Προσεχώς

Προσεχώς


Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2011

Total Recall Remake - Premiere Date !


Columbia Pictures
has announced that they'll release Total Recall in theaters on August 3, 2012.

Ελευθεροτυπία - Κυριακή 06/03/2011



Πρώτο Θέμα - Κυριακή 06/03/2011



PeaceForce (2011)

Hop (2011)

Ενα άλµπουµ, 373 επιτυχίες!

Τραγουδάει; Οχι. Παίζει κάποιο όργανο; Μπα. Γράφει δικά του τραγούδια; Μµµµ, και ναι, και όχι. Τότε πώς ο Girl Talk έγινε τόσο µεγάλο όνοµα στη µουσική;

Στάθηκε κάµποση ώρα µαζί µε τον κόσµο που περίµενε στην ουρά για να περάσει µέσα στη συναυλία, ώσπου πλησίασε µια παρέα και ρώτησε πού θα µπορούσε να βρει εισιτήρια για να δει το σόου. Το δικό του σόου!

Οι άνθρωποι απόρησαν µε το πόσο άσχετος µπορεί να είναι κανείς. «Εισιτήρια; Τέτοια ώρα; Είναι πάρα πολύ δύσκολο να βρεις», του απάντησαν αλλά κανείς δεν τον αναγνώρισε. Συµβαίνει συχνά στον Girl Talk αυτό.

∆ηλαδή το έχει συνηθίσει. ∆εν τον πειράζει, αφού ξέρουν τους Who, τη Ριάνα, τους Ramones. ∆εν τον πειράζει καθόλου. Για την ακρίβεια, διασκεδάζει πάρα πολύ να χάνεται στην ανωνυµία του πλήθους. Το περιστατικό µεταφέρει ο δηµοσιογράφος του περιοδικού των «New York Times» και τον πιστεύω απόλυτα πως έγινε έτσι όπως περιγράφει, αφού και εγώ, ενώ έχω ανεβάσει πολλά βίντεο του Girl Talk και ξέρω καλά τη δουλειά του, δεν είµαι και τελείως σίγουρη ότι θα τον αναγνωρίσω αν σταθεί δίπλα µου στην ουρά. Και δεν είναι πως κρύβεται πίσω από µάσκες ή µακιγιάζ, βγαίνει στη σκηνή όπως είναι κανονικά και µε το λάπτοτ.

Παρά το γεγονός ότι στη σκηνή δεν έχει κιθάρες, ντραµς, σαξόφωνα και τα ρέστα, κόβει τόσα πολλά εισιτήρια όσο και οι συνάδελφοί του µε τις µεγάλες µπάντες και τα ροκ γκρουπ. Ο Τiesto, o Digweed, o Bαν Μπιούρεν, άλλωστε, DJs και παραγωγοί, δίνουν συναυλίες που θυµίζουν Γούντστοκ. Λαός από κάτω χορεύει ασταµάτητα.

Κόβει και ράβει
Ολος αυτός ο ενθουσιασµός για έναν µουσικό που παίζει λάπτοπ. Και αυτό που κάνει είναι να συνδυάζει κοµµατάκια-samples από τραγούδια άλλων και να φτιάχνει µε αυτά καινούργια τραγούδια, δικά του. Ολοι χαρούµενοι και ευχαριστηµένοι.

Πέρα από τονα κόβει καινα ράβει µουσικές, είναι αξιοθαύµαστο πώς καταφέρνει να βάζει µέσα στα κοµµάτια µουσική ιστορία µισού αιώνα. Ετσι απλά.

Και πώς γίνεται να είναι η συναυλία που θέλουν όλοι να πάνε;

