Προσεχώς

Προσεχώς


Πέμπτη 5 Ιουλίου 2012

First Official Photo of Matt Damon in Elysium


Sundays - A film about our future


The concept art is stunning, and based on the promo piece entitled Year Zero (below), we know this is going to look incredible. 

Αμερικανικές σειρές κάνουν πρεμιέρα στον ΑΝΤ1

Μέρα πρεμιέρας το ερχόμενο Σάββατο 7 Ιουλίου για τον ΑΝΤ1. Το κανάλι του Αμαρουσίου «ψηφίζει» αμερικανικές σειρές και φέρνει την «Ugly Betty» το «Army Wives», το «Models of Runaway» και το «Private Practice».

Την αρχή θα κάνει στις 9 το πρωί της 7ης Ιουνίου το ασχημόπαπο Μπέτι. Θα καταφέρει τελικά η Μπέτι να διακριθεί στον σκληρό και ανταγωνιστικό χώρο της μόδας; Θα μπορέσει ν’ αλλάξει τη «διαφορετική» εμφάνισή της; Ο ρομαντισμός, αλλά και οι προδοσίες πλημμυρίζουν τον ξεχωριστό κόσμο της Μπέτυ και φέρνουν πολλές ανατροπές στον συναρπαστικό τέταρτο κύκλο της σειράς.

Στις 10:00 κάνει πρεμιέρα το σίριαλ «Army Wives». Πρωταγωνιστές της ιστορίας είναι η Ρόξυ, η Κλόντια, η Πάμελα, η Τζόαν και ο Ρολάντ, ενώ πρωταγωνιστής στη ζωή τους είναι ο στρατός και οι πολλές συγκινητικές εμπειρίες που θα σας καθηλώσουν.

Η Ρόξυ είναι χωρισμένη, έχει δύο παιδιά και στην πορεία ερωτεύεται και παντρεύεται τον Τρέβορ, έναν αξιωματικό του στρατού. Η Κλόντια έχει μαζέψει αρκετά «παράσημα», καθώς για 17 χρόνια είναι η πιστή σύζυγος του συνταγματάρχη Μάϊκλ.

Η Πάμελα για να στηρίξει οικονομικά τον άντρα της, γίνεται κρυφά παρένθετη μητέρα και ο Ρολάντ είναι ο υποστηρικτικός υποδειγματικός σύζυγος της Τζοάν, η οποία μόλις έχει επιστρέψει από τον πόλεμο στο Ιράκ .

Η ζωή στον στρατό δεν είναι για του αδύναμους, αλλά για όσους είναι έτοιμοι να παλέψουν και να δώσουν μάχη για μια καλύτερη ζωή.

Στις 11.00 έρχεται το «Models of Runaway», ένα reality show αμερικάνικης παραγωγής 2009 που θα μας μυήσει στα μυστικά του κόσμου της μόδας.

Μία ώρα αργότερα, ξεκινάει ο τρίτος κύκλος της σειράς «Private Practice». Σε αυτόν τον κύκλο, η ζωή των ηρώων φέρνει επιτυχίες και αποτυχίες, κυρίως στην προσωπική τους ζωή, που πολλές φορές έρχονται σε αντίθεση με τα δραματικά γεγονότα που εκτυλίσσονται στο ιατρείο τους.

ΠΗΓΗ: star.gr

Μεγάλη προσφορά απο τη NOVA και τη Realnews αυτή την Κυριακή

Tην Κυριακή η Realnews προσφέρει , σε όλους τους αναγνώστες, εκπτωτικό κουπόνι 50 ευρώ στον κορυφαίο αποκωδικοποιητή MPEG4 NOVA Box για να βλέπετε όλα τα επίγεια ψηφιακά κανάλια αλλά και 3 μήνες μοναδικό θέαμα από τη Nova, χωρίς συνδρομή και χωρίς καμία δέσμευση!


