Προσεχώς

Προσεχώς


Πέμπτη 14 Ιουνίου 2012

Jazz & Τζάζ - Τεύχος 231


Ελεύθερος Τύπος - Σάββατο 16/06/2012

Οι ταινίες της εβδομάδας από Πέμπτη 14/06/2012

Ο έρωτας του φεγγαριού / Moonrise Kingdom
Του Γουές Αντερσον

Με τους: Τζάρεντ Γκίλμαν, Κάρα Χέιγουορντ, Εντουαρντ Νόρτον, Μπρους Γουίλις, Μπιλ Μάρεϊ, Φράνσις ΜακΝτόρμαντ Κομεντί / ΗΠΑ / 2012

 

 Για τους φαν του Γουές Αντερσον ο «Ερωτας του φεγγαριού» παραδίδει ακριβώς αυτό που λαχταρούν -και βρίσκουν- στις ταινίες του. Μπορούν να βασίζονται στη χαριτωμένη εκκεντρικότητα των πρωταγωνιστών, ενός 12χρονου αγοριού κι ενός συνομήλικου κοριτσιού, που το σκάνε -ο πρώτος από μια προσκοπική κατασκήνωση και η δεύτερη από το σπίτι της- για να ζήσουν το ρομαντικό όνειρό τους μακριά από τον κόσμο που τους απορρίπτει. Ο Σαμ φοράει διαρκώς τη στολή του προσκόπου και τα -μεγάλα- γυαλιά- του- σπασίκλα και μιλά κοφτά και ανέκφραστα. Η Σούζι ξέρει πως η μαμά της τη θεωρεί προβληματική, κουβαλά παντού τα αγαπημένα της βιβλία και ένα πικ απ και αγαπά τη Φρανσουάζ Αρντί.

Οι θαυμαστές του Αντερσον εγγυημένα θα ανταμειφθούν επίσης από τη φαντασία στα σκηνικά, τα σπίτια, την κατασκήνωση και τη γεωγραφία του φανταστικού νησιού. Εκείνος κοιτά πίσω στα 70s και μεταφέρει μια γνήσια τρυφερή νοσταλγία, ενώ η Σούζι με τα κιάλια της και ο Σαμ με την οξυδέρκειά του κοιτούν μπροστά και μακριά. Εχει πάντα ενδιαφέρον η θεματική εμμονή του σκηνοθέτη με τις οικογενειακές σχέσεις και την απώλεια της αθωότητας, αλλά το σύμπαν του μου είναι πια πολύ κουραστικό με την hipster επαναληπτικότητά του, την ανακύκλωση του Μπιλ Μάρεϊ και του Τζέισον Σουόρτσμαν, και κυρίως την αδυναμία του να κλείσει το σενάριό του προτού βαλτώσει. Ισως απλά πρέπει να αποφασίσει πως οι εικόνες στο μυαλό του ταιριάζουν γάντι με το animation όπως ο απίθανος... «Απίθανος κος Φοξ» - τότε, ναι, ξαναμιλάμε.


American Pie: Reunion

Των Τζον Χέργουιτς, Χέιντεν Σλόσμπεργκ

Με τους: Τζέισον Μπιγκς, Αλισον Χάνιγκαν, Κρις Κλάιν, Σον Γουίλιαμ Σκοτ, Μίνα Σουβάρι
Κωμωδία / ΗΠΑ / 2012





Το «American Pie» αποκτά το σίκουελ που του αξίζει ύστερα από δύο αδιάφορες συνέχειες. Με αφορμή το reunion του σχολείου τους, η γνωστή ομάδα επιστρέφει σπίτι. Η διαφορά είναι πως ο Τζιμ έχει πλέον παιδί με τη Μισέλ και περιμένουν να έρθει το διήμερο μήπως και κάνουν σεξ, ο Οζ και ο Κέβιν έχουν κουραστεί από τις σχέσεις τους, ο Φιντς έχει γυρίσει τον κόσμο αλλά ψάχνει όπως πάντα τον έρωτα και ο Στίφλερ, ε, ο Στίφλερ είναι ο μόνος που δεν φοβάται να παραδεχτεί ότι δεν έχει αλλάξει καθόλου.

Δεν μπορείς να μη γελάσεις όταν μια 18χρονη κοπέλα θεωρεί τις Spice Girls «classic rock»! Μερικές αξίες πάντως παραμένουν σταθερές: τα ξεδιάντροπα αστεία περί σεξ και σωματικών υγρών, όλη η ερωτική αγανάκτηση, η αγαρμποσύνη και η αφέλεια.


