Προσεχώς

Προσεχώς


Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2009

Συμπρωταγωνίστριες Bellucci και Weisz

Η Monica Bellucci, η Vanessa Redgrave και ο David Strathairn προστέθηκαν στο καστ της ταινίας "The Whistleblower". Στην ταινία πρωταγωνιστεί η Rachel Weisz, η οποία θα υποδυθεί το ρόλο μίας αστυνομικού. Την σκηνοθεσία της ταινίας θα αναλάβει η Larysa Kondracki.

Το σενάριο του "The Whistleblower" υπογράφουν οι Larysa Kondracki και Eilis Kirwan. Τα γυρίσματα του φιλμ έχουν προγραμματιστεί να ξεκινήσουν σύντομα στη Ρουμανία.

Η Monica Bellucci αυτό το διάστημα επέστρεψε στη μεγάλη οθόνη με την ταινία του Giuseppe Tornatore, "Baaria". Η βραβευμένη με Οσκαρ Rachel Weisz από την πλευρά της επέστρεψε με την ταινία του Alejandro Amenabar, "Agora".

Hooked (2007)


Η ρουμανο-γαλλική συμπαραγωγή, σε σενάριο και σκηνοθεσία του Αντριάν Σιταρού, που τιμήθηκε με το Ειδικό Βραβείο της Κριτικής Επιτροπής και τον Αργυρό Αλέξανδρο στο 49ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, ενώ οι πρωταγωνίστριες Ιωάννα Φλόρα και Μαρία Ντινουλέσκου μοιράστηκαν το βραβείο Καλύτερης Ηθοποιού.

Ο Μίχαϊ και η Σουίτι σκέφτηκαν πως ο καλύτερος τρόπος για ναπεράσουν λίγο ποιοτικό χρόνο μαζί και για να φτάσει η σχέση τους στο επόμενο στάδιο, θα ήταν ένα κυριακάτικο πικνίκ. Μια σειρά όμως από εξωφρενικά και απρόσμενα περιστατικά μετατρέπουν την ειδυλλιακή ημερήσια απόδραση σε μία εξαιρετικά περίεργη μέρα !

Eλληνική Πρεμιέρα 22/10/2009

Moon (2009)


Το τελευταίο μέρος που θα περίμενες ποτέ να βρεθείς.


Ελληνική Πρεμιέρα 22/10/2009


Γυρίστηκε μέσα σε 33 ημέρες και μέσω της μεγάλης απεργίας των σεναριογράφων. Ο σκηνοθέτης δήλωσε πως για αυτό το λόγο είχε τους καλύτερους τεχνικούς που θα μπορούσε να βρει. Τα γυρίσματα που δείχνουν τη Σελήνη έγιναν μέσα σε τρεις μέρες, με τη χρήση μικρών μοντέλων.


Ο Sam Bell είναι ένας αστροναύτης που ζει τα τελευταία χρόνια στο Φεγγάρι και εργάζεται σε ένα πρόγραμμα με το οποίο βοηθάει την γη να μειώσει το πρόβλημα της ενέργειας που αντιμετωπίζει.


Sam Rockwell,Kevin Spasey

Αποστολή του Σαμ Μπελ είναι να εξορύξει το στοιχείο εκείνο που αποτελεί τη βασική πηγή ενέργειας στη Γη.

Έπειτα από τρία χρόνια μοναξιάς και εξερεύνησης σε μια σεληνιακή βάση, ο Σαμ πρέπει να επιστρέψει στη Γη, όμως οι παραισθήσεις και η έλλειψη συγκέντρωσης , του προκαλούν ατύχημα.

Στην προσπάθεια του να επιβιώσει και να καταφέρει να επιστρέψει στη Γη η επικοινωνία μέσω δορυφόρου είναι αδύνατη λόγω τεχνικών προβλημάτων.

Περιμένοντας μια ομάδα τεχνικών με την οποία καταφέρνει την επιστροφή του και συνέρχεται βρίσκεται αντιμέτωπος με μια νεότερη και πιο επιθετική μορφή του εαυτού.


The Fourth Kind (2009)



imdb

D4 (2009) Teaser Trailer

Season of the Witch (2010)

supernatural thriller stars Nicolas Cage, Ron Perlman, Stephen Campbell Moore, Robert Sheehan, Claire Foy, Ulrich Thomsen, Stephen Graham and Christopher Lee.

