Προσεχώς

Προσεχώς


Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2009

REAL NEWS - Κυριακή 20-09-2009

Disney Upgrade to bluray !

Η Disney απο τον προσεχη Οκτωβριο αρχιζει το προγραμμα αντικαταστασης των dvd με bluray.

Oσοι εχουν στην κατοχη τους το dvd της ταινιας θα παιρνουν ενα κουπονι 10 $ για την αγορα της αντιστοιχης ταινιας σε bluray.

Μαλιστα θα ανοιξει και site με ολες τις προσφορες !

Διαβαστε περισσοτερα εδω !

Ολα αυτα στην Αμερικη βεβαια !!

Twilight: New Moon Promo Images !


The Trailer for Disney's A Christmas Carol !


ΤΟ ΒΗΜΑ - Κυριακή 20/9/2009


Πρώτο Θέμα - Κυριακή 20/9/2009


Ελευθεροτυπία - Σάββατο 19/9/2009

QADIR ΜΙΑ ΤΑΙΝΙΑ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ...

...για όσους μπορούν να βλέπουν, να ακούν, να αισθάνονται.

Το ντοκυμαντερ απεσπασε το πρωτο βραβειο στο φεστιβαλ “Fiction Fest ” της Ρωμης το 2008. Η ιστορια ξεκινα στην Αθηνα του σημερα, οπου η σκηνοθετις γνωριζει τον αφγανο μεταναστη Καντιρ και αποφασιζει να τον βοηθησει να ξαναβρει την χαμενη του οικογενεια στο Αφγανισταν, εννεα χρονια αφ’ οτου εφτασε στην πατριδα μας με μια βαρκουλα απο τα παραλια της Τουρκιας. Συγχρονως αποτυπωνει καθε του βημα σ’ αυτη την ταινια.

Μικρο παιδακι στο δημοτικο σχολειο ηταν ο Καντιρ, οταν οι Ταλιμπαν εισεβαλαν στην Καμπουλ και θερισαν τον κοσμο. Τα παιδια στην ταξη του κρατηθηκαν αιχμαλωτα για αρκετες μερες. Οταν αφεθηκαν ελευθερα, ο μικρος Καντιρ δεν μπορεσε να ξαναβρει την οικογενεια του. Σε μια πετρα να κλαιει τον βρηκε καποια αλλη οικογενεια, και τον πηρε μαζι της στο Πακισταν. Απο εκει ο Καντιρ βρεθηκε να ταξιδευει βορειοδυτικα προς το Ιραν και κατοπιν στην Τουρκια, σε ενα ταξιδι που κρατησε μερικα χρονια. Οι μετακινησεις φυσικα με τα ποδια. Στην Τουρκια τα πραγματα ηταν δυσκολα, γιατι οι αφγανοι προσφυγες ηταν στο στοχαστρο των τουρκικων οπλων. Τα καταφερε να φτασει στα παραλια της Τουρκιας και να περασει στη χωρα μας. Ετσι το ειχε σχεδιασει με μερικους αλλους, και τελικα καταφερε να φτασει στον προορισμο του.

Στην Ελλαδα ο Καντιρ πηγε στο σχολειο και σπουδασε ηλεκτρονικους υπολογιστες. Απεκτησε αδεια επαγγελματος και εργαζεται στην Αθηνα. Η Οδυσσεια του αφγανου μεταναστη, αρχιζει στην Καμπουλ, τριγυρνωντας στις γειτονιες, και προσπαθωντας να αναγωρισει περιοχες και ανθρωπους, που θα μπορεσουν να τον φερουν σε επαφη με την οικογενεια του. Βρισκει μια Καμπουλ ρημαγμενη. Με δακρυα προσπαθει να εξηγησει στα κινηματογραφικα συνεργεια, ποσο ομορφη πολη ηταν πριν απο τον πολεμο. Οι δρομοι κατεστραμενοι και χωματινοι, το ποταμι μεσα στα σκουπιδια, ο κοσμος συγκρατημενος αλλα με καλη διαθεση να του δωσει οποια πληροφορια ηθελε. Το χωμα συννεφο, δινοντας σε ολη την πολη αυτο το καφε χρωμα και την αποπνικτικη ατμοσφαιρα. Μεσα στα σπιτια ομως, μεσα στα ματια των ανθρωπων, εκτος απο τον φοβο ο κινηματογραφικος φακος αποτυπωνει μια βαθεια κουλτουρα που κανεις δεν μπορει να ξερριζωσει.

