Προσεχώς

Προσεχώς


Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2009

ROME (2006-2007) HBO TV SERIES - Bluray Edition


SEASON 1 - ΕΤΟΣ: 52 Π. Χ.

Τετρακόσια χρόνια μετά την εγκαθίδρυση της δημοκρατίας, η Ρώμη είναι η πλουσιότερη πόλη στον κόσμο. Μια κοσμοπολίτικη μητρόπολη ενός εκατομμυρίου ανθρώπων και το επίκεντρο μιας αναπτυσσόμενης αυτοκρατορίας. Η Δημοκρατία ιδρύθηκε πάνω σε αρχές μοιραζόμενης εξουσίας και προσωπικής αντιπαράθεσης, μην αφήνοντας περιθώρια σε ένα άτομο να συγκεντρώσει τον απόλυτο έλεγχο. Πλέον όμως,οι αρχές αυτές βάλλονται από τη διαφθορά και την υπερβολή. Ύστερα από οχτώ συναπτά έτη πολέμου, οι στρατιώτες Λούσιος Βορένος και Τίτος Πούλος άθελά τους εμπλέκονται στα ιστορικά γεγονότα της αρχαίας Ρώμης.

Μια σειρά που χαρακτηρίζεται από έρωτα και προδοσία με πρωταγωνιστές άρχοντες και σκλάβους, άντρες και γυναίκες. Η σειρά ΡΩΜΗ εξιστορεί τα χρονικά μιας πόλης σε μια φουρτουνιασμένη εποχή που έγινε μάρτυρας του «θανάτου» της δημοκρατίας και της «γέννησης» μιας αυτοκρατορίας.


SEASON 2 - ΕΤΟΣ: 44 Π. Χ

Ο Ιούλιος Καίσαρας έχει δολοφονηθεί και ο εμφύλιος πόλεμος απειλεί να καταστρέψει τη Δημοκρατία. Το διοικητικό κενό που άφησε ο Καίσαρας διεκδικείται από πολλούς που διψούν για δόξα, εξουσία και πλούτο. Ο σκληρός και αισιόδοξος Μάρκος Αντώνιος επιδιώκει να διαφυλάξει τη δύναμη του και ενώνει τις δυνάμεις του με την πολυμήχανη Άτια. Έρχεται όμως σε σύγκρουση με το γιό της Οκτάβιο που χρίστηκε γιος και μοναδικός κληρονόμος του Καίσαρα από τη διαθήκη του αυτοκράτορα. Ο δολοπλόκος Βρούτος θέλει να διασκεδάσει τις κατηγορίες των μαζών της Ρώμης που τον χαρακτηρίζουν δολοφόνο ενώ η μητέρα του Σερβίλια καταστρώνει τα δικά της υποχθόνια σχέδια. Εντωμεταξύ, ο Τίτος Πούλλος προσπαθεί να βοηθήσει το φίλο του Λούκιο Βορένο που περνάει κρίση μετά από μια προσωπική του τραγωδία. Για ακόμη μια φορά, οι μοίρα των δυο πολεμιστών είναι δεμένη για τα καλά με τη μοίρα ολόκληρης της Ρώμης


Κυκλοφορει 18/12/2009 σε boxset των 10 bluray απο την audiovisual

Πέραν Πάσης Υποψίας - Beyond A Reasonable Doubt (2009)

Θα Παγίδευες Τον Ίδιο Σου Τον Εαυτό, Για Να Λάμψει Η Αλήθεια;

Ένας δημοσιογράφος θέλει να ξεσκεπάσει έναν διεφθαρμένο Εισαγγελέα, τοποθετώντας τον εαυτό του στο ρόλο του υπόπτου για μια δολοφονία που δεν διέπραξε. Το σχέδιό του όμως, ανατρέπεται όταν ο Εισαγγελέας ανακαλύπτει την απάτη και καταστρέφει όλα τα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει ο δημοσιογράφος προκειμένου ν’ αποδείξει την αθωότητά του.

Κυκλοφορει 18/12/2009 σε dvd απο την audiovisual

Katyn (2007)

Η Ανείπωτη Ιστορία ενός Αληθινού Εγκλήματος!