Μόνο με 49€ δηλαδή, λύνετε το πρόβλημα θέασης των επίγειων ψηφιακών καναλιών και έχετε την ευκαιρία να απολαύσετε για 3 μήνες το εκπληκτικό περιεχόμενο από τη Nova μάλιστα και όλα αυτά με τον πλέον κορυφαίο αποκωδικοποιητή με δυνατότητες προβολής HD και 3D αλλα και Τηλεοπτικού οδηγού / Υπενθύμισης προγράμματος/ Γονικού ελέγχου & κλείδωμα καναλιών/ Έχει Ελληνικό Μενού & Υποστηρίζει Ελληνικούς υπότιτλους!

Οι ταινίες της εβδομάδας από Πέμπτη 05/07/2012

Καλά κρατεί η παλιοπαρέα των ζώων στα κινούμενα σχέδια «Η εποχή των Παγετώνων». Eμφανίστηκε για πρώτη φορά το 2002 και να που από σήμερα, με την «Εποχή των Παγετώνων 4: Ο Χορός των Ηπείρων» («Ice Age 4: Continental Drift», ΗΠΑ, 2012), επανέρχεται για τέταρτη φορά στις αίθουσες σε σκηνοθεσία Στιβ Μαρτίνο, Μάικ Θερμάιερ.

Τρισδιάστατα αυτή τη φορά, τα τρία προϊστορικά ζώα (Μάνι το μαμούθ με τη φωνή του Ρέι Ρομάνο, Ντιέγκο ο τίγρης με τη φωνή του Ντένις Λίρι, Σιντ ο πλατύποδας με τη φωνή του Τζον Λεγκουιζάμο) θα βρεθούν εκτεθειμένα στη θάλασσα όταν ο Σκρατ το τρωκτικό, ίσως το πιο ζημιάρικο πλάσμα στην ιστορία των καρτούν (και ένας μεγάλος σταρ των κινουμένων σχεδίων από μόνος του) προκαλεί απίστευτο μπάχαλο. Τεμαχίζει στην κυριολεξία την… υφήλιο με το καταραμένο βελανίδι του.

 Ενα νέο ταξίδι λοιπόν, αλλά ο στόχος και πάλι ο ίδιος: τα τρία ζώα αγωνίζονται να βρεθούν ξανά στην αγκαλιά των δικών τους, οπότε η έννοια της οικογένειας σε ακόμη μία παιδική ταινία αποκτά ιερότητα. Το ίδιο το ταξίδι όμως, γεμάτο εκπλήξεις, απρόοπτα και πολλά φρέσκα πρόσωπα, κυριολεκτικά συναρπάζει: στα φρέσκα πρόσωπα προστίθεται η γιαγιά του Σιντ, φαφούτα, στριμμένη αλλά πανέξυπνη και αεικίνητη, με κολλητή μια φάλαινα, την Precious. Στο αντίπαλο στρατόπεδο, ένα πειρατικό πλοίο φτιαγμένο από πάγο, με κυβερνήτη τον κάπτεν Κοιλιά, έναν χιμπαντζή πειρατή που θα έκανε τον Λονγκ Τζον Σίλβερ του «Νησιού των Θησαυρών» να σκυλιάσει απ' το κακό του.

Γενικότερα όμως το πλήρωμα του πειρατικού πλοίου είναι γεμάτο απολαυστικές φιγούρες που αμέσως κλέβουν την καρδιά σου. Ο λαγός με το σύμπλεγμα των υπερυψωμένων αφτιών (τα κατεβάζει), μια φώκια, ένας αρουραίος, μια σέξι τιγρίνα με τη φωνή της Τζένιφερ Λόπεζ που θα φλερτάρει με τον Ντιέγκο. 

Το σπασικλάκι και η σκύλα
Είναι δυνατόν να υπάρξει ιχθυοτροφείο σολομών στην καρδιά μιας ερήμου στη... Σαουδική Αραβία; «Και γιατί όχι;» δείχνει ν' αναρωτιέται η τελευταία αγγλόφωνη ταινία του σουηδού σκηνοθέτη Λάσε Χάλστρομ «Ψαρεύοντας σολομούς στην Υεμένη» («Fishing salmon in the Yemen», Αγγλία, 2012). Φυσικά, η κεντρική ιδέα που φαίνεται μέσα στον αλλόκοτο αυτόν τίτλο, δεν είναι παρά το πρόσχημα για τη δομή μιας ευχάριστης ιστορίας που ακολουθεί την παράδοση της σύγχρονης βρετανικής κομεντί του σκεπτόμενου θεατή: σενάριο με επίπεδο, καλοσκιαγραφημένοι ήρωες και ένας γλυκός συνδυασμός ρεαλισμού - παραμυθιού στον οποίο το χιούμορ παίζει σημαντικό ρόλο.

