Προσεχώς

Προσεχώς


Κυριακή 16 Μαΐου 2010

Πρωτο Θεμα - Κυριακή 23/05/2010



μαζι

το 1ο cd ( απο τα 4 ) με τη συλλογη BEST OF ISLAND
( τα καλυτερα τραγουδια του καλοκαιριού )

Ελευθεροτυπία - Κυριακή 23/05/2010

TO BHMA - Kυριακή 23/05/2010


MAZI

To 4o cd με επιτυχίες απο την δεκαετία του 80 !

Lost Season 6 finale trailer

Agora (2010)

Η βραβευμένη με Όσκαρ Ρέιτσελ Βάις ("Ο Επίμονος Κηπουρός") συνεργάζεται για πρώτη φορά με τον διακεκριμένο σκηνοθέτη Αλεχάντρο Αμενάμπαρ ("Η Θάλασσα Μέσα Μου", "Οι Άλλοι") σε ένα σπαρακτικό έπος, όπου τα ιδανικά και η ανθρωπιά δοκιμάζονται κάτω από την σκιά του πολέμου.

Η ιστορία μας ταξιδεύει στη Ρωμαϊκή Αίγυπτο, τον 4ο αιώνα μ.Χ., όπου η αστρολόγος-φιλόσοφος Υπάτια της Αλεξάνδρειας μάχεται για να σώσει την συγκεντρωμένη σοφία του αρχαίου κόσμου. Η μειοψηφία του Χριστιανικού πλυθησμού υποκινεί τη βία στους δρόμους της Αλεξάνδρειας, με αποτέλεσμα το ξέσπασμα ενός εμφυλίου πολέμου τεραστίων διαστάσεων. Ο σκλάβος της Υπάτιας, Ντάβους, είναι διχασμένος ανάμεσα στην αγάπη για την αφέντρα του και στην πιθανότητα να αποκτήσει την ελευθερία του, με την έλευση του Χριστιανισμού.

Kυκλοφορία : 17/05/2010

Ανίκητος - Invictus (2009)

Φυλακίστηκε για 20 χρόνια εξαιτίας των ηρωικών αγώνων του ενάντια στο καθεστώς του Aπαρτχάιντ. Τι κάνει λοιπόν ο Νέλσον Μαντέλα όταν απελευθερώνεται και εκλέγεται Πρόεδρος της Νοτίου Αμερικής; Αρνείται την εκδίκηση, συγχωρεί τους αντιπάλους του και βρίσκει την ελπίδα για εθνική ενότητα σε ένα απρόσμενο μέρος: ένα γήπεδο ράγκμπι.

Ο Κλιντ Ίστγουντ (επιλογή του National Board of Reviews 2009 ως Καλύτερος Σκηνοθέτης) σκηνοθετεί δυναμικά μια εκπληκτική ταινία για μια ομάδα ράγκμπι και έναν άνθρωπο γεμάτο μεγαλείο ψυχής. Με μια ερμηνεία που του έδωσε το βραβείο Καλύτερου Ηθοποιού NRB και μια υποψηφιότητα για Oscar®, ο Μόργκαν Φρήμαν υποδύεται τον Νέλσον Μαντέλα που ζητάει από τον αρχηγό της ομάδας ράγκμπι της Νοτίου Αμερικής και την ομάδα του να καταφέρουν το αδύνατο: να κερδίσουν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Μια ομάδα, μια χώρα.

Κυκλοφορία / release: 18/05/2010

Daybreakers 2019: Η Νέα Φυλή (2009)

Η μάχη για το αίμα άρχισε.

Έτος 2019. Ένας μυστηριώδης ιός έχει καταλάβει την Γη μετατρέποντας την πλειοψηφία των ανθρώπων σε βαμπίρ. Το ανθρώπινο είδος θεωρείται κατώτερο και αναλώσιμο ενώ βρίσκεται σε συνεχή κίνδυνο εξάλειψης, αφού το αίμα του αποτελεί ιδανική τροφή για τους βρικόλακες. Όλα εξαρτώνται από τον Έντ Ντάλτον, έναν επιστημονικό ερευνητή-βαμπίρ, ο οποίος αρνείται να τραφεί με ανθρώπινο αίμα και προσπαθεί να τελειοποιήσει ένα υποκατάστατό του, προκειμένου να συντηρούνται οι βρικόλακες αλλά και να σωθούν οι ελάχιστοι εναπομείναντες άνθρωποι. Πλέον ο Εντ θα πρέπει να παλέψει με το είδος του, σε μία μοιραία μάχη που θα καθορίσει την μοίρα τού ανθρώπινου γένους...