To 1943 Γερμανικά στρατεύματα ανακαλύπτουν στο δάσος του Katyn ένα φρικιαστικό μυστικό. Τους μαζικούς τάφους 20,000 αξιωματικών που δολοφονήθηκαν εν ψυχρώ. Κανείς δεν αναλάμβανε την ευθύνη για το αίμα που χάθηκε. Οι Γερμανοί κατηγορούσαν τους Σοβιετικούς. Η Σοβιετική Ένωση από την πλευρά της αρνήθηκε κάθε ανάμειξη και απέδιδε την ευθύνη στους Γερμανούς. Ο Wajda μεταφέρει αριστουργηματικά τις προσωπικές του μνήμες από τον B’ Παγκόσμιο Πόλεμο και καταγγέλλει τη ματαιότητα του ηρωισμού, δημιουργώντας μια βαθιά πολιτική ταινία για την ιστορία που γράφεται με αίμα.

Κυκλοφορει 18/12/2009 σε dvd απο την AUDIOVISUAL

Πέντε Μέρες Προθεσμία - Five Days (2008)

Μια μητέρα δυο παιδιών, η Λιάν, εξαφανίζεται από προσώπου γης. Τα παιδιά της, εγκαταλελειμμένα στο αυτοκίνητο, εξαφανίζονται επίσης. Καθώς η αστυνομία αναζητά στοιχεία και ίχνη και η υπόθεση γίνεται το επίκεντρο του ενδιαφέροντας για τα ΜΜΕ, ο σύζυγος της Λιάν και η οικογένειά της αντιλαμβάνονται ότι τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται. Όλοι είναι ύποπτοι. Όμως, τελικά πέντε μέρες θα αποδειχθούν κρίσιμες για την επίλυση της υπόθεσης.

Η μίνι σειρά της HBO Films Πέντε Μέρες Προθεσμία αποτελείται από 5 επεισόδια που μας περιγράφουν με γλαφυρό τρόπο τις αντιδράσεις και τα μυστικά των μελών της οικογένειας, τις απροσδόκητες αποκαλύψεις, τα πισωγυρίσματα της έρευνας και την πολυπλοκότητα της υπόθεσης. Με πρωταγωνιστή τον Ντέιβιντ Ογιέλοβο (Ο Τελευταίος Βασιλιάς της Σκωτίας), το Πέντε Μέρες Προθεσμία αποτελεί ένα αγωνιώδες θρίλερ αναζήτησης γεμάτο ένταση, ανατροπές και αποκαλύψεις.

Kυκλοφορει τελος δεκεμβρη σε dvd απο την AUDIOVISUAL

Η Σκόνη Του Χρόνου - Dust of Time (2008)

Μία Ταινία του Θόδωρου Αγγελόπουλου

Ο Γουίλεμ Νταφόε υποδύεται έναν Αμερικανό σκηνοθέτη Ελληνικής καταγωγής. Γυρίζει μια ταινία πάνω στην ιστορία του και την ιστορία των γονιών του. Μια ιστορία που εξελίσσεται στην Ιταλία, την Γερμανία, την Ρωσία, το Καζακστάν, τον Καναδά και τις Η.Π.Α. Κεντρικό πρόσωπο, η Ελένη, που διεκδικείται και διεκδικεί το απόλυτο της αγάπης. Ταυτόχρονα, ένα μακρύ ταξίδι, στην μεγάλη Ιστορία και στα γεγονότα των τελευταίων πενήντα χρόνων που σημάδεψαν τον 20ο αιώνα. Τα πρόσωπα της ταινίας κινούνται σαν σε όνειρο, η σκόνη του χρόνου μπερδεύει τις μνήμες. Ο Α τις αναζητά και τις ζει στο παρόν.

Κυκλοφορει τελος δεκεμβριου σε dvd απο την audiovisual

G.I.JOE: Η Γέννηση Της Cobra (2009)

Εκεί όπου όλοι αποτυγχάνουν.....εκείνοι τα καταφέρνουν! Πρόκειται για την επίλεκτη, απόρρητη ομάδα κομάντος G.I.Joe που συγκεντρώνει τους καλύτερους από όλο τον κόσμο. Όταν η μυστηριώδης, διαβολική οργάνωση Cobra κλέβει ένα μυστικό όπλο υψηλής τεχνολογίας, η ομάδα των G.I.Joe πρέπει να ξεκινήσει έναν αγώνα ενάντια στο χρόνο, προκειμένου να τους εμποδίσει να το χρησιμοποιήσουν και να οδηγήσουν τον κόσμο στο χάος. Με πρωταγωνιστές του Τσάνινγκ Τέϊτουμ (Channing Tatum), Μάρλον Γουάϊανς (Marlon Wayans), Σιένα Μίλερ (Sienna Miller) και Ντένις Κουέϊντ (Dennis Quaid), η ταινία G.I.Joe: Η Γέννηση Της Cobra είναι ένα συναρπαστικό ταξίδι στην απόλυτη περιπέτεια!

