Προσεχώς

Προσεχώς


Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2010

Ο εκλεκτός - The Book of Eli (2010)

Σκηνοθεσία: Albert Hughes, Allen Hughes
Σενάριο: Gary Whitta
Ηθοποιοί: Denzel Washington, Gary Oldman, Mila Kunis, Ray Stevenson, Michael Gambon

Ελληνική Πρεμιέρα :
14/01/2010

Ο Ουάσινγκτον, που αναγκάστηκε να χάσει πολλά κιλά για το ρόλο αυτό, υποδύεται έναν μοναχικό πολεμιστή, τον Ίλαϊ, που διασχίζει την Αμερική στην προσπάθειά του να προστατεύσει ένα ιερό βιβλίο, το οποίο περιέχει τα μυστικά για τη σωτηρία της ανθρωπότητας. Ο Ίλαϊ, ένας απλός άνθρωπος, νιώθει επιλεγμένος από τον Θεό για να εκπληρώσει ένα μεγαλεπήβολο σχέδιο με τεράστιο προσωπικό κόστος.

Ο Γκάρι Όλντμαν υποδύεται τον Κάρνεγκι, τον δεσπότη μιας μικρής πόλης, που έχει ως στόχο να αποκτήσει το ιερό αυτό βιβλίο με κάθε τρόπο. Ο Eli είναι ένας μοναχικός πολεμιστής στην Αμερική του μέλλοντος. Περιπλανόμενος στην ερημική γη θα μπορέσει να βρει επιτέλους τον προορισμό και το πεπρωμένο του, όταν καλείται να προστατεύσει ένα ιερό βιβλίο το οποίο αποτελεί και τη μοναδική ελπίδα του ανθρώπινου είδους για επιβίωση...

Sherlock Holmes (2009)

Σκηνοθεσία: Guy Ritchie
Σενάριο: Michael Robert Johnson, Anthony Peckham
Ηθοποιοί: Robert Downey Jr., Rachel McAdams, Jude Law, Mark Strong, Kelly Reilly, Eddie Marsan

Ελληνική Πρεμιέρα : 14/01/2010

Ο οξυδερκής και πανέξυπνος ήρωας που πρωταγωνιστεί στις νουβέλες του Sir Arthur Conan Doyle, Sherlock Holmes (Robert Downey Jr) και ο σύντροφός του στην περιπέτεια Dr John Watson (Jude Law) ζωντανεύουν στις μεγάλες οθόνες των σινεμά. Σκηνοθέτης στην ταινία είναι ο Guy Ritchie.

Η ταινία του Ritchie αποτελεί την πιο σοβαρή προσπάθεια αναβίωσης του αθάνατου ήρωα του Arthur Conan Doyle. Ο αγαπημένος ήρωας μαζί με τον βοηθό του θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσουν όλη την ευστροφία και την μυική τους δύναμη για να αντιμετωπίσουν την νέμεση τους που θέτει σε κίνδυνο όλη την Αγγλία

Το «Αvatar» αλλάζει για πάντα τον κινηματογράφο

Μια νέα, «τρισδιάστατη», εποχή σηματοδότησε ήδη για το Χόλιγουντ η επαναστατική ταινία του Τζέιμς Κάμερον.

O θρίαμβος της τρισδιάστατης ταινίας επιστημονικής φαντασίας «Αvatar» του Τζέιμς Κάμερον δεν περιορίζεται πλέον μόνο στην ίδια την εισπρακτική πορεία της, η οποία ξεπερνώντας κάθε πρόβλεψη κατάφερε μέσα σε λίγες μόλις εβδομάδες να σπάσει το φράγμα του 1 δισ. δολαρίων σε παγκόσμια έσοδα- αυτή τη στιγμή το «Αvatar» βρίσκεται μία θέση κάτω από την πιο επιτυχημένη ταινία όλων των εποχών, που δεν είναι άλλη από τον «Τιτανικό» (1997), επίσης του Κάμερον. Σύμφωνα με δημοσίευμα των λονδρέζικων «Sunday Τimes», στούντιο του Χόλιγουντ σχεδιάζουν την επαναπροβολή κάποιων ταινιών στις αίθουσες σε τρισδιάστατη μορφή. Ανάμεσά τους η τριλογία του «Αρχοντα των Δαχτυλιδιών» του Πίτερ Τζάκσον αλλά και η δεύτερη τριλογία του «Πολέμου των Αστρων» του Τζορτζ Λούκας.