Διεθνές Φεστιβάλ Επιστημονικών Ταινιών στην Αθήνα

Το 4ο Διεθνές Φεστιβάλ Επιστημονικών Ταινιών θα πραγματοποιηθεί αυτή την εβδομάδα στην Αθήνα. Περιλαμβάνει, από την Τετάρτη 21 μέχρι την Κυριακή 25 Οκτωβρίου, καθημερινές δωρεάν προβολές συνολικά 35 ταινιών στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών.

Πρόκειται για τη δεύτερη, διαγωνιστική φάση του φεστιβάλ, το οποίο ξεκίνησε φέτος τον Μάιο με την προβολή 160 ταινιών απ' όλο τον κόσμο, φέρνοντας το ευρύ κοινό, μέσω του κινηματογράφου, κοντά στις τελευταίες εξελίξεις του ερευνητικού και επιστημονικού κόσμου.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Επιστημονικών Ταινιών της Αθήνας διοργανώθηκε από το CAID (Κέντρο Βιομηχανικού Σχεδίου) για πρώτη φορά τον Μάιο του 2006. Συγκεντρώνοντας ταινίες από όλο τον κόσμο - που συχνά αποτελούν αντικείμενο μακρόχρονων επιστημονικών μελετών - οι οποίες απευθύνονται στο ευρύ κοινό, αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για τη διάδοση της επιστήμης σε ένα μεγαλύτερο κοινό, μέσω του κινηματογράφου.

Οι καθημερινές προβολές των διαγωνιζόμενων ταινιών, με ελληνικούς υπότιτλους, θα πραγματοποιούνται στο αμφιθέατρο του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών (Βασιλέως Κωνσταντίνου 48), ενώ οι πέντε βραβευμένες ταινίες θα προβληθούν σε μια ξεχωριστή βραδιά, στις 26 Οκτωβρίου, στο Μουσείο Μπενάκη (Πειραιώς 138 & Ανδρόνικου).

Φέτος, για πρώτη φορά, ένα ειδικό βραβείο, συνοδευόμενο από 1.500 ευρώ, θα απονεμηθεί στην καλύτερη ελληνική παραγωγή. Επίσης, από φέτος το Φεστιβάλ θα ταξιδεύσει και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας. Προβολή των διακεκριμένων ταινιών θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 23 και 25 Νοεμβρίου στον κινηματογράφο Ολύμπιον, αμέσως μετά το κλείσιμο του 50ού Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

Η είσοδος είναι ελεύθερη σε όλες τις προβολές. Το Φεστιβάλ πραγματοποιείται με την υποστήριξη του υπουργείου Πολιτισμού. Περισσότερες πληροφορίες παρέχονται από το Κέντρο CAID (Ελληνικού Κόσμου 6, πάροδος Πειραιώς 260, 18 233 Αγ. Ι. Ρέντης, Αθήνα, τηλ.: 210 7251893, e-mail: caid@otenet.gr) και στους δικτυακούς τόπους: http://isffa.blogspot.com και http://www.caid.gr/isffa/about.html

Έγχρωμος e-reader από την Barnes & Noble

Κυκλοφόρησε ο νέος ηλεκτρονικός αναγνώστης της Barnes & Noble, με κύρια χαρακτηριστικά την έγχρωμη οθόνη αφής αλλά και την ίδια τιμή με το Kindle της Amazon, σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal.

Η συσκευή, που θα φέρει το όνομα «Nook», θα ανταγωνιστεί το Kindle και το Sony Reader, μεταξύ άλλων δεκάδων e-readers που επιτρέπουν στους χρήστες να διαβάσουν περιεχόμενο σε ψηφιακή μορφή. Τον Ιούλιο, η Barnes & Noble, το μεγαλύτερο δίκτυο βιβλιοπωλείων των ΗΠΑ, εγκαινίασε το δικός της διαδικτυακό βιβλιοπωλείο που φιλοξενεί περισσότερους από 700.000 τίτλους, διαθέσιμους για ανάγνωση σε συσκευές όπως το iPhone.