Ο Γιούαν Μακ Γκρέγκορ υποδύεται τον ιχθυολόγο του βρετανικού Δημοσίου στον οποίο πέφτει ο κλήρος της υλοποίησης του ιχθυοτροφείου στην έρημο, φιλόδοξου οράματος ενός πάμπλουτου σεΐχη. Τα πράγματα όμως θα μπερδευτούν όταν η βρετανική κυβέρνηση θα αποφασίσει να εκμεταλλευθεί τις περιστάσεις μέσω της αδίστακτης εκπροσώπου Τύπου την οποία υποδύεται η Κριστίν Σκοτ Τόμας. Εν τω μεταξύ ο σεΐχης έχει πολιτικούς εχθρούς που δεν λένε να τον αφήσουν σε χλωρό κλαρί και ασφαλώς κάπου ανάμεσα σε όλα αυτά θα βρούμε και το ερωτικό σκέλος της ιστορίας ανάμεσα στον Μακ Γκρέγκορ και στην Εμιλι Μπλαντ στον ρόλο της δημόσιας υπαλλήλου που είναι το δεξί του χέρι.

Βλέπουμε λοιπόν ότι τα «μέτωπα» που ανοίγει η ιστορία είναι αρκετά, αν και ο Χάλστρομ βρίσκει τον τρόπο για να βάλει καθετί στη θέση του χωρίς να πιέζει καταστάσεις, χωρίς να τις αφήνει να ξεχειλώνουν. Ολα τα πρόσωπα κινούν το ενδιαφέρον, άλλα περισσότερο και άλλα λιγότερο, με τα ηνία να τα κρατούν οι Μακ Γκρέγκορ και Σκοτ Τόμας. Ο πρώτος είναι πολύ συνεπής παίζοντας το συγκρατημένο «σπασικλάκι» που αποφασίζει για πρώτη φορά να αφήσει ελεύθερο τον εαυτό του, ενώ η Σκοτ Τόμας είναι για ακόμη μία φορά έξοχη στον ρόλο μιας «σκύλας» από την κορφή ως τα νύχια• πραγματικά απολαμβάνεις απλώς και μόνο να τη βλέπεις να κατσαδιάζει κόσμο από το κινητό της.

Ναι μεν αλλά...

Το επιτυχημένο μυθιστόρημα του Νταβίντ Φενκινός (στη χώρα μας κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα) υπήρξε το υλικό για την πρώτη δουλειά του στη σκηνοθεσία και το αποτέλεσμα είναι η «Επιστροφή στον έρωτα» («Le delicatesse», Γαλλία, 2012) που ο συγγραφέας συνυπογράφει με τον αδελφό του Στεφάν.

Στα χαρτιά, το θέμα της ταινίας δείχνει αρκετά ελκυστικό: τι μπορεί να συμβεί από τη στιγμή που ένας λιπόσαρκος, φαλακρός, ασχημούλης, εντελώς αντιερωτικός υπαλληλίσκος, ερωτεύεται σφόδρα την προϊσταμένη του, η οποία α) τον προκάλεσε φιλώντας τον, β) δεν παραδέχεται ότι τον προκάλεσε γιατί δεν θυμάται τίποτε και γ) θρηνεί ακόμη τον χαμό του συζύγου της, κάτι που φέρνει τον χοντρούλη σε ακόμη πιο αμήχανη θέση.