Με τη βοηθεια του κοσμου και με συνεχεις μετακινησεις προς τα βορρεια της χωρας. στην πολη Μαζαρε Σαριφ κοντα στο Ουζμπεκισταν, βρισκει επιτελους καποιαν ακρη. Καποιος γνωριζει τους γονεις του, οι οποιοι εχουν καταληξει στο χωριο που ο ιδιος γεννηθηκε. Ετσι φτανει και η μεγαλη στιγμη της συναντησης. Η οικογενεια που εχει ειδοποιηθει απο τον μεσολαβητη, περιμενει τον Καντιρ σε ενα μικρο αεροδρομιο κοντα στο χωριο. Μεχρι εκεινη την στιγμη, τον ειχαν για χαμενο. Η σκηνες που η οικογενεια σμιγει ειναι συγκλονιστικες. Η μητερα αρχιζει ενα ατελειωτο μοιρολοϊ που ισως να μαζευε ολα αυτα τα χρονια που νομιζε οτι δε θα ξαναδει το παιδι της. Ο πατερας λεει οτι οταν λειπει ενα παιδι, τα ματια κλεινουν, κι οταν γυριζει, ανοιγουν. Η οικογενεια γιορταζει την επιστροφη του παιδιου με συνεστιασεις και χορους. Εκει στα χωματινα σπιτια με τα χειροποιητα κιλιμια στο πατωμα και τους γυμνους τοιχους.

Ο Καντιρ ταλαντευεται αναμεσα στην μονιμη διαμονη του στο Αφγανισταν και στην επιστροφη του στην Ελλαδα. Διαλεγει το τελευταιο γιατι φοβαται την ασταθεια στη χωρα του αλλα αγαπα και τη χωρα μας που του εδωσε την ευκαιρια να γινει και να δημιουργηει κατι. Γυρνα στην Ελλαδα αλλα οχι πριν αρραβωνιαστει με προξενιο μια εξαδελφη του υστερα απο πιεση της οικογενειας. Τωρα προσπαθει να σταθει λιγο καλυτερα οικονομικα για να μπορεσει να φερει την Φατμε στην Ελλαδα και να γινει ο γαμος.

Ελευθεροτυπία - Κυριακή 20/9/2009


Δίδυμοι Πύργοι

Επιτέλους και ένα διαφορετικό φωτογραφικό αφιέρωμα. Όχι κατεστραμένοι και φλεγόμενοι πύργοι, αλλά κυρίως πως ήταν κατά τη διάρκεια της ανέγερσης τους και πριν πέσουν.

Star Wars

Σπάνιες φωτογραφίες που δεν έχετε ξαναδεί!

Ταραντίνο

Δείτε εδώ ένα βίντεο με τους 10 πιο κουλ χαρακτήρες από τα φιλμ του Δάσκαλου.

'Εθνος - Κυριακή 20/9/2009

AUDIOVISUAL - Κυκλοφορίες Σεπτεμβρίου 2009





κυκλοφορουν
23/9/2009

Καθημερινή - Σάββατο 19/9/2009

Πλούσιες και πολυσυλλεκτικές «Νύχτες Πρεμιέρας» από τις 16 έως τις 27 Σεπτεμβρίου

Μουσική, χορό, κωμωδίες, δράματα, γνωστά ονόματα, βραβεία, βιογραφίες και... ποδόσφαιρο περιλαμβάνει το πρόγραμμα του 15ου φεστιβάλ κινηματογράφου «Νύχτες Πρεμιέρας» που θα πραγματοποιηθεί από τις 16 ώς τις 27/9/2009.

Tην αυλαία ανοίγει η ταινία Μια κάποια εκπαίδευση (An education) της Δανέζας Λόνε Σέρφινγκ. Έχει αποσπάσει θετικές κριτικές, το βραβείο κοινού στο φεστιβάλ του Sundance και ήδη ψιθυρίζεται για τα ερχόμενα Οσκαρ. Τοποθετημένο στο Λονδίνο των αρχών της δεκαετίας του '60, το φιλμ παρακολουθεί τις περιπέτειες μιας γλυκιάς κοπέλας (αποκάλυψη, λένε, η Κάρεϊ Μάλιγκαν), η οποία βρίσκεται στην ενηλικίωση.

Στο μενού του φεστιβάλ υπάρχουν επίσης οι δύο νέες ταινίες του σκηνοθέτη Στίβεν Σόντερμπεργκ. Στο Συνοδός πολυτελείας (Τhe girlfriend experience) o σκηνοθέτης στηρίζεται στις πλάτες της Σάσα Γκρέι, της διασημότερης σταρ της βιομηχανίας του πορνό, και παρουσιάζει μια ταινία για τη διαμάχη των προσωπικών και επαγγελματικών σχέσεων την εποχή της απόλυτης κρίσης του καπιταλισμού.