Κυκλοφορία / release: 18/05/2010

Υπόθεση 39 - Case 39 (2009)

Κάποιες υποθέσεις δεν πρέπει να ανοίγουν ποτέ.

H Bραβευμένη με Oscar® Ρενέ Ζελβέγκερ πρωταγωνιστεί σε αυτό το τρομακτικό μεταφυσικό θρίλερ, ενσαρκώνοντας μια κοινωνική λειτουργό στην οποία ανατίθεται η ασυνήθιστη και περίεργη υπόθεση της Λίλιθ Σάλλιβαν... ενός μικρού κοριτσιού με μυστηριώδες παρελθόν. Όταν η Έμιλυ ανοίγει την πόρτα του σπιτιού της, σε μια προσπάθεια να βοηθήσει την Λίλιθ, μπλέκεται σε έναν απίστευτο εφιάλτη που απειλεί την ίδια της τη ζωή. Με συμπρωταγωνιστή τον Μπράντλεϊ Κούπερ, η Υπόθεση 39 είναι ένα καθηλωτικό θρίλερ με συνεχόμενες ανατροπές, κι ένα τέλος που κανείς δεν θα περίμενε.

Κυκλοφορία / release: 18/05/2010

Θύμα εξωγήινης πειρατείας το Voyager 2

Τριάντα τρία χρόνια μετά την αναχώρησή του από τη Γη, έρχεται στο φως της δημοσιότητας ο ισχυρισμός ότι το Voyager 2 ίσως να έπεσε θύμα πειρατείας από εξωγήινους, καθώς εστάλησαν πίσω στη Γη μηνύματα με δεδομένα, τα οποία οι επιστήμονες της NASA δεν μπορούν να αποκωδικοποιήσουν.

Η NASA είχε τοποθετήσει στο Voyager 2 έναν δίσκο 12 ιντσών, που περιείχε μουσική και χαιρετισμούς σε 55 γλώσσες, με την ελπίδα πως κάποια στιγμή αυτός ο δίσκος μπορεί να έπεφτε στα χέρια ευφυούς εξωγήινης ζωής.

Σήμερα, το διαστημικό αεροσκάφος στέλνει πίσω στη Γη κάτι σαν... απάντηση. Σήματα σε μία άγνωστη μορφή δεδομένων!

Οι μεγαλύτεροι εγκέφαλοι του επιστημονικού κόσμου δεν έχουν καταφέρει μέχρι στιγμής να αποκρυπτογραφήσουν τις περίεργες αυτές πληροφορίες. Μήπως πρόκειται για κάποιο απόκρυφο μήνυμα;

Ο ειδικός σε θέματα εξωγήινων, Hartwig Hausdorf, δήλωσε: «Φαίνεται σαν κάποιος να επαναπρογραμμάτισε ή να έκανε πειρατεία στο σκάφος -μέχρι στιγμής δεν γνωρίζουμε ποια είναι η αλήθεια.»

Μηχανικοί εργάζονται πυρετωδώς για να λύσουν τις μεταδόσεις δεδομένων από το Voyager 2, το οποίο βρίσκεται κοντά στην άκρη του ηλιακού συστήματος.

Το αεροσκάφος άρχισε να στέλνει στα τέλη του περασμένου μήνα επιστημονικά δεδομένα από απόσταση 8.6 δις μίλια μακριά από τη Γη, σε μία αλλαγμένη μορφή, την οποία δεν μπορούσαν να αποκωδικοποιήσουν οι υπεύθυνοι της αποστολής.

Από τότε, οι μηχανικοί προγραμμάτισαν το Voyager 2 να μεταδίδει μόνο δεδομένα που έχουν να κάνουν με την κατάσταση του σκάφους, όσο αυτοί θα εργάζονται για να λύσουν το πρόβλημα.

Το Voyager 2, που εκτοξεύτηκε το 1977, και το δίδυμό του, Voyager 1, εξερεύνησαν τους γιγάντιους πλανήτες του Δία, του Κρόνου, του Ουρανού και του Ποσειδώνα. Σχεδόν 33 χρόνια μετά, είναι τα πιο απομακρυσμένα από τη Γη αντικείμενα, που κατασκεύασε ο άνθρωπος.