Η τεχνική με την οποία θα γίνει η επεξεργασία στις ταινίες έτσι ώστε η μορφή τους να μετατραπεί από δισδιάστατη σε τρισδιάστατη έχει ήδη αποκτήσει ονομασία (retro-fit), ενώ η χρονική διάρκεια που απαιτείται για αυτή τη μετατροπή κυμαίνεται στους τέσσερις μήνες. Ο Τζάκσον μάλιστα δήλωσε ότι από την περασμένη άνοιξη είχε σκεφθεί την επανακυκλοφορία της τριλογίας του «Δαχτυλιδιού» σε τρισδιάστατη μορφή, εφόσον το «Αvatar» του Κάμερον έπειθε αρκετές αίθουσες να εγκαταστήσουν τρισδιάστατες μηχανές προβολής. Η επεξεργασία σε κάποιες σκηνές μάχης της τριλογίας του «Δαχτυλιδιού» έχει ήδη αρχίσει και οι πρώτες ενδείξεις- σύμφωνα με τη Weta, την εταιρεία που έχει αναλάβει το σχέδιο- είναι εντυπωσιακές. Η τριλογία αναμένεται να επαναπροβληθεί τρισδιάστατη στις αίθουσες μέσα στα επόμενα δύο χρόνια και αφού ο Τζάκσον τελειώσει την παραγωγή τού «Τhe Ηobbit» (επίσης από το βιβλίο του Τζ. Ρ. Ρ. Τόλκιν ).

Τα χνάρια του Τζάκσον φαίνεται ότι θα ακολουθήσει και ο Τζορτζ Λούκας, ο οποίος σκοπεύει να δαπανήσει 10 εκατ. δολάρια έτσι ώστε η δεύτερη τριλογία του «Πολέμου των Αστρων» να διανεμηθεί εκ νέου στις αίθουσες σε τρισδιάστατη μορφή.

Η δη στο Χόλιγουντ πολλοί μιλούν για μια νέα εποχή στον κινηματογράφο συγκρίνοντας τις αλλαγές που έχουν επέλθει με το «Αvatar» με τις αλλαγές που είχαν φέρει τα πάνω κάτω όταν, στα τέλη της δεκαετίας του 1920, ο ήχος έγινε η ταφόπλακα του βωβού κινηματογράφου. Ακόμη και ταινίες που είχαν γυριστεί ως δισδιάστατες για πρώτη προβολή μέσα στο 2010 ενδέχεται να «υποστούν» αλλαγές. Π.χ., ο τελευταίος «Robin Ηood» του σερ Ρίντλεϊ Σκοτ, στον οποίο πρωταγωνιστούν οι Ράσελ Κρόου και Κέιτ Μπλάνσετ. Ο Σκοτ ζήτησε 8 εκατ. δολάρια παραπάνω από τη Universal Films- το στούντιο που υποστηρίζει οικονομικώς τον «Robin Ηood» - έτσι ώστε να προσθέσει τρισδιάστατη εικόνα στο αρχικώς δισδιάστατο σχέδιό του.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο της Νότιας Καλιφόρνιας έβγαλε το συμπέρασμα ότι το 40% των θεατών που είδαν το «Αvatar» σε 3D θα ήθελαν να βλέπουν και τρισδιάστατη την τηλεόρασή τους. Η τρισδιάστατη τηλεόραση είναι ήδη γεγονός, ενώ το τηλεοπτικό δίκτυο Sky ετοιμάζεται να κάνει και τρισδιάστατες μεταδόσεις των αγώνων του προσεχούς Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου στη Νότια Αφρική.

Το Βημα

Η Μυστική Ιστορία της Αμερικής σε σειρα απο τον Ολιβερ Στοουν

Αν και γνωστός για τις προκλητικές του δηλώσεις και τις αντισυμβατικές ταινίες του, ο Ολιβερ Στόουν απειλεί να ξεσηκώσει πρωτοφανές κύμα αντιδράσεων με το νέο σκηνοθετικό εγχείρημά του. Σε μια τηλεοπτική σειρά δέκα επεισοδίων θα επιχειρήσει να αποκαλύψει τη «Μυστική Ιστορία της Αμερικής» του 20ού αιώνα, καταρρίπτοντας ανακρίβειες και προκαταλήψεις που πιστεύει ότι υπάρχουν στα σχολικά βιβλία Ιστορίας και στα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Συγκεκριμένα, θα ασχοληθεί με «εμπρηστικές» προσωπικότητες, όπως ο Αδόλφος Χίτλερ, ο Ιωσήφ Βισαριόνοβιτς Στάλιν, με την απόφαση του προέδρου των ΗΠΑ Χάρι Τρούμαν να χρησιμοποιήσει την πυρηνική βόμβα εναντίον της Ιαπωνίας, με τις πηγές και τη λήξη του Ψυχρού Πολέμου, αλλά και με τον ρόλο εταιρειών αμερικανικών συμφερόντων κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