Η αλήθεια είναι ότι με ένα τέτοιο υλικό μπορεί να συμβούν πολλά και η επιλογή των δύο βασικών ηθοποιών σε πρώτο επίπεδο δείχνει ικανή για να στηρίξει την προσπάθεια: η Οντρέ Τοτού στον ρόλο της αυστηρής χήρας φτιάχνει μια χαριτωμένη αντίθεση με τον Φρανσουά Νταμιάν σε εκείνον του συνεσταλμένου υπαλλήλου. Επίσης, πίσω από την ιστορία, η ουσία του θέματος έχει σαφώς ένα σοβαρότερο ψυχολογικό υπόβαθρο, γιατί η ταινία μιλά για τη γενικότερη σύγχυση μιας νέας γυναίκας μπροστά στη διαχείριση καταστάσεων που την ξεπερνούν.

Να όμως που τελικά, ενώ υπάρχουν όλα αυτά τα θέματα στο πιάτο, οι αδελφοί Φενκινός παρά τις ενάρετες προθέσεις τους δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα που προκύπτουν στον ρυθμό της ταινίας. Μια ταινία όπως η «Επιστροφή στον έρωτα» θα μπορούσε να έχει τον παλμό αθλητή, όπως περίπου είχε ο «Ερωτας κρατάει τρία χρόνια» που επίσης είδαμε προσφάτως. Κρίμα που τελικά έχει τον παλμό καρδιοπαθούς.

ΕΠΑΝΕΚΔΟΣΕΙΣ
«Ο ταξιτζής» («Taxi driver», 1976, ΗΠΑ) του Μάρτιν Σκορσέζε
«You talkin' to me?» («Μιλάς σε μένα;») λέει και ξαναλέει ο (παρανοϊκός άραγε;) Τράβις Μπικλ (Ρόμπερτ Ντε Νίρο) ενώ κοιτάζει τον εαυτό του στον καθρέφτη κάνοντας μια «προπόνηση» στον τσαμπουκά, λίγο προτού βγάλει στ' αλήθεια τα κουμπούρια στους δρόμους - και όποιον πάρει ο Χάρος...
Ενας ταξιτζής στους δρόμους της Νέας Υόρκης, βετεράνος του πολέμου στο Βιετνάμ, κάτι σαν «δονκιχωτικός» επαναστάτης απέναντι στη διαφθορά και τη σαπίλα της μαστροπείας και της πορνείας. Στόχος του η σωτηρία μιας ανήλικης (Τζόντι Φόστερ) που έχει καταλήξει πόρνη παρά τη θέλησή της.
Με μοτίβο τη μελαγχολική μοναξιά του κεντρικού ήρωα, με φόντο τις πιο κακόφημες περιοχές της Νέας Υόρκης που μπορεί κανείς να φανταστεί (και που ο ίδιος ο σκηνοθέτης γνωρίζει απέξω κι ανακατωτά) και με τον Ντε Νίρο σε σπουδαία στιγμή, ο Μάρτιν Σκορσέζε θα γίνει ο λυρικός ποιητής της ασχήμιας, χωρίς ποτέ να κοιτάξει προς το μέρος της ηθικολογίας. Δικαιότατος ο Χρυσός Φοίνικας του φεστιβάλ των Κανών και ντροπιαστική η απουσία του Σκορσέζε από τους υποψήφιους σκηνοθέτες για το Οσκαρ 1976 το οποίο κέρδισε ο Τζον Αβιλντσεν για τον...«Ρόκι» (ο «Ταξιτζής» συγέντρωσε πέντε υποψηφιότητες ανάμεσα στις οποίες και για καλύτερη ταινία).
Σημειώνω ότι ο «Ταξιτζής» αποκαταστάθηκε από τη Sony Pictures Entertainment στην υψηλότερη υπάρχουσα ψηφιακή ανάλυση (4Κ), την οποία ελάχιστες αίθουσες στον κόσμο μπορούν να υποστηρίξουν. Ανάμεσά τους και η Ταινιοθήκη της Ελλάδος, όπου η ταινία προβάλλεται κατ' αποκλειστικότητα.

