Προσεχώς

Προσεχώς


Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012

Στην Αθήνα η Rihanna


Η Rihanna έρχεται στην Αθήνα. Η νεαρή σταρ της ποπ και της r&b, με τα έξι βραβεία Γκράμι, θα δώσει μία συναυλία στις 5 Αυγούστου 2013 στο Ολυμπιακό Στάδιο, στο πλαίσιο της παγκόσμιας περιοδείας της "Diamond World Tour".
Τρία χρόνια μετά την τελευταία της επίσκεψη στη χώρα μας και την εμφάνιση που είχε κάνει στο Στάδιο "Καραϊσκάκη", η ποπ σταρ θα επανέλθει δριμύτερη. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Rihanna έχει ακούσει πολλά καλά για την Ελλάδα από τη σκηνοθέτιδα ενός βιντεοκλίπ της, η οποία είναι ελληνικής καταγωγής και κάνει καριέρα στο εξωτερικό με το όνομα Melina. Αυτό πάντως που φέρεται να την κέρδισε είναι η ζωντάνια και το πάθος του ελληνικού κοινού, για το οποίο και η ίδια έχει σχηματίσει τις καλύτερες εντυπώσεις. 

Φυσικά αυτό δε σημαίνει πως δεν είχε τις απαιτήσεις της. Η εταιρεία, που έκλεισε τη μεγάλη αυτή συναυλία, έχει δεσμευτεί να ικανοποιήσει όλα τα αιτήματα της νεαρής σταρ, τα οποία έχουν να κάνουν κυρίως με την οργάνωση και όσους θα συνεργαστούν μαζί της. Λέγεται μάλιστα ότι η ίδια ζήτησε να διαμείνει σε παραλιακό ξενοδοχείο της Αθήνας και όχι στο κέντρο της πόλης, προκειμένου να βλέπει θάλασσα.

Η Rihanna θα έρθει στην Αθήνα κουβαλώντας μαζί της τα φορτηγά με όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό της υπερπαραγωγής της: τεράστια σκηνή, υπερσύγχρονα ηχητικά και φωτιστικά μηχανήματα αλλά και πολλούς συνεργάτες.

 real.gr

Cloud Atlas (2012) Extended Trailer

Περιήγηση πρώτου προσώπου στο Machu Pichu


Η BitTorrent επεκτείνεται στις τηλεοράσεις

Η εταιρεία BitTorrent Inc, γνωστή για την ανάπτυξη του ομώνυμου πρωτοκόλλου peer-to-peer file sharing, έκλεισε συμφωνία με 20 συνολικά κατασκευαστές ηλεκτρονικών ειδών για την προβολή περιεχομένου που διατίθεται στο BitTorrent, ανάμεσα τους τηλεοπτικά προγράμματα, ταινίες και ηλεκτρονικά βιβλία.

Το μεγαλύτερο μέρος της συμφωνίας, σύμφωνα με το διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας, Eric Klinker, αφορά μοντέλα τηλεοράσεων τα οποία θα κυκλοφορήσουν την περίοδο των Χριστουγέννων στις αγορές της Ευρώπης και της Ασίας, μέσω των οποίων θα προβάλλεται το περιεχόμενο της εταιρείας σε μορφή on demand.

Παρόμοια τακτική ακολουθούν πολλές εταιρείες που κατασκευάζουν HDTV τηλεοράσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες, προσφέροντας στους καταναλωτές ψηφιακό υλικό από παρόχους on-demand video όπως η Netflix.

«Ανταγωνιζόμαστε τις Netflix και τις Hulu στο χώρο των τηλεοράσεων» σχολίασε ο Klinker.

Τόνισε ακόμα πως περίπου 2 εκατ. νόμιμοι τίτλοι είναι αυτή τη στιγμή διαθέσιμοι στο BitTorrent. Όταν ρωτήθηκε σε πόσα παράνομα αρχεία έχουν πρόσβαση οι BitTorrent clients, απάντησε πως «δεν έχουμε ιδέα. Είναι σαν να ρωτάμε το Chrome πόση πορνογραφία υπάρχει στο διαδίκτυο», υπονοώντας πως μπορεί αρκετοί χρήστες να χρησιμοποιούν το πρωτόκολλο για πειρατεία, αλλά ο κύριος σκοπός του δεν είναι αυτός.

Η εταιρεία είχε ανακοινώσει πέρσι μια παρόμοια συμφωνία με την τουρκική κατασκευάστρια εταιρεία Vestel, ενώ στην περσινή έκθεση IFA είχε παρουσιάσει την πρώτη «πιστοποιημένη» τηλεόραση BitTorrent.