Αναλυτές θεωρούν ότι το πλεονέκτημα της εταιρείας έγκειται στα φυσικά καταστήματα όπου οι χρήστες θα μπορούν αν δοκιμάσουν τη νέα συσκευή, αλλά και η ισχυρή σχέση με τους εκδότες. Με τιμή που ορίζεται στα 259 δολάρια, η Barnes & Noble μπορεί να αποσπάσει χρήστες από το Kindle, που έχει κατηγορηθεί για έλλειψη σχεδιασμού και λειτουργικότητας.

Πολλοί χρήστες θα θεωρήσουν σίγουρα πλεονέκτημα την έγχρωμη οθόνη, ειδικά εκείνοι που είναι συνηθισμένοι σε συσκευές όπως το iPod Touch και το iPhone. Το ενδιαφέρον για τους e-readers έχει ενταθεί τον τελευταίο μήνα, μετά την κυκλοφορία του Kindle σε περίπου 100 χώρες, την αποκάλυψη των σχεδίων της Google για το δικό της online βιβλιοπωλείο, αλλά και την επίσκεψη του Ρούπερτ Μέρντοχ στην Ιαπωνία και τη Νότια Κορέα, πιθανόν για να πραγματοποιήσει τις πρώτες επαφές για την ανάπτυξη ενός e-reader.

Το 2009 αναμένεται να πουληθούν περίπου 3 εκατομμύρια e-readers στις ΗΠΑ, με τον αριθμό να διπλασιάζεται το 2010, σύμφωνα με εκτιμήσεις της Forrester.

www.kathimerini.gr

Τρεις σταρ για ένα αιματοβαμμένο νυφικό

Το αιματοβαμμένο νυφικό από τη Σμύρνη του 1922 γίνεται αφορμή για μια διεθνή κινηματογραφική ταινία με την Ολυμπία Δουκάκη, τον Τέρενς Σταμπ και την Όλγα Κιριλένκο (το τελευταίο «κορίτσι» του Τζέιμς Μποντ στο φιλμ «Quantum of Solace»). Και οι τρεις θα έρθουν στην Αθήνα για γυρίσματα.

«Βloodlines» είναι ο τίτλος της ταινίας που βασίζεται στο μυθιστόρημα «Ισμαήλ και Ρόζα» του Γιάννη Γιαννέλη το οποίο κυκλοφόρησε πριν από έξι χρόνια (Εκδ. Πατάκη). Από τον Απρίλιο θα αρχίσει να γυρίζεται η ταινία από την Αμερικανο-ουγγαρέζα σκηνοθέτιδα Τζόαν Στάιν Σίμκε, υποψήφια για Όσκαρ ταινίας μικρού μήκους πριν από οκτώ χρόνια. Μια διεθνής συμπαραγωγή- από την Ελλάδα συμμετέχει η εταιρεία Αργοναύτες, από τη Γαλλία η Shilo Films και από την Αμερική η Dirty Rise LLC- που έχει εξασφαλισμένη διεθνή διανομή, και στην Αμερική. Τα γυρίσματα θα γίνουν εκτός από την Αθήνα και στην Κωνσταντινούπολη και τη Σμύρνη.

«Ως αισθηματικό δράμα, το "Ισμαήλ και Ρόζα" - θα τους ερμηνεύσουν σε μεγάλη ηλικία η Ολυμπία Δουκάκη και ο Τέρενς Σταμπ, ενώ η Όλγα Κιριλένκο θα παίξει την εγγονή της Ρόζας- μιλά για την ικανότητα να ξεπερνάμε τους εφιάλτες του παρελθόντος και να συνεχίζουμε στο παρόν. Ίσως να μην μπορούμε να κερδίσουμε αυτό που χάσαμε. Μπορούμε όμως πάντα να προσπαθούμε για κάτι καινούργιο» λέει η σκηνοθέτις Τζόαν Στάιν Σίμκε, συμπληρώνοντας πως «αυτό ακριβώς θέλουμε να βγαίνει και στην ταινία "Βloodlines"».