Κυκλοφορει το Δεκεμβριο σε dvd & bluray απο την audiovisual

Terminator Salvation The Machinima Series (2009)


Το έτος 2016, το Μέλος της Αντίστασης Μπλερ Γουίλιαμς ξεκινάει να φέρει σε πέρας μια επικίνδυνη και πιθανότατα θανατηφόρα αποστολή, την αναζήτηση μιας απειλής που αποδυναμώνει την άμυνα των ανθρώπων ενάντια στο υψηλής τεχνητής νοημοσύνης δίκτυο Skynet και τους φονικούς Εξολοθρευτές του. Η Μουν Μπλάντγκουντ αναλαμβάνει για μια ακόμα φορά το ρόλο της από την ταινία Εξολοθρευτής: Η Σωτηρία σε αυτή την αυθεντική σειρά, χαρίζοντας τη φωνή της Γουίλιαμς σε αυτή τη θανατηφόρα διαδρομή καταστροφής των μηχανών Τ-600, των MotoTerminators, των Ιπτάμενων Φονικών Μηχανών και των Κυνηγών Δολοφόνων. Το Machinima είναι γεμάτο δράση και περιπέτεια, και αποτελεί την απόλυτη απόδοση σε animation συνδυάζοντας τις μηχανές και τα γραφικά του παιχνιδιού Terminator Salvation: The Machinima Series.

Kυκλοφορει σε dvd απο την audiovisual στο τελος Δεκεμβριου

Scream 4 (2010)

Disney Adaptation of 'Fallen' Making Angels the New Vampires

THR reports that the Mouse House has picked up the rights to the recently released young adult novel titled Fallen, the first in a four-part series about an alienated girl torn between two charismatic young men, unaware that they are fallen angels who have battled over her for centuries.

Ισοτιμία - Σάββατο 12/12/2009

The Lovely Bones International Poster

Growth (2009)

Terribly Happy (2010)

Clash of the Titans (2010)

Trailer for Jan Verheyen's thriller DOSSIER K

Trailer for Ti West's CABIN FEVER 2: SPRING FEVER

Sex and the city 2 (2010)


Premiere date

28/5/2010

Avatar (2009) Posters


6 More Avatar Clips Online


Clip 1 Clip 2 Clip 3

Clip 4 Clip 5 Clip 6

Might There Be a New Star Wars Film on the Horizon?

It almost always seems like there's a new Star Wars project on the horizon. From the recent computer animated TV series (that honestly, despite its different visual style and feature film misstep, has a tone and execution closer to the original trilogy than the prequels) to a forthcoming live action TV series, I don't think we'll ever be short of Star Wars media. However, when it comes to the feature film side of George Lucas' sci-fi epic, that's really where heads start turning. So listen up, because according to a blog entry (via AICN) by George Lucas collaborator Thomas Dolby, a brand new Star Wars film might actually be in the works.

Read more: http://www.firstshowing.net/#ixzz0ZGKV6JRc

Δύο χριστουγεννιάτικες παραστάσεις στο Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο

Με δύο εορταστικές παραστάσεις για όλη την οικογένεια υποδέχεται το Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο του Ιδρύματος Ευγενίδου την περίοδο των Χριστουγέννων 2009 και της Πρωτοχρονιάς 2010. Πρόκειται για τις ψηφιακές παραστάσεις Το Αστρο των Χριστουγέννων και Το Tραίνο της Φαντασίας, κατάλληλες για μικρούς και μεγάλους.

