Προσεχώς

Προσεχώς


Πέμπτη 19 Ιουλίου 2012

Ελεύθερος Τύπος - Κυριακή 22/07/2012

The Master (2012) Promo Poster


The Expendables 2 (2012) Poster


Lawrence of Arabia Blu-ray



Lawrence of Arabia streets on November 13th 2012



Οι ταινίες της εβδομάδας απο Πέμπτη 19/07/2012

17 κορίτσια / 17 filles
Των Ντελφίν και Μιριέλ Κουλέν. Δραματική, 2011, Γαλλία. 1 ώρα και 26 λεπτά. Με τους: Λουίζ Γκρινμπέργκ, Γιαρά Πιλάρτς, Ροξάν Ντιράν

Με έμπνευση την πραγματική ιστορία 18 μαθητριών που έμειναν ταυτόχρονα έγκυες σε μια πόλη της Μασαχουσέτης, οι Ντελφίν και Μιριέλ Κουλέν δημιουργούν έναν ύμνο στην εφηβεία, νοσταλγικό, τρομαχτικό κι αστείο ταυτόχρονα. Η απρόσμενη εγκυμοσύνη της “αρχηγού” μιας παρέας εφήβων αποτελεί αφορμή για συσπείρωση κι αλληλεγγύη με τον πιο απροσδόκητο τρόπο: “ομαδική γονιμοποίηση” με στόχο μια εναλλακτική, συλλογική ανατροφή παιδιών που θα αντιτίθεται στην παρελθοντική δική τους.

Μεταφέροντας τη δράση σε ένα παρηκμασμένο λιμάνι της Βρετάνης, οι αδερφές Κουλέν αποφασίζουν - ευτυχώς - να μην ασχοληθούν με κοινωνικές αναλύσεις αιτίων κι ευθυνών κι εστιάζουν αντ’ αυτού στα κοριτσάκια, κινηματογραφώντας με τρυφερότητα την κατάστασή τους. Επαναστατική, με τον τρόπο που μόνο η εφηβεία μπορεί να υπάρξει, η απόφαση των κοριτσιών τους δίνει μια προσωρινή ένεση αισιοδοξίας στο αδιέξοδο ανίας που είναι η ζωή τους. Και, παρά το φόβο, τις αμφιβολίες και την άγνοιά τους, μεταφέρουν ακέραια τα συναισθήματα εκείνης της στιγμής στην οποία το μέλλον αποτελεί έναν μοναδικό, ελπιδοφόρο μονόδρομο. Ίσως γιατί “τίποτα δεν πάει κόντρα σε ένα κορίτσι που έχει όνειρα”.



 Ο δικτάτορας / The Dictator
Του Λάρι Τσαρλς. Κωμωδία, 2012, ΗΠΑ. 1 ώρα και 23 λεπτά. Με τους: Σάσα Μπάρον Κόεν, Άνα Φάρις, Μπεν Κίνγκσλεϊ

Διόλου αιχμηρή, υποτονική, συμβιβασμένη, αδιάφορη κωμωδία του Σάσα Μπάρον Κόεν (“Μπόρατ”) για έναν υποθετικό δικτάτορα χώρας της Βόρειας Αφρικής που πηγαίνει στην Αμερική για να επαναφέρει τη δικτατορία στην πατρίδα του. Ούτε τη σάχλα δεν μπορεί να ευχαριστηθεί κανείς πια.



 Ο σεφ και ο σεφ του / Comme un chef
Του Ντανιέλ Κοέν. Κωμωδία, 2012, Γαλλία/Ισπανία. 1 ώρα και 24 λεπτά.  Με τους: Ζαν Ρενό, Μισέλ Γιουν.

Ένας φτασμένος σεφ κινδυνεύει να χάσει τη θέση του και συνεργάζεται με έναν ικανότατο, αλλά παρορμητικό και άγνωστο σεφ, ο οποίος χρειάζεται δουλειά. Un petit peu άνοστο, άοσμο, άχρωμο, ακόμα και  άγευστο, με ένα-δυο χαχανίσματα εδώ κι εκεί και τον Ζαν Ρενό με γουρλωμένα μάτια από το πολύ concealer και το μπότοξ παραδίπλα.




  ΕΠΑΝΕΚΔΟΣΗ

Αρσενικό και παλιά δαντέλα / Arsenic and Old Lace
Του Φρανκ Κάπρα. Κωμωδία, 1944, ΗΠΑ. 1 ώρα και 58 λεπτά. Με τους: Κάρι Γκραντ, Πρισίλα Λέιν

Κλασική κωμωδία με έναν Κάρι Γκραντ σε τρελά κέφια. Ο πρωταγωνιστής Μόρτιμερ Μπρούστερ, συγγραφέας κατά του γάμου, παντρεύεται κι ανακαλύπτει ένα μυθιστόρημα μεγαλύτερο πέραν κάθε φαντασίας στο ίδιο του το σπίτι - οι αξιαγάπητες θείες του και ο αδερφός του είναι δολοφόνοι, με διαφορετικό τρόπο ο καθένας. Slapstick και σωματική κωμωδία, ξεπερασμένη σίγουρα για την εποχή, αλλά χαριτωμένη παρ’ όλ’ αυτά (και λίγο ξεχειλωμένη στη σχεδόν δίωρη διάρκεια).











Freeloaders (2012) Poster


A Common Man (2012) Poster


Το τραγούδι των Chemical Brothers για τους Αγώνες του Λονδίνου

Ο Νέμο, το ψάρι-κλόουν της Pixar, επιστρέφει σε νέες περιπέτειες

Για πολλούς κινηματογραφόφιλους είναι ίσως η καλύτερη ταινία της Pixar. Κι αυτό γιατί έχει τα πάντα: χιούμορ, τρυφερότητα, χαρακτήρες, υπόθεση. Το Ψάχνοντας τον Νέμο κατέκτησε κοινό και κριτικούς και τώρα επιστρέφει.

Αυτό δήλωσε ο σκηνοθέτης Άντριου Στάντον, ο οποίος θα σκηνοθετήσει το σίκουελ της επιτυχημένης ταινίας της Pixar.

Στην πρώτη ταινία ο μπαμπάς του άτακτου Νέμο διέσχισε έναν ωκεανό για να τον βρει. Στη δεύτερη ταινία οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να ξαναδούν τους αγαπημένους τους ήρωες: τον υπερπροστατευτικό μπαμπά Μάρλιν και την ξεχασιάρα Ντόρι.

Δεν είναι η πρώτη ταινία της Pixar που επιστρέφει σε μια παλιότερη επιτυχία: η εταιρεία κινουμένων σχεδίων έχει κάνει τρεις ταινίες με ήρωες τον Μπαζ και τον Γούντι (από το Toy Story), ένα σίκουελ του Cars, ενώ ετοιμάζει τη συνέχεια του Monsters Inc.

Πέμπτη 19/07/2012 - Ταινίες στην Ελληνική TV

20:00 Κρουαζιέρα στη Ρόδο ΕΤ3 Ελληνική ταινία
22:00 Η πρώτη μέρα της υπόλοιπης ζωής σου ΕΤ1 Δράμα
22:00 Θανάσιμος επισκέπτης Star Ξένη ταινία
00:30 H αποκάλυψη ΝΕΤ Ξένη ταινία
02:00 Ολέθρια σχέση Star Θρίλερ

Πρώτο Θέμα - Κυριακή 22/07/2012