Ένα αιματοβαμμένο νυφικό, λοιπόν, από τη Σμύρνη του 1922 «κρύβει οικογενειακά μυστικά και μια αναπάντεχη ιστορία αγάπης» για τη σκηνοθέτιδα... Και «η ιστορία που ξεδιπλώνεται σαν μυστήριο με πολλά κρυμμένα μυστικά», αρχίζει στην Αθήνα του 1986. Με έναν Έλληνα συλλέκτη (Γκόραν Βίσνιτς) να ανακαλύπτει το αιματοβαμμένο νυφικό ταξιδεύοντας στη Σμύρνη και αναζητώντας το κεντρικό έκθεμα σε μια έκθεση με θέμα τη ζωή των Ελλήνων στην Ανατολία. Ακολουθώντας τα στοιχεία από την επιστολή που βρίσκει στις ραφές του νυφικού, προσπαθεί με πάθος να ενώσει μια οικογένεια που πιστεύει ότι χωρίστηκε στη δίνη της καταστροφής της Σμύρνης το 1922. Όμως οι σκιές του παρελθόντος του και η ισχυρογνωμοσύνη του τον οδηγούν στη λανθασμένη ερμηνεία μιας οικογενειακής ιστορίας, στο επίκεντρο της οποίας βρίσκεται μια τραγική ερωτική ιστορία...

Τι ήταν αυτό που σας τράβηξε το ενδιαφέρον στο βιβλίο;

«Η συνάντηση δύο ανθρώπων με εντελώς διαφορετικές αντιλήψεις για τη ζωή, για την αντιμετώπιση του πόνου και της απώλειας. Με ελκύουν χαρακτήρες που έχουν ψεγάδια και προσπαθούν να βρουν τον δρόμο τους στον κόσμο. Με ενδιαφέρουν χαρακτήρες που πιστεύουν ότι κάνουν το σωστό και είναι θυμωμένοι με τον κόσμο, με τους άλλους, με τον εαυτό τους. Το "Ισμαήλ και Ρόζα" θα είναι μια ταινία για τον τρόπο με τον οποίο οι σκιές του πολέμου και το μίσος επηρεάζουν διαφορετικές γενιές αλλά και για τη βαθιά ανθρώπινη ανάγκη για κατανόηση, αγάπη και συγχώρεση. Μια ταινία που θα είναι πάντα επίκαιρη όσο υπάρχει πόλεμος, προκατάληψη, αλλά και η βαθιά ανάγκη για κατανόηση, συγχώρεση και αγάπη» λέει η σκηνοθέτις, ενώ το σενάριο το έχει γράψει η Χριστίνα Λαζαρίδη.


Πρώτη φορά στην Ελλάδα

Για τα γυρίσματα μιας ταινίας έρχεται πρώτη φορά η Ολυμπία Δουκάκη στην Ελλάδα. Κόρη Ελλήνων μεταναστών, πολυβραβευμένη ηθοποιός του Μπρόντγουεϊ έχει και στο ενεργητικό της Όσκαρ για την ταινία «Κάτω απ΄ τη λάμψη του φεγγαριού» (1987), ενώ έχει προταθεί πολλές φορές για Χρυσές Σφαίρες, βρετανικά βραβεία ΒΑFΤΑ και τηλεοπτικά ΕΜΜΥ. Έχει γυρίσει πάνω 40 κινηματογραφικές ταινίες, ανάμεσά τους: «Ανθισμένες μανόλιες», «Κοίτα ποιος μιλάει», «Το υστερόγραφο μιας σχέσης», «Εύθυμες μοναχικές γυναίκες», «Ο δρόμος του εγκλήματος».

Τα Νεα

Στη Βουλή εντός 120 ημερών ο νόμος-πλαίσιο για τον κινηματογράφο

Τη δέσμευση του νέου υπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού Π.Γερουλάνου ότι εντός 120 ημερών θα κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή νόμος-πλαίσιο για τον κινηματογράφο, απέσπασαν εκπρόσωποι των «Κινηματογραφιστών στην Ομίχλη». Την ίδια ώρα, καζάνι που βράζει είναι η Εταιρεία Ελλήνων Σκηνοθετών.