Το Voyager 1 βρίσκεται σε απόσταση 10.5 δις μιλίων από τη Γη και σε περίπου 5 χρόνια αναμένεται να περάσει από τη φωτόσφαιρα, ένα αδιαφανές κέλυφος που δημιουργεί ο ήλιος γύρω από το ηλιακό σύστημα, και να εισέλθει στο διαστρικό διάστημα.

pathfinder -
Daily Telegraph

OPERA DVD - Tευχος 34

Ελευθεροτυπία - Σάββατο 22/05/2010

Καθημερινή - Κυριακή 23/05/2010


ΜΑΡΑΘΩΝΑΣ - Η ΜΕΡΑ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ

Ο αθηναϊκός στρατός, αν και μικρός σε μέγεθος, κατορθώνει, με τις γνώσεις που διαθέτει για τη μορφολογία του εδάφους, να αναχαιτίσει την ξέφρενη επίθεση του περσικού στρατού. Οι Πέρσες, οι οποίοι θεωρούσαν ότι οι Αθηναίοι επιδείκνυαν επί χρόνια ασέβεια απέναντι τους, αποφασίζουν να τους δώσουν ένα γερό μάθημα και ξεκινούν εκστρατεία εναντίον τους. Ο τεράστιος περσικός στόλος είναι έτοιμος να εξολοθρεύσει τον μικρό αθηναϊκό στρατό, ο οποίος δεν βοηθήθηκε έγκαιρα από τους Σπαρτιάτες.

Αλλά μια έξοχη αμυντική στρατηγική και η απαράμιλλη ευψυχία του ελληνικού στρατού απωθούν τους Πέρσες, οι οποίοι επιστρέφουν βαριά ηττημένοι στην πατρίδα τους. Η Μάχη του Μαραθώνα προετοιμάζει το έδαφος για μία από τις πιο γνωστές ένοπλες συγκρούσεις μεταξύ Ελλάδας και Περσίας... τη μάχη των Θερμοπυλών με τους 300 του Λεωνίδα.

Καθημερινή - Σάββατο 22/05/2010


ΦΩΤΟγραφος 198

Αφιέρωμα video High Definition

Το 2010 είναι η χρονιά του Ηigh definition στις βιντεοκάμερες. Ξεχάστε τις ταινίες, ξεχάστε το miniDV, τα DVDRW και τα άλλα αποθηκευτικά μέσα όπως και τη λήψη σε αναλογία καρέ 4:3. Όλα wide όλα σε υψηλή ανάλυση. Η μαγική λέξη είναι Full HD (1920x1080) σε διάφορα αρώματα και χρώματα. Σας αποκαλύπτουμε όλα τα μυστικά για να διαλέξετε την καλύτερη και πιο συμφέρουσα super videocamera των ονείρων σας και να καταπλήξετε την παρέα με επαγγελματικού επιπέδου videoclip. Eπίσης δοκιμάζουμε για σας δέκα αντιπροσωπευτικές βιντεοκάμερες HD.

Βραβεία ΤΙΡΑ

Τα σημαντικότερα προϊόντα της χρονιάς όπως αναδείχθηκαν από την ψηφοφορία διευθυντών σύνταξης και αρχισυντακτών 30 φωτογραφικών περιοδικών από τις πέντε ηπείρους κατά την πρόσφατη διάσκεψη της ΤΙΡΑ στη Νέα Υόρκη, 8-10 Απριλίου.

Ανταπόκριση από τις Κάννες

Καλύψαμε δημοσιογραφικά την τελετή απονομής των τρίτων Διεθνών Φωτογραφικών βραβείων Sony στις πάντα απαστράπτουσες Κάννες στις 22 Απριλίου. Η τελετή πραγματοποιήθηκε στο Palais de Festivals και εκτός από το μεγάλο βραβείο Iris d' Or (διακρίθηκε ο ιταλός Τοmasso Ausili), απονεμήθηκαν πολλά βραβεία επιμέρους κατηγοριών.

Digital Watermarking

Μάθετε τα πάντα για το ψηφιακό υδατογράφημα. «Σημαδέψτε» και προστατέψτε τις φωτογραφίες σας από κλοπή και παραποίηση, ειδικά τώρα που το Internet αφήνει μεγάλα περιθώρια για …παρανομίες. Με συμβουλές και αναλύσεις λειτουργίας δημοφιλών ειδικών mini προγραμμάτων.

Τρισδιάστατη (!) ψηφιακή Fujfilm

Δοκιμάσαμε εκτεταμένα την επαναστατική 3D ψηφιακή compact Read 3D W1 της Fujfiilm. Mε δύο …μάτια (δίδυμους αισθητήρες και φακούς), ειδικό επεξεργαστή και οθόνη, ανατρέπει τον τρόπο που βλέπουμε φωτογραφίες και video. Προαγγελία για τρισδιάστατο ηλεκτρονικό μέλλον;



Η Ιστορία της Εξέλιξης: Μορφή

Η μάχη για επιβίωση όλων των ζωντανών οργανισμών έχει επηρεάσει και τη μορφή τους. Από μια ακραία εμφάνιση, όπως αυτή του σφυροκέφαλου καρχαρία ή του πλατύποδα, μπορεί ακόμη και να εξασφαλιστεί η επιβίωση ενός είδους. Αλλά, όπως έχει αποδείξει η φύση, τα πλάσματα με τις πιο συνηθισμένες «όψεις» είναι εκείνα που καταφέρνουν να επιβιώσουν. Αυτό το επεισόδιο εξερευνά την εξέλιξη της μορφής των ζώων και εξετάζει πώς από την πιο ασήμαντη μεταβολή ενός ποδιού ή ενός κεφαλιού εξαρτώνται η επιβίωση ή ο αφανισμός

Samsung HT-C6930W - 7.1 & 3D.