«Κανένας δεν μπορεί να προσεγγίσει την Ιστορία αν δεν συμπάσχει με τα άτομα που μισεί. Μπόρεσα να μπω στη θέση του Στάλιν και του Χίτλερ και να καταλάβω την άποψή τους. Ο Χίτλερ υπήρξε ένας βολικός αποδιοπομπαίος τράγος στο διάβα της Ιστορίας. Ηταν απλώς ένας άνδρας που θα μπορούσε εύκολα να πέσει θύμα δολοφονίας. Ο Στάλιν έχει μια τελείως διαφορετική ιστορία. Δεν θέλω να τον παρουσιάσω ως ήρωα, αλλά με περισσότερη αντικειμενικότητα. Πολέμησε τη γερμανική πολεμική μηχανή περισσότερο από κάθε άλλον» είπε ο βραβευμένος με Οσκαρ σκηνοθέτης κατά την παρουσίαση της σειράς ενώπιον του αμερικανικού συμβουλίου τηλεκριτικών.

Προσπαθώντας να προλάβει ή ενδεχομένως να απαλύνει τις αναμενόμενες αντιδράσεις ο καθηγητής Ιστορίας του Πανεπιστημίου της Ουάσιγκτον Πίτερ Κούζνικ , ο οποίος επιμελείται το σενάριο, έσπευσε να διευκρινίσει ότι «δεν θα παρουσιαστεί μια θετικότερη εικόνα του Χίτλερ. Θα τον περιγράψουμε όμως ως ιστορικό φαινόμενο και όχι ως κάποιον που εμφανίστηκε από το πουθενά».

«Θα εισέλθουμε σε ζητήματα που σχετίζονται με τη χρηματοδότηση του ναζιστικού κόμματος. Πόσες αμερικανικές εταιρίες ενεπλάκησαν, από την General Μotors ως την ΙΒΜ» υποσχέθηκε ο Στόουν, προειδοποιώντας ότι θα αναδείξει τις δυνάμεις που δρουν πίσω από τους πολιτικούς ηγέτες και τους υπερβαίνουν. Υποστήριξε ότι η ίδια διαπλοκή συμφερόντων που υπήρχε τότε μεταξύ εταιρειών και στρατού εξακολουθεί και σήμερα να υφίσταται. «Μπορείτε να καταλάβετε γιατί ο Μπαράκ Ομπάμα ακολουθεί τα βήματα του Τζορτζ Μπους στο Αφγανιστάν. Πιστεύω ότι ο Ομπάμα είναι παγιδευμένος σε αυτό το σύστημα. Αυτό ακριβώς πρόκειται να σας δείξουμε:τον τρόπο λειτουργίας του» δήλωσε, προσθέτοντας ότι η σειρά δεν πρόκειται να αρέσει στον δημοφιλή ακροδεξιό αμερικανό ραδιοφωνικό παραγωγό Ρας Λίμπο.

Το Βημα

Αλμπουμ με τις τελευταίες ηχογραφήσεις του Τζίμι Χέντριξ

Οι τελευταίες ηχογραφήσεις του Τζίμι Χέντριξ πρόκειται να κυκλοφορήσουν σε δίσκο, 40 χρόνια μετά τον θάνατο του θρυλικού κιθαρίστα της ροκ από υπερβολική δόση ναρκωτικών.

Όπως ανακοίνωσε η αδελφή του, το άλμπουμ θα έχει τίτλο Κοιλάδες του Ποσειδώνα (Valleys of Neptune) και θα περιλαμβάνει 12 ακυκλοφόρητα κομμάτια που μιξαρίστηκαν από τις τελευταίες ηχογραφήσεις του μάγου της κιθάρας.

Το ομώνυμο κομμάτι του δίσκου θα κυκλοφορήσει αρχικά ως σινγκλ τον Φεβρουάριο, και στο άλμπουμ θα συνοδεύεται από διάφορα άλλα τραγούδια, μεταξύ των οποίων μία ορχηστρική απόδοση του γνωστού τραγουδιού των Cream, Sunshine of your Love, μία εναλλακτική ηχογράφηση του κλασσικού κομματιού Fire και μία πρώτη εκτέλεση του Mr Bad Luck, ενός τραγουδιού που θεωρείται ότι μάλλον ήταν το πρώτο πρωτότυπο κομμάτι του που έχει ερμηνεύσει ποτέ.

«Ο αδελφός μου Τζίμι στο στούντιο ένοιωθε σαν στο σπίτι του. Οι Κοιλάδες του Ποσειδώνα προσφέρουν μία εμβάθυνση στην δεξιοτεχνία του στη διαδικασία της ηχογράφησης και αποδεικνύουν περίτρανα ότι ήταν ασύγκριτος, εξίσου καινοτόμος και στην ηχογράφηση, όπως ήταν και ως κιθαρίστας. Η ιδιοφυΐα του λάμπει σε κάθε ένα από τα πολύτιμα αυτά κομμάτια» τόνισε η Τζέινι Χέντριξ, μιλώντας στο περιοδικό Ρόλινγκ Στόουν.

