ταινία του 2004 και έπειτα από ακούραστο ιντερνετικό lobbying των φανατικών οπαδών της, ο σκηνοθέτης Άνταμ Μακέι συγκεντρώνει το πρωτότυπο καστ με επικεφαλής τον Γουίλ Φέρελ, με τον οποίο έγραψε επίσης το σενάριο, και μας υπόσχονται μια συνέχεια αντάξια της πιο καλτ κωμωδίας της προηγούμενης δεκαετίας. 20 Δεκεμβρίου στις Η.Π.Α.

18 GRACE OF MONACO

Θα καταφέρει άραγε ο Ολιβιέ Νταχάν να κάνει για τη Γκρέις Κέλι ό,τι έκανε για την Εντίθ Πιάφ στο Ζωή σαν τριαντάφυλλο; Η Νικόλ Κίντμαν υποδύεται την Κέλι το 1962, έξι χρόνια μετά από τον γάμο της με τον πρίγκιπα Ρενιέ του Μονακό, τον οποίο ερμηνεύει ο Τιμ Ροθ, σε μια εποχή όταν εκείνος υπερασπιζόταν την ανεξαρτησία του πριγκιπάτου ενάντια στις κατακτητικές βλέψεις του Σαρλ ντε Γκωλ, και η Κέλι δεχόταν προτάσεις από τον Άλφρεντ Χίτσκοκ να επιστρέψει το Χόλιγουντ. Ανάμεσα στους πολλούς διάσημους ρόλους του σεναρίου, η ισπανίδα Παθ Βέγκα ενσαρκώνει τη Μαρία Κάλλας και ο βρετανός Ρόμπερτ Λίντσεϊ τον Αριστοτέλη Ωνάση.

19 Los Amantes pasajeros  - H νέα ταινία του Αλμοδοβάρ

Στην καινούρια κωμωδία του Πέδρο Αλμοδόβαρ, ο Χαβιέ Καμάρα, ο Ραούλ Αρεβάλο και ο Κάρλος Αρέθες είναι οι αεροσυνοδοί σε μια πτήση… στα πρόθυρα νευρικής κρίσης. Η Λόλα Ντουένιας, η Πενέλοπε Κρουζ και ο Αντόνιο Μπαντέρας βρίσκονται ανάμεσα στους επιβάτες του φιλμ, το οποίο αναμένεται στις ελληνικές οθόνες στις 21 Μαρτίου. Ο τίτλος του προέρχεται από την εικονική ταινία που γύριζε ο χαρακτήρας του σκηνοθέτη Ενρίκε Γκοδέδ, τον οποίο υποδυόταν στην Κακή Εκπαίδευση ο Φελέ Μαρτίνεζ. Η διπλή σημασία του σημαίνει τόσο τους εραστές-επιβάτες όσο και τους περαστικούς εραστές, κι έτσι εκτός Ισπανίας όπου το διπλό νόημα του τίτλου χάνεται, η ταινία θα κυκλοφορήσει με τον τίτλο I ‘m so excited, καθώς το ομωνυμο τραγούδι των Pointer Sisters ερμηνεύεται από το πλήρωμα σε ώρα ανάγκης.

20 Τα δύο πρόσωπα του Ιανουαρίου Μια ταινία γυρισμένη στην Κρήτη και την Αθήνα

Το σκηνοθετικό ντεμπούτο του σεναριογράφου Χοσέιν Αμινί (Jude 1996, Τα φτερά της αγάπης 1997, Drive 2011), αποτελεί μεταφορά του ομώνυμου μυθιστορήματος που είχε γράψει το 1964 η Πατρίσια Χάισμιθ, συγγραφέας του Ταλαντούχου κ. Ρίπλεϊ. Πρόκειται για ένα ερωτικό τρίγωνο ανάμεσα σ’ ένα ζευγάρι ευκατάστατων αμερικανών που βρίσκονται σε διακοπές στην Ελλάδα του ’60, κι έναν ξεναγό που ερωτεύεται τη γυναίκα αλλά παγιδεύεται στην υπόθεση δολοφονίας στην οποία είναι μπλεγμένος ο σύζυγος. Ο Βίγκο Μόρτενσεν και η Κίρστεν Ντανστ υποδύονται το ζευγάρι, ο Όσκαρ Άιζακ είναι το τρίτο πρόσωπο, και τα γυρίσματα πραγματοποιήθηκαν το περασμένο καλοκαίρι σε Χανιά, Κνωσό, Αθήνα και Τουρκία.


neakriti

Real News - Κυριακή 13/01/2013


Life of Pi (3D Blu-ray)


Hansel & Gretel: Witch Hunters (2013) Movie Clips



Yavuz Sultan Süleyman (2013) Poster


Wax (2013) Poster


Wake Before I Die (2013) Poster


Knife Fight (2013) Poster


To the Wonder (2013) Poster


Broken City (2013) Poster


Δευτέρα 07/01/2012 - Ταινίες στην Ελληνική TV

21:00 Η συμμορία των έντεκα Alpha Ξένη ταινία
22:00 Η πλεκτάνη Star Θρίλερ
22:30 Ο γιος της νύφης ΕΤ1 Ξένη ταινία
01:00 Η παγίδα ΝΕΤ Δράμα
03:15 Το τέλος της βίας Star Δράμα