Λοιπόν, ας φανταστεί κανείς τους Who µε τις εκρηκτικές κιθάρες τους και αµέσως µετά έναν ράπερ από το Ντιτρόιτ, τον οποίο θα ακολουθήσει πιο κάτω ένα γλαφυρό παραδοσιακό µπάντζο από hillbilly κοµµάτι και µετά οι Ramones µε αγνό πανκ ροκ εν ρολ, από τους οποίους θα παραλάβει ο Boss, µετά τον Σπρίνγκστιν ο Τουπάκ Σακούρ και ο Nοτόριους BIG _ οι δύο τελευταίοι, εδώ και καιρό µόνιµοι κάτοικοι του Κάτω Κόσµου. Ο κόσµος από κάτωχορεύει, περνάει θαυµάσια µε τις µουσικές - άλλες αναγνωρίζει άλλες όχι - και διασκεδάζει, κανονικό πάρτι. Σύνολο, µέσα στο τελευταίο άλµπουµ του, το «Αll day», µετράς 373 samples (κοµµατάκια δανεισµένα από άλλα τραγούδια και συνθέσεις), τα οποία µάλιστα ο Girl Talk τα αναφέρει όλα, ένα προς ένα, σε µια λίστα στην ιστοσελίδα του.

Στο Πίτσµπουργκ, που είναι και η ιδιαίτερη πατρίδα του, ο 29χρονος Girl Talk _ ή Gregg Gillis όπως είναι το όνοµά του _ απολαµβάνει τη δική του βραδιά. Εχει µόλις βγει το «All day» (το πέµπτο άλµπουµ του) στην Illegal Art, τη δική του «ανεξάρτητη» εταιρεία, το οποίο δίνει το δωρεάν για κατέβασµα
Sampling είναι η τέχνη τού να παίρνεις ένα «δείγµα» από µια ηχογράφηση και να το βάζεις µέσα σε ένα άλλο κοµµάτι, δηµιουργώντας ένα µουσικό κολάζ
από το σάιτ του. Από το ενδιαφέρον που εκδηλώθηκε τις πρώτες µέρες, «έπεσε» το σάιτ.

Ωραία όλα αυτά, αλλά τι γίνεται µε όλους εκείνους τους καλλιτέχνες από τους οποίους τσιµπολογάει µουσικές; Δεν εκνευρίζονται; Δεν ζητάνε χρήµατα; Σωστή ερώτηση. Και πάει πακέτο µε τα samples και τα mash ups (το ανακάτεµα δηλαδή) µε το που εµφανίστηκαν στον χάρτη.

Φυσικά και πρέπει να πληρώσει. Για να εξασφαλίσει την άδεια για τα 373 samples που είχε µέσα στο «All day» θα του κόστιζε πολύ. Κάποιες εταιρείες θα αρνούνταν, κάποιες άλλες θα κωλυσιεργούσαν να απαντήσουν. Κανείς πάντως δεν του έχει κάνει µήνυση.

Κανείς δεν του ζήτησε να σταµατήσει αυτό που κάνει. Μερικοί τον ευχαριστούν κιόλας δίνοντας το link του Girl Talk και δηλώνοντας θαυµαστές του έργου του.

Μήπως είναι λίγο υπερβολικό όλο αυτό; «Αν η απόφασή του να µαζέψει όλα αυτά τα samples µαζί σε ένα άλµπουµ σας φαίνεται κάπως υπερβολική, έχετε καλό ένστικτο» γράφει το popmatters.

com και αναρωτιέται τι µένει στον Gillis να κάνει (προφανώς στην επόµενη δουλειά) για να κρατήσει ζωντανό το πάρτι.

Από την άλλη, οι κριτικές σηµειώνουν και το εξής: πως ο Γκίλις έκανε την έκπληξη δίνοντας το άλµπουµ δωρεάν για να το κατεβάσει όποιος θέλει από το σάιτ του (και την Illegal Art ετικέτα του) χωρίς να ζητάει τίποτε, ούτε καν µια διεύθυνση email. Οπως είχε πει και ο Ντέιβιντ Μπάουι µια εποχή, η µουσική στο µέλλον θα είναι σαν το ηλεκτρικό ρεύµα. Θα ανοίγεις τον διακόπτη και θα ανάβει το φως. Σωστά;

info
Στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://illegal-art.net/allday/ µπορείτε να κατεβάσετε δωρεάν το «All day» του Girl Talk, και να βρείτε όλους τους καλλιτέχνες που «σαµπλάρονται» στο άλµπουµ.

tanea.gr

Το Βήμα - Κυριακή 06/03/2011


Αφιέρωμα στον Γιώργο Νταλάρα με μια επιλεγμένη δισκογραφία του. ( 10 CD )

Δείτε ΕΔΩ ολα τα cd τα οποια θα δωθούν απο την εφημερίδα απο 20/2/2011 - 1/5/2011

Χρυσά Βατόμουρα 2011 - Οι νικητές !!!