To Βημα

Dersimiz: Ataturk (2010)

Fringe - Season 2

IMAX: Hubble 3D (2010)


imdb

YellowBrickRoad (2010)


imdb

SURVIVORS season two, episode 1 trailer preview

Sony Will Be Rebooting Spider-Man All Over Again in 2012 !

Amy Pascal: "A decade ago we set out on this journey with Sam Raimi and Tobey Maguire and together we made three Spider-Man films that set a new bar for the genre. When we began, no one ever imagined that we would make history at the box-office and now we have a rare opportunity to make history once again with this franchise." Sony just announced (via ComingSoon) that they are rebooting the Spider-Man franchise from scratch, taking Peter Parker all the way back to high school, in a new movie due out in 2012. It looks like they're finally saying goodbye to Sam Raimi and Tobey Maguire and everyone from those past movies!

The Crazies (2010)

Trailer for Atom Egoyan's Chloe

Τρίτη 12/1/2010 - Ταινίες στην Ελληνική ΤV

21:00 Η ομορφιά του εγκλήματος Alter Ξένη ταινία
21:00 ’Αγνωστος κόσμος Star Ξένη ταινία
21:00 Σαλαμ μπομπαΪ Σινε+ Δράμα
21:00 Ο ξυπόλητος πριγκιψ Alpha Κωμωδία
23:00 Το εργοστάσιο Κανάλι της Βουλής Ταινία
23:30 Πριν και μετά ΕΤ3 Ξένη ταινία
23:45 Ζήτημα ζωής και θανάτου Star Ξένη ταινία
01:20 Οι πράσινοι χασαπηδες Σινε+ Ξένη ταινία
02:15 Στα πλοκάμια του θανάτου Alter Ξένη ταινία
03:00 Κυανοπωγωνας Σινε+ Ξένη ταινία
03:30 Φονική μετάλλαξη Star Τρόμου
04:20 Το άλογο της γουινκι Σινε+ Δράμα

«Έφυγε» στα 89 του ο Γάλλος κινηματογραφιστής Ερίκ Ρομέρ

Απεβίωσε σε ηλικία 89 ετών στο Παρίσι ο κινηματογραφιστής Ερίκ Ρομέρ. Το θάνατό του ανακοίνωσε η παραγωγός της εταιρίας Films du Losange, Μαργκαρέτ Μενεγκόζ.

Ο Ερίκ Ρομέρ, εμβληματική φυσιογνωμία του νέου κύματος του γαλλικού κινηματογράφου στη δεκαετία του 1960, είχε εισαχθεί πριν από μία εβδομάδα σε νοσοκομείο, όπως έγινε γνωστό από ανθρώπους του περιβάλλοντός του, που δεν διευκρίνισαν το λόγο της εισαγωγής.

Ο Γάλλος κινηματογραφιστής υπέγραψε την τελευταία ταινία του, Les amours d' Astree et de Celadon, το 2007. «Μετά από αυτή την ταινία νομίζω ότι μπορώ να συνταξιοδοτηθώ» είχε δηλώσει τότε, στην προβολή της ταινίας στο φεστιβάλ της Βενετίας.

Στην πενηντάχρονη πορεία του στον κινηματογράφο υπέγραψε 24 μεγάλου μήκους ταινίες, ένα ντοκιμαντέρ και εκπαιδευτικά προγράμματα για την τηλεόραση.

Ο Τιερί Φρεμό, εκπρόσωπος του Φεστιβάλ των Κανών, είχε χαρακτηρίσει τον Ερίκ Ρομέρ «ένα σκηνοθέτη, του οποίου το έργο είναι ξεχωριστό».

Ο Ερίκ Ρομέρ γεννήθηκε στην Τούλ, στην κεντρική Γαλλία, στις 4 Απριλίου του 1920 και δίδαξε λογοτεχνία, πριν αφιερωθεί στον κινηματογράφο, αρχικώς ως κριτικός, καθώς διετέλεσε συνεργάτης αρκετών επιθεωρήσεων κινηματογράφου και τέχνης.

Μετά το σενάριο για την ταινία Tous les garcons s' appellent Patrick, που γυρίστηκε από τον Ζαν Λικ Γκοντάρ το 1958, υπέγραψε την πρώτη ταινία, Le signe du Lion, το 1959. Τιμήθηκε με το βραβείο Louis-Delluc και με τον Χρυσό Λέοντα, στη Βενετία, για την ταινία Le rayon vert, το 1986.

Newsroom ΔΟΛ