6+1 απιστίες / Les infidèles
Των Εμανουέλ Μπερκό, Φρεντ Καβαγιέ, Αλεξάντρ Κουρτέ, Ζαν Ντιζαρντέν, Μισέλ Χαζαναβίσιους, Ερίκ Λαρτιγκό, Ζιλ Λελούς





Με τους: Ζαν Ντιζαρντέν, Ζιλ Λελούς, Σαντρίν Μπονέρ
Κομεντί / Γαλλία / 2012
Παρά την κυριαρχία ενός άξεστου, φαλλοκρατικού, ομοφοβικού χιούμορ, το «6+1 απιστίες», ένα κολάζ από ιστορίες γύρω από την απιστία, σε κερδίζει σταδιακά, κυρίως λόγω των χαρισματικών Ζαν Ντιζαρντέν και Ζιλ Λελούς. Δεν λειτουργούν εξίσου καλά όλες οι ιστορίες, ούτε όλα τα εμβόλιμα ανέκδοτα, αλλά το σκετσάκι με τη συνεδρία των Ανώνυμων Απίστων αναπληρώνει και με το παραπάνω - όπως και η ξεκαρδιστική εμφάνιση του Γκιγιόμ Κανέ.


Just between us
Του Ράικο Γκρίλιτς
Δραματική κομεντί / Κροατία, Σερβία, Σλοβενία / 2010

 

 Με τους: Μίκι Μανόλιοβιτς, Μπόγιαν Νάβοτζετς.
Η ιστορία δύο αδελφών και των πολύπλοκων σχέσεών τους, οι οποίες γίνονται ακόμα πιο μπερδεμένες όταν ο ένας δωρίζει το σπέρμα του στον άλλο που δεν μπορεί να κάνει παιδιά.

ΕΠΑΝΕΚΔΟΣΕΙΣ


Μάντεψε ποιος θα έρθει το βράδυ / Guess who’s coming to dinner -
Του Στάνλεϊ Κρέιμερ





Με τους: Σίντνεϊ Πουατιέ, Κάθριν Χέπμπορν, Σπένσερ Τρέισι, Κάθριν Χότον
Κομεντί / ΗΠΑ / 1967

Αν νιώθω εγώ σε στιγμές αμηχανία, υποθέτω πως υπάρχουν σοβαρές ενστάσεις από τη μαύρη κοινότητα σχετικά με τα στερεότυπα και το πατρονάρισμα στο «Μάντεψε ποιος θα έρθει το βράδυ». Το πραγματικά αξιοθαύμαστο όμως με την ταινία του Στάνλεϊ Κρέιμερ, με αυτό το τόσο ονειρεμένο καστ (Χέπμπορν, Τρέισι και Πουατιέ), έχει να κάνει με το ότι είναι τόσο χαριτωμένη και ανάλαφρη που βλέπεται σαν καραμέλα. Ζηλεύω όσους θα το δουν σε θερινό.


Μωρέ, κουράγιο! / Safety Last
Των Φρεντ Νουμάγιερ, Σαμ Τέιλορ
Με τους: Χάρολντ Λόιντ, Μίλντρεντ Ντέιβις

 Κωμωδία / ΗΠΑ / 1923
Η ιστορική κωμωδία με τον Χάρολντ Λόιντ -τον τρίτο πιο διάσημο Αμερικανό κωμικό μετά τον Τσάπλιν και τον Κίτον-, στην οποία κρέμεται από τους δείκτες ενός ρολογιού στο εξωτερικό ενός κτιρίου. Η ιστορία αφηγείται τις προσπάθειες του πρωταγωνιστή να βγάλει λεφτά στην πόλη για να μπορέσει να έρθει να τον βρει η κοπέλα του. Υστερα από διάφορες κατραπακιές, αποφασίζει να ανέβει στο πλάι του κτιρίου για να προσελκύσει πελάτες.





protothema






SoundWorks Collection : Sound of 'Prometheus Featurette

Magic Mike (2012) New Trailer

Sinister (2012) Trailer

Rise of the Guardians (2012) Posters


Branded (2012) Poster


The Amazing Spider-Man (2012) Poster


Θερινό σινεμά στις πλατείες και τους δρόμους της Αθήνας

Πέρυσι γέμισε με εικόνες και μουσικές τα καλοκαιρινά αθηναϊκά βράδια, επανασυστήνοντας πλατείες και δημόσιους χώρους της πόλης. Φέτος επιστρέφει για δεύτερη φορά. Ο λόγος για το 2ο Φεστιβάλ Θερινού Κινηματογράφου της Αθήνας, το οποίο περιλαμβάνει υπαίθριες κινηματογραφικές προβολές, εκδηλώσεις, συναυλίες, masteclasses, παραγωγή μικρού μήκους ταινιών.

Το Athens Open Air Film Festival διοργανώνεται από το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου και το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας.

Βασικός στόχος της διοργάνωσης που θα διεξαχθεί από τον Ιούλιο έως τον Σεπτέμβρη είναι η ανάδειξη του κέντρου της Αθήνας και των προαστίων, προκειμένου κάτοικοι και επισκέπτες να γνωρίσουν εκ νέου την πόλη.

Με φόντο χαρακτηριστικά μνημεία της Αττικής, οι δύο κινηματογραφικοί φορείς επιλέγουν από τις πιο γνωστές μέχρι τις πλέον άγνωστες, μικρού και μεγάλου μήκους απόπειρες των εκπροσώπων του νέου ελληνικού σινεμά, ανατρεπτικές καλλιτεχνικές προτάσεις «μεικτών μέσων» με σινεμά και μουσική.