«Gilda» (ΗΠΑ, 1946) του Τσαρλς Βίντορ
Κάπου στη Νότια Αμερική, ένας τυχοδιώκτης (Γκλεν Φορντ) γίνεται το πρωτοπαλίκαρο ενός ιδιοκτήτη καζίνου (Τζορτζ Μακ Ρίντι). Η σχέση των δύο ανδρών θα διατηρηθεί σε φιλικό επίπεδο, ως τη στιγμή που η ερωμένη του ιδιοκτήτη θα κάνει την εμφάνισή της και θα ανάψει φωτιές... Ετσι ακριβώς και η Ρίτα Χέιγουορθ άναψε φωτιές σε πολύ κόσμο στην εποχή της ταινίας, παίζοντας την αισθησιακή ξεμυαλίστρα του τίτλου, αρχέτυπο της μοιραίας γυναίκας στο αμερικανικό φιλμ νουάρ. Η σκηνή όπου τραγουδά το «Put the blame on Μame» βγάζοντας αισθησιακά τα μαύρα γάντια της, δικαίως δοξάστηκε στην εποχή της ταινίας και παρέμεινε η πιο χαρακτηριστική στο σύνολο της καριέρας της Χέιγουορθ.






Δημοσιεύτηκε η υπόθεση του «The Dark Knight Rises»!

 
Ίσως να είναι η ταινία που θα σπάσει όλα τα ρεκόρ εισπράξεων ή αυτή που θα σαρώσει στα επόμενα Όσκαρς. Πάντως το μόνο σίγουρο είναι ότι έχει φανατικούς υποστηρικτές και πως όλοι περίμεναν πως και πώς να δημοσιευτεί η υπόθεσή της. Ο λόγος για το τρίτο και τελευταίο μέρος του «Νολανικού» Μπάτμαν, το πολυαναμενόμενο «The Dark Knight Rises»!

Πριν αναδημοσιεύσουμε την υπόθεση - σύνοψη αξίζει να σημειωθεί πως η πρεμιέρα στην Ελλάδα έχει προγραμματιστεί για τις 21 Αυγούστου. Την σκηνοθεσία έχει αναλάβει ο Κρίστοφερ Νόλαν, ενώ το καστ αποτελείται από τους Christian Bale, Tom Hardy, Liam Neeson, Anne Hathaway, Joseph Gordon-Levitt, Gary Oldman, Morgan Freeman, Marion Cotillard και Michael Caine. Με άλλα λόγια το καστ είναι μια παρέα των κορυφαίων του Χόλιγουντ ή αλλιώς μια συλλογή από χρυσά αγαλματίδια.

Πέρασαν οκτώ χρόνια και ο Μπάτμαν ήταν εξαφανισμένος, μιας και από ήρωας είχε γίνει πλέον φυγάς (θυμηθείτε την τελευταία σκηνή του «The Dark Knight»). Το σχέδιο του για ένα διάστημα πέτυχε και η εγκληματικότητα στο Γκόθαμ Σίτι είχε μειωθεί αισθητά.

Όλα όμως θα αλλάξουν με την άφιξη μιας πολυμήχανης «γάτας» - λοποδύτη με σκοτεινά σχέδια. Όμως ακόμα πιο επικίνδυνος είναι ο Μπέιν, ένας μασκοφόρος (και μυώδης) μασκοφόρος με στόχο να καταστρέψει την πόλη. Έτσι ο Μπάτμαν αναγκάζεται να επιστρέψει στην ενεργό δράση, αλλά αυτή τη φορά θα τα βρει… «σκούρα»

Η αλήθεια είναι πως δεν λέει και πολλές λεπτομέρειες, αλλά αυτό που έχει σημασία είναι πως τα 164 λεπτά που διαρκεί η ταινία, το σασπένς θα είναι άφθονο και η αγωνάι θα χτυπάει κόκκινο. Ας ελπίσουμε να μην μας σκοτώσει τον Μπάτμαν ο Νόλαν, γιατί στο κόμικ αυτό γίνεται…
 
 
 

Why Stop Now (2012) Trailer


Once Upon a Time Season 2 Promo Poster


Oz: The Great and Powerful (2013) Poster


Πέμπτη 05/07/2012 - Ταινίες στην Ελληνική TV

22:00 Η χορωδία της αποτυχίας Star Ξένη ταινία
22:00 Μαμούθ ΕΤ1 Κωμωδία
00:30 Η χώρα των τυφλών ΝΕΤ Δράμα
01:45 Μετάξι Star Ξένη ταινία
04:00 Ο γιος της βίας Star Δράμα