Worst Picture Winner 2010
The Last Airbender

Worst Actor Winner 2010
Ashton Kutcher (Killers and Valentine's Day )

Worst Actress Winner 2010
Sarah Jessica Parker, Kim Cattrall, Kristin Davis & Cynthia Nixon

Worst Supporting Actor Winner 2010
Jackson Rathbone (The Last Airbender and Twilight Saga: Eclipse)

Worst Supporting Actress Winner 2010
Jessica Alba (The Killer Inside Me, Little Fockers, Machete and Valentine's Day)

Worst Eye-Gouging Mis-Use of 3-D (Special Category for 2010!) Winner 2010
The Last Airbender

Worst Screen Couple / Worst Screen Ensemble Winner 2010
Sex and the City 2 Cast

Worst Director Winner 2010
M. Night Shyamalan (The Last Airbender)

Worst Screenplay Winner 2010
The Last Airbender (Written by M. Night Shyamalan)

Worst Prequel, Remake, Rip-Off or Sequel (Combined Category for 2010) Winner 2010
Sex and the City 2


Green Lantern Movie Wall Posters



Promo for Cartoon Network's Thundercats

The 19 Best Movies That You Didn't See in 2010

Αγωνία για τον «Κυνόδοντα» λίγο πριν την απονομή των Όσκαρ

Λίγες ώρες απομένουν μέχρι την τελετή απονομής των βραβείων Όσκαρ -θα μεταδοθούν τα ξημερώματα της Δευτέρας (ώρα Ελλάδος). Τα βλέμματα όλων είναι στραμμένα στο Λος Άντζελες και στο εάν θα καταφέρει ο Κυνόδοντας του Γιώργου Λάνθιμου να κερδίσει το πολυπόθητο χρυσό αγαλματάκι για την καλύτερη ξενόγλωσση ταινία. Όσο για τις υπόλοιπες υποψηφιότητες; Τα βραβεία αναμένεται να «στέψουν» βασιλιά τον... Λόγο του Βασιλιά του Τομ Χούπερ, εκτός και αν στον δρόμο του βρεθεί ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ του Social Network.

Έχοντας ήδη συγκεντρώσει πλήθος κινηματογραφικών βραβείων και διακρίσεων από ενώσεις κριτικών, ο Λόγος του Βασιλιά επιδιώκει να είναι εκείνος ο μεγάλος νικητής της βραδιάς και να κατακτήσει αρκετά από τα 12 Όσκαρ για τα οποία είναι υποψήφιος.

Το βραβείο A' ανδρικού ρόλου ο Κόλιν Φερθ το έχει στο «τσεπάκι» του για την ερμηνεία του ως βασιλιά Γεωργίου του 6ου, ο οποίος εκτός από τα προβλήματα διαδοχής του θρόνου είχε να αντιμετωπίσει και το πρόβλημα τραυλισμού του.

Πιθανότατα και το βραβείο καλύτερης ταινίας, ίσως και σκηνοθεσίας θα δοθεί στον Λόγο του Βασιλιά -αν και σε αυτές τις δύο κατηγορίες το χρυσό αγαλματάκι διεκδικεί με αξιώσεις το Social Network και ο σκηνοθέτης του Ντέιβιντ Φίντσερ.

Σε όλα αυτά έρχονται να προστεθούν και οι δέκα υποψηφιότητες του Αληθινού Θράσους των αδελφών Κοέν. Το τρομερό δίδυμο αποτελεί σίγουρα μια δύναμη που δεν πρέπει να αγνοηθεί.

Όσον αφορά τις βασικές κατηγορίες το παιχνίδι παίζεται σε εκείνην της σκηνοθεσίας. Ντέιβιντ Φίντσερ ή Τομ Χούπερ; Ο... «παλιός» που κουβαλά πλήθος διακρίσεων ή ο νέος που κατάφερε με την πρώτη να τα σαρώσει όλα; Πιθανότατα αυτός που θα κερδίσει το Όσκαρ σκηνοθεσίας θα δει και την ταινία του να χάνει (εκτός και αν τα σαρώσει όλα ο Βασιλιάς).

Το Όσκαρ γυναικείας ερμηνείας γράφει, πάντως, το όνομα Νάταλι Πόρτμαν, η οποία στον Μαύρο Κύκνο του Ντάρεν Αρονόφσκι (από τις αδικημένες ταινίες με μόλις πέντε υποψηφιότητες) ερμηνεύει μια αθώα νεαρή μπαλαρίνα που γνωρίζει τη σεξουαλικότητά της και τη σκοτεινή της πλευρά με τρόπους που δεν είχε φανταστεί.

Σχετικά με την κατηγορία που έχει ελληνικό ενδιαφέρον, εκείνη της καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας, ο «δικός μας» Κυνόδοντας είναι το outsider. Αλλά αυτή είναι σίγουρα μια κατηγορία που ευνοεί τις εκπλήξεις (θυμηθείτε ότι στην περσινή απονομή Το μυστικό στα μάτια της κέρδισε το φαβορί Λευκή Κορδέλα). Εάν η Ακαδημία ψηφίσει συντηρητικά τότε το Biutiful του Αλεχάντρο Γκονζάλες Ινιαρίτου μπορεί να κερδίσει το χρυσό αγαλματάκι, αν και το Incendies του Ντενί Βιλενέβ από τον Καναδά μπορεί να είναι εκείνο που θα φύγει τελικά με τον θείο Όσκαρ τη βραδιά της απονομής.

Και φυσικά τα βλέμματα είναι στραμμένα στην κατηγορία του ντοκιμαντέρ, όπου ο Banksy με το (ψευδό;)-ντοκιμαντέρ του Exit Through the Gift Shop είναι υποψήφιος και έχει κάνει πολλούς να αναρωτιούνται: τι θα σκαρφιστεί για να τραβήξει την προσοχή χωρίς να αποκαλύψει την ταυτότητά του;

Οικοδεσπότες της φετινής τελετής στο Kodak Theatre του Λος Άντζελες θα είναι η Αν Χάθαγουεϊ και ο Τζέιμς Φράνκο, ο οποίος, μάλιστα, βρίσκεται και στη λίστα των υποψηφίων Α' Ανδρικού ρόλου για την ερμηνεία του στην ταινία 127 Ώρες.

Οι παρουσιαστές, με τη βοήθεια μιας σειράς καινοτομιών και τη νέα τεχνολογία θα προσπαθήσουν να δώσουν νέα πνοή στον θεσμό και να προσελκύσουν ένα κοινό νεότερο σε ηλικία.

Γιατί εκτός από τις λαμπερές παρουσίες, τα ρούχα και τα βραβεία, τη βραδιά των Όσκαρ «μετράει» και η... τηλεθέαση.

Newsroom ΔΟΛ

Κυριακή 27/02/2011 - Ταινίες στην Ελληνική ΤV

21:00 Το ξύλο βγήκε από τον παράδεισο Star Κωμωδία
21:00 Ace Ventura: Χαμός στη ζούγκλα Alter Ξένη ταινία
21:00 X-men: H τελική αναμέτρηση ANT1 Ξένη ταινία
21:15 Σώστε τον Σαϊντ Σινε+ Δράμα
22:15 Φύγε εσύ μείνε εσύ Πρίσμα+ Δράμα
22:50 Βαθιά κοφτά Ανθρώπινα Σινε+ Ξένη ταινία
23:00 Rocky V Star Ξένη ταινία
23:00 ’Αρωμα προδοσίας ANT1 Ξένη ταινία
23:50 Η ξύλινη κάμερα Πρίσμα+ Ξένη ταινία
00:00 Ανθρώπινο μίσος Alpha Ξένη ταινία
00:25 Η διπλή ζωή της Βερόνικα Σινε+ Δράμα
00:50 Θα κοιμηθώ οταν πεθάνω ANT1 Ξένη ταινία
01:15 Ένας αγρότης στο διάστημα Star Περιπέτεια
02:00 Η καταστροφή του οζ Alter Φαντασίας
03:00 Ανθρώπινο μίσος Alpha Ξένη ταινία
03:30 Ο προστατευόμενος Star Θρίλερ
03:40 Αποστολή χωρισμού Σινε+ Ξένη ταινία