Προσεχώς

Προσεχώς


Τετάρτη 27 Ιουλίου 2011

The ULTIMATE DVD vs Blu-ray 1080p Screenshot Comparison Video


Jurassic Park - Ultimate Trilogy Blu-ray - Official® Trailer



Κολοσσιαία «δεξαμενή» νερού κοντά σε μαύρη τρύπα

Διαθέτει 140 τρισεκατομμύρια φορές περισσότερο νερό από όσο έχουν οι ωκεανοί της Γης!

Μια ακόμη εκπληκτική όσο και σχεδόν ασύλληπτη για τα δικά μας δεδομένα ανακάλυψη έκαναν οι επιστήμονες που εξερευνούν το Σύμπαν. Εντόπισαν έναν μακρινό κβάζαρ (πυρήνας ενεργού γαλαξία) ο οποίος αντλεί ενέργεια από μια γιγάντια μαύρη τρύπα. Το τοπικό κοσμικό περιβάλλον επέτρεψε σύμφωνα με τους επιστήμονες την παραγωγή τεράστιων ποσοτήτων νερού. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ερευνητών η ποσότητα του νερού που υπάρχει στην «δεξαμενή» που έχει δημιουργηθεί στον κβάζαρ περιέχει 140 τρισεκατομμύρια φορές περισσότερο νερό από όσο έχουν συνολικά οι ωκεανοί της Γης!

Αρχαία γαλαξιακή πηγή νερού

Το κβάζαρ που έχει λάβει την κωδική ονομασία APM 08279+525 μελέτησαν δύο ανεξάρτητες ερευνητικές ομάδες επικεφαλής των οποίων ήταν επιστήμονες του Ινστιτούτου Τεχνολογίας της Καλιφόρνια (Caltech) και της NASA. Το κβάζαρ βρίσκεται σε απόσταση 12 δις ετών φωτός, δηλαδή ο γαλαξίας στον οποίο βρίσκεται είναι από τους πρώτους που δημιουργήθηκαν στο Σύμπαν αν υπολογίσουμε ότι η Μεγάλη Έκρηξη έγινε πριν από περίπου 13,4 δις έτη και οι πρώτοι γαλαξίες εκτιμάται ότι άρχισαν να κάνουν την εμφάνιση τους μερικές εκατοντάδες εκατομμύρια έτη αργότερα.

«Η ανακάλυψη είναι σημαντική γιατί εκτός των άλλων αποδεικνύει ότι η παρουσία του νερού ήταν έντονη στο Σύμπαν από την αρχή της δημιουργίας του. Βέβαια εδώ έχουμε να κάνουμε με ένα μοναδικό κοσμικό περιβάλλον που επιτρέπει την παραγωγή τέτοιας ποσότητας νερού» αναφέρει ο Ματ Μπράφορντ, στέλεχος του Jet Propulsion Laboratory της NASA που ήταν επικεφαλής της μίας ερευνητικής ομάδας. Το νερό που εντοπίστηκε στο κβάζαρ είναι το πιο μακρινό και πιο παλιό που έχει εντοπιστεί μέχρι σήμερα.

Η γιγάντια μαύρη τρύπα

Οι ερευνητές χρησιμοποίησαν τον φασματογράφο Z-Spec, στο παρατηρητήριο CSO στη Χαβάη το οποίο ελέγχεται από το Caltech. Εκτός από το νερό οι ερευνητές κατάφεραν να μελετήσουν και την μαύρη τρύπα που «φιλοξενεί» το κβάζαρ η οποία έχει μάζα 20 φορές μεγαλύτερη από αυτή του Ήλιου και παράγει ενέργεια ανάλογη με εκείνη χιλίων τρισεκατομμυρίων Ήλιων.

tovima

VS the Dead (2011) Poster & Trailer



Τρανσφόρμερς και Μάτριξ από το Μπόλιγουντ

Δεν είναι ότι θα δούμε σύντομα ένα θεαματικό έπος στο στυλ του "Avatar", αλλά το Μπόλιγουντ προειδοποιεί πως παίρνει πλέον στα σοβαρά τις τεχνολογικές εξελίξεις και με βάση την επιτυχία που έχουν χολιγουντιανά μπλοκμπάστερ, όπως το "Transformers", εξορμά στο πεδίο των ειδικών εφέ.

Σύντομα, λοιπόν, θα δούμε μια σειρά φιλόδοξων ταινιών με ψηφιακά εφέ, όπως είναι η υπερηρωική περιπέτεια "Ra one", το τρίγλωσσο έπος "Rana" και το θεαματικό "Robot" με σκηνές που θυμίζουν το "Matrix".

ethnos

Gods behaving badly - Σε ροζ γραμμή η Αφροδίτη, μέντιουμ ο Απόλλωνας

Το κιτς, έχουμε μάθει από τις ταινίες που καταπιάνονται με την ελληνική μυθολογία, πάει πακέτο με τις κινηματογραφικές αναπαραστάσεις της. Με κίνδυνο να θεωρηθεί το ίδιο γραφική, μια παρωδία των μυθολογικών ανδραγαθημάτων των θεών του Ολύμπου θα ξεκινήσει να γυρίζεται με βάση το μυθιστόρημα "Gods behaving badly" της Μαρί Φίλιπς.

Το πεδίο δράσης μεταφέρεται από το Λονδίνο στο Μανχάταν, με τους θεούς να ζουν σαν κοινοί θνητοί ενώ ο Κρίστοφερ Γουόκεν υποδύεται τον Δία, η Σάρον Στόουν την Αφροδίτη, η Eντι Φάλκο την Aρτεμη, ο Ολιβερ Πλατ τον Απόλλωνα, ο Τζον Τορτούρο τον Αδη και η Ρόζι Περέζ την Περσεφόνη. Οι ρόλοι των θεών κινούνται, φυσικά, στη σφαίρα του κωμικού καθώς η Αφροδίτη δουλεύει για ροζ τηλεφωνική γραμμή, ο Απόλλωνας είναι μέντιουμ στην τηλεόραση και ο Δίας χαζεύει βλέποντας "Doctor Who" ξαπλωμένος στο κρεβάτι.

Κατά τα άλλα, η Αλίσια Σίλβερστοουν ενσαρκώνει μια θνητή που μπερδεύεται στα πόδια του πανθέου, του οποίου τις κινήσεις έχει αναλάβει να ενορχηστρώσει ο σκηνοθέτης Τζον Τερτλετάουμπ. Η παραγωγή της ταινίας ξεκινάει άμεσα, μέσα στον Ιούλιο.

ethnos

Κάνουν ταινία την ιστορία των Χιλιανών μεταλλωρύχων

Ο παραγωγός του "Μαύρου Κύκνου" και του "Νησιού των Καταραμένων", Μάικ Μένταβοϊ, σύμφωνα με τη "Χόλιγουντ Ριπόρτερ", εξασφάλισε τα δικαιώματα για να κάνει μια ταινία βασισμένη στην περσινή περιπέτεια των Χιλιανών μεταλλωρύχων, της οποίας τα γυρίσματα αναμένεται να ξεκινήσουν τον επόμενο χρόνο.

Ο Μένταβοϊ για το συγκεκριμένο πρότζεκτ προσέλαβε τον σεναριογράφο της ταινίας "Ημερολόγια Μοτοσικλέτας", Χοσέ Ριβέρα. Οι τριάντα τρεις μεταλλωρύχοι είχαν παραμείνει εγκλωβισμένοι επί 69 ημέρες σε βάθος 732 μέτρων, ύστερα από κατολισθήσεις στο ορυχείο χρυσού και χαλκού όπου εργάζονταν, στο Σαν Χοσέ, στην έρημο Ατακάμα.

ethnos

Φίλοι και συγγενείς είπαν το «τελευταίο αντίο» στην Έιμι Γουάινχαουζ

Άνθρωποι της μουσικής, φίλοι και συγγενείς της Έιμι Γουάινχαουζ είπαν το τελευταίο «αντίο» στην νεαρή τραγουδίστρια, σε μια ιδιωτική τελετή στο βόρειο Λονδίνο.

Η τραγουδίστρια βρέθηκε νεκρή το Σάββατο στο σπίτι της στο Κάμντεν, στο βόρειο Λονδίνο.

Δεκάδες δημοσιογράφοι και θαυμαστές της 27χρονης Γουάινχαουζ συγκεντρώθηκαν έξω από το νεκροταφείο Ετζγουέαρμπερι στο Έτζγουεαρ για να την αποχαιρετήσουν.

Ο μουσικός παραγωγός Μαρκ Ρόνσον και η Κέλι Όσμπορν είναι ανάμεσα σε αυτούς που παρακολούθησαν την τελετή.

Περίπου 200 άτομα παρευρέθηκαν στην τελετή, η οποία πραγματοποιήθηκε από ραβίνο και διήρκεσε 45 λεπτά.

Ορισμένοι από τους καλεσμένους -όπως η Κέλι Όσμπρν- έφτιαξαν τα μαλλιά τους στο στιλ της «κυψέλης μελισσών» που το έφτιαχνε η Γουάινχαουζ.

Μετά την τελετή ακολούθησε η διαδικασία της αποτέφρωσης της σορού της και μια μικρή συγκέντρωση της οικογένειας σε συναγωγή.

Τη Δευτέρα ολοκληρώθηκε η νεκροψία, από την οποία δεν προκύπτει κάτι ύποπτο, σύμφωνα με την αστυνομία.

Οι απαντήσεις που όλοι περιμένουν σχετικά με τα αίτια του θανάτου της Έιμι Γουάινχαουζ πιθανότατα θα δοθούν από την τοξικολογική έκθεση. Ωστόσο, η έκθεση αυτή θα ανακοινωθεί περίπου σε ένα μήνα.

Δημοσιεύματα του Τύπου αναφέρουν ότι η τραγουδίστρια είχε αγοράσει έναν συνδυασμό σκληρών ναρκωτικών αργά το βράδυ της Παρασκευής προτού βρεθεί νεκρή στο διαμέρισμά της στο βόρειο Λονδίνο το μεσημέρι του Σαββάτου.

Η Γουάινχαουζ φέρεται ότι είχε κατάθλιψη εξαιτίας ενός πρόσφατου χωρισμού.

in.gr

Το «Attenberg» στην τριάδα των υποψήφιων ταινιών για το βραβείο LUX της Ευρωβουλής

Άλλη μια μεγάλη διάκριση για το Αttenberg της Αθηνάς Ραχήλ Τσαγγάρη. Η ταινία είναι μία από τις τρεις τελικές υποψήφιες για το βραβείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Lux. Οι άλλες δύο είναι τα «Χιόνια του Κιλιμάντζαρο» του Ρομπέν Γκεντιγκιάν από τη Γαλλία και το «Play» του Ρούμπεν Οστλουντ, συμπαραγωγή Γαλλίας, Δανίας και Σουηδίας.

Η ταινία της Αθηνάς Τσαγγάρη κατάφερε να αφήσει πίσω της ταινίες σπουδαίων δημιουργών όπως Το Άλογο του Τορίνο του Μπέλα Ταρ, το Essential Killing του Γερζί Σκολιμόφσκι, το La Havre του Άκι Καουρισμάκι, το Habemus Papam του Νάνι Μορέτι και το Πίνα του Βιμ Βέντερς.

Οι ταινίες θα προβληθούν στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας, το οποίο θα διεξαχθεί από τις 31 Αυγούστου έως τις 9 Σεπτεμβρίου.

Η τελική επιλογή θα γίνει τον Οκτώβρη ή τον Νοέμβρη, οπότε τα μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου θα ψηφίσουν ποια από τις τρεις ταινίες θα λάβει το βραβείο.

Η τελετή απονομής θα γίνει στις 16 Νοεμβρίου στο Στρασβούργο.

Πέρα από τις ιστορίες που διηγούνται, οι υποψήφιες ταινίες πυροδοτούν ερωτήματα για τους Ευρωπαίους: αξίες που μοιράζονται ή αμφισβητούν, το σχέδιο για την οικοδόμηση της Ευρώπης, τον τρόπο που βιώνουν πέρα από σύνορα τις ανησυχίες τους για ζητήματα όπως η μετανάστευση, η δικαιοσύνη, η αλληλεγγύη, οι δημόσιες ελευθερίες και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Ανεξάρτητα από το κοινωνικό θέμα που αναδεικνύεται, κάθε ταινία απεικονίζει τη ματιά των Ευρωπαίων: της ζωής τους, των πεποιθήσεών τους, των ανησυχιών τους, της αναζήτησης ταυτότητας.

Όπως και με προηγούμενους νικητές, η ταινία που θα κερδίσει το φετινό βραβείο θα έχει οικονομική ενίσχυση, συμπεριλαμβανομένου του υποτιτλισμού της σε 23 επίσημες γλώσσες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της προσαρμογής της για άτομα με προβλήματα ακοής ή όρασης, καθώς και την παραγωγή ενός 35λεπτου αντίτυπου για κάθε χώρα ή την υποστήριξη της κυκλοφορίας ενός DVD.

Υπενθυμίζεται ότι το βραβείο για το 2010 διεκδικούσε η Ακαδημία Πλάτωνος του Φίλιππου Τσίτου.

Newsroom ΔΟΛ

New Year's Eve (2011) Trailer

<a href='http://movies.msn.com/movies/movie-trailers/#/video/6be75520-e67d-4fa6-9c27-a7bae1bfd347' target='_new' title=''New Year's Eve' movie trailer' >Video: 'New Year's Eve' movie trailer</a>

Bunraku (2011)Trailer

Anomaly - Short Movie Trailer

Pc Master - Τεύχος 08/2011

PLAYSTATION Magazine - Τεύχος 08/2011

Esquire - Τεύχος Αυγούστου 2011

Dirty Girl (2011) Trailer

The Woman (2011) Trailer

Our Idiot Brother (2011) Poster

Happy Feet 2 (2011) Trailer

Happy Feet 2 (2011) Poster

Τετάρτη 27/07/2011 - Ταινίες στην ελληνική TV

22:00 Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας ΕΤ1 Ξένη ταινία
22:00 Πτήση θανάτου Star Ξένη ταινία
22:10 Χάρισε μου τ Αστρα Πρίσμα+ Ξένη ταινία
23:00 Και έζησαν αυτοί καλά Σπορ+ Ξένη ταινία
00:15 Έρωτας για μια νύχτα ΝΕΤ Αισθηματική κομεντί
00:45 Καθαρισμοί φόνων έπε Σπορ+ Ξένη ταινία
02:15 ’Ανθρωπος δίχως ταυτότητα ΝΕΤ Περιπέτεια
03:30 Το δάσος των καταραμένων ψυχών Star Τρόμου