Χθες, Τρίτη, εκπρόσωποι των «Κινηματογραφιστών στην Ομίχλη» -ανάμεσά τους οι Αντώνης Καφετζόπουλος, Αντουανέτα Αγγελίδη, Κωνσταντίνος Μωριάτης, Βαρδής Μαρινάκης, Μαργαρίτα Μαντά, Γιώργος Λυκιαρδόπουλος κ.ά- συναντήθηκαν με τον κ. Γερουλάνο, ο οποίος τους διαβεβαίωσε πως ο νόμος δεν θα είναι «αντιγραφή» ή «αναμάσημα» των προηγούμενων νομοσχεδίων, αλλά καινούργιος και σύγχρονος.

Επίσης, τους ενημέρωσε ότι οι επαφές του θα συνεχιστούν και με τους άλλους φορείς του χώρου -Διασωματειακή Επιτροπή- για να σχηματίσει σφαιρική γνώμη επί του θέματος.

Πάντως, σύμφωνα με τα Νέα, οι «Κινηματογραφιστές στην Ομίχλη» φέρονται αποφασισμένοι να πραγματοποιήσουν την «εβδομάδα ελληνικού κινηματογράφου» στην «Έλλη» από 5 έως 11 Νοεμβρίου, ενώ άγνωστο παραμένει εάν θα συμμετάσχουν στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης που κινδυνεύει να γιορτάσει φέτος τα 50 χρόνια του χωρίς ελληνικές ταινίες.

Την ίδια ώρα, σε καζάνι που βράζει έχει μετατραπεί η Εταιρεία Ελλήνων Σκηνοθετών. Χθες υπέβαλε την παραίτησή του από τη θέση του αντιπροσώπου της Εταιρείας Ελλήνων Σκηνοθετών στην Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Σκηνοθετών (FΕRΑ) ο Λευτέρης Δανίκας, αρνούμενος, όπως είπε, να εκπροσωπεί «μια διοίκηση που δεν εξυπηρετεί ούτε προάγει τα συμφέροντα των σκηνοθετών-δημιουργών, είτε από άγνοια του ισχύοντος νόμου Μελίνας - Ζαχαρία είτε από διάθεση εκχώρησης κεκτημένων δικαιωμάτων μας στους παραγωγούς».

Σύμφωνα με το Βήμα, στην επιστολή του ο κ. Δανίκας συγχαίρει την ομάδα των «Κινηματογραφιστών στην Ομίχλη» που αποφάσισαν να μη στείλουν τις ταινίες τους για διαγωνισμό στα Κρατικά Βραβεία Ποιότητας και, τέλος, επισημαίνει την «κοινή διαπίστωση ότι ο πρόεδρος της εταιρείας διακατέχεται από μια μόνιμη και αδικαιολόγητη επιθετικότητα προς το πρόσωπο του εκάστοτε προέδρου του ΕΚΚ, εποφθαλμιώντας σταθερά τη θέση του».

Υπενθυμίζεται πως ο πρόεδρος της Εταιρείας Ελλήνων Σκηνοθετών Χάρης Παπαδόπουλος συγκρούστηκε με την ομάδα των «Κινηματογραφιστών στην Ομίχλη» όταν ισχυρίστηκε ότι ο πρόεδρος του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου Γιώργος Παπαλιός είναι ο υποκινητής της «επανάστασης» των εν λόγω σκηνοθετών.

Πέμπτη 22/10/2009 - Ταινίες στην Ελληνική Τηλεόραση

21:00 Ιδιοφυείς άνθρωποι Star Ξένη ταινία
21:20 Η τελευταία νύχτα του κόσμου Σινε+ Ξένη ταινία
23:00 Κλέφτης ποδηλατών Κανάλι της Βουλής Δράμα
23:25 Ο βασιλιάς της Μαφίας ΝΕΤ Κωμωδία
23:30 Velvet Goldmine Πρίσμα+ Δράμα
00:00 Κοιτά τι φοράει ! Σινε+ Ξένη ταινία
00:30 Συμμορία δολοφόνων Alter Ξένη ταινία
01:40 Όρκος σιωπής Σινε+ Ξένη ταινία
01:50 Πληρωμένοι δολοφόνοι Mega Περιπέτεια
02:45 Φονικό όραμα Alter Μυστηρίου
03:00 Τέσσερα δωμάτια ΝΕΤ Ξένη ταινία
03:40 Δουλειά για άντρες Σινε+ Δράμα
04:00 Ο μπάτσος και η πόρνη Star Ξένη ταινία