Στο Ιnformant, του οποίου η πρεμιέρα θα προηγηθεί στο Φεστιβάλ Βενετίας, ο Σόντερμπεργκ καταπιάνεται με το μεγαλύτερο σκάνδαλο στη βιομηχανία τροφίμων των Ηνωμένων Πολιτειών, με τον Ματ Ντέιμον στον ρόλο του αντιπροέδρου μιας από τις μεγαλύτερες εταιρείες επεξεργασίας τροφίμων που κατέληξε να γίνει πληροφοριοδότης του FΒΙ.

Για τους φαν του ποδοσφαίρου, πρεμιέρα στις Πρεμιέρες θα κάνει η Τhe Damned United του Τομ Χούπερ, που ασχολείται με την περίπτωση του θρυλικού προπονητή ποδοσφαίρου Μπράιαν Κλαφ (Μάικλ Σιν), του οποίου η θητεία στην κορυφαία το 1974 Λιντς Γιουνάιτεντ κράτησε μόνο 44 μέρες.

Με το ποδόσφαιρο σχετίζεται και το πολύχρωμο Ρούντο και Κούρσι (Rudo Υ Cursi) του Κάρλος Κουαρόν. Εδώ, ο Γκαέλ Γκαρσία Μπερνάλ και ο Ντιέγκο Λούνα συναντιούνται και πάλι επί της οθόνης μετά το Θέλω και τη μαμά σου στους ρόλους δύο αδελφών που έρχονται αντιμέτωποι με τον κόσμο του επαγγελματικού ποδοσφαίρου στο Μεξικό.

Η θυελλώδης σχέση ανάμεσα στον Ιγκόρ Στραβίνσκι και στην Κοκό Σανέλ, δύο από τις πιο εμπνευσμένες προσωπικότητες του περασμένου αιώνα, αποδίδεται στο Coco Chanel & Ιgor Stravinsky του Γιαν Κούνεν, που θα προβληθεί σε μια ειδική βραδιά αφιερωμένη στη γαλλοφωνία σε συνεργασία με τη γαλλική πρεσβεία, το Γαλλικό Ινστιτούτο και το ΤV5.

Ο Ανγκ Λι εντυπωσιάζει για μία ακόμη φορά με την ποικιλία της θεματολογίας των ταινιών του και μεταφέρει στη μεγάλη οθόνη την αληθινή ιστορία του Έλιοτ Τίμπερ, του νεαρού που έπαιξε καθοριστικό ρόλο στη διοργάνωση του ιστορικού φεστιβάλ Γούντστοκ. Βασισμένο στο ομότιτλο βιβλίο, το Έτσι πήραμε το Γούντστοκ (Τaking Woodstock) μάς μεταφέρει στο θρυλικό φεστιβάλ 40 χρόνια μετά.

Η μουσική, ο χορός και το τραγούδι συνδυάζονται και στο Fame, την ανανεωμένη εκδοχή της ομότιτλης τεράστιας επιτυχίας Ο πυρετός της δόξας (1980). Το φιλμ του Κέβιν Τάνκαροεν καταπιάνεται με τις αγωνίες, τα όνειρα, τις επιτυχίες και τις αποτυχίες των σπουδαστών της Ηigh School of Ρerforming Αrts της Νέας Υόρκης, σε ένα μιούζικαλ γεμάτο φρεσκάδα και νέα ταλέντα.

Στο πρόγραμμα υπάρχει και ο εφετινός Χρυσός Φοίνικας του φεστιβάλ Κανών, η Λευκή κορδέλα του Αυστριακού Μίκαελ Χάνεκε, αλλά και η «γκουρμέ» κομεντί Τζούλι & Τζούλια (Julie & Julia) με τη Μέριλ Στριπ στον ρόλο μιας τηλεμαγείρισσας και την Εϊμι Ανταμς φαν της.

Εκτός από τα δύο καθιερωμένα χρηματικά βραβεία, ύψους 10.000 ευρώ, φέτος θεσπίζονται ακόμη τρία, ύψους 2.000 ευρώ το καθένα:

* Πρωτοεμφανιζόμενου Έλληνα σκηνοθέτη (αρκεί να έχει προβάλει, έστω μια φορά, την ταινία του στο χρονικό διάστημα από 1/9/2008 έως 31/8/2009).

* Ανδρικής ερμηνείας.
* Γυναικείας ερμηνείας.

http://www.aiff.gr/

Στην ισραηλινή ταινία Lebanon το «Χρυσό Λιοντάρι» της Βενετίας

Η ισραηλινή πολεμική ταινία Lebanon (Λίβανος) του Σαμούλ Μάοζ κέρδισε τo Σάββατο το Χρυσό Λιοντάρι στο 66ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας.

«Αφιερώνω το βραβείο αυτό στους χιλιάδες ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, οι οποίοι όπως κι εγώ επέστρεψαν από τον πόλεμο σώοι. Κατά τα φαινόμενα οι άνθρωποι αυτοί είναι καλά, παντρεύτηκαν, έγιναν γονείς αλλά μέσα τους, έμαθαν να ζουν με τη θλίψη» είπε κατά την απονομή του κορυφαίου βραβείου.

Η Iρανή φωτογράφος και εικαστικός Σιρίν Νεσάτ τιμήθηκε με το Ασημένιο Λιοντάρι καλύτερης σκηνοθεσίας για την πρώτη της ταινία Women Without Men (Γυναίκες Δίχως Ανδρες).

«Ικετεύω την κυβέρνηση του Ιράν να δώσει στο λαό αυτό που χρειάζεται: θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα όπως η ελευθερία και η δημοκρατία'» δήλωσε παραλαμβάνοντας το βραβείο της.

Καλύτερος ηθοποιός ο 49χρονος Κόλιν Φερθ για το ρόλο του στο A Single Man (Ένας Ανύπανδρος Ανδρας), το σκηνοθετικό ντεμπούτο του γνωστού σχεδιαστή ρούχων Τομ Φορντ.

Καλύτερη ηθοποιός η 35χρονη Ρωσίδα Κσένια Ράποπορτ για το La Doppia Ora (Η Διπλή Ώρα) του Τζουζέπε Καποτόντι.

Φαβορί για τον Χρυσό Λέοντα θεωρούνταν (εκτός του Λίβανου) η μαύρη κωμωδία Life During Wartime του Τοντ Σόλονζ καθώς και το ντοκιμαντέρ του Μάικλ Μουρ Capitalism: A Love Story.

Η ταινία Lebanon αναφέρεται στον πρώτο πόλεμο του Λιβάνου, το 1982, όταν ο 20χρονος τότε Σαμουήλ Μάοζ από το Τελ Αβίβ ήταν σκοπευτής σε θωρακισμένο όχημα. Η αυτοβιογραφική ιστορία αναφέρεται σε τέσσερις 20χρονους που, το 1982, στέλνονται να διεισδύσουν σε εχθρική πόλη με ένα τανκ.

Το κλειστοφοβικό, εφιαλτικό ταξίδι μετατρέπει τελικά τα αθώα παιδιά σε φονιάδες.

Κυριακή - 13/9/2009 - Ταινίες στην ελληνική τηλεόραση

21:00 Ο εκτελεστής ANT1 Ξένη ταινία
21:00 Τα κακά παιδιά 2 Mega Ξένη ταινία
21:00 Η σωφερινα Star Κωμωδία
21:00 Η ομορφιά του εγκλήματος Alter Κωμωδία
21:10 Γλυκά δεκάξι ΕΤ1 Ξένη ταινία
21:10 Αυτή είναι η ζωή μου Σινε+ Ξένη ταινία
22:30 Λαός και Κολωνάκι Πρίσμα+ Ξένη ταινία
22:50 Μεθυσμένος με γυναίκες και ζωγραφική Σινε+ Ξένη ταινία
23:15 Βασικό ένστικτο 2 Alpha Ξένη ταινία
23:15 Alter ego Star Δράμα
23:15 American Pie 2 Alter Κωμωδία
23:40 Πτήση 93 ANT1 Ταινία
00:00 Το κλάμα βγήκε από τον παράδεισο Alpha Κωμωδία
00:00 Ο νεκρός (cinecinema στην ετ-1) ΕΤ1 Γουέστερν
00:30 Η νύχτα ανήκει στις γυναίκες ΕΤ3 Ξένη ταινία
01:30 Ένοχο κορμί Star Ξένη ταινία
01:30 Η εξαφάνιση του Φοίνιξ Μπλου Alter Δράμα
02:00 Το μυστικό των έξι νεκρών Σινε+ Ξένη ταινία
02:15 Jan dara: η αποπλάνηση Mega Ερωτική
02:30 Rampage ΝΕΤ Ξένη ταινία
03:20 Και Ένας και δυο οικογενειακοί ρυθμοί Σινε+ Δράμα
03:45 Το κορίτσι των ονείρων του Star Αισθηματική κομεντί