Προσεχώς

Προσεχώς


Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2009

Η Mozilla υπόσχεται μεγάλες ταχύτητες στον Firefox 3.7

Εν αναμονή του επερχόμενου Firefox 3.6 και λίγες μόνο ημέρες μετά τη δέσμευση της Microsoft για υψηλές επιδόσεις στον Internet Explorer 9, οι άνθρωποι της Mozilla προχώρησαν σε ανακοινώσεις σχετικά με τον Firefox 3.7 που θα κυκλοφορήσει σε λίγους μήνες. Ο νέος Firefox θα διαθέτει υποστήριξη Direct2D, κάτι που αναμένεται να βελτιώσει σημαντικά τις επιδόσεις του σε υπολογιστές που τρέχουν σε περιβάλλον Windows.

Η υποστήριξη Direct2D σημαίνει πρακτικά ότι το rendering των περιεχομένων μιας σελίδας γίνεται με τη βοήθεια της κάρτας γραφικών. Οι έως τώρα μετρήσεις στην alpha έκδοση του Firefox 3.7 αφήνουν πολλές υποσχέσεις. Σε δημοφιλή sites με απαιτητικό περιεχόμενο, όπως το Facebook και το Twitter, οι χρόνοι που απαιτούνται για την εμφάνιση της σελίδας πέφτουν περίπου στο μισό. Βέβαια, σε σελίδες που αποτελούνται κυρίως από κείμενο [π.χ. Wikipedia] τα οφέλη είναι περιοσμένα.

Επιπλέον, το Direct2D αναμένεται να ομαλοποιήσει στο μέγιστο βαθμό το scrolling, κάτι που αναμένεται να εκτιμήσουν δεόντως όλοι οι χρήστες του browser. Όλα αυτά θα ισχύουν για τις τελευταίες εκδόσεις των Windows [Vista, 7] και σε περίπτωση που υπάρχει κάρτα γραφικών συμβατή με την τεχνολογία DirectX 10.

Η έκδοση 3.7 του Firefox αναμένεται να διατεθεί στο κοινό το Μάιο ή τουν Ιούνιο του 2010.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου