Προσεχώς

Προσεχώς

Σάββατο, 5 Φεβρουαρίου 2011

Super Bowl TV spot for Neil Burger's Limitless

Εικόνα 3D χωρίς ειδικά γυαλιά


Οι κινηματογραφικές και τηλεοπτικές οθόνες της εταιρείας θα προβάλλουν «ψευδο-ολογραφικές» εικόνες που θα είναι αποτέλεσμα της ανίχνευσης των κινήσεων του θεατή!

Μετά τις τρισδιάστατες ταινίες, η Apple αναμένεται να αλλάξει ριζικά την ψυχαγωγία αναπτύσσοντας κινηματογραφικές και τηλεοπτικές οθόνες που θα προβάλλουν «ψευδο-ολογραφικές» εικόνες και μάλιστα χωρίς τα ειδικά γυαλιά! Η αμερικανική εταιρεία έχει καταθέσει πατέντα για αυτοστερεοσκοπικό σύστημα απεικόνισης (δηλαδή τρισδιάστατη, 3D, εικόνα χωρίς τη χρήση ειδικών γυαλιών), το οποίο ανιχνεύει τη θέση του κεφαλιού του κάθε θεατή και προσαρμόζει την προβολή της εικόνας βάσει αυτής.

Η εν λόγω τεχνολογία αναμένεται να γοητεύσει τους λάτρεις της τεχνολογίας και να προσφέρει μία ακόμα πιο ρεαλιστική εμπειρία στους θεατές. «Μια εξαιρετική πτυχή της εφεύρεσης είναι το ότι μπορεί να παράγει εμπειρίες θέασης που δεν διαφέρουν από τη θέαση ενός πραγματικού ολογράμματος», αναφέρει η εταιρεία στην πατέντα και η εξήγηση που δίνεται είναι ότι η «ψευδο-ολογραφική εικόνα» είναι αποτέλεσμα της ανίχνευσης των κινήσεων του θεατή. «Ανιχνεύοντας την αλλαγή της τοποθεσίας των ματιών του θεατή, η αριστερή και η δεξιά τρισδιάστατη υπο-εικόνα προσαρμόζονται βάσει των κινήσεων, ώστε να παράγουν εικόνες που μιμούνται ένα πραγματικό ολόγραμμα», αναφέρεται στην πατέντα και προστίθεται: «Επιτρέπει στον θεατή, για παράδειγμα, να κινείται γύρω από ένα εικονικό αντικείμενο και να το παρατηρεί από διάφορες πλευρές και γωνίες».

Τρισδιάστατες ταινίες προβάλλονται ήδη στον κινηματογράφο και μέσα σε μερικά χρόνια οι 3D τηλεοράσεις θα βρίσκονται στα περισσότερα σπίτια, ενώ μεγάλα τηλεοπτικά δίκτυα έχουν λανσάρει κανάλια, όπου προβάλλουν ταινίες 3D. Σε αντίθεση με τις τεχνολογίες αυτές, η πατέντα της Apple έχει οδηγήσει στην υπόθεση ότι ο κολοσσός υπολογιστών σκοπεύει να καταργήσει τα τρισδιάστατα γυαλιά. Τον περασμένο μήνα ερευνητές του αμερικανικού Κολεγίου Οπτικών Επιστημών δημιούργησαν το πρώτο τρισδιάστατο ολόγραμμα που δεν απαιτεί χρήση ειδικών γυαλιών.

ethnos


Snow Shark (2011)

Rabbit Hole (2010)

Bluray Κυκλοφορίες Φεβρουαρίου 2011
7 ΜΕΡΕΣ TV - CD & DVD ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΗΣ

Official Trailer for Max Winkler's Comedy 'Ceremony'

Σάββατο 05/02/2011 - Ταινίες στην Ελληνική ΤV

21:00 Νταντά υψηλής κοινωνίας Star Ξένη ταινία
21:00 Ο Λαβύρινθος του Πάνα ΕΤ1 Ξένη ταινία
21:00 Ο Χενρι Πούλ είναι εδώ ANT1 Ξένη ταινία
21:00 Το όνειρο της Κασσάνδρας Alpha Ξένη ταινία
21:20 Σκυλίσια ζωή Σινε+ Ξένη ταινία
22:00 Ελληνική ταινία Alter Ελληνική ταινία
22:15 Το ακλόνητο άλλοθι Πρίσμα+ Ξένη ταινία
22:30 Εξόριστοι Σινε+ Δράμα
23:00 ’Aνθος της λίμνης ΕΤ1 Δράμα
23:00 Στόχος δολοφονίας Alter Ξένη ταινία
23:00 Μετά το γάμο ΕΤ3 Κοινωνική
23:15 Underworld: Η εξέλιξη Star Ξένη ταινία
23:15 Το στήσιμο Alpha Περιπέτεια
23:45 Whisky Πρίσμα+ Δράμα
00:10 Και έζησαν αυτοί καλά Σινε+ Ξένη ταινία
00:30 Βρώμικο χρήμα Mega Ξένη ταινία
01:00 Η τέλεια δολοφονία Alter Θρίλερ
01:10 Η μητέρα μου κι εγώ ANT1 Κοινωνική
01:15 Η μεγάλη απόδραση των 11 (Escape το victory)- Star Περιπέτεια
01:15 Αδελφότητα Alpha Τρόμου
02:00 Το σιδηρούν προσωπειον Σινε+ Δράμα
03:00 Το στήσιμο Alpha Περιπέτεια
03:45 Ντουέτα Star Κωμωδία
05:20 «Μάουζερ» μια παράσταση, μια ΖΩΗ... Σινε+ Ξένη ταινία