Μετά τις LED LCD τηλεοράσεις και το Blu-ray player, το επόμενο βήμα της Samsung είναι το 3D σύστημα 7.1 καναλιών.

Δύο κύρια ηχεία στήλες, πέντε δορυφόροι & ένα υπογούφερ και η κύρια μονάδα είναι τα συστατικά του νέου 3D συστήματος της Samsung.

Η συνολικής ισχύς ανέρχεται στα 1330 watt με τις ενισχυτικές βαθμίδες να είναι δομημένες πάνω στην τεχνολογία ‘Crystal Amp Pro'

Η κεντρική μονάδα φέρει τον οδηγό Blu-ray ο οποίος είναι Profile 2.0, παρέχει BD-Live διαθέτοντας ενσωματωμένη μνήμη, παίζει δισκάκια DVD, DVD±R, DVD±RW & CD DA / CD-R / CD-RW και αναπαράγει αρχεία AVCHD, DIVX (και XVID), Divx-HD, MP3 και JPEG.
Δηλαδή στις ματρόσκες λέει ναι!

Σε ότι αφορά στον ήχο το παίζει Dolby Digital, Dolby Pro Logic II, Dolby Pro Logic IIx & Dolby Pro Logic IIz, τα Dolby Digital Plus, Dolby True HD, DTS και DTS-HD, διαθέτει σύστημα καλιμπραρίσματος ASC (Auto Sound Calibration) και επιλογή διεύρυνσης αρχείων MP3.

H κεντρική μονάδα περιέχει ραδιοφωνικό δέκτη FM με RDS, δύο εισόδους και μία έξοδο HDMI, εισόδους Composite & Component, ipod dock, θύρα USB κ.α.

Το σύστημα της Samsung έχει ενσωματωμένο Wi-Fi, δικτυώνεται βάσει της λειτουργίας All Share και παρέχει και on line υπηρεσίες από την πλατφόρμα Internet@TV.

http://www.samsung.com/gr/consumer/tv-audio-video/home-theatre/home-theatre-systems/HT-C6930W/EDC/index.idx?pagetype=prd_detail&tab=features

David Fincher is Taking Over Disney's 20,000 Leagues Movie !

THR is reporting that Disney is in negotations with David Fincher to direct their 20,000 Leagues Under the Sea movie that McG was attached to for a while before his iteration of the project was canceled late last year. Additionally, they say that screenwriter Scott Z. Burns (The Bourne Ultimatum, The Informant, Contagion) has been hired to write a fresh new take on the classic Jules Verne story about a vengeful scientific genius and his warlike submarine. Apparently Fincher has been developing this idea with Disney production head Sean Bailey after he was hired last year. Is this great news or what?

Rookie Blue (2010)


Jonah Hex (2010)


Κυριακή 16/05/2010 - Ταινίες στην Ελληνική ΤV

21:00 Η ψεύτρα Star Αισθηματική κομεντί
21:00 Τα παιδιά του Σουϊνγκ Σινε+ Δράμα
21:00 Η μούμια επιστρέφει Alter Ξένη ταινία
21:00 Pearl Harbor Alpha Ξένη ταινία
22:00 Διακοπές με τον μπαμπά μου ΝΕΤ Ξένη ταινία
22:30 Τα χαμένα χρόνια Πρίσμα+ Ξένη ταινία
23:00 Η Εβδομη Ηπειρος Σινε+ Δράμα
00:00 Δεκαπέντε λεπτά ANT1 Ξένη ταινία
00:00 Εννέα ζωές (cinecinema στην ΕΤ1) ΕΤ1 Δράμα
01:00 Πατρίδα Σινε+ Δράμα
01:00 Kinky Boots ΝΕΤ Κωμωδία
01:30 Τίγρης και δράκος Mega Περιπέτεια
01:45 ’Αγρια συμμορία Star Γουέστερν
04:00 Η κόρη του ντ' Αρτανιαν Alter Περιπέτεια
04:00 Το παγκάκι ΕΤ1 Δράμα