Το πρόγραμμα δράσεων του φετινού καλοκαιριού περιλαμβάνει :

  • Ελληνικό κινηματογραφικό αφιέρωμα «Καλοκαίρι στην Αττική»
Ιδιαίτερες κινηματογραφικές αποτυπώσεις, ιστορίες καθημερινής τρέλας, πολυβραβευμένες και μη κινηματογραφικές αφηγήσεις, δοσμένες από κάποιους εκ των κυρίων εκπροσώπων του ελληνικού κινηματογράφου, με κοινή συνιστώσα την αγάπη στην αποτύπωση της πόλης. Το αφιέρωμα αυτό θα περιλαμβάνει τις ταινίες «Απόντες» του Νίκου Γραμματικού, «Από την Άκρη της Πόλης» του Κωνσταντίνου Γιάνναρη, «Γλυκιά Συμμορία» του Νίκου Νικολαΐδη, «Κινέττα» του Γιώργου Λάνθιμου, «Τσίου» του Μάκη Παπαδημητράτου και «Ώρες Κοινής Ησυχίας» της Κατερίνας Ευαγγελάκου.

  • Η Αθήνα με τη ματιά των «μικρών»
Το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, αναθέτει σε έξι Έλληνες σκηνοθέτες να γυρίσουν έξι ταινίες μικρού μήκους με φόντο τις αθηναϊκές γειτονιές. Από το ιστορικό κέντρο μέχρι τις υποβαθμισμένες συνοικίες και τα εύρωστα προάστια, το νέο αίμα της ελληνικής κινηματογραφικής παραγωγής παρουσιάζει το βλέμμα του για μία μητρόπολη που συνεχώς μεταλλάσσεται.

  • Ελληνικές μικρού μήκους παραγωγές που διακρίθηκαν στο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Δράμας
Κοινωνικός προβληματισμός, καλλιτεχνικές αναζητήσεις, φιλοσοφικά ερωτήματα, sci-fi και πολιτική μέσα απ’ τη φρέσκια ματιά των καλύτερων μικρομηκάδων της χώρας. Στο πλαίσιο αυτού του αφιερώματος θα προβληθούν οι ταινίες «Γεια σου Ανέστη» του Δημήτρη Κανελλόπουλου, «Ο Μπαμπάς μου, ο Λένιν και ο Φρέντυ» της Ρηνιώς Δραγασάκη, «Πίστομα» του Γιώργου Φουρτούνη, «If you have no place to cry» του Αριστοτέλη Μαραγκού και «Make Up» του Χρήστου Μασσαλά.

  • Προβολές με συνοδεία μουσικής
Ποιητικά ντοκιμαντέρ, βωβά αριστουργήματα του παγκόσμιου σινεμά και ένα ελληνικό αριστούργημα σε προβολή «έκπληξη», φορούν ζωντανά έναν εντελώς νέο μουσικό μανδύα που επιμελείται κάθε φορά ένας σημαντικός Έλληνας καλλιτέχνης ειδικά για την περίσταση. Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας και το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου έχουν αναθέσει σε μουσικούς – έκπληξη – να συνθέσουν τις καλύτερες νέες μελωδίες τους για να ντύσουν τα επιλεγμένα κινηματογραφικά αριστουργήματα.

  • Οι καλύτερες στιγμές του παγκόσμιου κινηματογράφου
Μια επιλογή από κλασικά αριστουργήματα. Με ανατρεπτικές αβάν πρεμιέ, κωμωδίες, θρυλικές ταινίες δράσης, περιπέτειες και ρομαντικές κομεντί, μεταξύ άλλων, η κινηματογραφική αυτή επιμέλεια έχει σκοπό να συστήσει στο κοινό κάποιες από τις ταινίες που έβαλαν τα θεμέλια στην ανάπτυξη της τέχνης του κινηματογράφου.

  • Masterclasses / ημερίδες
Ομιλίες και παρουσιάσεις με σκοπό την ανάδειξη καινοτόμων τάσεων, είτε αισθητικών είτε πρακτικών, που αναδύονται μέσω της σχέσης του αστικού τοπίου με τον κινηματογράφο και σε δεύτερο επίπεδο με κάθε άλλη τέχνη, όπως το θέατρο, ο χορός, η μουσική, η αρχιτεκτονική και η λογοτεχνία.



Πέμπτη 14/06/2012 - Ταινίες στην Ελληνική TV

22:00 The hangover Star Κωμωδία
00:30 Κακοφημοι δρόμοι ΝΕΤ Περιπέτεια
00:30 Υπόθεση Λάρι Φλιντ Mega Ξένη ταινία
01:15 Το διάφανο δέρμα ΕΤ1 Θρίλερ
02:30 Ο κύκλος των χαμένων Ποιητών Star Δράμα

Total Recall (2012) Viral Promo Poster


Django Unchained! (2012) Full International Trailer

The Invisible War (2012) Poster


Soldiers of Fortune (2012) Poster