Το «Αστρο των Χριστουγέννων» αναλαμβάνει να διερευνήσει μερικά σημαντικά ερωτήματα για το ξεχωριστό εκείνο κοσμικό φαινόμενο που οδήγησε τους τρεις Μάγους στο νεογέννητο Χριστό. Τι ήταν τελικά εκείνο το «Αστρο»; Ήταν άραγε μετέωρο ή κομήτης; Νόβα ή σουπερνόβα; Μετεωρίτης ή βολίδα; Ισχύει άραγε η διατύπωση του Κέπλερ πως επρόκειτο για συζυγία πλανητών; Γιατί καμιά επιστημονική θεωρία δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί ή να απορριφθεί έως σήμερα;

Η παράσταση δημιουργήθηκε εξ ολοκλήρου στην Ελλάδα, από ομάδα συνεργατών του Πλανηταρίου, σε σενάριο και σκηνοθεσία του Παναγιώτη Σιμόπουλου, μουσική του Μπάμπη Μπλαζουδάκη, αφήγηση των Χρήστου Σιμαρδάνη και Κώστα Σεραφειμίδη. Τα 40 λεπτά της εικονικής τρισδιάστατης πραγματικότητας δημιουργήθηκαν από τους Γιάννη Βαμβακά και Σωτήρη Μπενέκο, ενώ την επιστημονική επιμέλεια είχε ο Διονύσης Σιμόπουλος.

Το «Tραίνο της Φαντασίας» είναι μια ψηφιακή παράσταση του Καγκάγια από την Ιαπωνία, η οποία ζωντανεύει, μέσα από εντυπωσιακές εικόνες, το παραμύθι του Mιγιαζάβα Κέντζι με τον ομώνυμο τίτλο. Η παράσταση απεικονίζει την ιστορία ενός ταξιδιού στα βάθη της ανθρώπινης ψυχής και ταυτόχρονα μία περιπλάνηση στο απέραντο Σύμπαν.

Ο Καγκάγια είναι γνωστός «ψηφιακός» καλλιτέχνης από την Ιαπωνία. Γεννημένος το 1968, έχει δημιουργήσει έργα τέχνης σχετικά με το Σύμπαν, έργα που περιλαμβάνουν κυρίως γραφικά και ψηφιακές εκτυπώσεις, εικόνες για βιβλία και περιοδικά που αφορούν σε αστρονομικά θέματα. Στο 'Τραίνο της Φαντασίας' υπογράφει ταυτόχρονα το σενάριο, την σκηνοθεσία, τις ψηφιακές εικόνες και γραφικά της παράστασης.

Έκθεση Βαρώτσου

Παράλληλα, ο διεθνώς καταξιωμένος καλλιτέχνης Κώστας Βαρώτσος παρουσιάζει από τις 8 Δεκεμβρίου στο Ίδρυμα Ευγενίδου την έκθεση Ουτοπία. Αφορμή της έκθεσης αποτελεί το έργο «Γένεση», το οποίο δημιουργήθηκε ειδικά για το Ίδρυμα Ευγενίδου και, αφιερωμένο στον εορτασμό του 2009 ως Έτους Αστρονομίας, θα κοσμεί μόνιμα την επίσημη είσοδό του Ιδρύματος επί της Λεωφόρου Συγγρού.

Ο Κώστας Βαρώτσος, επιχειρώντας μία ποιητική ανάγνωση του Σύμπαντος που μας περιβάλλει, παρουσιάζει μία σειρά εικαστικών παρεμβάσεων σε εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους του Ιδρύματος, προσβάσιμες σε όλους τους επισκέπτες του.

Την έκθεση επιμελήθηκε η ιστορικός Τέχνης Χάρις Κανελλοπούλου. H είσοδος της έκθεσης είναι ελεύθερη για το κοινό και οι ώρες λειτουργίας της είναι: Δευτέρα-Τρίτη 10.00-15.00 και Τετάρτη έως και Κυριακή 10.00-20.00.

Newsroom ΔΟΛ

Πέμπτη 10/12/2009 - Ταινίες στην Ελληνική ΤV

21:00 Ο Χαρί Πότερ και το τάγμα του Φοίνικα Star Ξένη ταινία
21:20 Ιταλικά για αρχάριους Σινε+ Δράμα
22:00 Αγκίρε, η μάστιγα του Θεού Κανάλι της Βουλής Δράμα
23:15 Οι τρεις φυγάδες ΝΕΤ Ξένη ταινία
23:45 Ήρωας Star Ξένη ταινία
00:00 Ένα τέλειο ζευγάρι Σινε+ Αισθηματική
00:30 Ο γκουρού Alter Ξένη ταινία
01:45 Δείξε μου αγάπη Σινε+ Δράμα
02:45 Ultracop 2000 Alter Ξένη ταινία
02:45 Helter skelter Star Θρίλερ
03:15 Ο μιλου τον Μάη Σινε+ Ξένη ταινία