Μέχρι στιγμής τα κέρδη της προέρχονται διαφημίσεις, από premium συνδρομές καθώς και από συμφωνίες αδειοδότησης.

techit.gr

Real News - Κυριακή 02/12/2012


Πρώτο Θέμα - Κυριακή 02/12/2012


Με Νικόλ Κίντμαν και «Paperboy» η τελετή λήξης του 25ου Πανοράματος


Tην Δευτέρα 26 Νοεμβρίου στις 20:00 το βράδυ πέφτει η αυλαία του 25ου Πανοράματος Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου. Στη διάρκεια της βραδιάς θα απονεμηθούν τα βραβεία και θα ακολουθήσει η προβολή της ταινίας The Paperboy του Λι Ντάνιελς.

Η προβολή θα διεξαχθεί στον κινηματογράφο Odeon Όπερα (Ακαδημίας 57).

Όπως κάθε χρόνο, της προβολής θα προηγηθεί η τελετή λήξης του φετινού φεστιβάλ, στην οποία θα απονεμηθούν τα βραβεία του 25ου Πανοράματος.

Δύο κριτικές επιτροπές θα επιλέξουν τις νικήτριες ταινίες του διαγωνιστικού τμήματος: Την πρώτη αποτελούν οι σκηνοθέτες Μενέλαος Καραμαγγιώλης και Νίκος Τριανταφυλλίδης, οι ηθοποιοί Τάκης Σπυριδάκης και Δήμητρα Χατούπη και η διευθύντρια φωτογραφίας, Κατερίνα Μαραγκουδάκη, ενώ η δεύτερη αποτελείται από μέλη της Διεθνούς Ομοσπονδίας Κινηματογράφου (FIPRESCI).

Από φέτος το βραβείο που απονέμει η κριτική επιτροπή μελών της FIPRESCI θα ονομάζεται «βραβείο στη μνήμη του Θόδωρου Αγγελόπουλου», ενώ στη συνέχεια θα δοθεί και το καθιερωμένο πλέον βραβείο κοινού.

Τέλος, στην τελετή θα βραβευθούν για την προσφορά τους στον κινηματογράφο και τα τιμώμενα πρόσωπα του φετινού 25ου Πανοράματος που είναι ο σκηνοθέτης Διονύσης Γρηγοράτος, η ηθοποιός Δήμητρα Χατούπη και η σκηνογράφος Ιουλία Σταυρίδου.

The Paperboy

Ένας δημοσιογράφος των Miami Times (Μάθιου Μακόναχι) επιστρέφει στη γενέτειρά του, μία μικρή κωμόπολη της Φλόριντα, προκειμένου να ερευνήσει την υπόθεση ενός καταδικασμένου σε θάνατο (Τζον Κιούζακ). Ο δημοσιογράφος επιστρατεύει στην έρευνα και τον αδελφό του (Ζακ Έφρον) για να διαλευκάνουν την υπόθεση, παρότι, κατά τα προφανή, ο κατάδικος είναι όντως ένοχος. Στη διάρκεια της έρευνας, συναντούν την Σάρλοτ (Νικόλ Κίντμαν), μία ελκυστική γυναίκα, η οποία παρότι δεν γνώριζε τον κατάδικο, διατηρεί μαζί του αλληλογραφία και είναι ήδη αρραβωνιασμένοι.
Η Σάρλοτ αναπτύσσει μία ιδιαίτερη σχέση με τον Τζακ, τον αδελφό του δημοσιογράφου, καθώς τον πολιορκεί σεξουαλικά σε κάθε ευκαιρία. Όσο η έρευνα συνεχίζεται, τα στοιχεία περιπλέκονται, οι τόνοι ανεβαίνουν και τα μυστικά -καθώς και οι εμμονές- των χαρακτήρων, έρχονται στην επιφάνεια.
Το The Paperboy ακροβατεί ανάμεσα στο θρίλερ και το μελόδραμα, ενώ παίζει με το ένστικτο και την σεξουαλικότητα.
Η ταινία προβλήθηκε στο φεστιβάλ των Καννών το 2012, διχάζοντας το κοινό και τους κριτικούς με τις –ανά στιγμές- ακραίες προσεγγίσεις της.
Τιμή Εισιτηρίου για την Τελετή Λήξης: 6 ευρώ

Παρασκευή 26/11/2012 - Ταινίες στην Ελληνική TV

21:00 Το αστερι του βορρά Alpha Ξένη ταινία
22:00 Μαθήματα αμερικανικής ιστορίας Star Ξένη ταινία
01:00 Ο βαρώνος ΝΕΤ Περιπέτεια
01:30 Τα κανόνια του Ναβαρόνε Mega Ξένη ταινία
03:30 Βρετανικός Star Ξένη ταινία

Έθνος - Κυριακή 02/12/2012


All You Need is Kill (2014) Set Photo


Based on the acclaimed novel by Hiroshi Sakurazaka, the Doug Liman-directed sci-fi thriller stars Cruise as a man who must relive the same brutal battle against an unrelenting alien race. 

Slated to open on March 14, 2014, the film also stars Emily Blunt, Bill Paxton, Jonas Armstrong, Tony Way, Kick Gurry, Franz Drameh, Dragomir Mrsic and Charlotte Riley.